Tinka страхотни неща .. а мойте нали са болни и отвреме на време киселеят... та реших да им връча книгата и те си избраха САЛАТА ЧАСОВНИК е криво ляво я направихме
Танита благодаря за идеята,аз също днес направих един светофар на малкия.За снимка не остана време малкия нямаше търпение.Но аз сложих домат,морков и краставица.
2-3 листа салата 2-3 яйца ( според броя на гъбките) 2-3 доматчета ( според броя на гъбките) майонеза
1. Яйцата се сваряват в подсолена вода. След като заври водата се варят 10 мин. за да станат твърди. Не трябва да се слагат студени яйца от хладилника, защото се пукат. 2. Като изстинат се обелват и от долната част се изрязва капаче за д амогат да седят прави. 3. Доматите се измиват, подсушават и се се отрязва капаче. С малка лъжичка, внимателно се изгребва вътрешността на доматите. 4. Салатените листа се измиват и нарязват на лентички. Слагат се в чиния и се разхвърлят да станат като тревичка. 5. Върху "тревичката" се слагат яйцата, а отгоре им се захлюпват калпачета от домати. 6. С малко майонеза се оформят красотите на гъбките. ( Най-удобно е с майонеза в тубичка, ама тук не съм срещала такава) Да ви е сладко и красиво
Намажете 8-9 филийки хляб с масло ...слепете ги две по две като помежду им слагате парче кашкавал и колбас.Последната двойка филийки разрежете на две,за да се получи покривчето.С меко масло нарисувайте прозорчета и вратичка/пои дея от сп."Cocina facil"/