Тинка 79, при нас! Настанявай се удобно. За палачинките съм си изрязала ринг от капачка за буркан от компот. Слагам намазания с олио ринг в тигана ,сипвам от сместа, заглаждам и веднага вдигам ринга с щипка и те палачинките си заемат формата.
Днес отново ме навести моята игрива муза и тъй като имахме доста поизостанали черупки от шоколадови яйца- щото моя малчо се интересува само от съдържанието на "жълтъка" и гризва най-много по половин черупка ,а с останалите аз и татко му трябва да се борим. И тъй като почти всеки ден ,ако е бил послушен едно "добро невидимо джудже" му пуска във "вълшебната торба с лакомства" ,която е скрита на "тайно място" ,по едно яйце си събрхме доста черупки. От тях днес аз направих
ШОКОЛАДОВО-ЦИТРУСОВИ ПЛАТНОХОДКИ
Смесих равни количества (по 50 гр.) сухо мляко ,пудра захар и микс от ядки ( орехи,бадеми,лешници,кашу ,леко запечени в МВ и смлени едро) ,около 100 гр. размекнато масло ,по 1 ч.л. настъргана кора от портокал и кокосови стърготини и 1 прахче ванилия. Омесих всичко на "тесто".На дъното на всяка черупка сложих по 1 парченце мандарина оваляно в пудра захар, отгоре покрих с маслената смес(която стана страшно ароматна и вкусна ). "Аксесоарите" и "капитаните" на лодките смятам добре се вижда от какво са направени. "Червеното море" е от едни американски желирани бонбони , наричат се "Връзки за обувки" - те са по-дълги,но аз ги понакъсах малко.
Тинка 79, при нас! Настанявай се удобно. За палачинките съм си изрязала ринг от капачка за буркан от компот. Слагам намазания с олио ринг в тигана ,сипвам от сместа, заглаждам и веднага вдигам ринга с щипка и те палачинките си заемат формата.
Благодаря, дойде ред и аз да пиша, не само да чета.
Прекрасни платноходки. Моето дете е вече голямо,но много често ми идва тна гости една сладурана на 3 г.Със сигурност ще и ги направя.Искрени поздравления...
Пеполина , Йоли , благодаря ви! Радвам се,че ви харесват! Йоли, за възрастта около 3-4 са много подходящи - моят мъник е на 2г. и 9 м. и като ги видя много им се зарадва и веднага искаше "на ги амка" и сега като се събуди първо ще пита за тях.
Тинка79, давай смело! С нетърпение очаквам да споделиш с какви вкусотийки радваш близките си.
Извинявайте, че не писах до сега, но имах проблем с интернета, можех да чета, но не и да публикувам. Но ще ви се реванширам съвсем скоро, като публикувам доста тестени животни. За рибката – направих я от кашкавал нарязах едно голямо парче кашкавал (с приставката на рендето, че на ръка нямаше да го направя толкова равно) и с нож оформих, като отрязах излишното а с острото на ножа направих вътрешните ивици, с химикал, който не пише направих дупка за око, извадих вътрешното и със същия химикал отрязах от маслина дупка и я сложих за око. Използвах външната част на кашкавала за лице понеже имитира люспи, дано се вижда на снимката. Сина ми полудя по-нея и съответно тя му беше вечерята. Ако имате злояди деца това е идеално решение на проблема (особено за по-малките).