Автор Тема: ЗА ЗИМЪСКА ЗЛА И ЛЮТА - КОЙ КАКВО НАТРУПА В СВОЯТА ХРАЛУПА  (Прочетена 29285 пъти)

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
Малееееееееее, какви количества! Браво на вас, това е много работа! Аз правя 20-30 буркана от 400мл. и понякога остават 3-4 буркана.

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 951
Браво на вас. Къде съхранявате тези количества зимнина?

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3024
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
ами иска си място ... аз ползвам два фризера, гараж и изба, а другата част са на вилата в склад. Честно казано само в апаратемнт и дрехите не мога да си побера  ::)

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Много зимнина, много чудо!
Аз пък се запасих не само за зимата, а за в бъдеще с ей този кютюк


Да видим дали някй ще познае за какво е? На първия не получих отговори, ха дано на втория някой се сети за какво е  ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
за кълцане на месо, що за въпрос зададе  ;D
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Бравос
 :air_kiss:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
ама ние ядем бонбонки тик так и имаме кютючета за месо  :innocent:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
знаех си кой ще го познае  ;D
Сега е ред на сатърчетата, брадвичките  :swoon:

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 753
Всичко сте приготвили и чакате люта зима!... Аз днес напазарувах домати, червени и зелени чушки,  камби. Ще чакам да изгрее слънцето и събота-неделя да не ми се мярка никой пред очите или около краката!.... Съвети как да направя зелени чушки за паприкаш? По колко да стерилизирам доматите!Паприкаша как приготвяте - моля за помощ - чушките са тъмно зелени, не бледо зелени.
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
писах напред де, 15-20 мин за доматите са достатъчни,  ако са само с чушки и магданоз - също. Ако има патладжан - посолен първо, отцеден, измит - 30 мин, също и ако слагаш разен зелен фасул - бланширан предварително - пак 30 мин.
Чушките - залети с дом сок и стерилизирай
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2705
Ех колко много зимнина сте приготвили!!!! Браво! Страхотни сте!
От мен засега конфитюри от френско грозде


Боровинки


Къпини

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4386
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Ега ти сладкото, искааам!!!!  ;D

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Брей, че сте добри домакини :thumbup: аз по-скромно от вас се отчитам. Досега съм направила:

-сладка от ягоди, череши, праскови, кайсии, сливи, любимите смокини (печени и варени)
-конфитюр от малини (без семките)
-доматен сос в буркани
-лютеница (в буркани и замразена, вакуумирана)
-кьопоолу (в буркани и замразено, вакуумирано)
-маринован патладжан в буркани
-печен, белен и пасиран патладжан, замразен
-замразен пържен патладжан на филийки (за мусака)
-замразени копър и магданоз (това винаги го имам във фризера)
-замразени сурови чушки (на кубчета, на лентички, според манджата)
-замразени печени чушки
-замразени череши и вишни без костилки (за сладкиши)

Предстоят ми:

-сини боровинки в сироп (използвам за пълнеж на бонбони)
-замразени боровинки
-мариновани зелени домати в буркан
-два модела туршийки
-мариновани гъби
-икра от тиквички

 :smile1:
« Последна редакция: 01 Октомври 2015, 21:50:37 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2130
Марианче, сподели за замразената вакуумирана лютеница - как я правиш?
Аз замразявам кьопоолу -пека чушки, патладжани и червени домати и ги слагам в пликчета необелени.

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Верче, правя си лютеница по тази рецепта, имам вакуумираща машинка, слагам в пликчета, вакуумирам и замразявам, после само цепвам пликчето, слагам в купичка и размразявам :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума