Автор Тема: Печено агне  (Прочетена 12939 пъти)

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2131
Печено агне
« -: 30 Март 2015, 16:03:24 »
Мъжа ми иска да вземем агне за Великден. Ще печем половината. Мисля да е през нощта. На колко градуса според вас е добре да се пече? Аз мисля на 150 С с вентилатор.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Печено агне
« Отговор #1 -: 30 Март 2015, 16:48:25 »
Аз си го пека за 2-3 часа на по-силен огън, примерно 200-220. Изпича се идеално.

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Печено агне
« Отговор #2 -: 30 Март 2015, 17:02:38 »
Аз пускам фурната да загрее на максимални градуси. Тавата я покривам със фолио. Като заври течността - чува се - намалявам на 200 градуса и пека около 3 - 3.5  часа. Изпича се. После естествено махам фолиото, проверявам и пъхвам отново да стане златисто.

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2131
Re: Печено агне
« Отговор #3 -: 31 Март 2015, 14:54:29 »
ceckavd, Весе, благодаря ви!

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Печено агне
« Отговор #4 -: 31 Март 2015, 17:12:49 »
Времето на печене зависи и от големината на агнето. Надявам се да сме помогнали. Сподели резултата после.

verabel

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2131
Re: Печено агне
« Отговор #5 -: 01 Април 2015, 15:27:40 »
Това е ясно. Въпрса е, че ще го пека на вилата, а там тока е по- слаб и затова мислих през нощта, за да има повече време. Но ще го сложа сутринта и до вечерта дано се изпече.

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Печено агне
« Отговор #6 -: 05 Април 2015, 00:28:57 »
Цеце, а колко голямо агне печеш 3 часа? Преди малко разбрах, че тази година печенето на агнето ще се падне на мен и честно казано много се притеснявам. За нова година пекохме под фолио някаква перната твар, която ни подариха и не стана нищо, въпреки старанието ми. Единствените доволни бяха котаците ни, които изядоха дори и плънката от плодове. Дано се справя с агнето. Мъжа ми е купил някакво агнешко от Кауфланд, което също ме притеснява дали е добро, даже и не съм го видяла колко е голямо. Май е бутче и плешка

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Печено агне
« Отговор #7 -: 05 Април 2015, 13:19:39 »
Момичета,не се притеснявайте от мисията "агне печено".Аз съм омъжена от 35+  ;D години и съпруга ми е Георги.Представете си колко агнешко се е опекло за тези години и дори аз съм главната касапка  ;D.Нищо страшно.Агнешкото си го правя на порции,овкусявам с подправки,омазвам хубаво всяко парче месо,нарязвам пресен лук,пресен чесън на едро,наливам бяло вино,малко водичка ,завивам със фолио плътно тавата  и слагам в силно загрята фурна.Когато се чуе,че е завряла течността в тавата,намалявам градусите и забравям месото поне за 2 часа.Замислих се какво количество пека,но е не по-малко от 5 кг.Може и повече-пълня една голяма и много дълбока тава / купена е специално за агнешко и конфитюр на фурна/.Пекла съм и през нощта / да ми е по-спокойно на деня/,но слагам късно и ставам да го наглеждам.Разбира се като минат час и половина лекичко отварям малко от фолиото и бодвам с вилица и преценявам.За много кратко запичам след като вече е опечено без фолио,защото не обичам сухо месо.И още нещо : моята фурна е много силна отдолу и слагам тавата върху решетката на печката / да не е директно ,че ще загори/.
Цяла лекция ви изнесох,но просто исках да споделя дългогодишния си опит.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Печено агне
« Отговор #8 -: 06 Април 2015, 09:45:20 »
Радост е описала всичко много подробно.
3 часа пека, ако е предна четвърт например. Ако е само бутче - цяло около 2.5 часа. Цяло агне не съм пекла, защото не се побира във фурната ми. Ако е на проции както е при Радост се изпича по-бързо.

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Печено агне
« Отговор #9 -: 06 Април 2015, 14:37:10 »
Благодаря на Радост и на Цеци за подробната информация. Никога не сме го пекли на порции, нито пък цяло агне (мисля, че ще ни се опре). Предполагам, че е бутче, не съм го видяла още. Ще гледам указанията и се надявам да се справя по-добре от мъжа ми

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Печено агне
« Отговор #10 -: 06 Април 2015, 22:53:14 »
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Печено агне
« Отговор #11 -: 07 Април 2015, 00:36:42 »
Радост тази година за Велик Ден ще направя агнешкото по твоя начин.Само искам да питам колко течност слагаш.Да покрие парчетата или по-малко?
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Печено агне
« Отговор #12 -: 07 Април 2015, 13:16:02 »
водата трябва да е около чаена чаша  ;D

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Печено агне
« Отговор #13 -: 07 Април 2015, 14:22:16 »
водата трябва да е около чаена чаша  ;D
На какво количество месо? На 1 килограм месо или но цяло  агне се слага около чаша?
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Печено агне
« Отговор #14 -: 07 Април 2015, 15:08:39 »
не, Петя, точно количество вода за месото няма. Като си наредиш месото, според тавата, преценяваш каква и колко да ти е течността - 1 пръст  е достатъчен. Аз го пека на порции/или големи парчета като бут, ребра... като Радост, под фолио - първо на мах, после на слаба фурна няколко часа. Течността е от вода и бяло вино, до вода и бира... И ако не е мазно месото - масло за намазване, когато се открие от фолиото. Или пък подправките смесени с олио и намазани парчетата месо с тази кашичка.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]