Автор Тема: Вкусната бърлога на Дзвера  (Прочетена 36006 пъти)

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #15 -: 22 Януари 2015, 19:32:26 »
Честита тема и от мен,Дзвер!!!
При тебе има много интересни и вкусни предложения,но най-съм впечатлена от шунковара.Този уред така ме е впечатлил,че покаже ли се на нашия пазар купувам си веднага.
Още веднъж честито и пълни бърлогата с вкуснотии :P :P :P
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #16 -: 26 Януари 2015, 14:04:58 »
Месните "филийки" на Дзвера



Идеята за тази вкуснотия ми дойде като хрумка, докато правих любимата закуска - запържена филийка вътре с яйце, която за нашето семейство е "закуската на Челентано" или "закуската на Шер" (според една известна кулинарка), но за тази закуска друг път.

Сега просто ще Ви покажа един също интересен начин да се поднесе вкусна печена на скарата мръФка.

Нарочно няма да давам пропорции, количества, подправки, просто защото това е идея, а всеки може да си подготви по любимия начин.

Необходими са ни

-продълговато парче свинско - от врата, от бута или контрафилето, което се нарязва на ивици с дебелина около 1,5 см и дължина около 20 см (или две парчета по 12-15 см), които всеки си ги овкусява както си иска - черен пипер, идея кимион, горчица.

-кайма, овкусена като за скара


Приготвяне:

от каймата се отделя една част и се оформя като голямо кюфте и се увива отстрани с ивицата месо или двете парчета месо и се пробожда с дървено шишче.

Получава се нещо ей такова:


хубаво се притиска, за да не се разпадне.

При необходимост може да се набучи и с още едно шишче, на се справих само с едно.

пекат се на скарата до готовност



Заедно с тях може да се прекарат през скарата и зеленчуците за гарнитура - парченца праз и тиквички в случая.


Получиха се невероятни месни филийки на скара

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #17 -: 26 Януари 2015, 14:22:38 »
филийки, казваш  ;D 'ми хубави са  , много съблазнителни за окото и небцето на мен.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #18 -: 26 Януари 2015, 16:08:03 »
радвам се, че ти допаднаха - няма месоядно, което да не ги хареса  :yahoo:
и за да не спорим с тебе дали са на Челентано или Шер - станаха "на Дзвера"  :innocent:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #19 -: 26 Януари 2015, 16:21:31 »
Добре де, за мен остават яйчените, за теб да са каймяните  :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #20 -: 26 Януари 2015, 16:39:53 »
 ;D

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #21 -: 27 Януари 2015, 11:32:49 »
Честита ТеМиЧка GolemDZVER !
За тези вкусни мезета трябват и питиета  :drinks:
Е, от тук ще има с какво да се напълнят чашите:


 

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #22 -: 27 Януари 2015, 12:48:40 »
Тези бурета ми приличат на невински, а такива за уиски  :yahoo:
ще има много много да си викаме  :drinks:

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #23 -: 27 Януари 2015, 14:09:14 »
Тези са вински, DZVER и са пълни с червено вино.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #24 -: 29 Януари 2015, 07:55:55 »
ПУХКАВИ ТЕЛЕШКИ КЮФТЕТА

Ех, страшно много си вървят с червено винце  :yahoo:



Надали с пържени кюфтета ще изненадам някого, а щом и аз самият възкликнах учудено, че може да се получат такива току виж и някой друг направи същото.

Продукти:
500 грама телешка кайма
1 голям настърган картоф на ситното ренде
сол на вкус
черен пипер и кимион по 1/2 ч.л.
1 с.л. кисело мляко и 1/2 ч.л. сода бикарбонат, "загасена в него "

мазнина за пържене (толкова, че като сложиш кюфтето да е малко над средата му) и 1-2 скилидки чесън

Приготвяне:
каймата се смесва с настъргания кортоф, подправките, киселото мляко и се омесва за 10-а минути много добре;

Оформят се кюфтенца и се оставят да си починат за 20-а минути.

От това количество се получиха точно 14 кюфтенца.

Мазнината се загрява силно, пущат се в нея скилидките чесън и първата партида кюфтета и веднага силата на котлона се намалява на половина (от 9 степени на 5-та).
Пържат се до хубаво зачервяване.

Докато се пържат сами набухват и се окръглят.

П.П. същественото е, че при тях има минимум продукти и подправки. Така най-добре се усеща вкуса на месото.

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #25 -: 29 Януари 2015, 08:41:35 »
Идвам и аз на тези ужасно апетитни кюфтета и червено винце  ::)
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #26 -: 29 Януари 2015, 10:43:06 »
Ще се пробват и тези кюфтенца за мезе на винцето.
Много апетитно изглеждат!

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #27 -: 29 Януари 2015, 15:46:07 »
Първо да те поздравя със създаването на твоя си тема. Страхотно заглавие си избрал.
Да знаеш, че шунковара го сънувам. Но засега няма.
Аз също слагам кисело мляко и малко сода в каймата за кюфтета. А номерът с настъргания картоф вместо хляб или галета го зная, но никога не съм изпробвала. Но щом ти казваш че е страхотно, значи е така и ще го пробвам. Напълно ти се доверявам.
Ще продължавам да следя темата ти, защото имаш разни вълнуващи рецепти.
Пожелавам ти хубав ден.
Това ми се струва подходящо - :drinks: .

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #28 -: 29 Януари 2015, 16:41:01 »
благодаря, Ели. За мен да те посрещна винаги е удоволствие.
Пък за картофа - ситно настърган, съвсем леко изцеден, ще видиш - направо любими кюфтета....:drinks:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Вкусната бърлога на Дзвера
« Отговор #29 -: 07 Февруари 2015, 12:56:53 »
ШУНКА ОТ БУТ В ШУНКОВАРА

Нарочно давам пропорциите за 0,5 кг (т.е. за половин доза), а за пълна просто се умножават Х 2

Продукти:

500 грама месо от бута, добре почистено
12 грама сол
4 грама пудра захар
1 грам черен пипер
75 мл вода

Приготвяне:


От месото се отделя 1/3 – около 170 грама и се нарязва на произволни парчета
Останалите 2/3 от месото се нарязват на малки кубчета – приблизително 1Х2 и 1,5Х2 см
Солта и захарта се слагат при водата и хубаво се обърква – до разтапянето им.
Отделеното месо (първата 1/3) се слага в блендера, добавя му се и течността и се смила – почти да стане като каша.

Смесва се с останалото нарязано месо и се меси на ръка около 15 минути.

Сетне се пълни в купата на шунковара като се притиска от време на време.
Затваря се и се слага в хладилника за 48 часа.

След това се вари на 80-85 С два часа, измива се шунковара, отлива се течността и се оставя за 24 часа в хладилника….


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[Днес в 19:27:28]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]