Автор Тема: Съхранение на кладница  (Прочетена 10847 пъти)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Съхранение на кладница
« -: 30 Април 2014, 22:11:56 »
Донесоха ми по-голямо количество кладница и се чудя как да я съхраня ::)
Бих замразила, но не знам дали може, защото опитите ми с печурка не доведоха до добър резултат :smile1:

Чакам предложения, ако някой има опит с тази гъба, досега само съм я готвила ::)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #1 -: 30 Април 2014, 22:43:47 »
Не знам дали ще става за замразяване, Веси, много е нежна. Най-разумно предлагам е да я задушиш и така замразиш, а после само притопляш и досготвяш.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #2 -: 30 Април 2014, 23:03:57 »
Мерси, Пеп, и на мен ми се струва, че не може да се замрази директно или бланширана :innocent:
Четох из нета, че не ги мият, а само почистват с четка, но ми се струва негихиенично, особено пък за храна :innocent:, а иначе ми прави впечатление, че при миене поемат доста вода :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #3 -: 30 Април 2014, 23:17:47 »
не ги мий. Те дори нямат допир с пръстта, като ги отглеждат, закрити са с найлони. Иначе ще се наводнят и ще станат за чорба само.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #4 -: 01 Май 2014, 04:51:42 »
В никакъв случай мокрене. Ако тй се виждат мръсни,само зачистване с влажна кърпа. Растат върху слама и са си чисти. Можеж да ги мариноваш - и в буркани . Само че после само салати - по- добре във фризера  :yahoo: По Пепи

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #5 -: 01 Май 2014, 09:41:22 »
мЕЖДУ ДРУГОТО можеш и да я накъсаш на съвсем тънки ленти и да изсушиш. После е чудесна за супи, за готвене...
Но я постави на някаква решетка и проветливо място, да може да изсъхне
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #6 -: 01 Май 2014, 16:53:36 »
Благодаря пак :air_kiss:
Досега се борих, гъбите се оказаха много крехки.
Да докладвам:
Панирах - чудесни станаха :thumbup:
Задушени със соев сос, черен пипер и масло във фурната.
Бланширах по стегнатите за салата.
Сложих сурови във фризера.
Сварих за "шкембе" чорба.
В момента задушавам за фризера.

Чисти си бяха, разглеждах ги отвсЕкъде. Не съм ги мила :swoon:, с изключение на тези бланшираните и за супата, послушах ви, макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:
Оставих и още една порция за паниране в хладилника, дано издържи няколко дни. Панирах ги сурови, в брашно, яйце и брашно. Много крехки :thumbup:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #7 -: 01 Май 2014, 17:37:46 »
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #8 -: 01 Май 2014, 20:44:10 »
Брааво! Пробвай с останалите за паниране следното:
Горната част без пънчето оформи като пържолка, леко осоли, няколко капки зехтин или олио, малко лимонов сок ...ако смесиш към олиото и скелидка счукан чесън ... И малко мащерка
Да престоят в торба в хл-ка поне 4-5 часа
После панираш и пържиш бързо ... До леко зачервяване
Пробвай . Да ти е сладко  :yahoo:
Благодаря!
Така ще ги направя :thumbup:
Сега ги поръсих с малко соев сос само, преди панирането.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #9 -: 02 Май 2014, 09:39:29 »
макар че през цялото време се чудех този дето ги е брал дали си е измил ръцете ;D, и дано не е ходил в сервизното помещение преди това ;D :swoon:


 :slap: ей това не се сетихме. Ами ако е ходил? Сега какво да правим? Жива ли си, шаваш ли още  :P

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #10 -: 02 Май 2014, 16:06:24 »
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.
В службата вратата ни е срещу тоалетната. От време на време се провеждат разни научни съвети, защити и т.н., на които оснавна част от участниците са дедета професори на бая голямшка възраст от цялата страна. Както се досещате явно проблема с простатата, особено след път, си казва своето и както казва колежката "Първата им работа като дойдат е да отидат да се из....ят, и после да влязат да се здрависат с нас" (без да се измият естествено :swoon:).

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #11 -: 03 Май 2014, 13:32:19 »
Като се замисля май имам имунитет в това отношение ;D.


Весе, а вица за възпитаниците на Кеймбридж и Оксфорд, знаеш ли го?

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 77
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #12 -: 26 Август 2015, 16:29:27 »
Аз съм замръзявала и няма никакъв проблем.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #13 -: 27 Август 2015, 12:55:30 »
в момента суша такива - и то на слънце, а не в сушилнята

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 77
Re: Съхранение на кладница
« Отговор #14 -: 05 Октомври 2015, 08:44:55 »
Като ги изсушиш какво ги правиш после?

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[Днес в 14:19:16]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]