Автор Тема: Халогенна фурна  (Прочетена 18556 пъти)

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Халогенна фурна
« -: 05 Март 2014, 10:47:03 »
Здравейте, не знам дали тук е мястото на темата. Търся рецепти за халогенна фурна. Аз имам и до сега в нея съм приготвяла само яйца или нещо което трябва бързо да се запече. Моля, който има повече опит да сподели. Ето и моята рецепта за яйца

Яйца в халогенна фурна

2 бр. яйца
2-3 с.л. олио
1 стръкче пресен червен лук
1 ч.л. червен пипер, щипка черен пипер
сол
кренвирш или друг колбас по желание
Нарязвате лука на дребно (може да се ползва стар лук, но остава хрупкав).Всички продукти се поставят в тавичка (аз използвам алуминиеви за еднократна употреба). Разбъркваме добре. Поставяме на долната скара на фурната и печем около 10-15 мин. на 250 градуса. Може да добавите кренвирш или друг колбас по желание.
Получава се вкусен омлет.
Това е за една порция.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Халогенна фурна
« Отговор #1 -: 05 Март 2014, 12:31:32 »
Аз пека само месо в нея, обикновено на високата скаричка - цяло пиле, цял бут агнешки, пържоли, кюфтета - това съм пекла - става бързо и вкусно. Незнайно защо обаче нищо друго не ми се получава - пробвах два пъти картофи - след часове печене - нищо не става, пекох и тиква - пак нищо. Въобще в тавичка като се сложи нещо - абсурд, единствено, ако е директно върху скарата. Сандвичите се получават и стават бързо, кренвирши също :thumbup:

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Халогенна фурна
« Отговор #2 -: 05 Март 2014, 12:42:01 »
Алуминиевите за еднократна употреба са тънки и меки и се нагряват и отдолу. Яйцата се получават. Аз също пека кренвирши на нея. Наденички също даже ги вадя от камерата на хладинлника и ги слагам директно вътре. Поразрових се из интернет пространството и установих, че повечето хора преди да поставят продуктите в халогенната фурна ги обработват допълнително. Варят картофите и запържват месото и т.н. Но според мен при това положение със същия успех и за същото време ще си ползвам и фурната на печката. Затова реших да открия темата. Може някой друг да е измислил някоя бърза рецепта за халогенна фурна. Надявам се, че още някой ще сподели опита си.

KrokozabYl

  • главен пакостник
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2206
  • http://vbox7.com/play:d6ad5958
Re: Халогенна фурна
« Отговор #3 -: 05 Март 2014, 17:28:24 »
Става и сирене в хартия с билки или риба пакетирана във фолио :)))
Хайде на пакостите

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #4 -: 05 Март 2014, 20:00:15 »
Става за всичко - цяла готварска книга мога да напиша

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Халогенна фурна
« Отговор #5 -: 06 Март 2014, 11:43:54 »
Сподели някоя рецепта.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #6 -: 06 Март 2014, 16:03:28 »
А, така не става!
Дай си заявката за какви продукти да е рецептата.
Ще ти я дам.
А ти ще я приготвиш и ще почерпиш  :yahoo:
Съгласна  :icon_question:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Халогенна фурна
« Отговор #7 -: 06 Март 2014, 18:14:10 »
Ай картофи ми опечи :P, не става :smile1: ::)

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #8 -: 06 Март 2014, 18:25:09 »
Пекал съм и още колко  :yahoo:
За да мога да правя куп неща в нея, си бях купил един тефлонов тиган със сваляща се дръжка и го ползувах за тавичка.
Всъщност е много просто - тавичката се слага в аерогрила с малко мазнина и се включва на около 220 С с вентилатор - да загрява.
В това време картофите се нарязват, овкусяват и слагат в тавичката. Долива се малко течност и се пече.
Един два, максимум три пъти се разбъркват.
Стават чудесни...
Пробвай  :thumbup:

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Халогенна фурна
« Отговор #9 -: 07 Март 2014, 09:50:13 »
Не се бях сетила да загрея предварително тигана или тавичката в която да пека. Благодаря за идеята. Пробвах да пека пължоли но ми станаха много сухи въпреки, че преди това ги мариновах за 2 часа. В същото време не ми се ще да слагам направо върху скарата, защото после ми е трудно измиването на стъкления съд. Дайте идея за пържолки и пилешко.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #10 -: 07 Март 2014, 10:39:38 »
Не се бях сетила да загрея предварително тигана или тавичката в която да пека. Благодаря за идеята. Пробвах да пека пължоли но ми станаха много сухи въпреки, че преди това ги мариновах за 2 часа. В същото време не ми се ще да слагам направо върху скарата, защото после ми е трудно измиването на стъкления съд. Дайте идея за пържолки и пилешко.

Халогенната фурна има една особеност, която вече ти е погодила номер - пържолките са станали сухички и ще стават.
Уредчето е чудесно, но си търси чалъма - аз специално доста съм експериментирал с него, защото го намирам за по-удачно в много случаи от конвенционалната фурна : по икономично е, придава по-друг вкус, всеки момент виждаш какво става и можеш да се намесиш. Всяко от тях има и различни режими режими на работа, та трябва да привикнеш към своя.
Например, скарата, както ти я ползуваш, при мене много рядко влиза в употреба - напр. само за сандвичи или нещо подобно.
Един съвет: винаги на дъното слагай тавичка от алуминиево фолио, а отгоре скара. Всичко капе в нея и купата остава чиста.

Та за пържолките - няма рецепта.  :yahoo:
има начин на печене:
мариновала си ги - добре  :thumbup:
сложила си ги направо на скарата  :innocent: - лошо, но не толкова. Важен е температурният режим - по-ниска температура, по-слаб вентилатор (ако ти е на степени).

По-удачно, слагаш ги в тавичка с малко мазнинка, печеш 5-6 минути и ги обръщаш.
Често ги пека под фолио и едва в края го махам, за да придобият цвят.

продават и едни стърготини - за пушек, слагаш на дъното на купата, те се запалват и почват да димят.
Пържолките се опушват, все едно че са на барбекюто и дори познавач могат да заблудят къде са печени
 :yahoo:

Дано да съм ти полезен. Та питай ... нали знаеш оня виц за питането  :thumbup:

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Халогенна фурна
« Отговор #11 -: 07 Март 2014, 19:01:05 »
Благодаря за съветите. Ще се възползвам. На колко градуса печеш пържоли? Предполагам, че и пилешко месо мога да пека по този начин.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #12 -: 07 Март 2014, 19:29:53 »
Да!
Зависи - на около 220 С,но е важен вентилатора  :yahoo:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Халогенна фурна
« Отговор #13 -: 07 Март 2014, 19:31:26 »
И успех  :thumbup: чакам отзив

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Халогенна фурна
« Отговор #14 -: 08 Март 2014, 21:29:22 »
Пекал съм и още колко  :yahoo:
За да мога да правя куп неща в нея, си бях купил един тефлонов тиган със сваляща се дръжка и го ползувах за тавичка.
Всъщност е много просто - тавичката се слага в аерогрила с малко мазнина и се включва на около 220 С с вентилатор - да загрява.
В това време картофите се нарязват, овкусяват и слагат в тавичката. Долива се малко течност и се пече.
Един два, максимум три пъти се разбъркват.
Стават чудесни...
Пробвай  :thumbup:
Или говорим за различни уреди, или не знам - моя нещо да не е наред, но веднъж пекох поне 2 часа едни картофи, по описания начин и пак си останаха сурови, просто ужасни - нищо не стана.

Важен е температурният режим - по-ниска температура, по-слаб вентилатор (ако ти е на степени).
По-удачно, слагаш ги в тавичка с малко мазнинка, печеш 5-6 минути и ги обръщаш.

Тук не съм съгласна изобщо с теб  :P -  при по-ниска температура и вентилатор пържолите се изсушават, а при по-високата си остават сочни и крехки :smile1:
Всъщност после виждам, че си посочил 220 градуса, което не е ниска температура :innocent:
При мен в тавичка в халогенната не се получават, но на скарата - дори без мариноване стават чудесни всички меса :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[Днес в 12:49:54]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[Днес в 10:55:59]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]