Автор Тема: свински пържоли на фурна  (Прочетена 38280 пъти)

Ilieva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
  • optimist
свински пържоли на фурна
« -: 25 Февруари 2014, 15:21:12 »
търся рецепта за крехки свински пържоли на фурна, все ми стават жилави
Dani4ka

marabu

  • Гост
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #1 -: 25 Февруари 2014, 15:25:41 »
от мен любими понеже се пекат бавно и много лесно за правене

Задушени свински пържоли


marabu

  • Гост
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #2 -: 25 Февруари 2014, 15:26:48 »
също така ето още две рецепти от които съм доволна и се пекат на фурна свинските пържоли

свински пържоли с ориз

Свински пържоли с лук

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #3 -: 25 Февруари 2014, 16:03:02 »
Ilieva, след Юлия нямам какво да те посъветвам повече.
И все пак имай предвид, че "тайната" е свинското предварително да го мариноваш добре (за предпочитане е повечко време, както е в една от рецептите), а другата - печенето: задължително на по-ниска температура за по-дълго време, в течност (вино, вода, бульон - каквото душа ти иска) и под фолио (капак); едва към края - са запичатот двете страни.
Важен е принципа, а не конкретната рецепта ... Дано съм ти бил полезен- аз поне така пека месото.
Успех  :thumbup:

Ilieva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
  • optimist
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #4 -: 25 Февруари 2014, 16:12:17 »
Благодаря много за бързите отговори! Ще пробвам и трите и ще дам
"обратна връзка" , дето се вика:))))))
ДИ
Dani4ka

Did_ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3031
  • начинаещ кулинар и заклет дегустатор :)
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #5 -: 25 Февруари 2014, 16:34:21 »
аз пък действам малко на опаки  :innocent:

1. мариновам пържолите за 1-2часа (или овкусявам и оставям само за 15мин)
2."запечатвам" на тиган
3. редя в тавата, покривам и пека час на 180градуса

пък с карамелизиран лук и гъбки върху всяка пържолка (преди печенето), че отгоре и по парче топено сирене ... ммм, пък нека се пече пак час  ::)  :drinks:

Ilieva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 8
  • optimist
Re: свински пържоли на фурна -марината?
« Отговор #6 -: 25 Февруари 2014, 16:54:54 »
Ще кажеш ли каква ти е марината?
И
Dani4ka

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #7 -: 25 Февруари 2014, 17:02:15 »
Това със "запечатването" е друг вид технология - така се запазват повече сокове вътре в самата мръвка. И резултатът е малко по-различен.
В моя вариант са по като готвени и месото се къса направо с вилицата, докато при запечатването запазват и повече форма.
Пак въпрос на вкус и на зъби

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #8 -: 25 Февруари 2014, 17:33:47 »
аз пък действам малко на опаки  :innocent:

1. мариновам пържолите за 1-2часа (или овкусявам и оставям само за 15мин)
2."запечатвам" на тиган
3. редя в тавата, покривам и пека час на 180градуса

пък с карамелизиран лук и гъбки върху всяка пържолка (преди печенето),


точно така правя и аз в повечето случаи. Месото е крехко; не е като варено. Дори пържоли с ципи минават по този начин.
Маринатата е на око - соев сос, алкохол, горчица, подправки на вкус..

Пържоли Зингара http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg44915.html#msg44915 - тия са с още мръвка  ;D
пържоли с лук и лимон http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,825.msg28923.html#msg28923
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2760.msg78854.html#msg78854 Под шуба
с брашно от манатарки, или други сушени гъби http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,4085.msg153125.html#msg153125
С карамелизиран лук и гъби http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3415.msg140611.html#msg140611

Месото се къса с вилицата  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

KrokozabYl

  • главен пакостник
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2206
  • http://vbox7.com/play:d6ad5958
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #9 -: 25 Февруари 2014, 17:40:53 »
Също стават крехки и сочни в тиган под капак с прясно мляко.  :thumbup:
Хайде на пакостите

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #10 -: 25 Февруари 2014, 21:22:18 »
от отговорите ни е ясно, че въпросът не е зададен правилно  :innocent:
Най-добре ще е да Ilieva, да уточни какви пържоли иска  :icon_question:
Иначе подхващаме един спор .... не ми се мисли .. доли вилица или нож ? или уиски или бърбън ?  :yahoo:

ROSPOP

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 475
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #11 -: 25 Февруари 2014, 21:27:32 »
Мъжът ми ме научи ;D как да готвя крехки пържоли!
Редя ги в подмазана тава ръся с подправки
(у нас на почит е тази за барбекю на Лидл), заливам с половин
бира от 500лм и пека до зачервяване. Обикновено бирата се е изпарила и остава на мазнинка.
Зависи и колко е голяма тавата де.
Да има 1 пръст течност отгоре.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #12 -: 25 Февруари 2014, 21:31:57 »
Знаех си аз - ще почнем .....  :P

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #13 -: 25 Февруари 2014, 21:36:39 »
Мъжът ми ме научи ;D как да готвя крехки пържоли!
Редя ги в подмазана тава ръся с подправки
(у нас на почит е тази за барбекю на Лидл), заливам с половин
бира от 500лм и пека до зачервяване. Обикновено бирата се е изпарила и остава на мазнинка.
Зависи и колко е голяма тавата де.
Да има 1 пръст течност отгоре.
:thumbup: това е и моя начин

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: свински пържоли на фурна
« Отговор #14 -: 25 Февруари 2014, 21:40:18 »
Знаех си аз - сега трябва да сложа и рецептата с уиски и ще се довършим  :yahoo:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]