Автор Тема: Козунак на конци с помоща на хлебопекарна  (Прочетена 71957 пъти)

denyo

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 31
  • с козуначена зависимост
EDIT 10
https://mobile.facebook.com/denislav.dimitrov.14/posts/1520064724678544?_rdc=1&_rdr
https://drive.google.com/file/d/0BxPeAj1Z0O14M3lhanE1MXZoVHc/view
Прощавайте, че само линкове пускам, но от телефона ми е трудно да направя свестен пост.
EDIT 9
Актуалната ми технология, ако случайно някой го интересува :)
Козунак с накисване 2017 - ЦЪК





не се сетих да го снимам от вътре

EDIT 8

Последната ми дисертация:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1176635985688088&id=100000250940884

http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/%D0%BA%D0%BE%D0%B7%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0

Весел празник!

EDIT 7
Същата рецепта, но с коригирани някои неясноти за които разбрах покрай католическия Великден. Премахнати са някои подробности които не са много важни, за да се запази обема от 3 страници:

Рецепта за козунак 2016 v.2 - "козунак с накисване, подобрена версия".

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1163178457033841&id=100000250940884

Разчитам на обратна връзка ако някой се осмели да прочете 3-те страници и да ги приложи на практика.

EDIT 6
Най-после постигнах толкова здрави конци, че да не се разкашкват потолени в прясно мляко. Винаги съм се чудел, как ли е псотигнат този ефект при НЯКОИ от купешките козунаци. Е, за тях няма как да знам, но за моя вариант замесвам тестото без никакви мазнини в началото и го оставям на се накисне добре глутена. Едва след добро замесване и развитие на глутена идва момента за вкарване на мазнината. Подробности в инструкцията:

Козунак версия 2016 - "козунак с накисване". Подробно упътване за начинаещи.

Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://www.facebook.com/denislav.dimitrov.14/posts/1131417666876587

Снимки по-надолу в темата

EDIT 5
Приятели, тази година съм много виновен, затрупан с лични проблеми, не ми остана време да публикувам актуалната ми технология за приготвяне на козунак тук. Но то пък, кой ли го интересува си мисля :)  Все пак: версия 2 за 2015-та година за приготвяне на козунак - ЦЪК.

А надолу в темата е документирана цялата сага до тук. Ако случайно се намери някой луд да я прочете де.

EDIT 4 - ако не последен, мисля поне предпоследен да е :)
С тази рецепта би се справил и начинаещ, а резултата е повече от добър.

EDIT 3
С помощта на доста съфорумци от този и други форуми, мисля
 това вече е наистина последната версия на това което търсех.
Благодаря на всички ви!!!
EDIT 2
Последна версия на експериментите ми - ЦЪК
EDIT 1
Намерих му цаката на козунака:
Сладък козунак в машина за хляб, без използване на подсладител

Първоначалния ми пост:
Хлябовете долу-горе ми се получават, но първия ми опит за козунак в хлебопекарна някак не стана. Съжалявам, че ще спомена доста марки по-надолу, но за да се установи причината, предполагам са нужни всички подробности. По принцип ми харесва вкуса на купешкия и може до някъде от там да ми идва разочарованието. Примерно, има един на "Селена 10" направо се топи в устата и е с много по-лек вкус и консистенция, същевременно е и сладък. А моя се получи като мазен тутманик, с вкус и аромат на омлет "сирене с яйца" с лек сладък оттенък и лек полъх на ваниля. Конци никакви няма, стана нещо като кекс, но с описания вкус. Нужно е огромно въображение за да се различат плитките върху кората. Предварително изчетох/изгледах десетки рецепти (в т.ч. много за хлебопекарна) за козунак по различни форуми, блогове, както и в YouTube. Подбрах най-често срещаното съотношение на съставките, което се вижда по-долу, а конкретните марки споменавам, защото е възможно причината за провала да се крие в някой от продуктите.

- 500гр. брашно тип 500 "Мелница Търново", в процеса на месене се наложи добавяне на още 4 чаени лъжички, отделно за активирането на маята 2 лъжички
- 100 мл. прясно мляко 3% "Домлян" от 500мл. кофичка, като за активиране на маята, намазване и други нужди, мисля добавих още около 30мл.
- 3 бр. пресни домашни яйца леко маломерни, жълтъка на едното отделих за намазване
- 60 гр. краве масло "Верея"
- 50 гр. (да, грама) олио "Оливен", не знам на колко милилитра се равняват
- 100 гр. захар, отделно и тази за поръсване
- 25 гр. фруктоза на "Биосет", беше ми останала и реших да я вложа
- 9 таблетки подсладител "Суитли"
- половин чаена лъжичка сол
- 1 пакетче (0.2 гр.) ванилия
- половин кубче (21 гр.) жива мая на "Българска мая" Русе

На доста места се препоръчва 100 до 150 гр. захар максимум, като предупреждават, че с толкова захар козунака не става много сладък, както сме свикнали с купешките, но ако се добави повече захар нямало да втаса. За това ако искаме по-сладък козунак, го правим или с фруктоза (1.7 пъти по-сладка от захарта) или към захарта добавяме и изкуствен подсладител. Та за това сложих фруктозата и подсладителя. За вкуса на сирене подозирам най-вече маслото, една съфорумка беше писала, че на българското масло му няма вече доверие и прави само с вносно, но уви, аз не обърнах внимание. Млякото едва ли е прична, сложено в обикновен хляб не придава вкус на сирене. Също, така и не разбрах, за да получа купешкия аромат на козунака, какви аромати трябва да сложа. Почти не намерих две рецепти с еднакви аромати в тях.

Също, за самата технология на приготвяне съчетах опита от всичко изчетено, и го приложих максимално точно колкото мога. Хлебопекарната е SilverCrest SBB 850 EDS A1. Първоначално пуснах за 2 минути програма "печене" за да си подгрея хлебопекарната и кошничката. За самата работа избрах "Пухкав хляб". На тази програма като правя хляб, два пъти пробвах и двата пъти превтаса (наду се много, опря капака и после издиша) - т.е. за козунака счетох, като по-тежко тесто ще е подходяща. Освен за втасването, тя е и с най-дългите времена за месене от всички програми. Активирах маята като я смесих с малко брашно, мляко и щипка захар. Заради по-топлите условия (нали все пак козунак правя), за разлика от друг път (разбирайте като правя обикновен хляб) взе че изкипя малко от чашата. Разтворих подсладителя, ванилията и солта в млякото и после ги смесих с яйцата и захарта. Поразбърках, за да се поразтвори малко захарта - тук половината от мненията в интернет са, че не бива да се бърка, така че и аз не се старах много с бъркането. Продуктите поддържах топли на леко затоплен котлон. Изсипах така приготвените течности в затоплената вече кошничка, върху тях насипах брашното и в кладенче отгоре сложих леко превтасалата мая. Първоначално настроих въпросната програма на 1250 гр. въпреки, че продуктите ми са за 1000, понеже така месенията и са по-дълги (по 15 минути). В началото си тя има две месения, с две междинни втасвания, като в края на второто има пак леко размесване. По време на първото месене към 3-тата минута ми се стори че маже под бъркалките и постепенно добавях по 1 чаена лъжичка брашно, докато си направи добре оформена топка. Успях да направя топката 5 минути преди края на първото месене. По време на второто месене постепенно на 3 порции подавах разтопеното краве масло да го поеме. Изчаках да мине второто междинно втасване с леко премесване накрая и прекъснах програмата, след което я пуснах отново. Този път нагласих 750 гр. и най-светла кора, понеже нали тежките теста лесно изгаряли. И наистина накрая кората се получи аха-аха, да изгори, доста препечена. По време на първото месене (всъщност вече трето) постепенно подавах затопленото олио - сякаш малко трудно го пое, но все пак го взе. Тестото изглеждаше меко, но нали е мазно, си седеше на топка, не лепнеше и го оставих така. Една съфорумнка обаче май беше писала на този етап "можете да добавите и брашно с мазнината" на което аз не обърнах внимание защото не беше го казала като задължително, а май трябва да се направи. Дали тия 110 грама мазнина не трябва да се броят като течности в рецептата за определяне на количеството брашно? От там нататък, междинно втасване, месене с още едно междинно втасване и леко размесване след него. Тук натиснах пауза на програмата, извадих с намазнени ръце тестото, оплетох го изключително трудно, защото беше много меко и после едва успях да го върна в кошничката без да се разтече. Програмата продължи с последното втасване преди печене. В края му пак за малко я прекъснах, за да намажа с разбития с малко мляко жълтък и да наръся със захар. Пуснах отново програмата която продължи с печене. Част от мазнината първо излезе, а после се пое в тестото. Намазаното отгоре се нацепи и отдолу в поцепчетата с ужас видях доста по-бледото като цвят тесто - почти като на обикновен хляб. Понеже тоя модел хлебопекарна му е ниско реотана и не пече добре отгоре, допекох отгоре в нормална фурна. Изчаках да изстине и... вкуса на изделието вече описах в началото. Цялата история отне 6 часа. Надявам се някой да разгадае къде са грешките.
« Последна редакция: 14 Април 2017, 18:51:04 от denyo »

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #1 -: 13 Януари 2014, 22:07:31 »
Цялата история отне 6 часа. Надявам се някой да разгадае къде са грешките.

Ей, тука се крие отговора - цялата история за шест часа висяне на хлебопекарната!!!
Най-добрият козунак става по традиционния начин - като си го омесиш самичък и се го опечеш във фурната.
В хлебопекарна, по моему няма шанс, да стане истински козунак.
Моят съвет - не се мъчи с нея.
Ако някой друг, даде по-добър отговор, ще се радвам.
А иначе не се отчайвай - можеш да продължаваш с опитите...

zoica

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1300
  • Живка
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #2 -: 14 Януари 2014, 00:35:11 »
Нямам такова чудо в къщи и си меся на ръка.И се получава....
"Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш напълно"!
http://receptitenazoii.blogspot.com/

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4016
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #3 -: 14 Януари 2014, 01:22:43 »
Причината не е в хлебопекарната ,а в рецептата.Според мен мазнината е много,трявало е да сложиш само половината.Аз не мога да меся на ръка(не съм пробвала никога,защото ме мързи  ::) ) и винаги меся в пекарната или в миксера.Няколко съм и пекла козунак там.Ползвам програмата за тесто,но спирам преди да почте да втасва.Влючвам още веднъж същата програма да ,но този път оставям до края за да може да втаса.След като свърши пущам програма за обикновен хляб ,която е мисля към 3 часа.Меси го още веднъж,втасва и се опича. Ами истински е ,не знам Двера какво има предвид под истински де. ;D
За великден само меся в хлебопекарната,а ги пека в нормална фурна.
Няма значение къде е изпечен ,щом съставките са едни и същи и вкуса е същия. :P
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #4 -: 14 Януари 2014, 10:48:50 »
Аз също меся в пекарната, но пека навън, не знам защо, но понякога дори хляба в пекарната ми остава глетав, при една и съща рецепта и програма. Явно все пак е различно времето за втасване и оттам и опичането, затова само замесвам с нея и пека във фурната!
Имам и свои, но има доста рецепти във форума, които ползвам, на Танита козунаците винаги се получават примерно :thumbup:

ROSPOP

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 475
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #5 -: 14 Януари 2014, 11:47:53 »
Моето скромно мнение е, че козунака никога няма да стане на "конци" в хлебопекарната!
Много години месех на ръка - никога не се получиха като купешките!
На вкус моите винаги са било по-добри но не докарвах конците!
Една година ги "месих" в пералнята  ;D - по съвет от друх форум.
Първия ми козунак в хлебопекарната беше превъзходен на вкус, но се наложи да го допичам във фурната.
Конци - никакви!
Но откато имам хлебопекарна ................ вече докарах и конците.  Смених и рецептата де.
Месенето е в уреда - пускам на няколко пъти програма за тесто, като спирам преди втасването.
Накрая оставям и да втаса
и после си ги оформям (усуквам) на ръка и пека във фурната.
Резултата е много добър.

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #6 -: 14 Януари 2014, 13:38:45 »
Ааааа..... не може да не се намеся ;D 5-6 години аз удома съм забранила със закон купуването на козунак.Ами това ако е козунак,аз съм принцеса.Кое е истинско?: яйцата,захарта,маслото...........няма такъв филмЗная го от сигурен източник т.е. от работничка във фурна и то много добра фурна.Преди да открия рецептата на Танита,а и с някои мои изменения /ама много леки,защото Таня живее в Щатите,а там и продуктите са по-различни/,аз също висях с часове пред фурната за козунаци.Вярвайте много са вкусни,но домашния е  ИСТИНСКИ.
И сега на въпроса: най-напред времето ме уби-6 часа.Че аз правя по 3-4 хлебопекарни т.е. най-малко 12 козунака / една хлебопекарна
от 1250 гр продукти - 3 козунака/.Ами то трябва една седмица напред да започна да меся ;DМеся на програма месене +втасване-2 цикъла,след като свърши месенето на първия,преди втасването да започне-отново старт и тогава започвам да слагам по малко мазнина,лъжица брашно.Както казах стриктно се придържам към обясненията на Танита.Аз и питите така измесвам:мазнината накрая,
редувана с лъжица брашно.След като свърши повторното замесване,оставям да втаса,вадя от хлебопекарната и без да премесвам,офор-
мям козунаците,втасват в леко затоплена фурна,мажа с яйце,слагам във фурната,включвам фурната и пека. Резултата съм показвала много пъти.Аз и домашните сме доволни .
Ако желаеш на лични мога да ти дам рецепта пригодена на хлебопекарна за 1250 гр продукти/меря всичко/. И не на последно място:винаги меся козунаци с брашно за козунаци,баница-  брашно за баници,пити -екста брашно.Мисля,че слагат някакви компоненти за различните видове.Показвам:козунак по рецептата на Танита


Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #7 -: 14 Януари 2014, 13:45:18 »
Тази година : козунак по рецепта на Роси/еликсирчето/-не,че има съществени разлики в рецептите

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #8 -: 14 Януари 2014, 13:47:24 »
и накрая :хляб от моята хлебопекарна:
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #9 -: 14 Януари 2014, 13:56:01 »
Ще изчакам още малко коментари от спецовете по козунака и пак ще се намеся с моето си мнение - истинският козунак не става в хлебопекарната.

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #10 -: 14 Януари 2014, 14:58:18 »
Ще изчакам още малко коментари от спецовете по козунака и пак ще се намеся с моето си мнение - истинският козунак не става в хлебопекарната.







Аз само меся  и втасвам в хлебопекарната и в стаята дори да е хладно,козуначеното тесто няма как да не втаса в нея.Аз като млада домакиня се опитах да направя козунаци с топла стая,ръчно месене и т.н. ееееееее извинявайте,но не мога да го омеся така.Нямам сила,а и тази топла стая допълнително ме изнервяше-не влизай,не отваряй иииии резултат задоволителен,но не както аз исках и трудоемко и бавно.И спрях да се правя на "месачница" за козунаци докато не си купих хлебопекарната.Години наред чаках да стане цената им  приемлива за мен.
Не се смятам за супер специалист по козунаци,но след като задоволявам домашните ........ това ми стига.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #11 -: 14 Януари 2014, 15:25:27 »
Подкрепям Радост :thumbup: И аз по тази технология карам.
За месене си ги меси идеално пекарната :smile1:
И по рецепта на Танита, както писах долу, и по Роси също стават идеални, (Радост е по-скромна) ;D
Конците според мен идват после по-скоро от усукването и сплитането, (освен от добавянето на мазнината в края), затова в пекарната като се пече си става като хляб :innocent:

ROSPOP

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 475
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #12 -: 14 Януари 2014, 15:44:13 »
Ако желаеш на лични мога да ти дам рецепта пригодена на хлебопекарна за 1250 гр продукти/меря всичко/.
Може ли и на мен да изпратишизпитаната рецепта за козунак!
Тази година правих по рецепта на Елексирчето ( не защото ми е адашка  ;D) с малки вариации.
Но ще се радвам да пробвам и тези на Танита - и то в най-скоро време! Кой е казал че трябва да ядемем козунаци само по Великден?  :P
Съгласна съм с Весето - конците се получавт от усукването.

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #13 -: 14 Януари 2014, 16:18:48 »
В темата за хлебопекарната споделяйте. :)Не на лични :thumbup:,за да я прочетат всички..:)

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Козунак в хлепопекарна - къде греша?
« Отговор #14 -: 14 Януари 2014, 19:07:22 »
В темата за хлебопекарната споделяйте. :)Не на лични :thumbup:,за да я прочетат всички..:)







Аз просто съм си направила грамаж за хлебопекарната,не е някаква нова рецепта.Придържам се към рецептите на Танита и на Роси/еликсирчето/ и  споделих какви стъпки спазвам.Ако има интерес мога и в темата да ги споделя,но при толкова добри кулинарки ме хваща малко срам.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]