Автор Тема: Рецепти от vens  (Прочетена 523480 пъти)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #45 -: 13 Ноември 2006, 19:32:20 »
Албена , много се радвам , че ти  е харесала рецептата за лучника. :flower:А банановият крем се получи изненадващо сполучлив.В къщи свърши за отрицателно време. ;D.Така , че пробвай непременно.Моят съвет е да използваш кашкавалена извара.

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Сладки топки
« Отговор #46 -: 19 Ноември 2006, 23:24:15 »
Сладки топки
/ или импровизация  на тема: Какво да приготвим от останал сух козунак /
Продукти:
около 250гр.сух козунак
около 150 гр. бисквити с какао / аз използвах" Закуска"около половин пакет /
50гр.орехови ядки
2-3с.л.пчелен мед
1-2 с.л.какао
около 80 гр.меко масло
около 50 мл. прясно мляко
есенция - ванилия , ром
За глазурата :
80 гр.шоколад
20гр.краве масло
2 с.л.прясно мляко
Освен това : сладко от ягоди/ за пълнеж/ и шоколадови пръчици / за украса/
Приготвяне :Козунакът се натрошава на ситно.Отделно ореховите ядки се запичат за около две минути в микровълнова печка.След това бисквитите и орехите се смилат.Прибавят се към козунака.Добавят се маслото , прясното мляко , меда , какаото и есенциите.Омесва се тесто.Ако е много сухо се добавя още прясно мляко , ако пък е необходимо се добавят още смлени бисквити.От тестото се правят топчета , в които за пълнеж се слага малко сладко от ягоди.Готовите топчета се потапят в шоколадовата глазура  и поръсват се с шоколадови пръчици .
Забележка :Пропорциите са орентировъчни.Всичко е въпрос на импровизация ;D.Вместо козунак може да се използват и остатъци от блатове за торта.Вместо сладко от ягоди може да се сложи сладко от вишни.Резултатът е много вкусен  , бърз и лесен за приготвяне десерт.В къщи сладките топки се свършиха за отрицателно време. :4u: :flirt:
« Последна редакция: 19 Ноември 2006, 23:26:49 от vens »

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Рецепти от vens
« Отговор #47 -: 20 Ноември 2006, 09:45:51 »
Vens:flower: Страхотна снимка и супер изпълнение  :thumbup: Въобще не се съмнявам, че са свършили за отрицателно време  ;D

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Рецепти от vens
« Отговор #48 -: 20 Ноември 2006, 10:05:57 »
Най-сетна намерих решение за козунака , който винаги ни остава по Великден :)
Благодаря за страхотната рецепта ;)

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #49 -: 20 Ноември 2006, 18:45:00 »
zoia , bopsi благодаря много за чудесните отзиви. :4u: :flower:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Шоколадов сладкиш
« Отговор #50 -: 22 Ноември 2006, 23:28:07 »
Шоколадов сладкиш

Продукти :
за блата :
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
3 с.л.какао
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л.олио
1 и 1/4 ч.ч.брашно
ванилия
за сиропа :
1 ч.ч. захар
1 и 1/2 ч.ч.вода
есенция : ванилия , ром
за глазурата :
около 100 гр.шоколад
3 - 4  с.л.прясно мляко
30 гр. краве масло
Приготвяне :Блатът се изпича  в малка форма за торта при температура около 180 градуса.Отделно се приготвя сироп с карамелизирана захар.Блатът се напоява с изстинал сироп.Залива се с шоколадова глазура.
Забележка : Към сиропа може да се добави и 1 ч.л. нес кафе. Много вкусен сладкиш , а приготвянето му не отнема много време.
Приятен апетит! ;D
« Последна редакция: 22 Ноември 2006, 23:37:13 от vens »

bopsi

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 112
Re: Рецепти от vens
« Отговор #51 -: 23 Ноември 2006, 11:57:44 »
Страхотен сладкиш   :yahoo:
Сина ми обожава всичко , което е с мнооого черен шоколад  ;D

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #52 -: 23 Ноември 2006, 19:51:26 »
bopsi , сладкишът е наистина много шоколадов  и   ;)опасно   :devil: вкусен.Стана един от любимите на семейството. ;D

daisy_st

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 17
Re: Рецепти от vens
« Отговор #53 -: 27 Ноември 2006, 17:00:17 »
Правих 2 последователни пъти десертът "Тиква с мляко" :)Много ни хареса!Благодаря за рецептата :-X

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #54 -: 27 Ноември 2006, 18:50:24 »
Правих 2 последователни пъти десертът "Тиква с мляко" :)Много ни хареса!Благодаря за рецептата :-X
daisy_st   ,много се радвам , че рецептата ти е харесала. :4u: :flower:

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #55 -: 04 Декември 2006, 13:35:17 »
Пилешко месо с лук под похлупак от царевични питки
/ рецептата е модифицирана от мен , по идея на кулинарна книга /

Продукти :
около 800гр.пилешко филе
2 глави кромид лук
1 стрък праз
2 средно големи моркова
300 гр.гъби
около 400 гр.консервирани домати /пасирани/
около 500 мл.бульон
100мл бяло вино
1 ч.л.захар
1ч.л.къри
около 4 с.л. олио
сол , черен пипер на вкус
За царевичните питки:
около 1ч.ч. бяло пшенично брашно
около 3/4 ч.ч.царевично брашно
1 ч.ч .кисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат
2 с.л.олио
около 1 ч.л.сол
ситно нарязан магданоз
стрък пресен лук / ако има в наличност/
Приготвяне :Месото се нарязва на хапки.Запържва се  , докато се зачерви от всички страни.Добавят се гъбите и морковите  , като продължава да се задушава още около 10 минути.Накрая се прибавят нарязаните на едро лук и праз.След около 5 -10 минути се прибавят бульона  , виното  , доматения сос и  подправките.Сместа се оставя на котлона още около 15 минути.След това ястието се поставя в огнеупорна тенджера.Отделно от изброените продукти за царевичните питки се замесва средно меко , еластично тесто.Разточва се с дебелина около 2 см и се изрязват кръгчета.Питките се подреждат върху задушеното месо , като леко се застъпват.Пече се в предварително загрята при 200 градуса фурна до зачервяване на царевичните питки.
Забележка :Получи се много вкусно ястие.Питките бяха поели от соса при печенето , а месото под тях беше станало много крехко.  :P
Ястието би могло да се приготви и със свинско или телешко месо , но тогава предварителната обработка ще бъде по - продължителна.


« Последна редакция: 10 Февруари 2007, 23:06:14 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Вита баница
« Отговор #56 -: 04 Декември 2006, 18:42:36 »
Вита баница
/това е моят начин на приготвяне   ;D /

Продукти :
1 опаковка домашно точени кори
4 бр.яйца
250 гр.бяло саламурено сирене
250 гр.кисело мляко
около 100 мл.мазнина / олио или краве масло  , част от мазнината се оставя за намазване на корите/
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 -3 с.л. брашно
сол / при необходимост /
Приготвяне :Приготвя се плънка от изброените продукти.Всяка кора се поръсва с малко мазнина.Слага се плънка и се завива на руло.Поставя се в намаслена тава  , като се завива като охлюв.Така се процедира с всичките кори.След свършването им , ако остане част от плънката тя се слага върху навитите рула.Баницата се поръсва с малко мазнина и се пече в предварително загрята фурна при температура 200 градуса.
Забележка : Корите  , които аз използвах бяха три броя в опаковката.Тази баница се хареса повече в къщи  , в сравнение с другите баници от фино точени кори.В плънката може да се прибави 1 -2 стръка пресен лук.Става много вкусно. ;D



vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Соленки с мая
« Отговор #57 -: 09 Декември 2006, 16:12:15 »
Соленки с мая
Продукти  :
за тестото :
1ч.ч.мазнина / наполовина олио и краве масло /
1 ч.ч.кисело мляко
20 гр.мая
около 200 гр.настъргано бяло саламурено сирене
1 белтък
1ч.л.сол
1 ч.л.захар
около 500 гр.брашно
Освен това :
1 жълтък за намазване
ким и сусам  за поръсване
Приготвяне :От изброените продукти се приготвя средно твърдо тесто.Разточва се на кора около 1 см. и се изрязват формички .Поставят се в намаслена тава.Намазват се с жълтък и се поръсват с ким или със сусам.Соленките се пекат в предварително загрята фурна при температура 180  градуса.
« Последна редакция: 09 Декември 2006, 21:58:36 от vens »

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #58 -: 09 Декември 2006, 22:27:14 »
Тиква с грис
Продукти :
около 1 кг обелена и изчистена тиква
2 бр.яйца
250 мл.прясно мляко
250 гр.захар
50 гр.стафиди
3 - 4 с.л. грис
3 - 4 с.л. олио
канела , ванилия
Приготвяне :Тиквата се настъргва .Слага се в по - голяма тава.Поръсва се с грис .Отделно яйцата се разбиват леко , прибавят се захарта , прясното мляко  , ванилията и канелата.Сместа се полива върху тиквата.Прибавят се предварително накиснатите в ром или коняк стафиди и всичко се обърква.Накрая се поръсва с олио.Тиквата се пече при температура 200 градуса.
Забележка :Получава се много лек и приятен десерт. ;DТиквата  се сервира полята с пчелен мед .

vens

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2030
Re: Рецепти от vens
« Отговор #59 -: 13 Декември 2006, 19:10:22 »
Сладкиш с тиква
Продукти :
3 бр.яйца
1ч.ч.захар
1ч.ч.олио
1 и1/2 ч.ч.брашно
1ч.ч.настъргана тиква
10 гр.бакпулвер
стафиди / по желание /
канела , ванилия
Приготвяне :Яйцата се разбиват със захарта.Прибавят са олиото , бакпулвера , брашното , настърганата тиква  и ароматите.Тестото се слага в намаслена и поръсена с брашно тавичка.Пече се при температура 180 градуса.След изпичане се поръсва с пудра захар или се украсява със захарна глазура.
Приятен апетит. ;D

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58
  • FATE: Хора, не мога да намеря темата за ноември :(
    11 Ноември 2015, 08:37:38

* Последното от форума

Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[09 Май 2017, 22:27:41 ]


Re: Машина за смилане на месо от cvetozara123
[09 Май 2017, 22:19:30 ]


Re: Салати - III от pepimili
[09 Май 2017, 14:57:10 ]


Re: Какво ядем - оцветители, стабилизатори и прочие от pepimili
[09 Май 2017, 14:40:24 ]


Re: Отглеждате ли си подправки? от pepimili
[09 Май 2017, 14:34:32 ]