Венс - страхотна идея за кюфтенцата. След боба на Горо вчера, днес ще опитам тях. Страхотни сте всички, никога не ми остава време да се чудя какво да измислям за готвене.
Станаха супер това което малко промених е че не ги залях веднага със соса аго оставих за нас с тати. А да - сложих и 2 с.л захар така правя винаги когато готвя с домати. Със сигурност пак ще ги направя - лесни, бързи и вкусни.
vens, не обичам смес от месо и млечни продукти,дали ще станат кюфтенцата без сирената в каймата?Иначе много ми харесва идеята за соса, и това че са запечени.
Margi_1 , няма проблем да ги направиш без млечните продукти. Запечени във фурната с доматен сос у нас кюфтенцата много се харесаха, приготвят се бързо и няма висене пред печката . stertje , много се радвам , че кюфтенцата са ви харесали . И аз прибавям захар към доматите в соса , но съм пропуснала да отбележа в рецептата.Така става като пиша рецепти по нощите. mivis , хрупкавите панирани картофи изглеждат чудесно. Да ви е сладко.
« Последна редакция: 18 Октомври 2007, 21:57:20 от vens »
vens, аз също държа да отбележа, че онзи ден направих хрупкавите панирани картофи с плънка и много ни харесаха ! Толкова бързо изчезнаха, че дори не успях да ги снимам Но нищо, следващият път ще поправя грешката
Картофи на фурна с яйца на очи Продукти : около 1 кг картофи 250 мл сварено прясно мляко 200 гр.бяло саламурено сирене 100 гр. кашкавал около 50 гр. краве масло стрък зелен лук черен пипер , магданоз сол на вкус 4 - 5 бр. яйца Приготвяне : Картофите се сваряват , обелват се и се пасират. Към тях се прибавят горещото мляко , половината краве масло , 2 / 3 от сиренето , нарязаните на дребно зелен лук и магданоз , черния пипер и солта.Сместа се разбърква добре и се слага в предварително намаслена тавичка.В пюрето се правят " гнезда " , в които се слага парченце краве масло и се чуква по едно яйце . Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал и се запича до златисто. Забележка : Рецептата е по идея на кулинарна книга.
vens докладвам за кюфтетата с кашкавал, пушено сирене и доматен сос стана много вкусно и лесно за приготвяне ястие. Т.к. се получиха доста кюфтенца каквото остана от тях на следващия ден направих още малко доматен сос с кюфтенцата и станаха страхотна заливка за спагети така,че с един куршум два заека . Още веднъж благодаря зя рецептата
Активен
"Аз туй няма да го търпя и толкоз" Есмералда Вихронрав- вещица в Света на Диска
Бързо руло Продукти : за тестото : 200 гр. кисело мляко 1 бр.яйце 3 с.л.разстопено краве масло / или олио / 1 ч.л. сода бикарбонат 1 ч.л. сол около 500 гр. бяло брашно 1 с.л. пшенични трици за плънката : около 250 гр.бяло саламурено сирене 150 гр. шунка 100 гр. кашкавал 1 стрък праз 2 с.л.олио черен пипер , магданоз освен това : сусам за поръсване Приготвяне : Замесва се гладко и меко тесто от киселото мляко , содата , яйцето , кравето масло , солта , триците и брашното. Отделно празът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината.Прибавя се нарязаната на кубчета шунка.Сместта се маха от котлона и се прибавят натрошеното сирене , настъргания кашкавал , черния пипер и нарязания на ситно магданоз. Върху набрашнена повърхност тестото се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 1 см.Върху единия край се поставя плънката .Завива се на руло и се поставя в добре намаслена правоъгълна форма за кекс.Намазва се с прясно мляко и се поръсва със сусам.Рулото се надупчва на няколко места с вилица или клечка за зъби.Пече се предварително загрята фурна при температура 180 градуса . Забележка :В плънката може да се добавят и гъби или маслини.
Веси, честно казано с тези тестени вкусотии всекидневно си мислех че си около 300 кг. вече. А то какво - такава мъничка и фина - ти ядеш ли ги или само ги правиш. Всичко това в кръга на шегата, разбира се. Между другото аз винаги съм яла по-много и от всичко и до преди 1-2 г. нямах проблеми /както се шегувам от 6ти клас съм на едни кг./, но сега като че ли от възрастта ли от що ли качих малко и започвам да се тревожа да не продължа. Ако е така, да знаеш, че и ти ще имаш вина, защото тези печива определено ме изкушават