Благодаря ти vens. Ще се пробва непременно, но все се каня да си купя подходящи чаши, а не мога да си харесам, не че специално съм ходила, но като минавам по магазините се оглеждам. Но ще се изяде и така де
Кексчета със сини сливи Продукти : / за 12 бр. кексчета / 3 бр. яйца 1 ч .ч кисело мляко 3 / 4 ч.ч. мазнина / равни части разстопено краве масло и олио / 1 ч.ч. кафява или бяла захар 2 и 1 / 3 ч.ч. брашно 10 гр. бакпулвер 1 ч.л. канела ванилия освен това : 12 половинки сини сливи , захар за поръсване Приготвяне : Объркват се отделно сухите и мокрите съставки , след което се смесват. Сместта се изсипва във форми за мъфини , като най- отгоре се поставя половинка слива.Поръсва се със захар и се пече в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
petrina
Гурман
Публикации: 1993
обичащ ли - и невъзможното става възможно
VENS винаги съм ти се възхищавала, чудесни вкуснотии си сътворила пак. по твоята рецепт за Мъфините със сини сливи - много е сполучлива само, че сложих 1/4 ч.л. канела и 1/4 ч.л. карамфил, и нарязах сливите. Много ти Благодаря за рецептата.
petrina , сърдечно благодаря за похвалата. Кексчетата изглеждат чудесно и се радвам , че са се харесали и у вас . Прибавянето на карамфил сигурно ги е направило много ароматни. Да ви е сладко !
VENS,тъй като нямам формички за мъфини може ли сладкиша да се направи във форма за кекс?
kylinarka ,мисля , че няма да има проблем да се изпече във форма за кекс . Като се обърне обаче кекса сливите ще останат отдолу . Може би по - добре ще бъде да се изпече в тавичка или форма за торта. Пробвай и сподели резултата.
Руло без брашно Продукти : за блата : 5 яйца 1 ч.ч. захар 4 с.л. какао ванилия за крема : 150 гр. натурален шоколад 300 мл. сладкарска сметана Приготвяне :Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.Внимателно се прибавя какаото.Ароматизира се с ванилия.Сместта се излива в предварително застлана с намаслена пекарска хартия тава / аз използвах тавата на фурната/. Блатът се пече в предварително затоплена фурна при температура 180 градуса.След изпичане платката се навива още топла на руло и се оставя да изстине.За крема шоколадът се разстопява в сметаната.Сместта се оставя да изстине.След това се разбива с помощта на миксер на пухкав крем. Върху изстиналият блат се слага с половината част от крема , завива се на руло и се намазва с останалата част. Украсява се с разбита сметана. Забележка :Източник на тази рецепта е стара кулинарна книга . Много е важно платката за рулото да не се препича , защото тогава става твърда.Блатът е изпечен тогава , когато започне да покафенява по крайчетата и забодената клечка за зъби е суха.По мое мнение може да се прибавят и 1 - 2 с.л. смлени орехи. Вместо със шоколадов крем рулото може да се приготви и само с разбита сметана , към която да се прибавят 1 - 2 с.л. сладко от ягоди , боровинки или вишни.
Пеполина , двете рецепти много си приличат.Сладкишът със сини сливи според мен е по - сочен от мъфините , защото плодовете са повече.Лично на мен много ми хареса , затова въпреки малките разлики в рецептите ето :
Сладкиш със сини сливи Продукти : за блата : 2 бр. яйца 1 ч.ч. захар 1 ч.ч. кисело мляко 60 гр. разстопено краве масло 10 гр.бакпулвер 2 ч.ч.брашно ванилия освен това : около 500 гр. сини сливи 1 - 2 с.л. галета 2 - 3 с.л. кафява захар канела Приготвяне :Яйцата се разбиват със захарта.Прибавят се киселото мляко и разстопеното масло.Накрая се прибавя брашното размесено с бакпулвера.Сместта се ароматизира с ванилия и се изсипва в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка.Отгоре се нареждат почистените от костилките и разделени на половинки сини сливи.Поръсват се с галета , кафява захар и канела.Сладкишът се пече в предварително загрята фурна . След изпичане се поръсва с пудра захар. Забележка : Вместо със сини сливи може да се използват кайсии или вишни .
Веси, днес направих две от твоите прекрасни рецепти - Варените гевречета със сусам и Сладкиша със сини сливи. И двете станаха много сполучливи и много, много вкусни. Ето и резултатът. за рецептите.Невероятни са.