Автор Тема: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб  (Прочетена 16521 пъти)

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #15 -: 11 Март 2014, 08:45:10 »
Изглежда много вкусно. А дали ще стане ако сложа всичко в йената сурово, да го запека и накрая да добавя киселото мляко? Искам да избегна пърженето.
ceckavd ако сложиш всичко в суров вариант патладжана и каймата ще пуснат сокове и хляба ще стане на каша. Може вместо да пържиш продуктите, предварително да запечеш всеки продукт по отделно и тогава да ги подредиш в йена. Ще се получи чудесно  :thumbup:.

ceckavd

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 955
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #16 -: 11 Март 2014, 11:59:14 »
Благодаря за отговора. Като го направя ще дам отчет, но не знам дали ще е скоро. Синът ми каза, че само ще съсипя каймата. Друго си е мандажа само с кайма или месо. Аз пък обичам всякакви зелениши,  патладжани, тиквички  и т.н.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #17 -: 11 Март 2014, 14:11:33 »
Като го направя ще дам отчет, но не знам дали ще е скоро. Синът ми каза, че само ще съсипя каймата. Друго си е мандажа само с кайма или месо. Аз пък обичам всякакви зелениши,  патладжани, тиквички  и т.н.

при този интерес към рецептата няма какво толкова да му мислиш.
прави го и давай отчет  :yahoo:

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #18 -: 11 Март 2014, 21:40:35 »
Не виждам как ще се разпадне каймата, ако се пече във фурна. Според мен ще стане диетично, ако не се готви само с мазнина, а се прибави и малко вода, която ще се изпари.

KrokozabYl

  • главен пакостник
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2206
  • http://vbox7.com/play:d6ad5958
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #19 -: 12 Март 2014, 11:18:17 »
Ще стане коренно различна манджа и вкусът няма да е същия. ;D После хлабя е най-отдолу и ще попие всички сокове и ще стане на каша - не е същото!  ;D
Хайде на пакостите

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #20 -: 12 Март 2014, 12:35:43 »
Според мен или направи рецептата във вида, в който е или не хаби продуктите ;D :thumbup:
А пък и вода да добавяш - абсурд :smile1:

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #21 -: 12 Март 2014, 18:40:28 »
Според мен или направи рецептата във вида, в който е или не хаби продуктите ;D :thumbup:
А пък и вода да добавяш - абсурд :smile1:

Имах предвид да добави вода, докато задушава каймата, за да не се пържи

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #22 -: 12 Март 2014, 21:57:24 »
Прави го това,ако ще го готвиш.. :swoon:
Много приказки за нищо работа... :-*
Една рецепта е идея а не догма :yahoo:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #23 -: 13 Март 2014, 08:56:48 »
Напълно съм съгласна с GolemDZVER, това е една идея от мен за бърза и вкусно приготвена храна. Търпи всякакви импровизации, както 6estja е направила, добавила е ориз  :thumbup:.
ceckavd не му мисли много, щом ти е допаднала рецептата пробвай, печена или задушена каймата все ще се получи. У дома все се мръщеха, когато им приготвях нещо с патладжани. Патладжана в този вариант обаче страшно им допадна, така че пробвай смело  :smile1:. Успех  :thumbup:
Poni 69 със сигурност си права, че каймата не се разпада при печене. Може да се изпече като голямо кюфте и да се нареже на ситно, все пак каймата не е много. Всичко е въпрос на собствено виждане и вкус.
Хубав ден на всички пожелавам!

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #24 -: 13 Март 2014, 22:38:01 »
Казваш, че каймата е малко, но когато го приготвям за нас ще сложа повече, понеже мъжищата не признават ядене с по-малко от килограм месо. Иначе сигурно няма да имат претенции за количествата на патладжана и хляба, но тая кайма ще им се види малко. Затова, без да се замисля написах от гледна точка на моите мащаби

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #25 -: 28 Март 2014, 20:12:32 »
Помощ! Експресен въпрос! Тъй като ме съблазнявате с тоя патладжан кебап един месец вече, днес се сдобих с патладжани и кайма и в момента го приготвям. Въпросът ми е - тъй като съм взела по-големи количества продукти, няма да можем да го изядем тази вечер, ще бъде ли годен за ядене и утре в готов вид или да направя колкото ще изядем и другата част да я съхранявам поотделно (в смисъл без да са добавени хляба и киселото мляко) и да ги прибавя утре

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #26 -: 28 Март 2014, 22:27:56 »
Аз как пропуснах туй нящо бе... :swoon:  :slap:..Страхотно предложение, ще се пробва..
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #27 -: 28 Март 2014, 22:40:17 »
Вкусно стана

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #28 -: 05 Април 2014, 08:35:24 »
Poni 69 аз докато отговоря и вие даже сте го изяли  :blush2:. Радвам се, че се е харесало  :smile1:. Количеството продукти е за две порции и ако ще сервираш за повече хора ще трябва да се увеличиш количеството на продуктите. Ако остане ще бъде годно за ядене разбира се, само хляба ще е на каша. Аз бих приготвила продуктите и бих съхранявала до следващото сервиране по отделно.

Poni 69

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 154
Re: Патладжан кебап с кисело мляко и хляб
« Отговор #29 -: 05 Април 2014, 21:21:40 »
Накрая все пак го наравих изцяло и остана и за другия ден. Хляба не беше на каша, но се беше позалоила киселото мляко от разтопеното масло, както и каймата. Ставаше за ядене, но все пак при следващ път бих го държала отделно

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]