Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
21 Март 2010, 00:37:45

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси КалендарКалендар ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: По света и у нас с Мими ;) « назад напред »
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: По света и у нас с Мими ;)  (Прочетена 228818 пъти)
« Отговор #255 -: 05 Юли 2007, 09:57:27 »
Margi_1
Калфа
**
Публикации: 86

Ел. поща
Мими, би ли дала рецептата на тези "министерски кюфтета", че ми е интересно какво яде власта Roll Eyes
Активен
« Отговор #256 -: 05 Юли 2007, 10:31:02 »
ilrai
Гурман
Публикации: 2094

Мими, и аз съм във фен клуба, нали знаеш flowers
Активен

« Отговор #257 -: 05 Юли 2007, 10:50:43 »
eli4ka
Гурман
Публикации: 1251

Мими,о,Мими! air_kissТолкова много те обичам-аз и цялото фемили!Снощи направих онзи сладкиш-арабския Кадир Незнам кой си-стана страшна вкусотия. yahooИ изобщо никой не дочака да изстине съвсем,а младежите хапваха направо от тавата с една голяма лъжица.Само любимият образ културно изчака да сервирам в чинийка,но си поиска допълнително.Ти си просто върхЪТ.Кой спомена нещо за фен клуб?Аз съм първа там.И ако има нещо в хладилника като се върна от работа,може да го снимам за по - нагледна похвала.С тази моя готварска мания,мъжО никога няма да си помисли за чужда жена TongueЛетвата е вече много високо thankyou,момичета.
Активен
« Отговор #258 -: 05 Юли 2007, 11:42:12 »
пеполина
Гурман
Публикации: 2642

Ел. поща
Мими, благодаря за чудесните рецепти, с които ни радваш всеки ден. А що се отнася до фен клубя аз съм в него още от регистрацията ми във този прекрасен форум. Пожелавам ти много здраве, за да твориш все така. Още веднъж благодаря.
Активен

« Отговор #259 -: 05 Юли 2007, 11:43:31 »
Мими
Гурман
Публикации: 1938
Вечна романтичка!

Ел. поща
Mинистерски кюфтета
(или какво яде власта  Tongue)

Продукти:
500г пилешко филе
1 яйце
2~3 с.л. майонеза
1-2 с.л. нишесте
сол, пипер
1 скилидка чесън

Пилешкото филе нарежете на малки кубчета. Яйцето разбъркайте с нишестето и майонезата. Посолете, подправете. Добавете пасирания чесън. Смесете с получения сос пилето.
Тигана нагрейте с масло на среден огън. Масата сипете с лъжица в тигана като оформите котлети. Изпържете от двете страни.

И естествено понеже немога да пропусна да сложа нещо от себе си в рецептата добавих половин връзка магданоз, майонезата замених с крема сирене (оказа, че нямам никаква майонеза) и настъргах малко кашкавалче. Предполагам министрите няма да се обидят на тези подобрения. А кюфтетата станаха невероятни сочни и вкусни. От 4 филета бяло месо(около 800-900г) ми излязоха около 15-16 нормални по размер кюфтета. А между другото с леко мокри ръце се оформят по лесно.

Източник: good-cook.ru ( автора не съм записала  blush2)
Активен

« Отговор #260 -: 05 Юли 2007, 11:45:30 »
Мими
Гурман
Вечна романтичка!

Ел. поща
Мили момичета страшно много ви благодаря, направо ме засрамихте вече. Страхотни сте!  air_kiss air_kiss

И аз преди да вляза в тоя форум не готвех много много, ама тука се зарибих здраво.  Grin
Активен

« Отговор #261 -: 05 Юли 2007, 15:39:32 »
sladka hapka
Модератор
Гурман
Публикации: 4175

Ел. поща
Тия министерски кюфтета със сигурност ще допаднат на моите месоядни. Мими, непременно ще ги пробвам.

И аз преди да вляза в тоя форум не готвех много много, ама тука се зарибих здраво.  Grin

А тия последните ти излияния - оставям без коментар. Да напомням ли, че се знаем отдавна и кулинарията винаги ти е била слабост, особено италианската кухня  Tongue
Активен

"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
« Отговор #262 -: 05 Юли 2007, 19:03:18 »
Мими
Гурман
Вечна романтичка!

Ел. поща
Тия министерски кюфтета със сигурност ще допаднат на моите месоядни. Мими, непременно ще ги пробвам.

А тия последните ти излияния - оставям без коментар. Да напомням ли, че се знаем отдавна и кулинарията винаги ти е била слабост, особено италианската кухня  Tongue

Роси, пак ме излови  flower air_kiss. А кюфтенцата ги опитай, няма да съжаляваш. 

Другата седмица съм в отпуска.. ще има голямо вихрене из кухнята  yahoo
Активен

« Отговор #263 -: 05 Юли 2007, 21:56:07 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 8751
с бръмбари в главата и усмивка на устата

Печено свинско по Колумбийски

Kiss не че много си личи от долното фото, но наистина е много вкусно  air_kiss

* 070705_220745.jpg (34.12 KB, 352x288 - видяно 5748 пъти.)
Активен

« Отговор #264 -: 06 Юли 2007, 08:34:35 »
Мими
Гурман
Вечна романтичка!

Ел. поща
Пепи, личи, личи  Kiss
Активен

« Отговор #265 -: 06 Юли 2007, 10:48:58 »
Wild Mary
Калфа
**
Публикации: 61

Кодрит Кадир
За крем карамела:
2 ч.ч сухо мляко( 200гр)

Мими, след като прочетох отзивите за този сладкиш, реших да го направя тези дни, въпреки че сладки неща почти не правя /някак си не ми идва отвътре приготвянето им, пък после ги изяждам светкавично  swoonGrin

Така че, като новобранец в сладкишите, въпросът ми е може ли да заменя сухото мляко с прясно?
Активен
« Отговор #266 -: 06 Юли 2007, 10:57:01 »
Мими
Гурман
Вечна романтичка!

Ел. поща
Кодрит Кадир
За крем карамела:
2 ч.ч сухо мляко( 200гр)

Мими, след като прочетох отзивите за този сладкиш, реших да го направя тези дни, въпреки че сладки неща почти не правя /някак си не ми идва отвътре приготвянето им, пък после ги изяждам светкавично  swoonGrin

Така че, като новобранец в сладкишите, въпросът ми е може ли да заменя сухото мляко с прясно?

Не виждам защо да не може... Лично аз даже го правих в комбинация от половин опаковка кондензирано мляко ( беше ми останало) и сухо мляко и се получи. Като количество сложи мляко колкото е водата в рецептата. Само да те предупредя, че ще се наложи да го печеш по-дълго време. Това беше написала една девойка, която го е правила с прясно мляко - пекла го е около 1 час и нещо. Другото спазвай от рецептата.  thumbup
Активен

« Отговор #267 -: 06 Юли 2007, 12:47:53 »
Wild Mary
Калфа
**
Публикации: 61

Много ти благодаря за бързия отговор  Kiss Kiss Kiss
Активен
« Отговор #268 -: 06 Юли 2007, 14:24:12 »
stertje
Калфа
**
Публикации: 236

Ел. поща
Мими - пилешкото месо за "министерските кюфтенца"  сварено ли е предварително? Kiss thumbup
Активен

« Отговор #269 -: 06 Юли 2007, 14:53:19 »
Мими
Гурман
Вечна романтичка!

Ел. поща
Мими - пилешкото месо за "министерските кюфтенца"  сварено ли е предварително? Kiss thumbup

Не съвсем сурово е, нарязано на ситни кубченца. Така става много сочно като се изпържи после, не е сухо.
Активен

Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! МЕНЮ Архив Тема: По света и у нас с Мими ;) « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Нахрани.com
BlackBoard Studio