Мими,о,Мими!Толкова много те обичам-аз и цялото фемили!Снощи направих онзи сладкиш-арабския Кадир Незнам кой си-стана страшна вкусотия. И изобщо никой не дочака да изстине съвсем,а младежите хапваха направо от тавата с една голяма лъжица.Само любимият образ културно изчака да сервирам в чинийка,но си поиска допълнително.Ти си просто върхЪТ.Кой спомена нещо за фен клуб?Аз съм първа там.И ако има нещо в хладилника като се върна от работа,може да го снимам за по - нагледна похвала.С тази моя готварска мания,мъжО никога няма да си помисли за чужда жена Летвата е вече много високо ,момичета.
Мими, благодаря за чудесните рецепти, с които ни радваш всеки ден. А що се отнася до фен клубя аз съм в него още от регистрацията ми във този прекрасен форум. Пожелавам ти много здраве, за да твориш все така. Още веднъж благодаря.
Пилешкото филе нарежете на малки кубчета. Яйцето разбъркайте с нишестето и майонезата. Посолете, подправете. Добавете пасирания чесън. Смесете с получения сос пилето. Тигана нагрейте с масло на среден огън. Масата сипете с лъжица в тигана като оформите котлети. Изпържете от двете страни.
И естествено понеже немога да пропусна да сложа нещо от себе си в рецептата добавих половин връзка магданоз, майонезата замених с крема сирене (оказа, че нямам никаква майонеза) и настъргах малко кашкавалче. Предполагам министрите няма да се обидят на тези подобрения. А кюфтетата станаха невероятни сочни и вкусни. От 4 филета бяло месо(около 800-900г) ми излязоха около 15-16 нормални по размер кюфтета. А между другото с леко мокри ръце се оформят по лесно.
И аз преди да вляза в тоя форум не готвех много много, ама тука се зарибих здраво.
А тия последните ти излияния - оставям без коментар. Да напомням ли, че се знаем отдавна и кулинарията винаги ти е била слабост, особено италианската кухня
Активен
"Ние, българите, за да видим света и чудесата му, няма нужда да ходим така далеко, защото нашата България е един непознат и чуден свят." Иван Вазов
И аз преди да вляза в тоя форум не готвех много много, ама тука се зарибих здраво.
А тия последните ти излияния - оставям без коментар. Да напомням ли, че се знаем отдавна и кулинарията винаги ти е била слабост, особено италианската кухня
Роси, пак ме излови . А кюфтенцата ги опитай, няма да съжаляваш.
Другата седмица съм в отпуска.. ще има голямо вихрене из кухнята
Кодрит Кадир За крем карамела: 2 ч.ч сухо мляко( 200гр)
Мими, след като прочетох отзивите за този сладкиш, реших да го направя тези дни, въпреки че сладки неща почти не правя /някак си не ми идва отвътре приготвянето им, пък после ги изяждам светкавично /
Така че, като новобранец в сладкишите, въпросът ми е може ли да заменя сухото мляко с прясно?
Кодрит Кадир За крем карамела: 2 ч.ч сухо мляко( 200гр)
Мими, след като прочетох отзивите за този сладкиш, реших да го направя тези дни, въпреки че сладки неща почти не правя /някак си не ми идва отвътре приготвянето им, пък после ги изяждам светкавично /
Така че, като новобранец в сладкишите, въпросът ми е може ли да заменя сухото мляко с прясно?
Не виждам защо да не може... Лично аз даже го правих в комбинация от половин опаковка кондензирано мляко ( беше ми останало) и сухо мляко и се получи. Като количество сложи мляко колкото е водата в рецептата. Само да те предупредя, че ще се наложи да го печеш по-дълго време. Това беше написала една девойка, която го е правила с прясно мляко - пекла го е около 1 час и нещо. Другото спазвай от рецептата.