А аз правих вчера вечерта сладкиша ти Венециянска нощ.Перфектен е! Тази вечер ще имаме гости.Като предястие ще поднеса топлата немска салата и за десерт ще поднеса от сладкишчето!Благодарности за всичките ти рецепти!
Колумбийски пури Много вкусно и популярно ястие в Колумбия. Страхотно мезе за биричка.
За тестото: 50г разтопен маргарин 2 ч.ч. брашно 1 с.л. захар 1 яйце 5 с.л. вода (замених я с прясно мляко) За плънката: ~400 г меко, не много солено сирене(аз използвах дунавия)
Пригответе сиренето предварително, нарежете го на дълги правоъгълници, ако имате време им заоблете краищата. Пригответе тестото. Разделете тестото на две части. От всяка разточете тънки правоъгълници, изравнете им краищата и нарежете на ленти с ширина 2см. Обвийте сиренцата във лентите. Ако ви е къса лентата съединете внимателно и продължете за увивате. С тестото се работи много лесно. готовите пръчици, може да изпържите веднага , а може да замразите в хладилника и така да изпържите. Пържете на среден огън до златисто.
**Много е важно да сложите сиренето във фризера преди да го увиете за 1 час. По лесно се работи с него.
Ориз Болонезе Мой вариант на българското ястие домати с ориз.
Продукти за 4 порции:
250г ориз 4 пилешки бульона олио сол, черен пипер
За соса: 1 морков 2-3 стръка целина 1-2 стръка пресен чесън 1 глава лук 500-600г домати консерва босилек магданоз
Ориза се сварява с бульоните, солта и пипера до готовност. Отделно се приготвя соса. В дълбока тенджерка се нарязват на ситно морковите, целината,малко сол, черен пипер, чесъна и лука. Задушават се с малко мазнина докато поомекнат. Добавят се доматите и се вари до готовност соса, около 15-20 мин. Наръсва се с босилек, а като се свали от огъня се наръсва с магданоза. Накрая готовия сос се изсипва в ориза и се обърква внимателно. Ориза не трябва да е разварен! Най-добре става когато е почти готов ориза да го изключите и да оставите 10 мин да си поеме останалата водичка. Така ориза остава на зърна и не се разварява.
Петя, моцарелата ми се вижда малко мекичка за случая, нямате ли нещо от типа на Фета или някакъв твърд кашкавал, а долкото ми е известно трябва да има една по-твърда моцарела дето е за пици, не тази в саламурата, която се продава у нас. Пък ако е много солено сиренето го обезсоли малко във вода и го остави да се отцеди и така. Според мен с фета или дунавия най подходящо предвид структурата на самото сирене. Защото при пърженето някой от пуричките леко се поразвиха и ако е номално сирене щеше да се разкапе и да пръска в олиото, а това се държа перфектно. Според мен и с кашкавал ще станат перфектни. Тестото е много пръхкаво и се получава много добра вкусова комбинация.
Чакам отзиви за ориза.
Wild Mary, мисля,че можеш и да ги запечеш, но лично не съм пробвала. Сетих се, че тестото за въздушните пирожки е същото и авторката беше писала, че могат и да се пекат, така, че не виждам проблем. И да докладваш после резултата.
3 ч.ч брашно( ~600г) 2с.л. набухвател 1с.л. сол 300-400г луканков салам 1 щафетка топено сирене( от това което се реже)~150-200г 2 яйца 2ч.ч прясно мляко(400г) 80-100г разтопен маргарин( аз ползвам Бела 80%) 1с.л. сух риган, 1с.л. суха чубрица, 1ч.л. сух босилек, черен пипер
Объркват се брашното, набухвателя, солта, нарязаните на кубченца салам и топено сирене и подправките. В отделен съд разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко и разтопения маргарин. Сипваме течните продукти към сухите, изсипваме във формичките и печем на 180С около 20-30 мин до златисто.
"Мамо тия мъфини бяха много вкусни с тоя салам и в съчетание с топеното сирене, което им придаваше страхотен вкус- пак да направиш" - Това бяха тази сутрин думите на един бъдещ член на "анонимните кулинари"
Петя, моцарелата ми се вижда малко мекичка за случая, нямате ли нещо от типа на Фета или някакъв твърд кашкавал, а долкото ми е известно трябва да има една по-твърда моцарела дето е за пици, не тази в саламурата, която се продава у нас. Пък ако е много солено сиренето го обезсоли малко във вода и го остави да се отцеди и така. Според мен с фета или дунавия най подходящо предвид структурата на самото сирене. Защото при пърженето някой от пуричките леко се поразвиха и ако е номално сирене щеше да се разкапе и да пръска в олиото, а това се държа перфектно. Според мен и с кашкавал ще станат перфектни. Тестото е много пръхкаво и се получава много добра вкусова комбинация.
Чакам отзиви за ориза.
Wild Mary, мисля,че можеш и да ги запечеш, но лично не съм пробвала. Сетих се, че тестото за въздушните пирожки е същото и авторката беше писала, че могат и да се пекат, така, че не виждам проблем. И да докладваш после резултата.
Mиме благодаря за отговора. Имаме и от другата моцарела ще пробвам с нея.Но аз си помислих ,че трябва задължително да е със сирене и затова се сетих за свежата моцарела. А ориза стана много вкусен даже големия ми син ,който е много капризен яде от "шарения ориз".
100 г краве масло (маргарин) 200 г черен шоколад 4 яйца 100 г захар 100 г брашно 1ч.л. набухвател 20 мл сок от лайм – не съм слагала 200 г бял шоколад (според мен 100 г е повече от достатъчно. )
Нагрейте фурната до 180С. Разтопете маслото с шоколада в тенджера на слаб огън или в МВ. Разбийте яйцата с захарта до побеляване и добавете шоколадовата маса. Внимателно прибавете брашно. Нагрейте на слаб огън сока от лайм и разтопете в него белия шоколад. Може да го направите и в МВ. Напълнете формичките почти до горе с шоколадовата смес. Запичате 30-35 мин. Извадете от формите и сложете с лъжичка от белия шоколад. Аз го направих по мързеливия начин. Сложих докато са горещи още по 1-2 кафени лъжички бял течен шоколад. От топлината шоколада се разтопи и стана страхотно.
10 парчета пиле без кожа и кости (желателно е да използвате месо от бутчета, тогава може да не слагате зехтин в марината) 7-8 големи скилидки чесън 1 ч.ч кисело мляко Сока на един голям лимон 2с.л. зехтин сол черен пипер копър
В дълбока купа смесете млякото, лимоновия сок, чесъна, сол, пипер и копър. Сложете парчетата пиле в маринатата и ги сложете в хладилник за 6 часа. Печете във фурната или на скара.