/но това са дребни завъртулки...
/И тук да напиша:
Помолили сме Марианка, която всички считаме за вълшебница на шоколада да направи специална тема.
В отговор на конктетното питане на Тони toni_ton4o към мен за декорации с разтопен шоколад ще предложа илюстрации , които са много нагледни.
Аз само ще поясня, че фунийката /корнет/ я правя от хартия за печене или паус /оризова/ и за по сигурно я закрепям с тел бод.
За декорация на чинийки използвам шоколадова имитация или десертни шоколадови /какаови/ блокчета. Разтопявам на водна баня или в МВ. Без примеси на мляко, вода или масло. В зависимост от вида на шоколада и неговото какаово и маслено съдържание може да се добавят капки олио /и за блясък/. Изчаквам няколко минути да се стабилизира шоколада и наливам
във фунийката. Затварям отгоре, после отрязвам връхчето толкова, колкото искам да е дебелината на линията. Напълнените с разтопен шоколад фунийки след това съхранявам в хладилник и преди следваща работа разтопявам в МВ.
Чинийките “рисувам” директно – остави линията на шоколада сама да те води. Лесно е!
За фигурките също използвам хартия за печене и “рисувам “
отгоре. Ако искаш нещо по-сложно, подложи разпечатка под хартията и очертавай. След това се поставят в хладилник, за да се стегнат. Внимателно се отделя хартията и аранжира.
Още идеи за декорации на торти и декорации с шоколад .
Ще потърся и други нагледни материали.

Идеите за шоколадови декорации са от Discover .
Пепи
е обяснила много добре за шоколада .

Автор

Активен

Честно казано не мисля че стана както трябва, защото много ми лепнеше, но след като допълнително го размесих с пудра захар, стана горе долу добре. Има какво още да се желае, но ето това е първият ми опит