Гответе с мен!
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
02 Декември 2008, 11:11:16

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна СтраницаЗаглавна Страница ПомощПомощ ТърсиТърси Чат Чат ВходВход РегистрирайРегистрирай
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Украси и декорации за торти « назад напред »
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Украси и декорации за торти  (Прочетена 63462 пъти)
« Отговор #90 -: 21 Март 2008, 17:55:31 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1117

Natalyna, благодаря ти,  air_kiss/но това са дребни завъртулки... blush2/
И тук да напиша:
Помолили сме Марианка, която всички считаме за вълшебница на шоколада да направи специална тема.
В отговор на конктетното питане на Тони toni_ton4o   към мен за  декорации с разтопен шоколад   ще предложа  илюстрации , които са много нагледни.

Аз само ще поясня, че фунийката  /корнет/ я правя от хартия  за печене или паус /оризова/ и за по сигурно я закрепям с тел бод.
За декорация на чинийки използвам шоколадова имитация  или десертни шоколадови /какаови/ блокчета. Разтопявам на водна баня или в МВ. Без примеси на мляко, вода или масло. В зависимост от вида на шоколада и неговото какаово и маслено съдържание може да се добавят капки олио /и за блясък/. Изчаквам няколко минути да се стабилизира шоколада и наливам 
 във фунийката. Затварям  отгоре, после отрязвам връхчето толкова, колкото искам да е дебелината на линията. Напълнените с разтопен шоколад фунийки след това съхранявам в хладилник и преди следваща работа разтопявам в МВ.
Чинийките “рисувам” директно – остави линията на шоколада сама да те води. Лесно е!
За фигурките    също използвам  хартия за печене и “рисувам “
отгоре. Ако искаш нещо по-сложно, подложи разпечатка под хартията и очертавай. След това се поставят в хладилник, за да се стегнат. Внимателно се отделя хартията и аранжира.
Още идеи за декорации на торти     и декорации с шоколад  .

Ще потърся и други нагледни материали. smile1

Идеите за шоколадови декорации са от Discover  .
Пепи  flower е обяснила  много добре за шоколада .
« Последна редакция: 21 Март 2008, 17:58:52 от di_ani » Активен

« Отговор #91 -: 21 Март 2008, 18:05:54 »
di_ani
Гурман
Публикации: 1117

Ето и една идея за :

Шоколадови купи

Разтопява се на водна баня шоколад. За повече ефекtност може кафяв и бял. Охлажда се за около 5 мин. Надуват се балони /предвaрително измити и подсушени/, с диаметър не по-голям от съда, в който е разтопен шоколада. Потапя се надутия и завързан балон в купата, но не повече от неговия най-голям диаметър /среда/. Може и по високо, но е по-трудно с отделянето на балона. Внимава се, да не се опира дъното и страните на съда /ако са прекалено горещи могат да спукат балона/. За по-ефектно може да се накланя на различни страни – така става на заоблени участъци.
Обръща се и поставя върху хартия за печене /там ще бъде дъното на купата/. Охлажда се във фризер за около 5 мин. Изважда се и процедурата с потапянето се повтаря. Отново се замразява. Аз направих по 3 слоя /в рецептата са два/.
Охладената купа се освобождава много внимателно от балона, който най-добре да се развърже, за да не се получи рязко свиване и чупене на шоколадовата чашка.
Пълненето е по желание и вкус – сладолед, плодова салата, мус, крем и т.н.

Рецептата и идеята е от   ghirardelli chocolate

Нагледно разтопяване на шоколад видео на водна баня и в МВ   и  темпериране на шоколад видео .
 smile1
« Последна редакция: 21 Март 2008, 18:38:26 от di_ani » Активен

« Отговор #92 -: 01 Април 2008, 09:18:20 »
toni_ton4o
Помощник-готвач
Публикации: 422

Ел. поща
Ди-Ани   thankyou thankyou thankyou thankyou
Много нагледни пояснения , е сега вече трябва да стане сполучливо шоколадовата украса
Още веднъж много си мила-благодаря ти!

А да добавя и от мен за шокол.купички
Шоколадови купички

1. Потопете надут балон в купа с разтопен на водна баня шоколад.

2. Извадете и поставете обратно в чаша или купа докато се втвърди шоколада.
3. Обърнете обратно. Изпуснете въздуха от балон и внимателно го отлепете от стените на купичката и го извадете.
Купичките могат да се приготвят предварително и да се съхраняват в хладилник в пластмасова плътно затворена кутия, разделени по-между си с хартия за печене. 

* clip_image002.jpg (7.4 KB, 265x176 - видяно 3008 пъти.)
Активен

"Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!"
« Отговор #93 -: 14 Април 2008, 20:24:23 »
irinka
Главен Готвач
Публикации: 821

Ел. поща
Една мама от Форума на БГ мама,беше пуснала линк за правене на цветя,понеже има интересни идеи си позворявам да го пусна тук
http://www.culpitt.com/how-to.php?page=218
http://www.culpitt.com/how-to.php
Активен

« Отговор #94 -: 17 Април 2008, 08:12:12 »
ehoeko
Чирак
*
Публикации: 12

Ел. поща
Като начинаеща декораторка се възползвах от опита, който споделяте .Мисля, че първият резултат е задоволителен.Направих глазурата от белтък и захарен сироп и рози от парено тесто и пудра захар.Много ви благодаря  Kiss
http://images25.snimka.bg/005565393.jpg
Активен
« Отговор #95 -: 17 Април 2008, 08:21:21 »
ehoeko
Чирак
*
Публикации: 12

Ел. поща
Пропуснах да споделя опита си със захаросването на цветя.Видях как става от едно немско списание за кройки през 80те год. на миналия век.Разликата е в това, че цветята се намазват с размекнато масло .Съхраняват се в хладилника и са свежи няколко дни.Имам само тази снимка, която е доста семпла и не показва напълно възможностите на метода.
http://images25.snimka.bg/005607001.jpg
Активен
« Отговор #96 -: 17 Април 2008, 16:09:11 »
пеполина
Гурман
Публикации: 1825

Ел. поща
ehoeko, справила си се прекрасно. Много е нежно всичко, което си направила. Kiss
Активен

« Отговор #97 -: 06 Май 2008, 12:38:48 »
lili_es
Чирак
*
Публикации: 1

момичета помагайте моля,направих торта и реших да я покрия с марципан варна но като започнах  да го омесвам с захарта стана много мек и много лепни кажете  ми така ли трябва да е или греша някаде.сега го сложих в  хладилника. дайте  ми съвет.благодаря
Активен
« Отговор #98 -: 06 Май 2008, 12:42:29 »
pep-4o
Шеф - диригент
Гурман
Публикации: 5706
по мъж: Stoeva

слагай още пудра захар и меси докато спре да лепне. 
Активен

« Отговор #99 -: 30 Май 2008, 10:28:28 »
mishelin
Чирак
*
Публикации: 5

Ел. поща
здравейте от още един новак. Вчера по погрешка съм писала в друга темичка, ама така се заплених от красотите, че въобще не се замислих Roll Eyes
 Прочетох цялата тема, като наблегнах на първата страничка, обаче не ми стана ясно как разстилате марципана върху цялата торта (като заливка). Освен това ми се ще да попитам и за идейка за торта с пиратски кораб, тъй като синът ми има рожден ден към края на юни и си поръча пиратско парти с всички екстри. Вече направих поканите в бутилка и ангажирах аниматор, но ми се ще и тортата да е в синхрон - така че ако имате идеи споделете моля
Активен
« Отговор #100 -: 30 Май 2008, 10:56:17 »
mishelin
Чирак
*

Ел. поща
намерих си торта, само не знам докъде ще я докарам - поне ще се пробвам пък каквото стане
тортата е е то тази http://picasaweb.google.com/geraldinarevisdetortas/MarcelaCapoAO217/photo#5054905628354729442 - общо взето доста добре е обяснено. Само се чудя платната как са направени - може и да ги префасонирам. Според вас каква е тортата (пълнежа имам предвид) и ми изглежда сякаш е върху марципанено море - дали правилно съм разбрала
Активен
« Отговор #101 -: 30 Май 2008, 15:52:21 »
toni_ton4o
Помощник-готвач
Публикации: 422

Ел. поща
mishelin   , с много трудна задача се наемаш , но с мерак и работа ще се получи
Аз лично съм правила с марципан Варна- но обикновена торта с рози, не умея да моделирам
Марципана го разточвам върху гладка повърхност като кръг и след това го слагам върху тортата за да я покрия-по принцип се намазва блата с кайсиев конфитюр8аз слагам малко крем
но на сайта който показваш е обяснено идеално ,следвай всяка стъпка-съжалявам но не знам английски и не мога да прочета подробности, Правила съм торта кораб-не трябва да е сочна ,а по-суха,за да може да се украси добре и съм я поставяла върху желатиново море -правя вълнообразни линии и там поръсвам оцветени кокосови стърготини-но това беше преди 11 години-това са моите скромни опити, но тук има доста компетентни дами ,които ще ти бъдат от полза
 thumbup thumbup мисля че ще се справиш и после снимки,ако не -можеш да поръчаш и детето пак ще е щастливо!
Активен

"Успех във всичко, което умеем, късмет във всичко, което не зависи от нас и сбъдване на всичко за което мечтаем!"
« Отговор #102 -: 04 Юни 2008, 23:58:08 »
mishelin
Чирак
*

Ел. поща
реших да потренирам с нещо по-лесно, за да видя как става номера с марципана Grin Честно казано не мисля че стана както трябва, защото много ми лепнеше, но след като допълнително го размесих с пудра захар, стана горе долу добре. Има какво още да се желае, но ето това е първият ми опит  Roll Eyes

Активен
« Отговор #103 -: 15 Юли 2008, 13:47:25 »
VILIIANA
Чирак
*
Публикации: 21

Вижте това http://www.party-bg.net/news.php?extend.1449
Активен
« Отговор #104 -: 13 Август 2008, 17:21:03 »
Joyfull
Чирак
*

Привет от още една начинаеща  smile1
В петък имам повод и искам да направя торта с покритие от бонбони marshmallows, вижда ми се лесно като за начало.Но моя позната ми каза, честавало толкова твърдо, че и с нож не може да се отреже. Вярно ли е това? Как мога да го избегна?
Благодаря!
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Гответе с мен! Рецепти Готвим стъпка по стъпка (Модератор: sladka hapka) Тема: Украси и декорации за торти « назад напред »
Отиди на:  

БГ Мамма   Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Moreto.net - Сайтът на Варна   Списание FEMA
BlackBoard Studio