Автор Тема: Храна за мойте канибали  (Прочетена 220269 пъти)

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #255 -: 02 Ноември 2014, 18:42:54 »
Сушито е много сполучливо.
Жалко че вече е изядено, жалко че не си ми под ръка.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #256 -: 02 Ноември 2014, 20:16:54 »
аз мога пак да направя, но ти си далеч, Ели   :P
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пилешки крилца "3 лъжици"
« Отговор #257 -: 03 Декември 2014, 14:43:00 »
Пилешки крилца "3 лъжици"

на-вкусните пилешки печени крилца  :smile1:



Продукти:
20 бр. пилешки крилца (без онази крайната, най-тънка част. Те заминават за бульон за супа :))

3 с.л. кисело мляко
3 с.л. заквасена сметана
3 с.л. зехтин
3 с.л. кетчуп
3 с.л. горчица
3 с.л. соев сос
3 с.л. млечно-чеснов сос (или купен, но често имаме такъв домашен)

3 ч.л. чили сос (не е отровно лют, но по желание може да сложите такъв)
3 ч.л. мед (равни)
3 ч.л. подправки - по една мащерка, риган и куркума

сол на вкус (1 ч.л.)

Приготвяне:
* Всички продукти се разбъркват в голяма купа.
* Крилцата се почистват и подсушават. Аз им цепвам кожата при ставите малко, за да могат да се отворят повечко и запекат по-добре.
* Поставят се в купата при продуктите, разбъркват добре. Купата се покрива със свежо фолио (или торбичка) и прибира в хладилника за няколко часа ( ок. 18ч. при мен)

* Изваждат се и подреждат в тава, на хартия за печене*** (може и направо в тавата, но определено така е по-чисто, а аз слагам и 2 листа хартия, за да не прегаря този, на който са крилцата).
* Останалата марината се намазва по тях.
* Пекат се в предварително загрята на 200* фурна за около час - до зачервяване.

***Може да се поставят направо в тава, но с малко вода, след като сместа е намазана по крилцата, така ще има и сос - нюню, ама пък вкусен  :smile1:
Като се увеличат право-пропорционално продуктите, маринатата е много добра и за бутчета  :smile1: доказано вкусни.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Задушен бут от сърна с лучен сос и кореноплодни зеленчуци



Продуктите са:
месо от сърна (разбира се ) - около 1,8 кг
3-4 лъжици олио

2 лъжици масло
2-3 лъжици олио
5-6 глави лук
~ 100 мл бяло вино

3 моркова
малка глава целина (кервиз)
1 корен пащърнак
5-6  малки глави  чесън
2 лъжици доматено пюре
сол на вкус
2 зърна бахар
3-4 листа салвия (преди да я завъдя тази подправка  листата бяха дафинови :)
~ 100 мл бяло вино

1 с.л. препечено брашно
3-4 сварени картофи**

Приготвяне:
* Месото се запържва/колкото да се запечата  от всички страни за по 2-3 мин
* Прехвърля се в уреда на слоукукъра (или глинения гювеч)
* В същия тиган и останалата мазнина се прибавят останалото олио и маслото и нарязания на полумесци лук.
* Запържва се за 3-4 мин, прибавя се виното и задушава под капак, докато виното се изпари и остане на мазнина.
* Прехвърля се при месото.
* Прибавят се почистените и нарязани: моркови, целина и пащърнак,  почистените цели глави чесън, зърната бахар, листата салвия; посолява се.
* Налива се виното с размитото в него доматено пюре, още толкова вода .



И тук готвенето в различните съдове:
* Ако е в слоукукър - уреда се включва на  І степен (ниската) за 8-9 часа, или на ІІ (по-високата) за 6 часа. 
* Ако е в глиненото гърне - поставя се в студена фурна, включва се на 150-160* и оставя за 4-5 часа във фурната. Тук количеството   вода, което се прибавя е около 400-500 мл 

Когато е готово месото (пробва се - вилицата трябва да го пробожда без усилие и влиза леко в него) се прибавят картофите, размитото в малко вода брашно и затваря съда за още 10-15 мин.
Големите парчета месо се нарязват на филии и сервират заедно с 2-3 лъжици от зеленчуците и залива с получения гъст, лучен сос. 

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пилешки кюфтета с кашкавал и млечен сос
« Отговор #259 -: 03 Декември 2014, 14:50:37 »
Пилешки кюфтета с кашкавал и млечен сос



Продукти (за около 15 кюфтета):
~ 600-700 г сварено пилешко месо (бутчета при мен, само бяло ми е сухо)
~ 2о0 г кашкавал
2 яйца и 2 белтъка
по 1 ч.л. сол, черен и червен пипер; риган (или мащерка )
3 с.л. кисело мляко с  1 ч.л. сода за хляб
3-4 с.л. галета
2-3 стръка пресен лук
магданоз (този път нямат)

олио за пържене

За соса:
200 мл. течна готварска сметана
2 жълтъка
2 с.л. препечено брашно
~150 г кисело мляко (1/3 кофичка)
1 с.л. горчица
сол  на вкус
1 с.л. масло



Приготвяне:
* Свареното пилешко месо  и лука се нарязват на ситно.
* Кашкавалът се настъргва.
* Поставят се в купа, прибавят се яйцата, млякото, подправките и галетата.
* Разбърква се хубаво - трябва да се получи гъста смес, която не лепне по мокри ръце :)
* Загрява се мазнината в тигана.
* С мокри ръце се взема по  топка от сместа и оформя на кюфте.  Не се овалва в брашно :)
* Пържат се в загрятата мазнина до зачервяване от двете страни (не на мах, да не прегорят) и изваждат на кухненска (абсорбираща) хартия да се отцедят (а под хартията - скаричка, както пиша често, за да останат хрупкави и отдолу, вместо да се задушават.)

- Ако сместа остане по-рядка, може да се пържат, като се сипват в мазнината с лъжица. Когато се запържат, сместа се стяга и обръщат лесно. А може да се прибави и още малко галета.
- Вместо пържени, могат да се изпекат в загрята предварително на 200* фурна за около 25-30 мин.

Приготвяне на соса:
* Жълтъците се разбиват с киселото мляко, горчицата, брашното и солта - не трябва да остават бучици брашно.
* Прибавя се сметаната.
* Сместа се поставя в касерола, или малка тенджера на котлона и изчаква да кипне, при непрекъснато бъркане (на средна степен на котлона) Гъстотата на соса е по  желание, но моля да се има предвид, че като изстине, соса се сгъстява още.  Когато е готов се прибавя лъжичката масло и разбърква, докато се разтопи. Така става гладък и лъскав.

Сервират се по няколко кюфтета и се заливат със соса :)

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Витаминозна салата от червено цвекло, гулия и моркови
« Отговор #260 -: 03 Декември 2014, 16:29:53 »
Витаминозна салата от червено цвекло, гулия и моркови



Продукти:
2 глави червено цвекло (~500г)
5-6 моркова (~300г)
4-5 глави гулия (земна ябълка)
4-5 скилидки чесън
½ лимон
магданоз или кервиз (целина)

За дресинга:
1 ч.л.мед (зеленчуците са сладки, но понасят още  малко мед J )
1 ч.л. сол
1-2 с.л.оцет оцет (балсамов по желание)
5-6 с.л.зехтин/олио

По желание - орехови, или други ядки; сирене 

Приготвяне:
* Цвеклото, гулията и морковите се измиват  и обелват (гулията е топчеста :)  и може да не се бели, а само да се  измие добре с четка. Цвеклото доста цапа, но пък лесно се измива. Може да го белите с домакински ръкавици.)
* Настъргват се на едро ренде.
* Скилидките чесън се настъргват на по-фино ренде.
* Всичко се поставя в купа за салата.
* Прибавя се нарязаният на кубчета лимон и  нарязания магданоз или целина.
* Продуктите за дресинга се разбъркват, докато се разтворят меда и солта.
* Заливат се зеленчуците и салата разбърква.
* По желание (а при мен го има) може да се поръси с настъргано сирене и  смлени ядки -  прясно запечени, за да може да се извлече аромата им.
* Салатата се консумира веднага, тъй като от солта цвеклото пуска много сок. Ако  няма да я сервирате веднага, само настържете цвеклото и морковите и ги приберете в хладилник в купа, завита със свежо фолио (торбичка) . Непосредствено преди консумация прибавете чесъна, лимона, зелената подправка  и залейте с дресинга.

Приятно хапване на вкусната доза витамини  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
КОНФИТЮР ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО
« Отговор #261 -: 03 Декември 2014, 16:56:19 »
КОНФИТЮР ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО



Продукти:

1кг червено цвекло
2 средни глави червен лук
100мл червено вино
100 г мед
2-3 с.л. зехтин
100 мл балсамов оцет
50 мл ябълков оцет
2 зърна карамфил

2 с л масло

Приготвяне:
* Цвеклото и лука  се почистват и обелват.
* Лукът се нарязва на тънки полумесци, а  цвеклото се настъргва на едро  ренде.
* Поставят се в дълбока тенджерка, заедно със зехтина и 2-3 лъжици от виното.
* Когато сместа заври, котлона се намалява на по-ниска степен, съда се затваря с капак и се задушава.
* Останалото вино се прибавя на 2-3 пъти - през около 10 мин, когато течността до момента сее изпарила.
* След като поеме цялото количество вино, лука и цвеклото са вече омекнали. Прибавят се балсамовия и обълковия  оцет и се оставя да къкри без да се покрива с капак. 
* След 10-на мин. се прибавят меда и карамфила.
* Готви се на тих огън, докато се изпари течността (от време на време разбърква).
* Отстранява се от котлона, прибавя се маслото, разбърква се и се пълни веднага в бурканчета (от това количество излязоха 3 малки бурканчета по 200г)
* Обръщат се на капачката и оставят така, докато изстинат напълно.

***Това е едно сладко, което си пасва страшно добре към всякакви сирена и меса  :smile1: Честно казано, на филия с масло още не съм го пробвала, но като з нам, че и нея я ям и със сирене - със сигурност и така ще ми хареса.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пилешки хапки с гъби, зеленчуци и сметанов сос
« Отговор #262 -: 03 Декември 2014, 16:59:24 »
Пилешки хапки с гъби, зеленчуци и сметанов сос



Продукти за 4 порции:
~600 г. пилешки гърди
1 пакет замразени зеленчуци (любими) ~ 400г
~300г гъби
 2 с.л.  горчица едрозърнеста)
 2-3 скилидки чесън
3-4 с.л.  олио 
~ 50-60 мл бяло вино
150 г топено сирене
300 мл течна готварска сметана 2 щипки естрагон (мащерка) и черен пипер
сол на вкус


Приготвяне:
* Пилешкото месо се нарязва (на ивици, или на хапки) и посолява.
*  Поставя се  в широк, голям тиган, заедно с олиото и виното  и се готви, докато се изпари течността.
* Прибавят се почистените (ако трябва измити) и нарязани гъби и замразените зеленчуци.
* Готви се под капак, докато се изпари водата от тях.
* Прибавя се топеното сирене, пасираните скилидки чесън, сметаната и горчицата и готви още 5-6 мин, докато сиренето се разтвори напълно в соса. 
* Поръсва се с естрагона и черния пипер и отстранява от котлона.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

пеполина

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3742
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #263 -: 03 Декември 2014, 22:08:45 »
Точно на тези хапки се облизвам вече няколко дни  :smile1: Тези дни и аз ще ги спретна Пепи, те и бързичко стават  ;D

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #264 -: 04 Декември 2014, 00:18:14 »
Да, Пепи,  няма и за 30 минути и са готови. Ще чакам да споделиш  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #265 -: 18 Декември 2014, 19:57:52 »
Пепи,направих тиквеник и ми останаха две кори и направих твоите мъфино-банички.Ще се правят сигурно много пъти,защото за супер бързи и мнооооого вкусни.

Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

wafi

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 432
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #266 -: 18 Декември 2014, 20:55:29 »
Пепчо и тук да ти благодаря за чудното зайче. Мъжо е доста капризен и докато не го опита сумати мрънканици и кусури намери а после не мога да му смогна да му пълня чинията.  ;D


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #267 -: 18 Декември 2014, 23:05:01 »
точно така реагира и моя, много скептичен към печените зайци. А сега през седмица пита кога ще пека заек  ;D Радвам се, че ви е харесало и на вас  :smile1:
Радост, тия мъфино банички наистина спасяват такива изостанали кори, които - честно казано - ми се свидят да изхвърлям :) защото почти винаги остава по някоя. Дори да я замразя, събера от 2-3 пъти - и готова закуска
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Минестроне
« Отговор #268 -: 06 Януари 2015, 17:55:30 »
Минестроне



"Минестроне" е наименованието за зеленчукова  супа в италианската кухня.  Голямата част от вариантите на супата са вегетариански, но има и такива, които включват използването на месо - ситно нарязано свинско месо, панчета, или прошуто. Продуктите могат да варират до безкрайност - зависи от вкуса, сезона и наличните такива. Основните задължителни продукти - освен  сезонните зеленчуци са  боб, лук, целина, моркови, бульон, а в края  готвенето се добавя паста, или ориз. Нещо като нашата градинарска супа, но обогатена с паста, пармезан и босилек.  Поне така пише в книгите  :smile1:
А сега, през зимата, тази супа е доста питателна, заради пастата в нея и ако обичате бистри, незастроени супи - ще ви хареса  :smile1:



Продукти:
1 глава лук  и 3-4 ск. чесън
2 картофа
2 моркова
1/2 малка глава целина
1 пащърнак (малък, колкото морков)
~250 г сварен зрял боб ( консерва)
~ 150г грах
~200г карфиол
~ 200г зеле
1 малка чушка
2 малки тиквички
~ 100 мл зехтин (може и олио, ама нека да бъде по средиземноморски :))
~  150 г къса паста (фарфале)
босилек
сол и черен пипер на вкус
1 л. зеленчуков бульон (бих сложила месен, другия път)

пармезан за поръсване (по желание)
 
Приготвяне:
* Всички зеленчуци се почистват, белят от корите и  измиват.
* Лукът и чесъна се нарязват на дребно.
* Карфиола се накъсва на дребни розички.
* Всички останали зеленчуци  се  нарязват  на кръгчета

* В тенджера се поставят  зехтина и лука и  запържва/задушава за около 2- 3мин.
* Прибавят се скилидките чесън, разбърква се  минутка и налива бульона, заедно с още 1 л. вода.
* Поставят се всички зеленчуци  и се посолява.
* Затваря се тенджерата и се оставя супата да ври тихо, около час - докато омекнат всички зеленчуците  и супата да стане гъста.
* Прибавя се пастата, сварените, или замразени  боб и грах  и ври още около 7-8 мин., според указанията на опаковката на пастата.
* При необходимост се прибавя още вода, защото пастата допълнително сгъстява супата.
* Когато е готова, тенджерата се отстранява от котлона, а супата  поръсва се с босилек и черен пипер.
* Преди да се сервира в купичките се настъргва пармезан по желание.

* Може да се сервира както топла, така и студена - вкусна е и в двата случая, но когато е гореща, или топла, аромата на пармезана се разнася из цялата стаяnyam.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Мъфини с моркови
« Отговор #269 -: 06 Януари 2015, 17:58:20 »
Мъфини с моркови




Продукти за 18 бр.  (чашата е от 240мл!)

2 яйца
3/4 ч.ч. захар
1/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. ябълков сок
2/3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. канела
1 ч.ч. фино настъргани моркови
1/3 ч.ч. едро смлени орехи
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер  (10г)
шипка сода за хляб ( с 2 пръста  :smile1:

За крема:
1 кутия крема сирене (безсолно, Филаделфия лайт тук)
3 с.л. пудра захар
2 с.л. меко краве масло

Приготвяне:

* Фурната се загрява на 180*
* Морковите се настъргват.
* Яйцата се разбиват със захарта (с телта за яйца, не с миксер).
* Прибавя се морковената  каша, олиото, прясното мляко, ябълковия сок  и разбърква след всяко прибавяне на продукт..
* Брашното се смесва с канелата, орехите,  бакпулвера и содата,   и прибавя на 2-3 пъти към сместа.   
* Разпределя се сместа във форма за мъфини (или намаслени, или с поставени хартиени капсули)  - 2/3 от нивото им; поръсват се отгоре с другата част от орехите и пекат ва загрятата фурна .......... до пробата със суха клечка.   Около 25-30 мин.
* Оставят се да се охладят напълно, преди да се гарнират с крема.

Приготвяне на крема:

* В дълбока в купа за разбиване  се поставят крема сиренето, захарта и маслото.
* Разбиват се добре  :smile1: И внимавайте да не свърши крема, докато стане време за гарниране на кексчетата   :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]