Автор Тема: Храна за мойте канибали  (Прочетена 220594 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Крем супа от червена леща
« Отговор #105 -: 28 Ноември 2013, 00:57:04 »
Крем супа от червена леща


Продукти:
250 гр. червена леща
2 моркова
1 малък корен пащърнак
1 картоф
100 гр. домати от консерва
по 1 каф.л. кимион и чубрица
зехтин, сол, черен пипер

фиде по желание

Приготвяне:
* Лещата се измива и поставя в тенджера с 4 части вода (1л.)
* Картофа, пащърнака  и морковите се белят, нарязват на едро, поставят във водата, заедно с доматите и сол на вкус.. 
* Всичко се вари заедно, до омекване на лещата и картофа, което се случва за 15 мин. 
* Пасира се, прибавят се фидето и се оставя да поври още 5 мин.
* Отстранява се от котлона, прибавят се подправките и затваря тенджерата с капак  за още 10 мин.

« Последна редакция: 28 Ноември 2013, 18:51:31 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Панирани калмари
« Отговор #106 -: 04 Януари 2014, 15:00:35 »
Панирани калмари



Продуктите са:

почистени туби калмари  (6 бр.)
сока на един лимон, щипка сол

1 ч.ч.  брашно, 1/2 ч.ч. царевично брашно, 1 ч.л. червен пипер и 1/2 ч.л. сол

2 белтъка

1/2 ч.ч. галета и 1/2 ч.ч. царевично брашно

олио за маслена баня


Приготвяне:

* Тубите калмари се нарязват на кръгчета с широчина 0.8 до 1см.
* Поливат се с лимоновия сок; посоляват и разбъркват. Оставят се за час да се мариноват.

* В найлонов плик се смесват брашната, пипера и солта.
* Белтъците се разбъркват с вилица.
* Отцедените шайби от калмари се пускат в плика с брашната; плика се разтръсква добре с ръка, за да се овалят хубаво в него.  (количеството им е повече, затова това упражнение  го направих на два пъти).
* След това всяко кръгче се изважда от плика, потапя се в разбитите белтъци; овалва се в сместа от галета и царевично брашно. Нареждат се на хартия за печене, или свежо фолио, докато се  панират всички шайби.

* Пържат се в маслена баня за по минута и половина/две от всяка страна. Готовите калмари  се изваждат  с решетъчна лъжица на кухненска хартия да се отцедят от мазнината.
* Сервират се топли, с лимонов сок :) или със сос Айоли.

***Пърженето става бързо на силен огън (и поне 3см. мазнина в съда за пържене и степен на котлона 10 от 12 пр.). Известно е, че ако се препържат (или преварят) калмарите стават жилави. Ако се овалват и пържат едновременно  ще трябват още две помощни ръчички. Затова аз приготвих "на сухо" всичките. Част от тях панирах, а другата част  прибрах във фризера да замръзнат. А след като замръзнаха така на шайби ги прехвърлих в найлонов плик и отново прибрах във фризера. На замразените също им трябва малко време за пържене - не повече от 2 минути.

За сос Айоли:
2-3 ск. чесън
100 мл. зехтин/олио
1 жълтък
1 ч.л. горчица
2-3 с.л. сок от лимон

Всичко се поставя  в  купата на пасатора и след 20-30 сек. соса е готов  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Печени ябълки
« Отговор #107 -: 04 Януари 2014, 15:09:47 »
или по-странно казано   :smile1: Ябълки бон фам



Продукти:
6 големи ябълки

За всяка ябълка по:
2 ч.л. сладко от кайсии (сигурно може и друго, по кисело)
2 ч. л. мед
по 1 с.л. масло

виното от мен :) ~ 60-70 мл.

6 кръгчета с хляб, малко по-големи от диаметъра на ябълките



Приготвяне:
* Фурната се загрява на 190 градуса.
* С помощта на специален уред или нож се изважда сърцевината на ябълките.
* С остър нож се прави плитък прорез (около 2-3 мм) в кората по цялата обиколка на ябълката, на около 1/3 от върха ѝ, за да прилича на капаче щом се опече.Ако не се направи този прорез,  при печене ябълката може да се пръсне, затова е добре поне да се надупчи ябълката на няколко места. 
* Подреждат се  ябълките в по-висока тавичка - всяка, на кръгче хляб.
* Сладкото и медът се смесват.
* В отвора на всяка ябълка се поставя по 1 пълна с.л. от сместа и  парче масло.
* Виното се налива в купичката, за да се разтвори останалия мед и сладко в него.
* Течността се изцежда в съда за печене.
* Ябълките се покриват с фолио и пекат 30 мин. на 180*.
* Развиват се, поливат се с отцедения сок и пекат още 20 минути.
* Накрая трябва да са сочни, кафяви и меки на пипане. Без сос - хляба е  трябва да е поел малкото останала течност.
* Може да се сервират с ванилов сос, цедено мляко ли заквасена сметана. Тук е със сметаната.

Това за печенето във фурната е както го направи Ж. Пепен.

В Крок-пот времето за печене е 3ч. на ІІ степен.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Лучена яхния със суджук
« Отговор #108 -: 16 Януари 2014, 12:52:48 »
Лучена яхния със суджук



Продукти за 4 порции яхния:

2 суджука
4-5 връзки пресен лук
1 ч.л. сол; 1 ч.л. червен пипер (и люта чушка по желание)
2 пълни с.л. брашно
3-4 ч.л. оцет
5-6- с.л. олио/зехтин
ок.700-800 мл вода

Приготвяне:
* Лукът се почиства и нарязва на едро.
* Задушава се в мазнината за 10-на мин.
* Прибавя се солта и червения пипер, разбърква веднъж и прибавя брашното.
* Запържва се за 1-2 мин. и постепенно налива водата. Бърка се, докато брашното се разтвори.  Прибавя се и оцета.
* Суджукът се нарязва по форма и желание и прибавя към лука и соса.
* След като заври се оставя да къкри - 8-10 мин,през които се  разбърква, докато се сгъсти соса.

***По-лесния начин, вместо да се запържва брашното е да се налее водата, прибави суджука; когато кипне и поври малко да се сгъсти с размитото в малко вода брашно - което е добре да бъде препечено, за да не "лъха" на сурово.
« Последна редакция: 24 Януари 2014, 00:50:09 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пастърма с карамелизиран лук
« Отговор #109 -: 20 Януари 2014, 18:36:57 »
все си мислех, че тази рецепта я има тук, тъй като съм отчитала "манджата", но явно и сее разминало  ;D

Пастърма с карамелизиран лук



за карамелизирания лук:
~ 400-500 гр. лук
~100мл червено вино (този път беше направо черно, не червено)
2 с.л. оцет
1-2 с.л. масло и 1-2  с.л. олио
щипка сол и 2  с.л. мед (или захар) ,
 щипка риган (ако пастърмата е без подправки; но в случая е)

пастърма

Приготвяне:
* Лукът се нарязва се на полумесци, посолява и претрива с ръка.
* Слага се  заедно с маслото и олиото в  тиган или тенджера (с капак) на котлона и се задушава на слаб котлон, под капак, докато се изпари водата, която си е пуснал лука при осоляването.
* Когато остане на мазнина се прибавя оцета;  малко по малко се прибавя и от виното, докато го поеме всичкото и остане пак на мазнина.
* Прибавят се меда (или  захарта)  и ригана и когато лука е вече карамелизиран - съвсем леко покафенял, освободен от собствените си захари и с  помощта на вложената захар :)) се прибавя нарязаната пастърма.
* Разбърква се 2-3 пъти, за около 2-3 минути и се отстранява от котлона.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #110 -: 21 Януари 2014, 12:10:22 »
.............
Пастърма с карамелизиран лук

.............
В понеделник ще намина към Студентски град - сложи ми една кутийка и на мен!  :P

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #111 -: 21 Януари 2014, 12:40:19 »
готово, Танче  :thumbup: а ти занеси от баничките, които ще завиеш след малко  :wink1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Патешки дроб върху канапе от карамелизирани смокини и боровинков сос



Продуктите   :smile1:
2 филии по 2см. патешки дроб ( не от свободно ходеща патица, а от онзи специалния, угоен дроб)
сол, черен/шарен  пипер
1 чаена лъжица масло, 2 с.л. мед, 4 с.л. оцет и  2 бр. смокини  ХХL  : ;D смокините могат да се заменят с друг плод, пак става.

за боровинковия сос:
100-120гр. боровинки
30-40 мл. бяло (полусухо) вино, 2 с.л. мед



Приготвяне:
* Дробът (замразен; отпуснат до толкова, до колкото да може да се реже) се реже на филии с дебелина 1.5-2 см.
* Пече се от двете страни за по две  минути на предварително загрят тиган. Изважда се в суха чиния и поръсва със сол и черен/шарен пипер.

* Смокините се почистват и срязват на по 6 резена. Този модел на резени, защото са от дългите. Иначе - на дебели кръгове. Поставят се в загрятото масло в тиган и сотират  от двете страни, докато започнат да се карамелизират.
* Прибавя се оцета  с разтворения в него мед. След минута смокините се обръщат от другата страна и се оставя количеството течност да се редуцира до 1/3.  Т.е. няма и 2 минути .

* Виното се загрява, прибавят се боровинките и задушават, докато омекнат - около 2-3 мин., а течността през това време почти се е изпарила.
* Съдът се отмества от котлона, прибавя се меда, разбърква се.

       Следва аранжирането на предястието  :smile1:
 Канапето е от смокините, малко от карамеления сос.....върху тях парчетата дроб и отгоре залива с  2-3 лъжици от боровинковия сос.
       И още нещо. Тъй като предпочетох  дробът да е топъл, аз го "готвих" по точно обратния ред на написването - затова и така съм ги разделила етапите с интервал. Първо боровинковия сос.  Той не изстива бързо.  Второ - карамелизираните смокини, които, след като бяха готови покрих с капака на тигана. И накрая дроба, който се приготвя за няма и 5 мин.
« Последна редакция: 23 Януари 2014, 14:17:13 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #113 -: 24 Януари 2014, 10:34:28 »
Пепи,последно време ям малко, да вземеш да ме зачислиш с една детска порцийка?  :innocent:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #114 -: 24 Януари 2014, 11:18:48 »
За теб винаги  ;D само се нареди по трасето, да пращам на един адрес :air_kiss:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Гъши дроб с конфитюр от лук
« Отговор #115 -: 28 Януари 2014, 14:39:52 »
хайде още един гъши "джигер"   ;D

Гъши дроб с конфитюр от лук



В общи линии трябват:
по 2 филии гъши дроб за порция
черен пипер и сол 

"соса" за 2 порции  е:
1 чаена лъжица масло, 2  с.л. мед, 50 мл. балсамов оцет, 50 мл. бяло вино

конфитюр от червен лук


Приготвяне:
* Дробът (замразен; отпуснат до толкова, до колкото да може да се реже) се реже на филии с дебелина 1.5-2 см.
* Пече се от двете страни за по две  минути на предварително загрят сух тиган. Изважда се в суха чиния и поръсва веднага със сол и черен/шарен пипер. 

* Виното и балсамовия оцет се загряват и варят, докато сместа се редуцира и остане 1/3.
* Прибавя се меда, разбърква и ако трябва - оставя да поври още 2-3 мин., докато соса се сгъсти до желаната гъстота (като разтопен карамел)
* Съдът се отмества от котлона, прибавя се маслото, разбърква се.

Следва сглобяването на предястието  :smile1:
Поставят се готовия гъши дроб; върху него лъжичка от конфитюра от лук (ако е студен - стопля се до температура на другите продукти); Залива се с 1-2 лъжици от соса.
« Последна редакция: 28 Януари 2014, 14:46:54 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Зимна салата с моркови и рулца от раци
« Отговор #116 -: 02 Февруари 2014, 13:56:10 »
Зимна салата с моркови и рулца от раци



Продукти (за килограм готова салата) :

10 бр.  рулца от раци
200 гр. сладка царевица (моята е замразена)
5-6 кисели краставички
4-5 моркова
3 сварени яйца
200 гр. лека майонеза (ако имам прясно мляко си правя домашна)
сока на 1 лимон
сол и черен пипер
1 с.л. горчица
5-6 скилидки чесън

и извън това каквото се сетите, но морковите и рулцата да са преобладаващи  :smile1:

Приготвяне:
* В подходяща голяма купа  на средно  ренде се настъргват морковите и рулцата от раци без да се размразяват напълно (така е по-лесно настъргването);
* Краставичките се нарязват на ситно;
* Прибавят се отцедените зърна царевица, ситно нарязания чесън, горчицата, майонезата, сока от лимон, солта и пипера.



* Всичко се обърква.
* Последни се настъргват яйцата, обърква се внимателно, да не станат съвсем на пастет.
* Купата се покрива със свежо фолио, или затваря с капак и прибира за час в хладилника.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Яхния с пиле, спанак и ориз
« Отговор #117 -: 02 Февруари 2014, 14:00:35 »
Яхния с пиле, спанак и ориз



Това е симбиоза ;D  между    Спаначена яхния с месо и  пиле със спанак с ориз - точно ей така сочен и леко разварен много го харесвам :nyam: а на другите сигурно им се налага да го ядат. Но недоволни няма. С домашно пиле (петле) ситуацията отива вече към окапване посред бял ден.

Необходимите продукти са:
около килограм пилешко месо
~ 1/2 кг спанак
2 връзки пресен лук
една чаша от 300мл ориз
2 с.л. универсална подправка
50-80 мл. олио, зависи колко тлъста е птицата; колко кожа има по него

1 с.л. червен пипер, сол на вкус, магданоз, щипка джоджен

Приготвяне:

В обикновена тенджера:
* Пилето се сварява до готовност  (преди кипенето се отпенва. Ако не успявате да уловите точния момент - когато заври се прецежда бульона и месото поставя в чистия от парцалчета/белтък бульон да се готви).
* Прибавят се почистените и нарязани  спанак и пресен лук; универсалната подправка, червения пипер, солта и мазнината.
* Изчаква се отново да заври и се прибавя  почистени и измит ориз - който трябва да е 3 до 3.5 пъти повече от ориза. Ако си познавате добре тенджерата и знаете колко е нейната вместимост - не трябва да измервате бульона с точност. Ако не сте сигурни - измерете колко е, преди да се добавят зелените продукти и ако е по-малко от 3-3.5 части към ориза - прибавете  вода.
* След прибавянето на ориза се оставя тихо да ври за 10-15 мин. и разбърква.
* Прибавят се магданоза и джоджена; изключва се котлона; тенджерата се затваря с капак и оставя така още 20 мин. докато ориза поеме водата. През което време може да се разбърка още 1-2 пъти.

Цялото това упражнение след сваряването на пилешкото месо може да продължи да се готви и в тавата, но трябва да се увеличи водата на 4 чаши, тъй като там повърхността на изправяне :) е по-голяма. Фурната се изключва 15 мин., след завирането; тавата остава вътре, а идеята е не ориза да изпълни тавата, а да остане в сос.


в бавноготвещия Крок-пот:
* Пилето пак се кипва отделно в тенджера :) , за да може да се отпени.
* Прехвърля се в гърнето на Крок-пота, заедно с бульона - бульона трябва да е 2.5 части към ориза.
* Прибавя се олиото, солта и включва на ІІ степен - high  за 5 часа (до готовност на месото, ако е кокошка или петел ще трябва повече време).
* Когато месото е омекнало се прибавят почистените и нарязани спанак и пресен лук, червения пипер и добре измития, отцеден ориз.
* Разбърква се и оставя да се готви още 1.5 часа.
* Тъй като повечето уреди след приключване на времето за готвене автоматично преминават в режим   "* -запази храната топла"- сега е момента да се прибавят подправките и яхнията се оставя за още час гърнето.   


ПП: Месото може да бъде всякакво, освен  пилешко
« Последна редакция: 02 Февруари 2014, 14:38:19 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Яхния от спанак с месо
« Отговор #118 -: 02 Февруари 2014, 14:02:38 »
Яхния от спанак с месо

още една любима яхния със спанак  ;D

Продукти за 6 порции:
Около килограм месо (свинско, дивеч, телешко или агнешко. С последното е разкош newsm03
спанак или лапад около килограм (може и по-малко, но обичаме да е наситена със зеленчука)
2-3 връзки пресен лук
1-2 връзки пресен чесън
няколко стръка пресен джоджен, или лъжица сух
2 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
ок. 70-80 мл олио/зехтин за готвене
сол на вкус

2 с.л. брашно за сгъстяване на соса

Приготвяне:
* Месото се поставя в студена вода, заедно с 1.2-1.5л. вода
* Когато заври се прецежда, измива месото и връща в прецедения бульон в тенждерата. (така си спестявам отпенването, по-връткаво ми е да го пазя)
* Прибавя се сол на вкус и вари "на тих огън" докато месото омекне.
* Лука и чесъна се нарязват ситно, запържват в олиото и прибавя червения пипер и доматеното пюре.
* Налива се бульона от месото (трябва не повече от 800-900мл., ако е повече се редуцира до това количество. )
* Когато отново заври се прибавя почистения и нарязан спанак и месото.
* Вари се 10-15 мин. Прибавя ситно нарязания джоджен. (или сухия)
* Брашното се размива с малко вода и прибавя с бъркане към яхнията. Ако става много гъста, не се изсипва цялото количество.
* Оставя се да "клокне" и отмества от котлона.

***Много е вкусно да се хапва с лъжица кисело мляко и зелен стрък чесън  ;D когато излезе и пресния чесън.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пиле с ориз и спанак
« Отговор #119 -: 02 Февруари 2014, 14:36:45 »
Пиле с ориз и спанак
айде пак спанак  ;D    Прозаично, но вкусно. Спанака е взаимозаменяем с лапад,  лобода и мечи лук (последния наполовина  на количество  спанак). Става еднакво добре с  цяло пиле (т.е. разфасовано, но с кокалите сготвено)  или бутчета, но така, обезкостено и нарязано на хапки само месото се готви по-бързо.



Продукти за 5-6 порции:
1 кг. пилешко месо
ок. 250 гр. ориз 
2-3 стръка пресен лук или 1 малка глава кромид лук
600-700 гр. пресен  спанак ( лапад, или друг листен зеленчук)  или пакет от 400-450 гр. замразен (но не пасиран, а нарязан)
60-80 мл олио и сол на вкус
10-на листа пресен джоджен или 2-3 щипки сух, стрит.

Приготвяне:
* Пилешкото месо се нарязва на хапки, посолява и запържва в мазнината за 3-4 мин. (докато побелее само).
* Прибавя се ситно нарязания лук, 30-40 мл. вода и оставя така под капак да се задушава.
* Разбърква се от време на време и що изври  водата се прибавя още малко - общо взето  на месото му трябват 20-30 мин. задушаване.
* Прибавя се добре измития ориз; обърква се с месото.
* Прибавя се  почистения, измит и нарязан  спанак; обърква се, докато си смали обема и налива гореща вода  (или горещ пилешки бульон)  - в съотношение 1/4 части ориз/вода. 
* Оставя се тихо да къкри, докато ориза набъбне и поеме течността.
* Накрая се прибавя и джоджена и тенджерата захлупва с капака, отстранява от котлона и оставя да си отпочине 10-на мин.

***Да отбележа, че ако ще се готви във фурната, след задушаването на спанака с месото и ориза, всичко се прехвърля в тава, поръсва се и джоджена, но  прибавената гореща вода или бульон е 1/3 части. 
***Ако пилешкото не е само месо, а с кокал, по-добре е да се свари предварително месото, а ориза и спанака се задушат отделно и тогава прибави свареното месо с горещия бульон към него. Месото може да бъде свинско, телешко, дивеч, заешко - предварително сварено.
« Последна редакция: 02 Февруари 2014, 14:40:23 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Коледни подаръци от tomislava
[Днес в 11:10:12]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]