Автор Тема: Храна за мойте канибали  (Прочетена 220611 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Храна за мойте канибали
« -: 25 Февруари 2013, 13:29:14 »
с ЕДНА е зле
нужни са ти ДВЕ
Ала със ТРИ
лесно стават Четири
Пет е добре,
ала Шест е по-добре
Седмата вървии
   заповядай тук и ти  :smile1: 

Понеделник, нова седмица, нова тема  :smile1:

Салати



Атанасова салата
Витаминозна салата от червено цвекло, гулия и моркови
Гръцка салата
"Закуска" от патладжани
Зимна салат от моркови и рулца от раци
Карамелизиран чесън
Картофи сотЕ
Кьопоолу
Липтауер (Liptauer)
Млечна салата с мечи лук/левурда
Млечна салата с броколи
Мъжка салата
Пълнени краставици
Пълнени домати - ШмерКЕЗЕ(Schmerkaese)
Руска салата
Салата "Арабела" с млечен сос 
Салата "Boss"
Салата "Гнездо"
Салата "Монте Кристо"
Салата от гриловани зеленчуци и сирене Халуми
Салата от краставици със сусам и джинджифил
Салата от моркови с варени яйца и портокалов дресинг
Салата от печена бамя
Салата от пиле с авокадо
Салата от яйца и пастърма
Салата от яйца с маринована целина
Салата "Ропотамо"
Салата с пържени круши, синьо сирене и топъл меден дресинг
Салата с риба и ориз
Салата с риба и печени чушки
Салата от риба тон с червен лук
Салата с броколи и млечен сос
Салата от риба тон с боб и моркови
Салата "Четири сезона"
Салата-торта
Стъргана салата (въздушна)
Сырники в салата


Предястия, дипове, пастети, пюрета и гарнитури



Брускети с ароматна лимонова паста и риба
Гъши дроб с конфитюр от лук
Гъши/Патешки дроб върху канапе от карамелизирани смокини и боровинков сос
Дип/пастет от маслини и топено сирене
Език в масло и чесън
Език със сос от каперси и сметана
Паниран език
Запечени круши със синьо сирене в бекон
Канапета с риба
Картофени "сандвичи"
Картофено пюре с кис.краставички
Картофено пюре с чесън
Картофчета в сусам
Кашкавалени рулца и кашкавалено руло
Кошнички от кашкавал с фарфале и скариди
Лучени кръгчета
Мариновани яйца в сос от цвекло
Мариновано сирене
Млечен деликатес (фалшив катък)
Млечно чеснов пастет
Моцарела с магданоз в хрупкава коричка от прошуто
Мус от гъби в яйца
Охлюви по бургундски
Панирани сирена в сусам и сладко от боровинки
Паста (сос) от хрян
Пастет от птичи дробчета
Пастет от сьомга с крема сирене  
Пастет от крема сирене и яйца
Пастет от маслини и сирене
Пастет от патладжани и яйца
Пастет от патладжани с майонеза
Патладжанени сандвичи със сирене и шунка
Печени кореноплодни
Пикантен тост с рулца от раци
Предястие "Грозд"
Пликчета от патладжани с моцарела и ядки
Предястие с патладжани (топчици)
Профитероли със солени плънки
Пълнен батат със сирена
Пълнени картофи в бутертесто
Пълнени гъби
Пълнени домати с печено сирене
Пълнени палачинки
Пълнени туршиени чушки с млечен пастет
Пълнен лук
Пълнени фурми със сирене
Пюре от бял боб
Пюре от грах
Разядка от маслини
Розички от картофи - стъпка по стъпка :exclaim:
Рулца от патладжани с карамелизиран лук
Рулца от сьомга
СиренцА във фолио
Спаначено песто
Тарама хайвер
Тартар от сьомга с каперси
Терин от картофи с гъби
Терин от патладжани - стъпка по стъпка
Терин от полента със сирене и спанак
Терин със сирена и яйца
Топеница с пармезан
Топчета с круши и сирена
Хармония в хаоса, или пъстри поширани яйца
Чизи чийзкейк с червено цвекло  :innocent:
Шишарки от картофи
Шишчета от полента с бекон и сирене
Яйца в балсамико и хлебни трохи
Яйца Фаберже
Сърца от яйца
Яйчени кулички


Сосове



Винегрети
Гъбен сос
Доматен сос (за пици, паста....)
Домашна горчица
Майонеза
Млечна (лека) майонеза
Сладко кисел сос
Сладко кисел сос от кайсии
Сладко-кисел сос от сини сливи
Сос Айоли (за риба и зеленчуци)
Сос "Беарнез"
Сос с каперси и сметана за риба и пиле
Сос "Скордаля"



Супи и чорби



Доматена супа
Зеленчукова крем-супа с  гъби
Зеленчукова супа с лобода
Крем-супа от картофи с  "крутони" асорти
Крем-супа от карфиол със синьо сирене и бекон
Крем супа от червена леща
Крем супа с мечи лук/левурда
Минестроне
Провансалска чеснова супа
Рибена супа по моряшки
Рибена  чорба с маслини - стъпка по стъпка
Супа от агнешки дреболии
Супа от магданоз
Супа от  пиле  :smile1: или Пилешка супа
Френска лучена супа
Шкембе-чорба


Мариновани и консервирани; Зимнина



Апетитка с чорбаджийски чушки
Кетчуп
Конфитюр от червен лук
ЛЮТЕНИЦА
Лютеница с камби
Маринована риба
Мариновани бейби-лукчета
Мариновани гъби
Маринован патладжан
Мариновани люти чушлета, пукани чушлета, консервирани разни
Мариновани печени чушки "стоте чушки"
Маринования патладжан на Карина
Мариновани чушки (камби)
Пастет
Пукани люти чушлета в сладко кисел сос  :yahoo:
Русенско варено
Туршия от зелени домати
Трушия от слънчеви краставици
Трушия от карфиол и моркови
Универсална зеленчукова подправка
Червена трушия от зеле

.............................
« Последна редакция: 20 Октомври 2015, 01:12:53 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #1 -: 25 Февруари 2013, 13:32:10 »
Основни ястия с месо, кайма и наденици



Агнешка яхния с бакла
Агнешко задушено на клечки
Агнешко магданозлия
Агнешко печено  с пикантен сос
Агнешко печено със спанак (лапад)
Агнешко по ловджийски
Агнешко с винен сос
Агнешко с манатарки
Ароматно свинско филе в сладко кисел сос
Бавно печено свинско месо със сос от нар
Бейби картофки с гъби, филе/шунка и кашкавал
Болярски кюфтета
Бурания
Бурито със свинско месо
Ветрило от филе
Вретено
Вълчи семки (или кюфтета с домати някакви)
Гарнирани сърца от полента в доматен сос
Гратен от картофи с пилешко месо и варени яйца
Глазирани крилца в сладко кисел сос
Голи сарми
Гъбена фантазия с пилешки рулета
Заек в гърне
Заек с доматен сос и гъби
Заек капама
Заек с вино и горчица
Заек със сини сливи
Заек със сос
Заешки филета със сос от манатарки
Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене
Запеканка  от тиквички с пилешко месо
Запеканка с картофи, наденица  и тиква
Запеканка с картофи, праз и наденица
Запеканка с пиле, кайма и картофено пюре (а*ла Овчарски пай)
Калцоне с пилешка кавърма
Канибалски медальон от патладжани
Кисело зеле с месо /пиле/
Кордон блю
Вариации на тема "Кордон блю"
Капама
Капама с овче месо
Картофено руло с шунка и гъби

Картофени гнезда с пилешко месо и зеленчуци
Кебап от агнешко месо
Кисело зеле с месо /пиле/
Конкильони с кайма и варени яйца
Кошнички от колбаси
Кошнички с пикантни пилешки хапки  и зеленчуци
Крилца в медно-горчичен сос
Курбан
Кюстендилска кавърма
Кюфтета от леща с прошуто
Кюфтета от наденица с гъби и тиквени семки
Кюфтета по цариградски
Кюфтета салтимбока ( кюфтета в прошуто)
Кюфтета с доматен сос
Кюфтета с кайма и патладжани и доматен сос
Къри с пиле, гъби и бейби зеленчуци
Лучена яхния със суджук
Лучник с кайма
Люти свински пържоли
Мариноване на свински пържоли
Маринован заек
Мариновани пилешки пържоли от бут
Масала със зеленчуци и свинско месо
Медальони от свинско бонфиле с картофено пюре и карамелизиран чесън
Механджийска пърженица
Мусака
Наденички с праз
Най-вкусното печено голямо парче свинско месо
Неврозни кюфтенца с наденица и зеленчуци в сладко-кисел сос
Оссо Буко
Омлет със сирена, шунка или наденица
Охлюви с ориз и бекон
Палачинки с пилешко
"Панирани моркови" (крокети с шунка)
Панирани телешки пържоли
Паприковани пилешки крилца
Паприковани пилешки крилца - 2 (паприковано пилешко)
Паприковано свинско филе с карамелизиран лук
Пастърма  :yahoo:
Пастърма от заешко месо  :nyam:
Пастърма с карамелизиран лук
Патешко филе с карамелизиран лук
Патешко филе (магре) с мащерка
Патладжан кебап
Патладжанени сандвичи със сирене и шунка
Пача /саздърма/
Печената паста на Дейвид Роко
Печен заек
и НАЙ-вкусния печен заек  :smile1:
Печен свински врат
Печени пилешки бутчета с орехи
Печени свински гърди с копър
Печени свински ребра с лимон и подправки
Печено агнешко с бира
Печено мариновано свинско филе с подправки
Печено месо в плик.
Печено пиле с лимони
Печено пилешко филе с магданозено песто
Печено свинско филе
Печено свинско филе със синап и черен пипер
Пикантно пиле
Пиле а*ла Галерия
Пиле в гърне
Пиле в чеснов доматен сос
Пиле магданозлия
Пиле Маранго
Пиле Салтимбока
Пиле сачЕ
Пиле с бирен сос и запечени домати
Пиле с кока-кола и кафе
Пиле с ориз и спанак
Пиле с ябълки, лимон и мед
Пиле със сладко-кисел сос
Пиле-фрикасе
Пиле "Челамичка"
Пилешка кавърма
Пилешка кавърма в омлет :icon_idea:
Пилешка кълцаница
Пилешка пържола на тиган и царевица с пармезан
Пилешки бохчи /Пиле със сирена в точена кора/
Пилешки бутчета по гръцки
Пилешки крила по португалски
Пилешки крилца "3 лъжици"
Пилешки късчета/хапки в сладко кисел сос
Пилешки кюфтета с кашкавал и млечен сос
Пилешки хапки в кисело мляко
Пилешки хапки с гъби, зеленчуци и сметанов сос
Пилешки хапки с джинджифил и сладко-кисел сос
Пилешки кюфтета с тиквички и гъби със сос Ремулада
Пилешки хапки с кюфтенца и зеленчуци в чили сос
Пилешки хапки с меден лук и кашкавал
Пилешки хапки с мечи лук и гъби
Пилешко с домати в патладжанен сос
Пилешко филе с мед и паприка
Пилешко филе със сирена и патладжан в сос
Пилешко филе с ябълков сос
"Пица" от кайма
Пица-паста-мъфини
Пияно пиле
Полента с бекон и сирене
Плитка от свински изрезки
Пълнена зелка по френски
Пълнена свинска рибица с гъби
Пълнена погача
Пълнени домати с филе/шунка и сирена
Пълнени пилешки филета със спанак
Пълнени пилешки филета със сирене и спанак, в прошуто
Пълнени чушки с кайма и ориз
Пълнен праз (канелони от праз)
Пълнени кюфтета на скара[
Пълнен лук с кайма
Пълнен лук с пиле, гъби и сирена
Пънчета от тиквички (Пълнени тиквички/патладжани)
Пържено свинско месо с лук
Пържоли в сос от смокини
Пържоли "Зингара"
Пържоли с лук  и лимон
Пържоли с чесън
Рагу със зеленчуци
Ред хот порк омлет (или люти свински хапки в омлет)  :smile1:
Рошковци  :smile1:
Руладини от патешко месо с гъбен сос
Руло „Стефани”
Русенско варено
Сарми с лозов/зелев лист
Свинска пържола под шуба
Свински пържоли с брашно от манатарки
Свинско месо пържено с патладжани
Свинско филе с карамелизиран лук и гъби
Свинско филе с праскови
Свинско филе със сос от нар
Соломони
Спагети с пилешко и зеленчуци
Станимашки сарми
Старец 
Сусамови кюфтенца в патладжанен гювеч
Сърчица/Очички от кремвирши
Талиатели в доматен сос с патладжан и кайма
Тарталети от пилешко месо
Телешка яхния с картофи
Телешки хапки с меден лук и кашкавал
Телешко варено
Телешко пикантно с грах и картофи
Телешко със спанак по средиземноморски
Телешко с гъби в сладко-кисел сос
Телешко със сос от кафе и сотирани зеленчуци
Фетучини с бекон и магданозено песто. Прясна паста
Фетучини с наденица и зеленчуци
Филе – свинско, телешко, пилешко – с горчица и пушено сирене
Фрикасе с колбас и гъби
Хрупкави пилешки филета с кокос
Хрупкави  хапки със сирена и бекон
Хрупкави пилешки хапки с корнфлейкс на фурна
Червейчета
Чирпански наденички  :wink1:
Шишчета от агнешко месо
Шишчета от полента с бекон и сирене
Шницели от кайма
Шницел по виенски
Яхния от пиле с картофи и бамя
Яхния от спанак с месо
Яхния с пиле, спанак и ориз

Ястия със субпродукти



Бахур
Воденички със сметана и лимон
Воденички с ориз и спанак
Дроб с чесън и лимон
Дробчета с бекон и гъби
Дробчета с карамелизиран лук и гъби
Език в масло и чесън
Език със сос от каперси и сметана
Мозък - паниран и на пара
Паниран език
Пълнен далак
Задушен дроб с чесън, лук и вино
Заешки главички в пикантен доматен сос
Пастърма от сърца
Мус (пастет) от птичи дробчета
Пастет
Пилешки дробчета с карамелизиран лук
Пилешки дробчета с лук и гъби и сос Карбонара
Пилешки дробчета, гъби, месо и карамелизиран лук със сос от нар
Пилешки дробчета с чили сос
Pork ears /или печени свински уши/
  :nyam: :nyam:

Ястия с дивеч



Глиган в сметанов сос
Глиган по ловджийски:hunter:
Глиган със сладки картофи и карамелизиран лук
Дива патица конфи  :thank_you2:
Дива патица с кисело зеле
Див заек в сос от вино
Див заек в сос
Задушена сърна с маслини, гъби и бекон
Задушен бут от сърна с лучен сос и кореноплодни зеленчуци
Задушен глиган със зеленчуци
Задушено месо от сърна
Заек капама
Мераклийска капама от сърна
Пастърма от сърна /Мариновано филе/
Печена яребица в лозов лист върху канапе от ябълки  :give_heart:
Печени пъдпъдъци "а'ла Ришельо"
Пияни пъдпъдъци  :drunk:
Пъдпъдъци с наденички и манатарки
Пълнена глиганска рибица
Пържено глиганско месо с манатарки и чесън
Рагу от глиган
Филе от сърна в гъбен сос и ликьор

...............................................
« Последна редакция: 03 Октомври 2015, 16:09:13 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #2 -: 25 Февруари 2013, 13:37:34 »
Ястия с риба



Ароматна Скумрия фрикасе
Задушено филе от риба с картофи и сметана
Калмари, октоподи и миди със зеленчуци
Маринована риба
Маринована сьомга
Миди с Тунизийски сос
Морковени кюфтенца с рулца от раци
Морски хапки в лют сладко-кисел сос
Панирани калмари
Печена почти люта пъстърва :icon_idea:
Пикантен тост с рулца от раци
Риба "Орли" в тесто
Риба в пергамент с маслини и зеленчуци
Риба Салтимбока
Риба с къри по индийски (по Бордовски)
Рибено гювече
Ризото с императорски ориз и риба
Рулца от сьомга
Скумрия „Ропотамо”
Суши  :exclaim:
Сьомга с песто от магданоз върху брускети
Тартар от сьомга с каперси
Филе от риба в картофена коричка и рьощи с мечи лук
Филе от риба със сос Терияки
Шаран плакия
Шишчета от риба


Вегетариански ястия



Бейби-картофки ( пикантни картофки)
Боб с ориз плакия
Броколи със сирена и сметана
Ветрило от патладжани
Гювеч с патладжани
Доматена манджа :smile1:
Задушени тиквички
Изварени топчета
Имамбаялдъ
Картофени рьощи с праз и кашкавал
Кашкавалени кюфтенца
Кюфтета от бял боб
Кюфтета от грах
Кюфтета от магданоз
Кюфтета от тиквички
Кюфтета от червена леща с гъби
Мини омлети със зеленчуци, сирене и колбас
Миш-маш в микровълнова
Мусака с лапад и варени яйца
Огретен
Огретен от картофи с броколи
Омлет
Ориз със сушени гъби и зеленчуци
Ориз с гъби, зеленчуци и яйца
Паниран кашкавал в кори за баница
Патладжани/тиквички бюрек
Патладжани пармиджана / Melanzane alla Parmigiana
Патладжани с доматен сос
Пачи крак с черен трюфел и сметанов сос
Пачи крак с чесън и масло
Пенне ригате /паста със сос от сирена
Печени картофи в плик
Печени кореноплодни ЗЕЛЕНЧУЦИ
Печено сирене в лозов лист
Постни зеленчукови кюфтета
Постни сарми с лапад
Пълнени картофи със сирене
Пълнен батат със сирене  
Рулца от патладжани със сирена в доматен сос
Сырники
Терин от картофи с гъби
Тиквички със сирене и орехи
Фритата със зеленчуци. Голям, дебел, пухкав омлет
Хармония в хаоса, или пъстри поширани яйца
Хрупкава кашкавалена палачинка
Хрупкавите картофки на Карина
Яйца в сос от яйца
Яйца на очи в картофи и спанак
Яйца по панагюрски - стъпка по стъпка
Яйца със сос от синьо и топено сирене


Пити, пици; баници, тестени разни  солени  :smile1:



Баница с кайма и патладжани
Банички в тостер сандвич
Банички-мъфини със сирене
Банички със сирене
Банички със сирене, праз и варени яйца
Баница със сирене
Банички с кайма и кашкавал
Бутеркошнички с тиква, бекон и сирене
Гевреци
Гофрети със сирене и бекон
Гюзлеми :exclaim:
Зелник (баница с праз)
Катми
Катми с плънка
Калцоне с пилешка кавърма
Кошнички с месо и зеленчуци
Кренвиршки
Кaiserschmarrn / Кайзершмарн - солен, с бекон и маслини
Лучник по врачански
Лучник с кайма
Мекици; Мекици със сирене
Многолистен хляб с подправки
Мързеливи чебуреки (панирани филии с кайма)
Надупена баница
Палачинки с пилешко
Парена пица (гарнирана пита от парено тесто)
Питка с мед
Питка - ЦВЕТЕ  :exclaim:
Питки с моцарела и овесени ядки
Питки с песто, сирене и семена
Питки с пълнеж
Пица :smile1:  :smile1:
Пица на "охлювчета"
Пица-слънце  :smile1:
 иии пица на сърце  :heart:
Профитероли със солени плънки
Пурички със сирене и кашкавал
Пълнени франзели
Пълнен сандвич от франзела
Сандвич тип "Момина пъпка"
Средиземноморски питки с патладжани
Странджанки
Страта (баница със стар хляб и....) с колбас, гъби и кашкавал
Тиганици
Тиквеник  :smile1:
Фокача с минерална вода

Шарен венец със солена плънка:exclaim:
Яйца на сърца във филии

...............................................
« Последна редакция: 18 Септември 2015, 00:09:44 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #3 -: 25 Февруари 2013, 13:41:35 »
Кифли, кексове, мъфини (сладки и солени :smile1: )



Зелени мъфини ;D
Капучино-мъфини
Кекса на Ленчето  :smile1:
Кекс Вулкан
Кекс с грис и сухи плодове
Кекс с нектарини и шоколад
Кекс със шоколад и сини сливи
Кексчета с ягоди
Кифлички със шоколад

Кифлички Калцоне-кифли с мармалад - стъпка по стъпка :exclaim:
Кифли с локум
Козуначени кифли
Козуначено руло
Лимонени мъфини
Лимонов кекс с нектарини
Лимонов кекс с ябълки и шоколад
Лучени кифлички със сирене и спанак
Медово-морковени мъфини (Honey Carrot Muffins)
Медени мъфини с тиква
Ментово-шоколадови мъфини
Мъфини с  грах
Мъфини с малини и сметана
Мъфини с моркови
Мъфини с маслини, шпек и плънка от крема сирене
Мъфини с мед и сини сливи
Мъфини с лимон и сладко от бели череши
Мъфини с тъмно пиво "Гуинет"
Мъфини със спанак
Мъфините на Петя
Мъфинки с малинки и шоколад
Спаначени мъфини
Шоколадов  кекс (Chocolate Mud Cake)
Шоколадови мус къпкейкс - стъпка по стъпка
Шоколадови мъфини с шоколад


Кремове, сладкиши,  торти, сладоледи: всякакви десерти



Баклава с локум
Бананови вързопчета
Банички със шоколад
Бисквитена торта с млечно маслен крем
Брауни
Брауни с еспресо и череши
и Шоколадово брауни
ииии Шоколадово брауни с дулсе де лече
Витошки
Галет с мед и кайсии
Жадна монахиня
Захаросан сладкиш с плодове
Изварено-лимонов крем с хрупкаво мюсли
Крамбъл с ябълки и боровинки
Крем с извара
Калмари
Карамелизирани пържени банани
Карамелизирани ябълки
Крем от цедено мляко в бадемови кошнички
Лимонов крем (LEMON CURD)
Магически шоколадов сладкиш
Млечно-маслен крем за торти (тоталитарен  :smile1:
Орехови "сандвичи" с ягоди и кайсии
Панирани ябълки в тесто      и       Ванилов сос
Печени пълнени праскови
Печени ябълки (Ябълки Бон-фам)
Панакота спраскови
Пирог/Тарта с боровинки и червено вино
Понички *Жоро* със шоколад
Понички с извара
Постен сладкиш с кафе и рожково брашно
Постни кокосови палачинки
Розички от бутертесто и ябълки
Сиропирани розички
Сладкиш с боровинки
Сладкиш с козунак и маскарпоне
Сладкиш с крема сирене и вишнево сладко (Чийзкейк)
Сладкиш "Шоколадова фантазия"
Сладкиш с праскови и канела
Сладоледени бонбони
Сладолед с боровинки и дулсе де лече  :icecream:
Сладоледено "Тирамису"
Сладоледен терин :icecream: :icecream:
Сладък салам
Сметанова торта
Спаначена сметанова торта
Тартинки с ягоди
Тиквено-портокалов кисел
Тулумбички (и бине-суфле, и еклери)
Торта "Гараш"
Тройно шоколадова торта
Хрупкаво мюсли с плодове
Чийзкейк с шоколад, ягоди и боровинки
Чийзкейк със сладко от малини
Шоколадова торта с круши
Шоколадов банан на клечка
Шоколадов наполеон
Шоколадови вързопчета с праскови
Шоколадово-сметанова  торта
Шоколадов сладкиш с банани
Шоколадов сладолед с кафе
Щрудел-бюрек с ябълки
Ябълкови мини-щрудели
Ягодови кошнички
Ягодов крем с бял шоколад
Ягодово-сметанов сладолед
« Последна редакция: 18 Септември 2015, 00:12:25 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #4 -: 25 Февруари 2013, 13:55:30 »
Сладки, бонбони и бисквити



Арменските сладки на Берина
Бананово-шоколадови бисквитки
Бисквити с лимон и червени боровинки
Бишкоти "Савоярди"
Блонди блокчета
Бонбони от вафли с кокос и бял шоколад
Бонбони "Пияни вишни"
Калии/ушички
Прочутите Старозагорски Великденски курабии  :girl_haha: :girl_haha:
Кокосови пурички с локум
Лимонени бисквитки
Локумки /Тути фрути
Локумки с мандарини
Локумки с мая
Маслени бисквитки с парченца шоколад
Маслени сладки "Гъбки"
Масленките на мама
Меден линцер
Медени ореховки
Медени сърчица с шоколад
Ореховки Жужу
Ореховки
Пирожные "Картошка" (Шоколадови топчета)
"Пияни" фруктови сладки
Прасковки
Пурички
Ръжени бисквитки с круши
Сладки Шприц
Студентски пурички
Сусамки
Сълзици от многолистно тесто
Шоколадови бонбони "Меден гриляж"
Шоколадови сладки "Лешникова целувка"
Шоколадови топчета (бонбони)
Шоколадови тръбички
Шоколадови хапки

Соленки



Бутерки със спанак и сирене
Кашкавалени пръчици
Кашкавалки с мечи лук/левурда
Крекери с ленено семе
Крекери със сирена и семена
Пикантни кашкавалени хапки
Скони с мечи лук (левурда)
Солени бисквити със сусам и подправки
Соленки
Соленки с масло
Хрупкави пурички със сирене и спанак

Конфитюри, мармалади,  сокове  и други домашни разнообразни



Ароматен малинов оцет
Боза
Боров мед/сладко желе
Домашен кашкавал
Домашна моцарела
Домашно сирене. Овче сирене с маслини и подправки :icon_idea: :exclaim:
Домашен ябълков оцет
Зелен еликсир (сок от спанак)
Катък. Домашен, от овче мляко
Конфитюр от сини сливи
Конфитюр от червен лук
Конфитюр от червени чушки
Конфитюр от червено цвекло
Конфитюр от ягоди
Лимоново масло
Лучени крутони и сушен лук
Мед от глухарче
Натурален гроздов сок
Пелте (желе от дюли)
Рачел
Сироп от вишни
Сироп от бъз (свирчовина, дръмбъз)
Сироп от бъз (имуностимулиращ по П. Димков)
Сладко от дюли
Сладко от смокини
и Бързо сладко от смокини
Сладко от червени домати
Сладко от ябълки
Стафиди
Тути-фрути (ликьор)
Карамелизиран чесън

.................................
« Последна редакция: 03 Октомври 2015, 16:07:52 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Бавно печено свинско месо със сос от нар
« Отговор #5 -: 25 Февруари 2013, 14:16:33 »
а продължението  :smile1: както си му е реда е с едно предложение за

Бавно печено свинско месо със сос от нар



Необходими са:
Парче свински врат (или друго цяло парче месо, без кост е) около 1.5-2кг..
3 с.л. сос от нар
3 с.л. терияки сос (той е вид соев сос )
2 с.л. от едрозърнеста горчица
1-2  с.л. подправки - смес от кимион, черен пипер, риган, мащерка,  чесън на прах/гранули  ( нищо, че точно в това няма)

1 с.л. препечено брашно или царевично нишесте

Приготвяне:
* Месото се поставя в найлонов плик, прибавят се всички други продукти.
* Завързва се  и оставя да се маринова за  3-4 часа в хладилник, като от време на време пакета  се обръща, за да може да се "напои" добре с подправките.
* Прехвърля се заедно с маринатата  в Крок-пот,  включва се на ІІ-high за 6 часа. (или на І- low  за 8 ч.)  и тъй като зависи колко е крехко месото, времето за печене може да бъде с час по-малко.
* Препеченото брашно (нишестето) се размива с малко студена вода, прибавя към соса и керамичната част на уреда се прехвърля да се запече за 7-10 мин. в загрята на 180* фурна.

***Тъй като врата е сравнително тлъсто месо, ако се е отделила много мазнина при печенето на месото, соса е прехвърля в купа, поставя се в камерата на хладилник да замръзне, обира се част от мазнината (да остане малко все пак), тогава се връща към месото, загрява и сгъстява.
Ако пък месото е по-сухо, може да се шпикова с разни зеленчуци, или парченца сланина.


Този път това месо е печено в крок-пота . А там месото винаги става сочно; този сос, на който много държа за финализиране на месото   ;D  също остава, не се изпарява; само го сгъстявам с лъжичка препечено брашно или царевично нишесте.
И обикновено или запечтвам месото преди да го поставя в уреда да се готви; или както в този случая - накрая поставям в загрята фурна ,където му трябват 10 мин. за тен и за сгъстяване на соса.
     Затова и рецептата е точно за него, но  месото може да се постави в плик за печене (аз се подсигурявам с два броя един в друг), или завито с фолио и изпечено във фурната -  20 мин. на 200*, след което още  1.5 - 2 часа на 140*-150*. Накрая  го развивам от фолиото, или прехвърлям от плика за печене в тавата - сгъстя соса с размитото нишесте или брашно и  пека още 5 мин.   Ето като това Свинско филе със сос от нар.


“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #6 -: 25 Февруари 2013, 14:23:33 »
Това месо много добре си подхожда с лук - карамелизиран, или конфитюр.
Ето при това паприковано свинско филе съм написала как правя карамелизирания лук.  И тъй като зимата често готвя с такъв (не ми харесва вкуса на суров лук при печено месо  :innocent:) обикновено правя една прилична доза от килограм - килограм и половина лук, ползвам колкото ще, а другия прибирам в буркан и в хладилника. Или в камерата му. 
За горния врат обаче направих Конфитюр от червен лук на Йоли. Който с добавения балсамов оцет и още захар направо си  :smile1: истински конфитюр.  И освен, че си подходи на месото, много добре се  "върза"  и на сирена всякакви.

Ето ми изпълнението



Конфитюр от червен лук

Продукти:
~1 кг червен лук
3 с.л.олио
1 с.л.масло
сол на вкус
100 г  мед
2 с.л. захар
80 мл ябълков  оцет (моя е силен и затова е по-малко от 100мл)
100 мл балсамов оцет
100 мл червено вино

Приготвяне:

* Лука се нарязва полумесци и  задушава  в мазнината,  докато поомекне.
* Посолява се.
* В отделен съд се карамелизира захарта; отдръпва се от котлона, прибавя меда, виното и двата вида оцет.
* Връща се обратно на котлона и разбърква, докато се разтвори карамела и меда разтопи (по това време обикновено е кристализирал).
* Тази течност се изсипва при лука и  вари на тих огън,  докато  се изпари течността, лукът се сгъсти и започне да се карамелизира.
* Прехвърля се в бурканче (бурканчета).

« Последна редакция: 28 Януари 2014, 14:53:23 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Гофрети с бекон и сирене
« Отговор #7 -: 25 Февруари 2013, 14:28:56 »
Гофрети със сирене и бекон



Продукти:
3/4 ч.ч. грубо царевично брашно/полента
2  яйца
3/4 ч.ч. брашно
3 с.л. разтопено масло
1/2 супена лъжица захар
1ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч. л. сол
200 мл. прясно мляко
200 гр. варено-пушен бекон
1/2 чаша овче/козе сирене (или друго, ако не обичате такива)
1/2 ч.ч. пушен кашкавал

 Масло за намазване на плочата,
масло и още сирене за сервиране

Общо  :smile1: около едно пакетче от 125 гр. е достатъчно




Приготвяне:
* Беконът се нарязва на ситни кубчета; запържва в сух тиган и изважда на кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.
* В голяма купа се изсипва царевичното брашно/полента.
* Върху него се изсипва чаша (240 мл) вряла вода и се разбърква. Оставя се да набъбне за 15 минути, докато се охлади.
* През това време на хартия (или в друг съд)  смесват брашното, захарта, бакпулвера, сол и содата за хляб.
* В друга - вече голяма купа се се чукват яйцата, прибавя се маслото и разбъркват.
* Прибавя се прясното мляко, отново разбърква. Тук маслото може да остане малко на топчета, но това не е от значение.
* Прибавят се сухите съставки. Обърква се.  Прибавя се охладеното и накиснато царевично брашно. Обърква се.
* Накрая се прибавя бекона, настърганите сирена и отново разбърква. добавете варени бекон и настърганото сирене Чедър и се разбърква да се съчетаят.
* Гофретника се загрява.
* Плочите се намазват съвсем тънко с масло (с четката, или парче марля)
* Във всяка част на гофретника се поставя по 1/4 ч.ч. (60 мл) от сместа.
* Затваря се капака и пекат в продължение на 3-5 минути, докато краищата са леко хрупкави. (тази мярка 1/4 ч.ч. е за плочите на моя гофретник - две части с големина 10/10см. Тук трябва на място да се прецени колко поемат плочите, защото сместа вътре се надува и ако е в повече - излиза отвън и следва почистването на гофретника, вместо човек да си маже готова гофрета и хапва)
* Между  отделните партиди на печене тестото се разбърква, тъй като царевичното брашно и бекона падат на дъното.
* Още топли се намазват с  масло и гарнират със  сирене. Според мен - по-вкусни са напълно изстинали, макар и омекнали тогава. 

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #8 -: 25 Февруари 2013, 14:37:01 »
Каних се на тези гофрети няколко дни, но...повече ме влечеше кревата :swoon:, гаден вирус, брей :smile1:
Снощи ги заместих с бързелива баница - по-лесна ми се видя :smile1: Ще ги спретна, няма да им се размине :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #9 -: 25 Февруари 2013, 16:31:52 »
нищо, Веси  :smile1: следващите почивни дни. Ама пък са чудна, засищаща закуска.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Патица конфи
« Отговор #10 -: 25 Февруари 2013, 18:58:52 »
Дива патица конфи



има разлика от дивата  :smile1: до питомната, която е доста по-тлъста и би пуснала половината от използваната тук мазнина.
С определението  "дива" е ясно, че не е класическо "Confit de canard"  :smile1:  тъй като не е с патешка  мас.
"Конфи" е метод на готвене на продукта в собствената му мазнина, която с патицата трябваше да бъде патешка, но едно, че тази птица е дива и няма никаква мазнина (с големина ок. 800 гр. е). Тук е сготвена  в Крок-пота, който е много подходящ с нискотемпературния си режим. Но за да се покрие цялата патица (добре, че сложих зеленчуците за уплътняване на обема, но пък държах да  сготвя птицата  цяла) напълних с олио съда  почти горе.  Около 1.5 л.  Ясно е, че няма как да изхвърля толкова олио след едно готвене, затова  прецедих, оставих колагена да се отдели на дъното и отново използвах мазнината за печене на другата патица във фурната. И вече с повече и навреме под перуката  ;D  втората патица срязах на две през гърба. С по-тясна и по-висока тава мазнината, която трябва е доста по-малко.

Подготвяне на патицата:
* Измитата  и подсушена патица се  набожда с остра :) вилица или игла по цялата кожа. Това спомага тя да се превърне в хрупкава коричка в края на готвенето.
* Скилидката чесън се срязва на две и с нея обтрива кожата на птицата.
* Поръсва се с мащерка.
* Заравя се в  едра сол ( тук  поставих плик в кутия с приблизителна. големина колкото патицата; поръсих сол в плика, поставих патицата; още сол така, че цялата да е зарита в солта и вързах плика стегнато)
* Оставя се за час и половина - два в хладилник.
* Изважда се от пакета, измива се от солта   и подсушава много добре.




Готвене в Крок-пот: на патица № 1.

     Тъй като мазнината за патицата трябваше да бъде загрята, за да запечата месото, аз включих самия уред  на II - high  да загрява. Вътрешната - керамична част на уреда поставих във фурната, заедно с олиото (на 150*  за 15 мин. ) - в моя случай - 1.5л, тъй като трябваше да покрие цялата птица. Нивото на мазнината трябва да бъде 3-4 мм. над  продуктите (патицата).
     През това време почистих и приготвих зеленчуците - едро нарязани картофи, моркови, целина и пащърнак.
     Извадих съда от фурната, поставих  в самото тяло на Крок-пота и последователно сложих патицата и нарязаните зеленчуци. (внимателно с преместването - съда е горещ и пълен с мазнина). Още 5-6 стръка мащерка, затворих с капака и оставих включен вече на І степен - HIGH за 6 часа (цяла нощ, така или иначе не се знае каква е възрастта на птицата).
     След това извадих патицата (с помощта на две решетъчни лъжици) и зеленчуците и поставих на скарата от фурната, поставена на тавата на фурната.  Прехвърлих всичко в загрята на 180* фурна. Така, докато се отцежда от мазнината,  патицата получи и приятен загар и хрупкава коричка.

     Печенето може да отнеме по-кратко или по-дълго време, но крайният резултат трябва да бъде месо, което лесно се отделя от кокала. Каквото и се получи - крехко месо, което се отделя съвсем лесно от кокала;  хрупкава и нежна кожа и топящи се в устата зеленчуци (признавам, че съвсем случайно на мен се паднаха почти всички парчета пащърнак и целина). Притесненията ми да не се получат мазни месо и зеленчуци не бяха никак основателни. Като следващо месо за печене по този метод съм обрекла един заек  :smile1:



Готвене във фурната на патица № 2: (която  поради напредналото време за вечеря остана без фотосесия)

     Имайки опита колко мазнина трябва за готвенето "конфи" на една цяла, макар и дива патица, положих  птицата на дъска и за 2-3 секунди я срязах през гърдите на две части (през кончето с бялото месо, което на патицата е червено :))). Разтворих я на дъската и вместо да лежи на бутчетата си, тя легна вътрешната част на ребрата си.
Тава - според големината на отворената вече патица - колкото по-тясна, толкова по-добре. И по възможност по-висока, така че мазнината, която я покрива да бъде поне 1см. под ръба на тавата.
     Загрява се тавата заедно с мазнината  (на 150*  за 15 мин.  отново) и когато е готово патицата се поставя в нея и връща във фурната, която се намалява на 100*. Олиото отново трябва да я покрива 3-4 мм. (ако е по-малко на котлона може да се загрее олио и да се прибави; ако това в тавата е повече - може да се отнеме от него). 

Тук печенето продължи 3 часа - пробвах месото с вилица - готово е,  когато се набожда с нея и  не се усеща съпротивление на месото; тя трябва да влиза много леко в него.
След това отново се изважда на скаричка, в тава и запича за 5 мин. в загрятата фурна. 
« Последна редакция: 25 Февруари 2013, 23:45:49 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

wafi

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 432
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #11 -: 25 Февруари 2013, 19:43:50 »
Пепчо бах се отказала да готвя втори път патица след първия провал /стана като гума въпреки над 3 часовото задушаване в кукъра/, но твоето конфи ме съблазни. Интересува ме само дали я овкусяваш/осоляваш или мариноваш предварително.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #12 -: 25 Февруари 2013, 20:53:03 »
Ох, тази патица конфи. Щом я видя, започвам да преглъщам.
И тъй като нямам такава птица, ще се пробвам с бройлер, например. Но си знам, че не е същото.  :'(

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой'те канибали
« Отговор #13 -: 25 Февруари 2013, 23:45:09 »
Пепчо бах се отказала да готвя втори път патица след първия провал /стана като гума въпреки над 3 часовото задушаване в кукъра/, но твоето конфи ме съблазни. Интересува ме само дали я овкусяваш/осоляваш или мариноваш предварително.

о да, но съм пропуснала да го впиша  :innocent: сега ще добавя горе, но в общи линии - надупчвам с вилицата и поставям в едра сол с мащерка и  чесън за час.
Вафи, 3 часа в кукъра според мен е малко.

Ели, винаги можем да направим гълъби конфи  :wink1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Салата от яйца с маринована целина
« Отговор #14 -: 26 Февруари 2013, 14:34:05 »
Салата от яйца с маринована целина



Продукти:
4 сварени яйца 
1 с.л. едрозърнеста горчица
1 с.л. цедено мляко
1 с.л. майонеза
1 ч.л. нарязан пресен копър
1 ябълка (кисела)
2 скилидки чесън
черен пипер
сол

2 стъбла целина (селъри; тук избрах големите, външните, тъй като се бели)
1 с.л. мед
сока на 1 лимон
същото количество вода
сол



Приготвяне:
Първо се маринова целината:
* Стъблата ( селъри)  се белят (с ножа за зеленчуци) и нарязват на кубчета, колкото зарче за табла :)
* Сока на лимона, меда, водата и щипка сол се поставят в бурканче с винтова капачка.
* Затваря се и разклаща, докато меда и солта се разтворят в течностите.
* Прибавят се нарязаните кубчета целина и прибира в хладилник за час. 

Второ се сглобява салата:
* Яйцата и ябълката се нарязват на кубчета в купа (колкото по-голяма - толкова по-лесно се обърква без да се мачкат яйцата).
* Прибавят се последователно всички продукти и обърква.
* Изваждат и отцеждат се 2 с.л. от целината, прибавят към салатата и отново разбърква

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]