Автор Тема: Уверена в кухнята  (Прочетена 82457 пъти)

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Супа със свинско и кашкавал
« Отговор #60 -: 21 Януари 2014, 23:57:54 »
Супа със свинско и кашкавал

Продукти:
300 гр. свинско месо
1 с.л. доматено пюре
2 моркова
50 гр. целина
1 к.ч ориз
1 среден картоф
3 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. сол
2 щипки босилек

За застройката:
100 гр.кашкавал
100 гр. заквасена сметана

Приготвяне:
Нарежете целината и морковите, поставете свинското месо нарязано на хапки, посолете го и залейте със студена вода около 2 л., и оставете на котлона, за да се свари месото. След като е готово месото извадете вичко от бульона и ако е необходимо го прецедете. Към готовия бульон прибавете пюрираните чесън, моркови и целината, доматеното пюре и магданоза. Оставете да ври около 10 мин.Добавете след това ориза и нарязания на малки кубчета картоф. След като се сварят може да добавите готовото месо и да овкусите с босилека.
Застройката се приготвя като настърганият кашкавал се разтопява на слаб огън в малка тенджера. Щом започне да се стопява се залива с няколко черпака бульон и се разбърква, докато се получи нещо като гъст сос. Температурата се намалява, сипва се сметаната и бъркането продължава до хомогенизиране, като от време на време се долива бульон. Готовата застройка се прибавя към супата.
Да ви е сладко!

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Кифличките на баба
« Отговор #61 -: 29 Януари 2014, 22:39:38 »
Кифличките на баба

Продукти:
4 яйца
1/2 ч.ч. разтопена мас
1ч.ч.захар
1ч.ч. прясно мляко
щипка сол
2 ванилии

квас:
20 гр.прясна мая
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 ч.л. захар

брашно колкото за меко и нелепнещо тесто/ около 800 -900 гр/

жълтък за намазване
захар за поръсване

плънката е по желание - сладко, конфитюр, шоколад

Приготвяне:

Най- напред пригответе кваса. Затоплете леко млякото и оставете вътре маята за да се разтвори напълно, и добавете солта и захарта.
След това разбийте с миксер яйцата,захарта и разтопената мас. Разбивате много добре и прибавете кваса,прясното мляко, солта и ванилиите. В подходящ съд изсипете брашни и направете кладенче по средата, поставете млечната смес и започнете да месите. Трябва да се получи много меко и нелепнещо тесто. Оставете на топло тестото покрито с кърпа, за да удвои обема си. Премесете отново и оставете отново да втаса. От готовото тесто се оформят кифличките, като пълнежа е абсолютно по - желание. Сложете любимия си конфитюр или пък течен шоколад. Подредете готовите кифли в тава покрита с хартия за печене. Намажете с жълтък, поръсете със захар и оставете за около 30 мин.преди да ги опечете. Печете в предварително загряла фурна, до златисто.
Да ви е сладко!

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #62 -: 30 Януари 2014, 10:18:15 »
 :thumbup: Ндаа! Кифличките на баба винаги бяха с мас ... И след няколко дни си бяха пръхкави, макар че рядко се е случвало да не бъдат сметени веднага :yahoo:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #63 -: 31 Януари 2014, 20:06:31 »
GolemDZVER кой ги е опитвал на другия ден.... :thumbup: не остават до тогава... ;D

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #64 -: 31 Януари 2014, 20:13:17 »
все се заканвам заради експеримента :yahoo: и дори скрити ги намират :thumbup:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #65 -: 01 Февруари 2014, 01:04:52 »
Значи не криете както трябва  ;D
 
Чудесни са, Ели!
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Пърленка с пълнеж
« Отговор #66 -: 02 Февруари 2014, 11:59:30 »
Пепи, как да се скрият, като през 10 мин има някой в кухнята и пита "Готово ли е?"  ;D

Пърленка с пълнеж

Продукти:
400 гр. айран
1 яйце
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
1 п. суха мая или 20 гр. прясна
щипка сода
3-4 с.л. олио
500 - 600 гр. брашно

За пълнежа :

микс от сирене - синьо сирене, краве сирене, кашкавал, ементал

Приготвяне:
От всички продукти омесете меко и еластично тесто, което оставете да втаса за да удвои обема си. След което разделете на равни по големина топки и с добре намаслени ръце издърпайте и оформете тънки пърленки. Сирената за плънката настържете и смесете. След като сте разточили кората, сложете от сирената в едната половина и затворете с другата част. Притеснете краищата добре. Изпечете на скарата, като аз след всяко обръщане намазах с масло и поръсих със шарена сол. Получиха се ароматни и много крехки пърленки.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: 02 Февруари 2014, 12:06:57 от elimm »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #67 -: 02 Февруари 2014, 12:05:24 »
аууу а  как обичаме такива  :wub: :wub: благодаря, че се появи, Ели  ;D довечера ще си хапнем и у нас такива  :flower: (само че ги пека в тостер сандвича)
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #68 -: 02 Февруари 2014, 12:29:22 »
Много вкусно. Това ще бъде моята рецепта за пърленки.  :flowers:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #69 -: 02 Февруари 2014, 13:48:01 »

   Перфектни са! поздравления!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #70 -: 07 Февруари 2014, 17:09:33 »
аууу а  как обичаме такива  :wub: :wub: благодаря, че се появи, Ели  ;D довечера ще си хапнем и у нас такива  :flower: (само че ги пека в тостер сандвича)
Пеп, не се ли смачкват в тостера :icon_question:
Елимм - чудесни са :thumbup:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Кокосова торта
« Отговор #71 -: 08 Февруари 2014, 23:28:37 »
Кокосова торта

Продукти:

  За блата
200 гр. ситно смлени орехи
2 белтъка
15 гр. пудра захар

   За крема:
1 консерва кондензирано мляко
200 гр. бял шоколад
80 гр. масло
80 гр. кокосови стърготини
200 мл. течна сметана

захарен фондан за украса

Приготвяне:
   На блата:
Белтъците се разбиват много добре на сняг с миксер, и постепенно се прибавя захарта. Добавете постепенно орехите като разбърквате с шпатула за да не паднат белтъците. Трябва всичко да се смеси добре. В тава с диаметър 20 - 22 см. поставете хартия за печене и разпределете ореховата смес. Изпечете в предварително загряла фурна на 180 градуса за 15 - 20 мин. Оставете изпечения блат добре да се охлади.
 
На крема:
   На водна баня разтопете маслото и шоколада. В друг съд на слаб огън загрейте кондензираното мляко и отстранете от котлона, прибавете разтопения шоколад и разбъркайте. Сметаната разбийте много добре и прибавете шоколадовата смес, като разбърквате с шпатула за да остане пухкав крема.Накрая смесете и с кокоса. Всичко се разбърква за да се смеси добре, крема става по гъст.
За сглобяването на тортата използвайте ринг, поставете ореховия блат и разпределете целия крем. Оставете поне за 2 часа в хладилника за да стегне. След това украсете по желание, може със захарен фондан или да покриете с шоколад. Изборът е изцяло ваш!
Да ви е сладко!

Адаптирано от тук
« Последна редакция: 16 Февруари 2014, 10:58:57 от elimm »

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #72 -: 15 Февруари 2014, 13:51:20 »
Идвам с благодарности за тези бонбони! Аз им добавих и малко малинова есенция и розова боя (макар много да не личи) - много са леки и много приятни!

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #73 -: 16 Февруари 2014, 11:03:28 »
petty Страхотни са бонбоните, представям си аромата с малиновата есенция. Просто неустоими. Радвам се че са ви харесали  :thumbup:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Млечно - портокалово реване
« Отговор #74 -: 16 Февруари 2014, 12:01:46 »
Млечно - портокалово реване

Продукти:
4 яйца
200 г захар
250 г брашно
1 бакпулвер

За сиропирането:
1 л прясно мляко
200 г захар

сока от един портокал

Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на крем, след което добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Изсипете сместа в кръгла форма а с диаметър 20 - 22 см, която предварително е застлана с хартия за печене. Печете в загряла фурна на 180 градуса. След като се изпече извадете и оставете напълно да се охлади.
За сиропа загрейте млякото, сложете захарта и бъркайте докато се разтвори напълно.Прибавете и сока от портокала след което залейте изстиналото реване с топлото мляко и оставете да се охлади.
Да ви е сладко!

Източник

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]