Автор Тема: Уверена в кухнята  (Прочетена 80067 пъти)

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #15 -: 04 Януари 2013, 22:43:46 »
Emili, благодаря ти  :air_kiss:

marabu

  • Гост
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #16 -: 04 Януари 2013, 23:49:25 »
Време беше да си събереш рецептите на едно място  :thumbup:

Супер темичка браво !

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #17 -: 05 Януари 2013, 22:31:46 »
Юле, то май отдавна трябваше да стане, но както се казва по - добре късно отколкото никога  ;D

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Карамелен кейк с банани
« Отговор #18 -: 06 Януари 2013, 10:10:00 »
Карамелен кейк с банани


Продукти:
  За кексовото тесто:
115 гр. масло
150 гр. захар
2 ванилии
2 яйца
210 гр. брашно
1 бакпулвер
щипка сол
125 мл. прясно мляко

  За карамела:
45 гр. масло
170 гр. захар
3 банана


Приготвяне:
Най - напред се приготвя карамела. На дъното на тавата, в която ще печете сладкиша разтопете маслото и добавете захарта. Карамелизирайте до получаване на светъл карамел. Почистете и нарежете бананите на равни кръгчета. Подредете ги внимателно върху карамела. Докато изстива започнете с приготвянето на кексовото тесто.
В купа разбийте маслото и захарта. Добавете ванилиите и едно по едно яйцата. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. добавете сухите съставки към маслената смес. Разбъркайте с шпатула, така че да се поеме брашното добре. Най- накрая се прибавя прясното мляко и бъркайте за де се смеси добре и трябва да се получи гладко тесто. Разпределете кексовото тесто върху карамела с бананите и печете за около 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 - 200 гр. Готовия сладкиш оставете да изстине леко и обърнете върху подходящ поднос.
Да ви е сладко!

Адаптирано от кулинарния блог на Lety
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:30:44 от elimm »

kitkat

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #19 -: 06 Януари 2013, 15:36:32 »
Доста сочно изглежда на снимката и съм решила да го пробвам сладкиша.
Само не разбрах колко да е голяма тавата и без водна баня ли се пече ?
Благодаря

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #20 -: 06 Януари 2013, 16:57:27 »
kitkat, моята форма, в която пека кейка е с диаметър 24 см. Не е необходимо да го печеш на водна баня, просто след като е готов го остави леко да изстине и още топъл го обърни.  :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #21 -: 06 Януари 2013, 18:00:32 »
Честита тема,Ели :thumbup:
Някои от рецептите ти съм пробвала вече и са чудесни :air_kiss:
Много вкусен карамелен кейк :smile1:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #22 -: 06 Януари 2013, 22:21:51 »
Веси, благодаря ти, много се радвам че си пробвала нещичко и най - вече, че ти е харесало  :thumbup:
Ще се радвам ако надничаш от време на време  :smile1:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Боб със свински крачета
« Отговор #23 -: 08 Януари 2013, 20:36:22 »
Боб със свински крачета



Продукти:
500 гр. зрял боб
1 голяма глава лук
1 морков
2 бр. свински крачета /добре почистени/
олио
сол
червен пипер
джоджен

Приготвяне:
Заварете леко  боба, така, че да може да изхвърлите първата вода. В друг със сложете крачетата и сварете,но не до готовност, целта е само да изхвърлите мръсната пяна, която ще излезе. В глинен гювеч изсипете боба, сложете крачетата и нарежете лука и моркова. Залейте с бульона от крачетата,като го прецедите добре, ако е необходимо може да добавите и още вода. Сложете всички подправки и оставете за поне 2 - 3 часа на умерена фурна да ври. Когато боба се е сварил и яденето има нужната гъстота значи е готово. По същия начин може да го приготвите и в тенджера на котлона, пак става много хубаво. Идеално върви с люти чушлета.
Да ви е сладко!

« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:30:08 от elimm »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Кокосови бонбони
« Отговор #24 -: 10 Януари 2013, 23:21:10 »
Кокосови бонбони



Продукти:

100 гр. бял шоколад
50 мл. течна сметана
40 гр. меко масло
40 гр. кокосови стърготини
100 гр. натрошени пурички
кокос за овалване

Приготвяне:
Белият шоколад заедно със сметаната и маслото разтопете на водна баня. Трябва много добре да се стопят и да няма бучки. Оставете настрани за да се охлади сместа. След като сместа е готова, добавете кокосовите стърготини и натрошените шоколадови пурички. Разбъркайте добре и оставете за около час в хладилника за да стегне. От готовата смес оформете бонбони и ги оваляйте в кокосовите стърготини. Подредете ги подходящи формички и подредете на поднос. До сервирането съхранявайте в хладилник.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:29:31 от elimm »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Пудинг с козунак
« Отговор #25 -: 12 Януари 2013, 19:13:16 »
Пудинг с козунак



Продукти:

1 сух козунак
3 яйца
500 мл. прясно мляко
1ч.ч. захар
сока на един портокал
бучка масло за съда

Приготвяне:
С маслото намажете подходящ съд в който ще печете пудинга. Козунака нарежете на тънки филийки и ги подредете във формата. Прясното мляко затоплете леко и добавете захарта, разбъркайте за да се стопи. Отделно разбийте яйцата и прибавете към млякото, заедно с портокаловия сок. Разбъркайте за да се смесят добре. Излейте млечната смес върху подредения козунак и оставете малко да се напои. Поръсете с малко захар и сложете във фурната. Печете на 200 гр. за около 30 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!

« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:23:34 от elimm »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Салата с моркови и царевица
« Отговор #26 -: 13 Януари 2013, 16:40:17 »
Салата с моркови и царевица



Продукти:
4 големи моркова
100 гр. замразена царевица
100 гр. майонеза
150 гр. сирене "Котидж"
скилидка чесън
сол
зехтин

Приготвяне:

Извадете предварително царевицата за да се размрази и да не пусне вода в салатата. Почистете и настържете морковите. смесете ги с майонезата, сиренето и царевицата. Подправете със солта и зехтина. Накрая накълцайте и скилидката чесън. Ако искате салатата да поема миризмата на чесъна, оставете да престои поне два часа в хладилника, на мен лично не ми се получи, изядохме я набързо - набързо.
Да ви е сладко!


elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Запеканка с печени чушки
« Отговор #27 -: 17 Януари 2013, 08:31:44 »
Запеканка с печени чушки


Продукти:
20 бр. печени чушки
3 яйца
150 гр. сирене
1 с.л. доматено пюре
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
1-2 с.л. царевично брашно
олио
сол
магданоз и черен пипер
200 гр. кашкавал

Приготвяне:
Почистете чушките и заедно с лука и чесъна ги смелете в кухненския робот. Може и да нарежете всичко на ръка, но на мен така ми е по - лесно и по - бързо. Добавете яйцата, доматеното пюре и натрошеното сирене и разбъркайте. Подправете с подправките според вкуса ви. В предварително намазана с олио тава изсипете готовата смес и поръсете с царевичното брашно, а след това покрийте с настъргания кашкавал. Запечете във фурната на 200 градуса до златисто.
Да ви е сладко!


t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #28 -: 17 Януари 2013, 15:47:07 »
Ели, чудесна запеканка с печени чушки!
Ще изпробвам в най-скоро време!  :thumbup:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #29 -: 17 Януари 2013, 22:04:41 »
Илиева, да не забравиш да се похвалиш  :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Сервиз за телефони от cvetozara123
[Днес в 12:49:54]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[Днес в 10:55:59]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]