Автор Тема: Уверена в кухнята  (Прочетена 82643 пъти)

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Уверена в кухнята
« -: 01 Януари 2013, 22:40:59 »
Добре дошли в моята тема. Надявам се тук да ви е полезно и вкусно. Рецептите, които ще споделям, приготвям с огромно удоволствие за семейството и приятелите. Ще се радвам, ако съм полезна и на вас. Вашето мнение е важно за мен!

Супи
Крем супа с броколи и пармезан
Супа от агнешки дреболии
Супа със свинско и кашкавал

Салати и предястия
Салата от моркови и карфиол
Салата от моркови и стафиди
Салата с моркови и царевица
Салата Табуле
Салата от тиквички и моцарела
Солено руло с тиква
Пълнени гъби
Пълнени гъби с чесън

Ястия с месо

Боб със свински крачета
Запечени кренвирши с кашкавал и яйце
Кюфтета от пангасиус
Кюфтенца с праз на фурна
Любими спагети с кайма
Ориз с праз и наденица
Пиле с ананас
Пилешки дреболии с яйца
Пилешка кавърма в палачинка
Пилeшки крилца с бяло вино
Пилешки пай
Пилешко калцоне
Свински пържоли в сос от синьо сирене
Свински уши на тиган
Свинско руло
Хапки от свинско месо с кашкавал


Ястия без месо

Запеканка с печени чушки
Зрял боб с булгур
Кашкавалена тарталета
Кюфтенца от нахут
Паста с тиквички
Пататник
Печен карфиол със сирена
Пълнени тиквички със сирене и царевица

Кексове, сладкиши, мъфини
Бадемов кейк с мед
Блонди - Butterscotch Brownies
Брауни с два вида шоколад
Бърз кекс за закуска
Двуцветни мъфини с фанта
Калбурабастъ
Карамелен кейк с банани
Карамелизиран десерт с праскови и орехи
Кексчета с круши и орехи
Лесен кекс с вафли
Макарони на фурна
Малинов кейк
Мандаринов кекс
Меден кекс
Млечно - портокалово реване
Мъфини с кисело мляко
Мъфини с кокос и бял шоколад
Мъфини с портокалов сок и бял шоколад
Мъфини със сирене и риган
Мъфини с шпеков салам и пармезан
Невероятен сладкиш с ябълки
Пай с праскови и шоколад
Портокалово търамису
Пудинг с козунак
Сладкиш от стар козунак
Сладкиш чудо
Сладък салам с козунак
Царевични мъфини с Чедър и царевица
Шоколадов сладкиш
Щолен с червени боровинки и марципан
Щрудел с круши

Кремове
Крем карамел
Млечен крем
Мус с портокалов аромат

Тестени
Баница със сирене и газирана вода
Банички с кори на сач
Бутерки със сирене
Бял хляб със семена
Великденско руло
Горски щрудел
Гюзлеми
Картофен хляб
Кекс баница
Кифличките на баба
Козуначено руло с мармалад
Козунак със стафиди
Масленица
Мини бутер пици
Млечни франзели
Мързелива баница
Мързелива палачинка
Палачинки от нахут
Палачинки с мая
Памук погача
Пирожки
Плетен пирог
Пухкава баница
Пърленка с пълнеж
Пърленки с грис
Руло с чай от розов грейпфрут
Руло със спанак и доматен сос
Солен кейк
Солен кекс със сусам
Топчета"Малина"
Усукано хлебче с Котидж
Фокача с гъби и лук
Хляб с маслини и риган
Хлебчета с шоколад
Царевични хлебчета

Торти
Бисквитена торта с маскарпоне
Домашна торта с круши
Кокосова торта
Орехова торта
Орехова торта с бял шоколад
Орехов сладкиш с маскарпоне
Сочна торта с маскарпоне
Торта "Египет"
Торта "Рафаело"
Шоколадова торта
Ягодово парфе

Сладка и конфитюри

Сладко от грозде с орехи
Сладко от дюлеви кори
Сладко от череши

Бонбони и дребни сладки

Бонбони с маскарпоне и бял шоколад
Бонбони с млечен шоколад
Бонбони "Ferrero Rocher"
Кокосови бонбони
Меденки
Таралежки
Трюфели с бял шоколад
Цветни курабии
Шоколадови бонбони с карамел
Шоколадови бонбони с млечен крем
« Последна редакция: 01 Ноември 2015, 13:11:40 от elimm »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Бонбони "Ferrero Rocher"
« Отговор #1 -: 01 Януари 2013, 22:48:17 »
Бонбони "Ferrero Rocher"



Продукти:

200 гр. течен шоколад Нутела
160 гр. лешници
100 гр. натрошени шоколадови пурички

Приготвяне:
Лешниците смелете на едро, аз ги смелех в блендера на кухненския робот. Нека шоколада е със стайна температура, смесете го с лешниците и разбъркайте. Покрийте купата с готовата смес със свежо фолио и оставете за около 2 часа в хладилника. Докато сместа стегне, натрошете пуричките много ситно. Аз и тях смелех в блендера :).  От охладената шоколадова смес оформете топче, големината е такава каквато я прецените,  пуснете го в купата с натрошени пурички и оваляйте добре бонбона. Съхранявайте готовите бонбони в хладилник. Страхотни са!

Източник: Кулинарния блог на Даниела
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:31:21 от elimm »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #2 -: 01 Януари 2013, 22:57:58 »
Eли  :-* много приятна изненада!
Крайно време беше да си събереш рецептите на едно място  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Пухкава баница
« Отговор #3 -: 01 Януари 2013, 23:00:35 »
Пухкава баница


Продукти:

1 пакет фини точени кори
125 гр. масло
200 гр. сирене
5 яйца
2 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. кисело мляко с разтворена 1 к.л. сода
3 с.л. брашно

Приготвяне:

Намажете тавата, в която ще печете баницата леко с масло. Корите навивате на руло и разрязвате на колелца с дебелина 2 см. Нареждате ги изправени в тавата, с разреза нагоре. Да не са много плътно едно до друго колелцата, дори може да ги разбутате, за да има въздух помежду им. Залейте с разтопеното масло, и нека корите попиват, докато приготвите сместа. В купа разбивате яйцата, прясното мляко, киселото мляко със содата, брашното и натрошеното сирене, така че да се смесят добре. С готовата смес залейте баницата и изпечете на 200 градуса до златисто. След като е готова извадете и покрийте с кърпа. Баницата става много пухкава.
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:31:50 от elimm »

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #4 -: 01 Януари 2013, 23:08:19 »
Пепи, благодаря ти! :flower: Отдавна се канех, и все не успявах >:( Отне ми повечко време, но пък си заслужаваше.  :thumbup:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #5 -: 02 Януари 2013, 09:11:02 »
Еййй дълго чакана тема  :P. Радвам се, че най-накрая се реши  :thumbup:. Поздравления и да я напълниш с вкусни неща.

Мая Микова

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1897
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #6 -: 02 Януари 2013, 11:48:17 »
Честита темичка, Ели! Нова година с нова тема... Дано винаги да ти върви на ново и хубаво тази година!!!  :innocent:

MiladY_İST34

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1425
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #7 -: 02 Януари 2013, 15:23:28 »
 :-* :-* :-*

честито и от мен дaже вече зaпиaх първaтa рецептa... :yahoo: :yahoo: :thumbup:

blqsak

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2593
  • http://vkusnosbobi.blogspot.com/
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #8 -: 02 Януари 2013, 16:30:14 »
Честита темичка и от мен!Още много теми ти желая. :thumbup: :smile1:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #9 -: 02 Януари 2013, 19:54:52 »
rainbow, радвам се, че ти харесва. Питаш ли ме сега, само вкусотии трябва да мисла  ;D
Мая Микова , ама как хубаво си го казала.... Благодаря ти!
MiladY_İST34, благодаря ти, дано скоро се похвалиш с нещо  :thumbup:
blqsak благодаря ти много  :air_kiss:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Свинско руло
« Отговор #10 -: 02 Януари 2013, 20:40:30 »
Свинско руло


Продукти:
1,5 кг. свински врат без кост
400 гр. гъби
50гр. масло
350 гр. пушен бекон
4 - 5 бр. кашкавал за сандвичи
сол и подправки по ваш избор
зехтин

Приготвяне:

Месото трябва да го изтъните добре, така че да се получи едно правоъгълно парче. Подправете със сол и подправките. Аз използвах смес от подправки за скара и намалих количеството сол, защото в тези миксове има сол. Намазах със зехтин, завих рулото и оставих в хладилника за едно денонощие. Може да го оставите и за 2 часа, важното е месото да поеме миризмите. След като се е овкусило е ред на плънката.  Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги с маслото и подправете с малко сол и черен пипер. Разтелете месото на плота и подредете бекона по цялата му площ. После разпределете гъбите и подредете кашкавалените плочки. Навийте на стегнато руло, като едновременно с това увивате и във алуминиево фолио. Внимавайте рулото да е добре увито във фолиото и така го сложете в подходяща тава за да го изпечете. Аз го пекох на 100 градуса за 6 часа, но ако засилите градусите, може да се сготви и за по - малко време. След като е готово, развийте внимателно и нарежете на колелца, а гарнитурата подберете според вкуса ви. Но не забравяте виното трябва да е червено и леко охладено. Наздраве и да ви е сладко!
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:32:23 от elimm »

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #11 -: 03 Януари 2013, 11:55:20 »
Честита темичка, elimm !
Хубавите твои ястия често ще присъстват и на моята трапеза. Желая ти много здраве и късмет!

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #12 -: 03 Януари 2013, 22:27:58 »
Wasia, благодаря ти много.  :air_kiss:

elimm

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1017
Re: Брауни с два вида шоколад
« Отговор #13 -: 03 Януари 2013, 22:37:59 »
Десерта, който ще ви предложа може да го изпечете както в голям форма, така и във форма за мъфини. Получава се чудесен десерт с мека вътрешност, с хрупкава коричка и аромат на шоколад......

Брауни с два вида шоколад



Продукти:
80 гр. млечен шоколад
50 гр. бял шоколад
100 гр. масло
2 големи яйца
150 гр. захар
100 гр. брашно
2 ванилии
щипка сол

цели орехови ядки по желание

Приготвяне:

На водна баня разтопете шоколада заедно с маслото. Трябва да се получи гладка смес. Оставете настрани леко да се охлади, а през това време в голяма купа разбийте яйцата заедно със захарта. Бъркайте до побеляване и прибавете шоколадовата смес, ванилиите и солта. Най - накрая се добавя брашното и задължително разбърквайте с шпатула, за да не спадне сместа. Готовата смес разпределете във форми за мъфини, а може и да изпечете във друга форма, въпрос на избор.Просто застелете съда с пекарска хартия. Аз поставих по една цяла орехова ядка в средата на всяка мъфина.
 Печете в предварително загряла фурна 200 градуса за не повече от 25 мин.
« Последна редакция: 12 Януари 2013, 19:32:52 от elimm »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Уверена в кухнята
« Отговор #14 -: 04 Януари 2013, 09:57:45 »
Браво, Ели! Пожелавам ти успех и нови кулинарни подвизи!  :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Видеокамери от tomislava
[18 Декември 2017, 15:51:28 ]


Re: Уреди на марката Miele от tomislava
[17 Декември 2017, 11:57:01 ]


Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]