Автор Тема: Карантия или субпродукти тук  (Прочетена 10225 пъти)

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Карантия или субпродукти тук
« -: 29 Октомври 2012, 18:35:31 »
Тема за рецепти с карантия : дроб,  чревца, сърца, мозък, език и всякакви подобни


КАТАЛОГ


стр. 1

 
Бахур - рер-4о   :icon_idea:

Воденички със сметана и лимон - рер-4о :icon_idea:

Дроб с чесън и лимон - рер-4о :icon_idea:

Дробчета с бекон и гъби - рер-4о :icon_idea:

Дробчета с карамелизиран лук и гъби - рер-4о :icon_idea:

Език в масло и чесън - рер-4о :icon_idea:

Език със сос от каперси и сметана - рер-4о :icon_idea:

Паниран език - рер-4о :icon_idea:

Пълнен далак - рер-4о :icon_idea:

Задушен дроб с чесън, лук и вино - рер-4о :icon_idea:

Пастет - рер-4о :icon_idea:

Пилешки дробчета с карамелизиран лук - рер-4о :icon_idea:

Пилешки дробчета с чили сос - рер-4о :icon_idea:

Pork ears /или печени свински уши/ - рер-4о
:icon_idea:

Торта от черен дроб - Aura :icon_idea:

стр. 2

Пилешки воденички - пролетна яхния  -bordovsky :icon_idea:

Воденички с ориз и спанак - рер-4о :icon_idea:

Гъши дроб върху канапе от карамелизирани смокини и боровинков сос и Гъши дроб с конфитюр от лук - рер-4о  :icon_idea:

Яхния от пилешки дробчета - ceckavd  :icon_idea:

Език пане - Aura  :icon_idea:

Паста с пилешки дробчета и салвия - marabu :icon_idea:





Пикантен черен дроб на скара в було


Свинския черен дроб се почиства и се измива под течаща вода. Овалваме в подправки-вегета, черен и червен пипер 1:1, пасиран чесън и малко лютив пипер/чили/.Нмазва се с олио и се увива във домакинско фолио.Престоява на студено 2 часа.Махаме фолиото и увиваме дроба в тънко було за печене.Печем 15 минути на умерено загрята скара докато се стопи булото и се получи една такава апетитна хрупкава коричка.Обръщаме го по честичко за да се изпече равномерно от всичките страни
« Последна редакция: 19 Май 2015, 11:50:49 от Mariana G »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

marabu

  • Гост

marabu

  • Гост

marabu

  • Гост
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #3 -: 29 Октомври 2012, 19:36:38 »

Miraqnii

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 74
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #4 -: 02 Ноември 2012, 15:51:12 »
Пикантно телешко шкембе

Продукти:

500гр.-телешко шкембе/сварено/
 лют червен пипер/суха лютива чушка/
 черен пипер
 2-3 скилидки.-чесън
 50мл-бира
 70гр.-кашкавал
 20гр.-масло
 2-3с.л.-олио
 сол на вкус
 1бр.-лимон


Шкембето се размразява  и се отцежда добре.
В тиган се слага малко олио,нарязани скилидки чесън и шкембето.
Запържва се, докато се изпари течността.
Добавя се малко бира и се посолява.Разбърква се, докато отонво се изпари бирата.
Овкусява се с малко червен лют пипер или накълцана лютива суха чушка,черен пипер.
Прибавя се сока на половин лимон.Задушава се, докато остане на мазнина.
На финала се добавя  масло  .
Поръсва се с настърган кашкавал и се сервира.




pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #5 -: 02 Ноември 2012, 16:35:03 »
ето и от мен любимите ни ястия  със субпродукти  :smile1:


Бахур



Воденички със сметана и лимон

« Последна редакция: 02 Ноември 2012, 16:46:05 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #10 -: 26 Февруари 2013, 11:34:08 »
Торта от черен дроб
Представям още една рецепта от руската кухня - Печеночный торт или Торта от черен дроб..  ::)
Обикновено такава тортичка правя, когато имаме гости.

Продукти:
около 700 гр. телешки(може и свински) черен дроб
5  яйца
100 гр. прясно мляко
100 гр.брашно
3-4 глави стар лук
2-3 моркова
4-5 скилидки чесън
майонеза
магданоз
олио
сол
 
Начин на приготвяне:

Дроба хубаво се измива, почиства се от ципите и се смила в месомелачката. Към смления дроб слагаме 2 яйца, разбъркваме хубаво. Прибавяме прясното мляко, брашното, солта - разбъркваме. От това тесто изпържваме палачинки. Постарайте се палачинките да не са много дебели.  Лука нарязваме на много ситно, моркова на едро ренде. Зеленчуците се задушават в олиото до пълното им омекване. Чесъна се счуква и се смесва с майонезата. Започваме подреждането на тортата. Слагаме една палачинка, намазваме я с майонезенета  смес, отгоре слагаме ред от задушените зеленчуци и така докато подредим цялата торта. Подредената торта я намазваме от всички страни с майонеза. Сваря ме 3те яйца на твърдо. Настъргваме отделно на ситно ренде белтъците и жълтъците. Облепваме от страни тортичката с настърганите белтъци. Отгоре посипваме с жълтъците, в средата посипваме с наситнения магданоз( може и без него). Слагаме в хладилника за една нощ.

Аз обикновено я правя предната вечер, като само я подреждам без украсата. Украсявам тортичката няколко часа преди сервирането. Сервирайте тортичката нарязана на порцийки.
Добър Апетит!!!
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #11 -: 27 Февруари 2013, 15:33:32 »
Звучи интересно, бих опитала :thumbup:, че правих преди време пастет от свински/телешки дроб и беше отвратителен :sick:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #12 -: 27 Февруари 2013, 16:09:50 »
Весе  ;D следващия път  го направи пастета по рецепта на Жоро или мен  :smile1:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #13 -: 27 Февруари 2013, 16:59:19 »
Така го правих ;D, не е до рецепта, явно не ни допадна вкуса - на кръв сякаш, бляк

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Карантия или субпродукти тук
« Отговор #14 -: 27 Февруари 2013, 17:33:06 »
Звучи интересно, бих опитала :thumbup:, че правих преди време пастет от свински/телешки дроб и беше отвратителен :sick:

Тази тортичка става много вкусна..И аз в началото подходих малко с резерви към нея...Но като опитах...хареса ми...Няма го този натрапчив  вкус на черния дроб...
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]