Автор Тема: И да похапнем ... с rainbow  (Прочетена 180034 пъти)

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #30 -: 26 Август 2012, 22:45:06 »
Мъфини с шоколад, кокос и хрупкава коричка



Продукти:
за мъфините:
100г меко масло
100г захар
1 яйце
200мл. прясно мляко
200г брашно
1ч.л. бакпулвер
40г кокосови стърготини
40г шоколадови капчици или ситно нарязан шоколад

за хрупкавата коричка:
50г пудра захар
40г брашно
40г масло



Най-напред пригответе хрупкавата коричка, като смесите всички продукти и разбъркате до получаване на маслени трохи. Приберете ги в хладилника
За мъфините смесете пресятото брашно, бакпулвера и кокоса. В друга купа разбийте на крем мекото масло със захарта. Добавете яйцето и прясното мляко. Прибавяйте постепенно и сухата смес. Накрая изсипете шоколада и разбъркайте.
Във форма за мъфини подредете хартиени капсули. Напълнете 2/3 от обема на гнездата с кексовото тесто и поръсете с маслените трохи. Печете мъфините в загряла на 180 градуса фурна до готовност.



Да ви е сладко!
Рецептата е от тук


rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #31 -: 31 Август 2012, 07:58:12 »
Фъч



Продукти:
1 ч. ч. прясно мляко
1 пакетче масло (125г)
1ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 ванилина захар
3 яйца
1 1/2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
орехови ядки или кокосово брашно за поръсване

Смесваме прясното мляко, маслото, захарта, какаото и ванилията. Слагаме на котлона да заври и варим до пълното стапяне на захарта при непрекъснато бъркане. Когато сместа е готова, махаме от котлона и оставяме леко да се охлади. Разделяме я на две.
Разбиваме яйцата на крем. Отделно смесваме и пресяваме брашното и бакпулвера. Добавяме яйцата към едната половина от шоколадовия крем и разбъркваме. Прибавяме брашното на порции, като разбъркваме след всяко добавяне. Печем сладкиша в предварително загряла фурна на 190 градуса около 40 мин. или до готовност. Когато е готов, охлаждаме за кратко, разрязваме на квадрати /така както е в тавичката/ и поливаме с втората половина от какаовата смес. Поръсваме с кокосови стърготини или със смелени орехи.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #32 -: 31 Август 2012, 11:55:27 »
Чуден сладкиш, Диде! Много сочен :ok: и много какаов!  :flower:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #33 -: 31 Август 2012, 14:52:00 »
Дианка,скоро ще го пробвам,че отдавна търся рецепта като от едно време и по мои спомени е точно с пр.мляко като при теб,а не с кисело като повечето рецепти,на които съм попадала  :yahoo:

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #34 -: 31 Август 2012, 16:10:51 »
На мен ми се струва, че тая рецепта я има на много места в тоя форум, само че под различни имена - английски фъч, фалшив Гараш...  ::) E, имат леки различия тук-там, но като цяло са едно и също.
Но снимката е супер. :thumbup:

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #35 -: 31 Август 2012, 16:20:49 »
Дианка,скоро ще го пробвам,че отдавна търся рецепта като от едно време и по мои спомени е точно с пр.мляко като при теб,а не с кисело като повечето рецепти,на които съм попадала  :yahoo:
Мда, точно и аз това си помислих, виждайки този фъч :thumbup:
А с киселото ми е някак сбит /което не значи, че в мен не е вината/, този е пухкав :thumbup:

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #36 -: 01 Септември 2012, 17:06:34 »
Пепи, Вале, Веси, Пети  :air_kiss:. Благодаря за удобрението. Пети вероятно го има на доста места във форума, това е доста популярен сладкиш. Аз го предлагам в мое изпълнение, това което приготвям на домочадието  ;D

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #37 -: 01 Септември 2012, 17:11:40 »
Пилешки шницели с кашкавал



Продукти:
4 пилешки бутчета /цяло бутче, не само горно или само долно/
1 кубче пилешки бульон
4 яйца
200гр. кашкавал
1 с.л. горчица /моята беше мека горчица с мед/
червен, черен пипер и сол на вкус
магданоз и зелен лук също на вкус /ситно нарязани/
брашно за овалване на шницелите

Сваряваме пилешките бутчета във вода, в която предварително сме разтворили кубчето пилешки бульон. Сварените и изстинали бутчета обезкостяваме и нарязваме в кухненски робот на ситни парчета. Смесваме смляното месо с кашкавала, 2 яйца, червения и черен пипер, магданоза, зеления лук и горчицата. Подправяме със сол на вкус.
Оформяме шницелите, овалваме ги в брашно, топваме в предварително разбитите яйца и пържим в тиган със загрята мазнина.
Чудесни и бързи шницели. У дома се хапват често в компанията на чеснов сос.



Бон апети!


rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #38 -: 01 Септември 2012, 17:22:29 »
Сладкиш с кайсии и нектарини



Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. олио
1 бакпулвер
1 ванилия
3-4 листа мента
2 с.л. маково семе
2 ч.ч. брашно
около 10 половинки кайсии
1 нектарина, нарязана на тънки парченца
захар за овалване

Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Добавете олиото и киселото мляко. Ароматизирайте с ванилията. Нарежете листата мента на ситно и заедно с маковото семе прибавете към яйчната смес. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно прибавяйте, като не спирате да разбърквате.
Загрейте фурната на 180 градуса, застелете правоъгълна тава с хартия за печене и върху нея разпределете сладкиша. Потопете меката част на кайсията в захарта, а парченцата нектарини оваляйте целите, и ги подредете върху сместа. Печете около 40 мин. или до готовност. Охладете и нарежете на квадрати, така че във всяко квадратче да има кайсия и нектарина.
Чудесен, ароматен сладкиш.



Да ви е сладко!

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #39 -: 09 Септември 2012, 08:42:53 »
Пилешки кюфтенца в доматен сос с маслини



Продукти:
500г пилешка кайма
2-3 средно големи домата
1 скилидка чесън
1 морков
1 глава лук
шепа маслини
сол
бял пипер
кимион
индийско орехче
суха мащерка
сух естрагон
2 листа салвия ситно нарязана

Подправете каймата само със сол, бял пипер и кимион. Омесете я добре и я оставете за около 30-40мин. да си поеме ароматите на подправките. Направете от нея малки топчета, колкото орех и ги оваляйте в брашно. Кипнете малко вода със сол и пуснете вътре кюфтенцата да се запечатат. Варете ги не повече от 20-30 мин.
Почистете и  обелете доматите. Пасирайте ги в кухненски робот или ги настържете на едро ренде. В подходящ тиган с капак запържете ситно нарязания лук. Когато лука омекне добавете едро настъргания морков и чесън и задушете докато сместа се оцвети в оранжево. Добавете доматите и малко вода, намалете огъня, похлупете и оставете да къкри за около 10 мин. Махнете капака и овкусете. Аз реших задължително да сложа пипер, кимион и индийско орехче, мисля че идеално допълват всяко ястие с кайма. Мащерката, естрагона и салвията добавих с голямо притеснение, защото до сега не съм ги комбинирала като аромати. По отделно да, но в комбинация никога, но се получи чудесно, така че давайте смело  :smile1:. Добавете и маслините и похлупете. Оставете да къкри докато соса достигне до желаната гъстота. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят доматите. Това е:)
Да ви е сладко!

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #40 -: 09 Септември 2012, 08:50:28 »
Ябълкови мини тарти с кокосова поръска



Продукти:
за масленото тесто:
100гр. масло стайна температура
1/3 ч.захар
1яйце
1ч.л. ванилия
1 2/3 ч.ч. брашно

за пълнеж:
4 средни ябълки
4 с.л. захар
20гр. масло
1ч.л. канела
1 яйце
1/2ч.ч. сметана
1 ванилия

за кокосовата поръска:
1/3 ч.ч. едросмляни орехи
2 с.л. кафява захар
1/4 ч.ч. овесени ядки
1/4 ч.ч. кокосови стърготини
25гр. хладно масло



За тестото разбийте маслото и захарта до бял крем, добавете яйцето и ванилията и разбъркайте. Прибавете брашното на порции, като не разбърквате много. Трябва да се получи меко, не лепнещо по ръцете тесто /ако е нужно добавете още малко брашно/. Завийте го с домакинско фолио и го оставете в хладилника за 1 час.
Пригответе пълнеж, като почистете ябълките от кората и семките и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в подходящ съд, поръсете с 2 с.л. от захарта, канелата и маслото и гответе на слаб огън около 20 мин., докато омекнат ябълките. Охладете сместа.
Извадете масленото тесто от хладилника. Разделете го на четири топки и от всяка разточете кора с дебелина 5мм. Поставете я във формичката и добре притеснете по стените на съда. Изрежете излишното с ножа. Надупчете дъното и стените с вилица. Печете в предварително загряла фурна на 190 градуса около 20-25 мин. или докато порозовее тестото. Извадете и оставете леко да се охлади и пригответе яйчния крем. Смесете сметаната, останалите лъжици захар, яйцето и ванилията.
Върху охладения блат разпределете ябълките, полейте със сметаната и печете във фурната 15 мин. Горещите тарти поръсете с трохите и печете още 10-15 мин.
Поръската се приготвя като всички продукти се смесват и се стриват с ръце до получаване на трохи.



* От това количество тесто ми излязоха три малки тарти с размери 12см и една 15см диаметър.
* Ако брашното се окаже недостатъчно и тестото продължава да лепне добавете още, но не прекалявайте. Тестото трябва да е меко.
* Ако сметаната в пълнежа ви е подсладена не добавяйте захар.


Адаптирано от kuking.net

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #41 -: 02 Октомври 2012, 07:28:40 »
Кокосов сладкиш



1ч.ч. = 150мл

Продукти:
за блата:
200г майонеза /1 опаковка/
1ч.ч. вода
1ч.ч. захар
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
50г кокосови стърготини

за крема:
250г маскарпоне
200г подсладено кондензирано мляко
50г кокосови стърготини

за глазурата:
100г шоколад
1с.л. масло
2с.л. течна сладкарска сметана



Пресяваме брашното с бакпулвера. Добавяме захарта, ванилията и кокоса и смесваме сухите съставки. Към тях прибавяме водата и майонезата и разбъркваме с телена бъркалка да се смесят добре продуктите. Печем в предварително загряла фурна на 180 градуса за 30-40 минути. Изпечения блат оставяме да се охлади.
Крема приготвяме като разбъркваме пак само с телена бъркалка маскарпонето и кондензираното мляко. Добавяме кокоса и отново разбъркваме. Разпределяме крема върху охладения блат и прибираме в хладилника за поне 30 мин.
Глазурата приготвяме като начупваме шоколада на малки парченца, добавяме маслото и сметаната и разтапяме на микровълнова фурна или на водна баня на котлона. Разтопения шоколад оставяме леко да се охлади и поливаме с него охладения сладкиш.
Оставете готовия десерт да престои в хладилника за поне 3 часа, а най-добре за една нощ.



* Ако обичате по-креместите десерти изпечете блата в по-голяма тавичка, за да се получи по-тънък блат и удвоете продуктите на крема.

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #42 -: 02 Октомври 2012, 10:01:19 »
Страхотен е Дианка!  :thumbup: Кокос и шоколад - любима комбинация!

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #43 -: 04 Октомври 2012, 06:34:36 »
Ирма  :air_kiss:

Мъфини с шунка, сирене и зелени подправки



Продукти:
2 яйца
1ч.ч. кисело мляко
1/2ч.ч. олио
50г овесени ядки
2ч.ч. брашно
1 бакпулвер /10г/
100г сирене
100г шунка
1с.л. ситно нарязан магданоз
1 с.л. ситно нарязан копър
щипка сол
различни семена - мак, ким, сусам, белени слънчогледови и тиквени семки

Смесваме сухите съставки - пресятото брашно с бакпулвера, солта, овесените ядки. В друга купа разбиваме яйцата с олиото и киселото мляко. Смесваме мокрите и сухите съставки като разбъркваме с дървена или силиконова шпатула. Добавяме натрошеното сирене, нарязаните на ситно шунка и зелени подправки и отново разбъркваме.
Разпределяме сместа в предварително намазани с масло формички за мъфини. Поръсваме със семена по ваш вкус, а може и микс. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на кексчетата.

Рецептата от тук.


rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: И да похапнем ... с rainbow
« Отговор #44 -: 05 Октомври 2012, 20:07:52 »
Торта "Кармен" 2



Продукти:
за блата:
6 яйца
100г захар
60г шоколад
100г небелени бадеми
сокът от половин лимон
80г галета

шоколадов крем "Нескуик":
500мл прясно мляко
2 яйца
60г захар
50г шоколад
1с.л какао нескуик /може и две ако ви харесва по-шоколадово/
2с.л. брашно

бял шоколадов крем:
20мл. течна сметана
100г. бял шоколад

за шоколадовата глазура:
100г шоколад
100г захар
сока на 1 портокал
сока на 1 лимон
малко вода /около 2-3 с.л./



Разделяте яйцата на жълтъци и белтъци. Разбивате белтъците на сняг. Отделно разбиваме жълтъците и захарта до получаване на бял пухкав крем. Внимателно добавяме шоколада, настърган на едро ренде или нарязан на много малки парченца /ако имате шоколадови капчици се получава най-добре/ и бадемите, които може да са смелени на ситно или на по-едри парчета, както ви харесва. На мен ми харесват ситно смелени. Ако нямате бадеми, може да ги замените с орехи. Прибавяме и лимоновия сок и разбъркваме всичко с миксера на ниска степен. Към получената смес добавяме галетата, като разбъркваме със шпатула - дървена или силиконова и накрая белтъците и пак разбърквате внимателно, като внимавате да не спадне обема им. От получената смес може да изпечете два отделни блата или един, който после да разрежете. Тавичката която използвам е с диаметър 20см . Печете блата на 180 градуса за около 20-22 минути. Когато е готов оставете го на страни да се охлади.

За крема с нескуик отделяте 100мл. от прясното мляко и разбивате заедно с яйцата, какаото, брашното и настъргания шоколад. Останалото мляко се загрява заедно със захарта. Когато започне да ври, температурата се намаля и се прибавят смесените продукти. Бърка се продължително на слаб огън до сгъстяване на крема. Охлаждате леко, но не напълно, за да не хване коричка крема.

Белия шоколадовия крем приготвяме като слагаме сметаната да заври, оттегляме от котлона и добавяме белия шоколад. Бъркаме енергично до пълното разтапяне на шоколада. оставяме да се охлади и разбиваме с миксера за кратко, да се сгъсти.
Подреждаме тортата по следния начин-блат, шоколадов крем, бял шоколадов ганаж и блат. Подмазваме с шоколадовия крем и заливаме с глазурата.
Глазурата приготвяме като смесвате всички продукти и слагате на котлона да заври. Намалете и варите около минута две, докато започне да клокочи сместа. Внимавайте да не я преварите, става доста твърда. Спазвайте точните пропорции и не заменяйте лимона с портокал и обратно. Охладете леко и залейте тортата с нея. Това е най-страхотната шоколадова глазура, която съм правила  :smile1:.


Може да украсите тортата със сметана или ситно смелени ядки.
Да ви е сладко!


 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]