Автор Тема: Със Скарлет във Филибето  (Прочетена 110695 пъти)

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #75 -: 17 Януари 2008, 13:45:11 »
Запеканка с печени чушки
Рецептата е всичко на око...

Чушките се нарязват и се слагат в тавичка.Сипва се малко мазнина.Може да се добави зелен лук,колбас и всичко друго каквото обичаш.
Разбиват се в купа 2 яйца,натрошава се сирене(около 200гр),добавя се прясно мляко (на око),черен пипер.Заливат се чушките,разбърква се,отгоре се поръсва с шарена сол и се слага да се пече.Поръсва се кашкавал малко преди да се извади от фурната.


Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #76 -: 05 Април 2008, 14:55:49 »
Пита със жълта фанта
4 яйца
1 кубче мая
200гр кисело мляко
200мл жълта фанта
100гр размекнато масло
1ч.л сол
около 1кг брашно

Единия жълтък се оставя за намазване отгоре.Маята се разтваря във фантата.В машината се слагат в реда - яйцата,млякото,фантата с разтворената мая,солта,маслото,брашното.На програма тесто.После се оформя по желание.Отново се оставя да втаса,намазва се със жълтъка разбъркан с малко олио,поръсва се със сусам и се пече при около 150-160гр. на вентилатор за около 30-35мин.




Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #77 -: 28 Април 2008, 14:28:32 »
Тирамису

За тортена форма 28см.

3 пакета бишкоти(в пакет са по 12-14 броя)
3 яйца
1/3ч.ч. ром
1/3 ч.ч захар
2ч.ч бита сметана
1кутия Маскарпоне - 500гр
кафе(прясно мляко) за напояване на бишкотите
какао

На водна баня се разбиват яйцата със захарта.Добавя се рома и се бърка до леко сгъстяване на сместа.Оставя се да изстине.Разбива се Маскарпонето,добавя се разбитата сметана и яйчената смес.
Във формата се нарежда ред бишкоти потопени в кафе експресо(аз ги топя в прясно мляко),отгоре се нанася слой от крема,пак ред бишкоти,крем,ред бишкоти и най-отгоре се нанася слой крем.Поръсва се с какао.Да постои поне час в хладилника.


Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #78 -: 09 Ноември 2008, 17:23:00 »
СИРОПИРАНА БАНИЦА С ЛОКУМ

ПРОДУКТИ:
1пакет кори "Фамилия"
4бр.яйца
1/2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1/2ч.ч захар
1-2 ванилии
1бакпулвер
3 кутии локум(цветен)

Разбиват се яйцата,захарта,олиото,брашното,бакпулвера и ванилиите.
Локума леко с ръце или точилка се разточва.
Взимат се два листа от корите.В единия край се слага локума и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се завива с края на корите.Останалата част на кората се намазва със сместа и се навива на руло.МНОГО ВАЖНО Е ЛОКУМА ДА Е ЗАВИТ И ИЗОЛИРАН ОТ ЯЙЧЕНАТА СМЕС,ЗАЩОТО ПРИ ПЕЧЕНЕ СТАВА ТВЪРД.
Нарежда се в намазнена правоъгълна тава и се нарязва.Пече се в загрята до около 150-160 гр. фурна за около 30мин.

Сироп:
2ч.ч захар
3ч.ч вода
Да поври около 5 мин.

С горещия сироп се залива студената баница.


« Последна редакция: 12 Ноември 2008, 21:45:51 от Скарлет »

Tango

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 406
  • Той ме обича!
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #79 -: 09 Ноември 2008, 17:39:28 »
        Скарлет, изглежда супер тази баница! Идват тежки празници, ще се пробва тогава, вместо баклава!
Да казваме по-често на хората, които обичаме, ЧЕ ГИ ОБИЧАМЕ!!!

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #80 -: 09 Ноември 2008, 18:27:02 »
        Скарлет, изглежда супер тази баница!
:thumbup:
Скарлет, брашното 1 ч.ч. ли е :icon_question:

asmaria77

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 904
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #81 -: 09 Ноември 2008, 19:22:24 »
Скарлет, страхотна е тази баница  :thumbup: и аз правя такава,само, където в моята има кисело мляко и орехи  :smile1:
Обичам да готвя!

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #82 -: 12 Ноември 2008, 21:45:24 »
Веси и то е половин чаша,но май съм "изяла" 2-ката.....
« Последна редакция: 12 Ноември 2008, 21:48:03 от Скарлет »

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Със Скарлет във Филибето
« Отговор #83 -: 13 Ноември 2008, 21:08:05 »
Мерси, ще се пробва :yahoo:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

ocqoueuj от Jasonomine
[16 Септември 2019, 15:17:43 ]


Търся рецепта за едновремешните пасти от Charlessmoke
[12 Септември 2019, 19:53:10 ]


Заместител на вредни храни от podolCob
[22 Август 2019, 20:21:46 ]