Автор Тема: Сладки "Студентски пръсти"  (Прочетена 5148 пъти)

star

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 658
Сладки "Студентски пръсти"
« -: 23 Октомври 2011, 09:58:15 »
Здравейте и от мен. Реших и аз да допринеса нещо за този форум , а да не съм само ползвател.
Надявам се сладките да ви харесат. В случая особеното е самото им оформяне и за това ще наблегна основно на това.
Сладките се наричат така, защото  се оформят с ръце  :smile1:

Студентски пръсти

Продукти:
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч свинска мас /разтопена/
1ч.ч олио
2 ч.л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто / приблизително килограм/
мармалад

/излизат около 40 броя/

Угасяме содата в киселото мляко, добавяме всички останали продукти и месим  до меко и еластично тесто.
Вземаме тесто,  колкото голям орех и го оформяме на топче, което поставяме в леко свитата си длан , с леко разтворени палец и показалец



Със другата ръка натискаме и издърпваме към пръстите тестото - да се получи вдлъбнатина



Слагаме малко мармалад




Събираме двата края , да затворим мармалада:



Обръщаме и готово



Нареждаме в тавичка, застлана с хартия за печене




Печем на 160 градуса до порозовяване. След като се охладят ги овалваме обилно в пудра захар



Да ви е сладко !

Надявам се да съм обяснила достатъчно добре  ;D
« Последна редакция: 23 Октомври 2011, 10:55:34 от pep-4o »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2467
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #1 -: 23 Октомври 2011, 11:30:07 »
Здравей, Стар! Изглеждат много вкусно сладките ти  :thumbup: Ще ги пробвам.

Petka :-)

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 466
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #2 -: 24 Октомври 2011, 03:56:52 »
Страхотно звучат тези сладки и лесни за правене. Непременно ще се пробват!

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
  • Там някъде нейде
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #3 -: 01 Декември 2011, 14:34:39 »
Аз имам доста свинска мас така, че ще ги направя тези дни :)
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

anita29

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 380
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #4 -: 01 Декември 2011, 15:45:05 »
Може ли маста да се замени с масло? :icon_question:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3064
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #5 -: 01 Декември 2011, 16:12:09 »
  Чудесни сладки, браво!!!

teoleo

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 527
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #6 -: 01 Декември 2011, 22:05:42 »
Аз не съм автора ,но -да може.. аз ги правя с наполовина масло наполовина олио и вместо к. млеко съм ги правила и  с пресно млеко/нямах кисело/  и бакпулвер вместо сода .но явно тази рецепта търпи много вариации и винаги е СУПЕРСКА! Препоръчвам я за всеки какъв да е случай -това са моите сладки за празници и винаго обирам овации. :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • KrokozabYl: Ама от нейните козунаци и козуначени кифли по-сладки няма, колкото й да се старая!
    17 Април 2014, 09:35:47
  • KrokozabYl: Баба ми навремето, като месеше ни гонеше от кухнята до обяд ни беше забранено да влизаме и залостваше вратата.
    17 Април 2014, 09:35:26
  • Dyke: При месенето  една от тайните е постоянно високата температура в помещението - да няма течение!
    17 Април 2014, 09:30:04
  • FATE: Ще правя  ;D то явно е по-силно от мен  ;D Забелязвам, че моето тесто е някакси по-меко от това което показват по ТВ. И също от баба знам, че олиото е затопленко малко и се слага капка по-капка, а никъде не го показват така. А баба ми какви козунаци правеше...ама месеше цяла нощ...
    17 Април 2014, 08:46:09
  • Dyke: Козунаците трябва да се пекат в тавички с високи бордове, за да набухват нагоре! Слд изпичането е добре да се извадят и да се подпрат наклонен на решетка, за да не се спарят. Ако се слага яйце в средата е добре да е вече сварено, защото при печенето ще остане рохко!
    16 Април 2014, 08:30:09
  • pep-4o: Фейт, вземи рецептата на Танита или търси на Роси Уликсир със заквасена сметаната. Всички са доволни от тези козунаци няма как да не ти станат.
    15 Април 2014, 18:14:02
  • marabu: грешиш може би при избора на тавата в която печеш
    15 Април 2014, 15:57:19
  • marabu: Явно някъде грешиш
    15 Април 2014, 15:57:07
  • FATE: Зарязвам правенето на козунаци - не ми стават на конци и това ме вбесява! Вкусни са, ядем си ги, но не са на конци...ще плакна очи с вашите ...
    15 Април 2014, 09:50:46
  • кокона: А аз със свинско  ;D
    14 Април 2014, 18:16:02
  • blqsak: Всички с риба аз със козунак
    13 Април 2014, 18:45:06
  • blqsak: За празника :P ;D
    13 Април 2014, 18:44:44
  • blqsak: То с малкия не сме се прибирали.Но пък меся козунаци.
    13 Април 2014, 18:44:21
  • blqsak: днес не съм разглеждала нищо,та от къде да знам.
    13 Април 2014, 18:42:19
  • pep-4o: дори в социалното зло ФБ
    13 Април 2014, 18:34:39
  • pep-4o: то пише навсякъде, Боби
    13 Април 2014, 18:34:28
  • blqsak: Аз незнаех,че днес риба се ядш
    13 Април 2014, 18:33:57
  • pep-4o: Пък ние непостещите ще използваме деня на рибата и ще си хапнем рибка
    13 Април 2014, 18:27:51
  • pep-4o: днес по време на пост разрешава риба.
    13 Април 2014, 18:27:37
  • GolemDZVER: к~ва рибка? пържих само пъстърва, ама ... :P
    13 Април 2014, 18:20:43
  • pep-4o: сготвихте ли рибка за празника?
    13 Април 2014, 15:59:16
  • Таня Донева: Благодаря, надявам се че ще имам време да поразгледам и да ориентирам  :smile1:
    10 Април 2014, 16:23:02
  • pep-4o: Към блог или друг кулинарен сайт - не може линк. Но може да напишеш тук рецептата и да  слагаш линк към нея в отчетната тема, заедно със снимката. А ако напишеш рецептата, някой от нас ще ти добави линка  :smile1:
    09 Април 2014, 21:58:22
  • Таня Донева: По скоро линк към снимката с рецептата :)
    09 Април 2014, 19:47:28
  • Таня Донева: Искам да попитам мога ли да добавя линк към рецептата от собствения ми блог?
    09 Април 2014, 19:44:04
  • marabu: ама все си мисля, че беше 20 дни
    09 Април 2014, 17:32:14
  • marabu: или беше 2 седмици виж тук може да излъжа за дните
    09 Април 2014, 17:32:07
  • marabu: Пратките се пазят до 20 дни  в пощата преди да се върнат
    09 Април 2014, 17:31:48
  • pep-4o: ооо, значи другарчето най-вероятно не е разбрало, че има пратка
    09 Април 2014, 15:06:03
  • Dyke: пощата е отличник - на 2 пратих, на 4 е във Варна и чакааааа - опасявам се да не ми върнат пратката!
    09 Април 2014, 14:47:53

* Последното от форума

Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от marabu
[Днес в 18:48:55]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:45:34]


Re: Кой какви ги готви през април от Tina-Rina
[Днес в 17:44:27]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Did_ka
[Днес в 15:59:09]


Re: Кой какви ги готви през април от Aura
[Днес в 15:58:14]


Re: Кой какви ги готви през април от Did_ka
[Днес в 15:52:53]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Did_ka
[Днес в 15:51:16]


Re: Кой какви ги готви през април от vesela
[Днес в 15:32:23]


Re: Кой какви ги готви през април от Aura
[Днес в 15:29:42]


Re: Кой какви ги готви през април от Did_ka
[Днес в 15:27:09]


Re: Кой какви ги готви през април от Aura
[Днес в 14:48:34]


Re: Салати - III от Aura
[Днес в 14:46:02]


Re: Азербайджанска кухня от GolemDZVER
[Днес в 14:30:53]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от GolemDZVER
[Днес в 14:28:42]


Re: Азербайджанска кухня от Aura
[Днес в 14:19:35]


Re: Азербайджанска кухня от KrokozabYl
[Днес в 13:38:05]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от KrokozabYl
[Днес в 13:36:27]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от GolemDZVER
[Днес в 13:28:14]


Re: Градина, пролет, май, цветя, скамейка, шепот сладък...... от Aura
[Днес в 13:26:30]


Re: Азербайджанска кухня от GolemDZVER
[Днес в 13:22:37]