Автор Тема: Сладки "Студентски пръсти"  (Прочетена 5871 пъти)

star

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 735
Сладки "Студентски пръсти"
« -: 23 Октомври 2011, 09:58:15 »
Здравейте и от мен. Реших и аз да допринеса нещо за този форум , а да не съм само ползвател.
Надявам се сладките да ви харесат. В случая особеното е самото им оформяне и за това ще наблегна основно на това.
Сладките се наричат така, защото  се оформят с ръце  :smile1:

Студентски пръсти

Продукти:
1ч.ч. кисело мляко
1ч.ч свинска мас /разтопена/
1ч.ч олио
2 ч.л. сода бикарбонат
брашно за меко тесто / приблизително килограм/
мармалад

/излизат около 40 броя/

Угасяме содата в киселото мляко, добавяме всички останали продукти и месим  до меко и еластично тесто.
Вземаме тесто,  колкото голям орех и го оформяме на топче, което поставяме в леко свитата си длан , с леко разтворени палец и показалец



Със другата ръка натискаме и издърпваме към пръстите тестото - да се получи вдлъбнатина



Слагаме малко мармалад




Събираме двата края , да затворим мармалада:



Обръщаме и готово



Нареждаме в тавичка, застлана с хартия за печене




Печем на 160 градуса до порозовяване. След като се охладят ги овалваме обилно в пудра захар



Да ви е сладко !

Надявам се да съм обяснила достатъчно добре  ;D
« Последна редакция: 23 Октомври 2011, 10:55:34 от pep-4o »

ilrai

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2475
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #1 -: 23 Октомври 2011, 11:30:07 »
Здравей, Стар! Изглеждат много вкусно сладките ти  :thumbup: Ще ги пробвам.

Petka :-)

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 471
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #2 -: 24 Октомври 2011, 03:56:52 »
Страхотно звучат тези сладки и лесни за правене. Непременно ще се пробват!

Снежка

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 84
  • Там някъде нейде
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #3 -: 01 Декември 2011, 14:34:39 »
Аз имам доста свинска мас така, че ще ги направя тези дни :)
Приятелите със черти познати
не носят на ревера си емблема.

anita29

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 384
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #4 -: 01 Декември 2011, 15:45:05 »
Може ли маста да се замени с масло? :icon_question:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #5 -: 01 Декември 2011, 16:12:09 »
  Чудесни сладки, браво!!!

teoleo

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 527
Re: Сладки "Студентски пръсти"
« Отговор #6 -: 01 Декември 2011, 22:05:42 »
Аз не съм автора ,но -да може.. аз ги правя с наполовина масло наполовина олио и вместо к. млеко съм ги правила и  с пресно млеко/нямах кисело/  и бакпулвер вместо сода .но явно тази рецепта търпи много вариации и винаги е СУПЕРСКА! Препоръчвам я за всеки какъв да е случай -това са моите сладки за празници и винаго обирам овации. :air_kiss:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pep-4o: даааа
    Днес в 00:41:11
  • ROSPOP: ок, ама в рецепите има и захар, увеличавам количеството ли
    Днес в 00:19:16
  • pep-4o: със захар де :) захарта запазва свежия червен цвят
    22 Ноември 2014, 23:59:50
  • ROSPOP: ама в темата рецептите са със селитра, как  да я заместя
    22 Ноември 2014, 23:50:49
  • pep-4o: :innocent:
    22 Ноември 2014, 23:28:55
  • pep-4o: Не слагай селитра, сложи си захар
    22 Ноември 2014, 17:52:16
  • pep-4o: Роси, търси на женския пазар и в месарските поглеждай, само там има.
    22 Ноември 2014, 17:52:10
  • ROSPOP: черва де - сбърках малко :smile1:
    22 Ноември 2014, 14:13:08
  • ROSPOP: благодаря, сега ако кажете и селитра от къде да взема..........че в аптеката не продавали, в София чера съм виждала само един път на пазара в месарски магазин
    22 Ноември 2014, 14:11:51
  • GolemDZVER: я виж тука за суджуците
    22 Ноември 2014, 11:03:26
  • GolemDZVER: тук с сайта има твърди много, Роси
    22 Ноември 2014, 10:59:48
  • ROSPOP: решихме да направим суджук  и луканка но в рецепти не ги намирам ,  къде да търся
    22 Ноември 2014, 09:06:02
  • pep-4o: Пая, явно никой тук не е правила такава лютеница. Кажи на мама да свари, с рани подправки, които е усетила там и да кара по усет
    18 Ноември 2014, 11:51:14
  • pep-4o: полезността е да се яде в суров вид, или да се извлече сока и дори, защото другото е целулоза. А всварената едав ли ще остане нещо.
    18 Ноември 2014, 11:50:51
  • paq: била много полезна, препоръчали я за сринат имунитет, иначе на туршия е много вкусна също
    17 Ноември 2014, 22:49:41
  • paq: аз търся рецепта за лютеница от земна ябълка, майка ме помоли да потърся, брат ми си купил от био магазин и тя се вдъхновила
    17 Ноември 2014, 22:48:11
  • KrokozabYl: супер! При мен лапето не понася цвекло и това си е, та я правим винаги 2 вида
    17 Ноември 2014, 16:43:00
  • pep-4o: Мерси, КРо, на салатка с червено цвекло и моркови съм я решила
    17 Ноември 2014, 16:31:58
  • pep-4o: а не, не, те картофите броят като ядат печени, камо ли друго.
    17 Ноември 2014, 16:31:46
  • KrokozabYl: иначе на Йоанка четах с печена, ма много разправия
    17 Ноември 2014, 16:06:42
  • KrokozabYl: най-мързеливия начин е настъргана сурова, може с моркови и други такива комбинации
    17 Ноември 2014, 16:06:28
  • pep-4o: ама то  у нас не е много че половинът го прави на фрешове разни, ще си направя салата и аз сега
    17 Ноември 2014, 16:02:27
  • pep-4o: накупих аз, към кило прибрах
    17 Ноември 2014, 16:02:13
  • Dyke: Някъде четох, че земните ябълки са най-полезни като е сварят като картофите.....не съм пробвала
    17 Ноември 2014, 14:33:38
  • KrokozabYl: оцет също
    17 Ноември 2014, 13:41:01
  • KrokozabYl: зависи колко чесън обичате, че половинът се улива
    17 Ноември 2014, 13:40:36
  • KrokozabYl: ми 3-4 скилидки чесън, зехтин, сол, както обикновена салата и ми харесва - пробвай
    17 Ноември 2014, 13:40:14
  • pep-4o: мооля :)
    17 Ноември 2014, 13:15:26
  • pep-4o: Колко лек, Кро? олио оцет... давай жокер, че трябва да правя тез идни
    17 Ноември 2014, 13:15:21
  • KrokozabYl: аз земната ябълка я обичам стъргана с лек чеснов дресинг. Само така я ям :(
    17 Ноември 2014, 10:00:24

* Последното от форума

Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от GolemDZVER
[Днес в 14:48:12]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:16:15]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:14:35]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:13:44]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:10:58]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:09:45]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от ROSPOP
[Днес в 13:07:57]


Re: Рецептите на Петя от t_ilieva
[Днес в 12:35:14]


Re: Почивай в мир, Вале! от eli4ka
[Днес в 10:46:03]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от t_ilieva
[Днес в 10:19:52]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[22 Ноември 2014, 22:27:29 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[22 Ноември 2014, 22:26:36 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[22 Ноември 2014, 22:25:50 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от pep-4o
[22 Ноември 2014, 22:24:19 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от zoica
[22 Ноември 2014, 21:48:04 ]


Re: Кой какви ги сготви през НОЕМВРИ! от zoica
[22 Ноември 2014, 21:47:02 ]


Re: Закуски разнообразни за майстори разни - 3 от zoica
[22 Ноември 2014, 21:44:43 ]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от marabu
[22 Ноември 2014, 20:14:40 ]


Re: Продавам списание "Уверени в кухнята" от sstani_slava
[22 Ноември 2014, 18:06:44 ]


Re: Пляс, пляс педалите.... водно колело :) от pep-4o
[22 Ноември 2014, 17:50:55 ]