Автор Тема: Кулинарен /интернационален/ речник  (Прочетена 87237 пъти)

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #15 -: 05 Юли 2006, 15:32:58 »
Юлка, що не се регнеш с нов ник, пък после ще го затриеш?

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #16 -: 05 Юли 2006, 16:09:39 »
 :bigsmile: Ииии.. благодарско момичета :-* !
MZ

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #17 -: 08 Юли 2006, 13:50:32 »
Пак аз съм с питанка, плс! :-[
ревеня
двойных сливок - сигурно има уловка... каква ще да е тая двойна сметана :bleenk:
крем фреш - и тук така
Благодаря!
MZ

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 180
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #18 -: 08 Юли 2006, 15:38:46 »
Morenka, здравей!
"Ревень" е ето това:

Латинското му название е Rheum rhabarbarum.
Ето и няколко линка:
Ревень
Ревень
Ревень

снимка: www.povrce.com
« Последна редакция: 08 Юли 2006, 19:03:55 от Mila »

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 180
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #19 -: 08 Юли 2006, 15:46:57 »
Крем фреш
(Creme fraiche)

Крем фреш е много гъста сметана от Нормандия. Има много наситен, леко кисел аромат, подобен на сметановия, но крем фреш е много по-гъст и притежава невероятен кремавожълт цвят. Ако в рецептата е написано да се използва крем фреш, но нямате, заменете го със сметана.

Източник:  ЭНЦИКЛОПЕДИЯ МОЛОЧНЫХ ПРОДУКТОВ
www.kuking.net

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 180
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #20 -: 08 Юли 2006, 16:08:19 »
"Двойные сливки" е сметана с масленост минимум 42 %. Може да се замени с heavy cream - това е сметана за разбиване, но е с по-ниска масленост (около 36%).

www.kuking.net

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #21 -: 09 Юли 2006, 13:17:36 »
Здравей Мила и благодаря ти! :-*
Тоя ревен всьо таки  не ми е ясен ама карай... също оня Кефир ама вече ми омръзна да се занимавам с него :bigsmile:
а непросеянной муки какво пък е  :bleenk: ..... едва ли е просто непресято брашно, щото пък пише, че -
Цитат
Непросеянная мука придает этим мягким булочкам .. дополнительный вкус, и к тому же она полезнее для организма.
MZ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #22 -: 09 Юли 2006, 13:24:58 »
Целозърнесто брашно  ???

Morena

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 412
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #23 -: 09 Юли 2006, 13:42:05 »
На , тенк ю! :-*
А дали е едно и също с пълнозърнесто :-[
MZ

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1094
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #24 -: 09 Юли 2006, 14:52:53 »
Опссс, да пълнозърнесто - аз го писах на чешки. :blush2:
« Последна редакция: 09 Юли 2006, 14:55:56 от natalyna »

Mila

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 180
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #25 -: 09 Юли 2006, 16:19:48 »
Morenka, погледни и тук :
Ревен

marabu

  • Гост
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #26 -: 20 Юли 2006, 15:17:14 »
Ревень= ревен и на български (благодаря на Бисквитка :-) ) но е много скъп на нашия пазар.. към 11 лв или 9 лв.. с розови стъбла и кисел на вкус  :)

Моренке за кефира... трябва ти кефирна гъба за да го отглеждаш в домашни условия (моята умря) но съвсем спокойно го замени с кисело мляко ... разлика нулеа :)

Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #27 -: 20 Август 2006, 10:29:02 »
Моля,помагайте :flower: !Харесах си една торта ,но има думи,които не разбирам! :bleenk:
сыворотки и пахты.Благодаря предварително. :flower:

marabu

  • Гост
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #28 -: 20 Август 2006, 11:58:35 »
сыворотки - суроватка

Пахта  е обезмаслен продукт,  който се получава след разбиването на маслото (незнам дали пак е това каймак)

Ванчето

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1220
Re: Кулинарен /интернационален/ речник
« Отговор #29 -: 20 Август 2006, 12:52:43 »
Юле,благодаря! :flower:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[Днес в 22:09:49]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]