Автор Тема: За видовете царевично брашно  (Прочетена 8992 пъти)

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 134
За видовете царевично брашно
« -: 22 Юни 2006, 15:27:40 »
Искам да ви попитам вие ползвате ли царевично брашно и кой тип. Моето явно е доста едро и като панирам нещо с него, панировката стои зърнеста и хрупа.
От кой тип царевично брашно да купувам?

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #1 -: 22 Юни 2006, 18:18:04 »
Ако искаш да имаш по-фина панировка,хрупкава, без да хруска, използвай царевично нишесте.

Купувам няколко вида царевично брашно - пълнозърнесто и т.нар. качамаци, но всичките имат 'зърнеста' структура.
 
Сега се сетих, че има фино царевично брашно, мисля, че беше на някаква италианска фирма (ако не се лъжа, Дивелла), но трудно се намира.

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 313
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #2 -: 23 Юни 2006, 01:18:17 »
Доре, скоро си купих, ползвах, допадна ми и ще се опитам да ти дам информация за опаковката. 

    Жъпта опаковка, надпис Царевично брашно - фино, картинка с царевица, разфасовка - 400 гр.
    На обратната страна пак надпис царевично брашно, тип 800, на Оберон Х - ООД с. Равно поле

Ако не можеш да си я представиш, пиши. Ще я щракна да я видиш.

marabu

  • Гост
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #3 -: 23 Юни 2006, 10:05:28 »
Дивела има в Била ..поне при нас

kalina

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 533
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #4 -: 23 Юни 2006, 11:00:09 »
Аз и дъщеря ми сме луди на тема царевица- от кутиите със стререлизирана, през обикновената варена и качамака, та до нишестетата...
Но за паниране аз позлувам само галета и никога царевично брашно!Не знам може да е грешка от моя страна- така и не съм опитвала да го правя, но у моя позната такава панировка направо ми горчеше и тогава се отказах тотално от идеята.
Иначе, когато купувам заревичните грисове и брашна, винаги гледам колко едро са смлени зърната (за щастие пакетите са прозрачни) и си преценям според целта ми.
А освен това и предпочитам царевичното брашно като "втърдител" на консистенциата, защото не
"докарва" така както пшеничното, а е и по-здравословно.

Дора

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 134
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #5 -: 23 Юни 2006, 14:50:49 »
Доре, скоро си купих, ползвах, допадна ми и ще се опитам да ти дам информация за опаковката. 

    Жъпта опаковка, надпис Царевично брашно - фино, картинка с царевица, разфасовка - 400 гр.
    На обратната страна пак надпис царевично брашно, тип 800, на Оберон Х - ООД с. Равно поле

Ако не можеш да си я представиш, пиши. Ще я щракна да я видиш.
Благодаря за подробното описание - ще търся такъв пакет. Дано намеря, че вкъщи рибата най я харесваме с царевична панировка.

Мари М

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 313
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #6 -: 23 Юни 2006, 22:09:21 »
 ;D  Точно за риба го ползвам най-вече, от като ми разкриха тайната на хрупкавата и не слепена цаца, която толкова обичам със студена биричка /нали съм морско чадо/. Това е най-доброто, което съм купувала. Ха наздраве  :drinks: а пък ако не намериш свиркай - купувам и пращам.

biskvitka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 38
Re: За видовете царевично брашно
« Отговор #7 -: 11 Юли 2006, 19:02:02 »
...у моя позната такава панировка направо ми горчеше ...
Брашното е било гранясало, затова е горчало.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума