Автор Тема: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV  (Прочетена 153736 пъти)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #15 -: 15 Юли 2011, 20:53:04 »
mis_val  :thumbup: Браво! Много апетритно изглежда!

 :smile1:
elimm ах ..припомними го ... идващата седмица ще е и при нас на  днесвен ред. :smile1:  много примамливо  изглежда.... :eat:
 
:icecream:
Tina-Rina    :thumbup:


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #16 -: 30 Юли 2011, 22:18:21 »
Салата с киноа, сушени домати и каперси



3/4 чаена чаша Киноа
2-3 стръкчета зелен лук, нарежете на ситно
2 големи скилидки чесън, пресовайте
2 супени лъжици каперси
3/4 чаена чаша мариновани сушени домати, нарежете на ситно
2-3 супени лъжици ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
магданоз(пожелание)
зехтин(маринованите сушени домати внесоха достатъчно мазнина, за това не съм слагала, но тествайте и подправете по ваш вкус)



Сложете водата и киноата в дълбок съд прибавете 1/ 2 чаена лъжица сол, и доведете до кипене, намалете топлината, похлупете отгоре и оставете водата за се изпари. Оставете за около 15 минути. Прехвърлете киноата в гевгир и измийте под течаща вода.
През времето докато киноата ври, нарежете на ситно лука, пресовайте скилидките чесън, нарежете сушените домати, сложете в салата купа. Прибавете киноата, каперсито, подправете, може да използвате подправки по ваш вкус. Разбъркайте и тествайте.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #17 -: 07 Август 2011, 20:35:38 »
Мъфини с круши и джинджифил



    1 - 3/4 чаена  чаша брашно
    3/4 чаена  чаша захар
    2 чаена лъжици бакпулвер
    1 чаена лъжица джинждифил
    2/3 чаена чаша  кисело мляко
    1/2 чаена  чаша олио
    1 супена лъжица мед
    2 яйца
    1 -1/2 чаена чаша нарязани на малки кубчета круши



Загряваме фурната на 180гр. Подготвяме си 12 формички за мъфини.

Смесваме брашното, захарта, бакпулвера, джинджифила.

Отделно смесваме киселото мляко, яйцата, олиото, меда.

 Прибавяме към течните съставки брашнената смес.

Накрая крушите, разбъркваме.

Не препълвайте купичките само 2/3 от тях . Печем за 20мин. Извадете и охладете.
« Последна редакция: 07 Август 2011, 22:53:20 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #18 -: 14 Август 2011, 16:19:13 »
Печен карфиол с кисело мляко и горчица



1 глава карфиол
2 средни глави лук, нарежете
2 големи скилидки чесън, пресовани
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица дижонска горчица
1/2 чаена лъжица къри
зехтин или олио
черен пипер
сол



Карфиола се нарязва на розички се измива.
В малка купа се смесват киселото мляко, горчицата, чесъна, кърито, черен пипер и сол на вкус. Тествайте на вкус сместа и ако има нужда подправете.
В голяма купа смесете карфиола, лука и сместа с киселото мляко, полейте отгоре с зехтин или олио, разбъркайте хубаво и оставете на страна или приберете в хладилника докато фурната загрей.
Загрейте фурната на 190-200гр. застелите си тава с пекарска хартия или си намаслете съда за печене сложете карфиола и печете за 15-20 мин.
Сервирайте топъл като гарнитура или салата.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #19 -: 21 Август 2011, 18:00:45 »
Лимонoви мъфини



    2 чаени чаши брашно
    3/4  чаена чаша захар
    1-1/2  чаена лъжица бакпулвер
    1 чаена лъжица сода
   1/4  чаена лъжица сол
    Кората от 1 лимон
    1 – 1/4  чаена чаша кисело мляко
    2 яйца
    75г р. масло ( 5 супени лъжици) разтопено
    1/4  чаена чаша лимонов сок
    Няколко капки лимонова есенция




Загряваме фурната на 180 гр. Подготвяме си тавата, намасляваме чашките или слагаме хартиени чашки.

В отделна купа смесваме брашното, захарта, лимоновата кора, бакпулвера, содата и солта.

В друга купа смесваме киселото мляко, яйцата, маслото, лимоновия сок и  есенцията, разбъркайте с телена бъркалка.

Обединение двете смеси като разбъркате с шпатула. Запълнете 2/3 от  чашките, може да поръсите отгоре с захар. Печете за 20-25 мин. Извадете и охладете.
« Последна редакция: 21 Август 2011, 20:18:00 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #20 -: 28 Август 2011, 21:19:14 »
Коблер със сини сливи





за пълнежа:

6-8 сини сливи, без костилки нарежете на кубчета
от 1/4 до 1/2 чаена чаша захар (по ваш вкус или това зависи колко сладки са сливите и колко захар може да сложите )
2 чаени лъжици царевично нишесте
1чаена лъжица ванилия (екстракт)
1/2 чаена лъжица канела

за бисквидения топинг:
След като прегледах доста рецепти се а спрях на варианта с кисело мляко,

1 чаена чаша брашно
3 супени лъжици царевично брашно
1/4 чаена чаша захар плюс 2 чаени лъжици захар
1чаена лъжица бакпулвер
1/4чаена лъжица сода
1/4 чаена лъжица сол
1/3 чаена чаша кисело мляко
3 супени лъжици масло, разтопено
1/2 чаена лъжица ванилия
1/8 чаена лъжичка канела





За пълнежа: Загряваме фурната до 200гр. Смесваме съставките за пълнежа в една купа, поставете ги в съда в който ще печете и печете за 20-30 мин. докато плодовете не пуснат сока си и не почнат да бълбукат в собствения си сос :-) от 20 до 30 минути.

За бисквиденият топинг: През това време , смесваме брашно, царевично брашно,1/4 чаша захар, бакпулвера, содата и солта заедно в голяма купа. Поставете настрана.
В отделна купа, смесваме заедно киселото мляко , маслото и ванилия. Поставете настрана.
В малка купичка смесваме останалите 2 супени лъжици захар с канелата. Поставете настрана.

Когато плънката е готова, разбъркваме сместа с киселото мляко в брашнената смес с гумена шпатула, докато само комбинираме съставките.
Извадете съда с плодовете от фурната и разбъркайте.
Разделете тестото  на равни парчета и ги подредете върху горещия пълнеж. Поръсете върховете на бисквитените топки с канелената захар.

Печете докато тестото не придобие златисто кафяв цвят , около 15 до 20 минути. Охладете десерта върху решетка за 15 минути преди сервиране.
Сервирайте с ванилов сладолед.

« Последна редакция: 29 Август 2011, 14:08:01 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #21 -: 31 Август 2011, 14:52:34 »
Печен нахут



От предната вечер накиснах суровия нахут във вода, може да го накиснете от 4 до 10 часа, водата се изхвърля...
След това го сложих да се свари, отцедих го и го сложих в купа, където прибавих подправки като, мляна канела, млян корияндър, млян кимион, млян кардамон, настъргах индийско орехче, прибавих чесън на прах , лют червен пипер на люспи може да сложите и млян, джинджифил на прах, сол и олио( при мене соево олио но може да използвате всякакво) тествах на вкус и го разстлах в застлана с пекарска хартия тава...
Сложи да се пече в нагрята на 200 гр. фурна за около 20 - 30 мин. или докато леко не започва да придобива кафяв цвят, от време на време разбърквах :-)

« Последна редакция: 07 Септември 2011, 13:08:58 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #22 -: 05 Септември 2011, 17:05:17 »
Поширани сливи



500гр. сини сливи
1/2 чаена чаша захар
225 мл. вода
1/2 чаена лъжица канела
1 супена лъжица от любимия ви коняк ( по желаниe)
1 пръчка ванилия

Разполовяваме сливите и ги изчистваме от костилките.
В малка тенджерка слагаме водата захарта, канелата и ванилията.Слагаме ги на среден огън като постоянно бъркаме.
Махаме ванилията от тенджерата и я оставяме настрана.
Поставяме вътре сливите и ги оставяме да заврат. През това време режим на половина по дължина шушулката ванилия със острото на ножа остъргваме семината. Поставяме ги в тенджерата и разбъркваме, прибавете и коняка.
Оставяме сиропа да къкри на средно - ниска температура докато сливите омекнат и са нежни при пипане за 10-15 мин.
Оставяме ги да се охладят за 15 мин. преди сервиране.
« Последна редакция: 05 Септември 2011, 19:33:12 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #23 -: 06 Септември 2011, 08:41:21 »
Меден крамбъл със  сини  сливи



8-10 сливи, нарязани на четвъртини
4 супени лъжици мед
1 / 2 чаена лъжичка пресен джинджифил, настърган на ситно
 
100гр.  брашно
75гр. масло
75гр. кафява захар



Предварително загряваме   фурната  на  200 градуса . Намазване си с масло купичките.
Поставете сливите  в малка  тенджера,прибавете меда  добавя се ситно настъргания  джинджифил. Оставете да къкри за около 5-8 минути, така че плодът да омекне.
Разпределете във купичките.
В голяма купа, смесете като разтрийте между пръстите се брашното и маслото докато сместа придобие ронлив вид. Добавете захарта, и отново  стрийте с присти докато захарта не се разнесе равномерно.
Равномерно разпределяте , сместа върху плода в купичките, печете  във фурната за около. 15 минути, докато отгоре не придобие златист цвят.


Извадете от фурната, оставете да се охлади за няколко минути, след това поднесете с ванилов крем, ванилов сос или сладолед.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #24 -: 06 Септември 2011, 08:49:19 »
Обърнат сладкиш със сини сливи



3 чаени лъжици маргарин, пълни
1/4 чаена чаша кафява захар
8-12 сини сливи, нарежете на четвъртинки

1 - 1/2 чаена чаша брашно
1 - 1/2 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
3/4 чаена чаша захар
1 чаена лъжица ванилия
1/4 чаена лъжица индийско орехче
2/3 чаена чаша прясно мляко
1/3 чаена чаша маргарин (може да замените с олио)
1 яйце





Загряваме фурната на 180гр.
Подготвяме си съда за печене аз използвах откопчаваща се форма, застелете с пекарска хартия.
През това време смесете кафявата захар и маргарина, разбъркате, и разнесете сместа върху пекарска хартия, поставете във фурната да се разтопи и карамелизира захарта.
В купа смесете брашното, бакпулвера, солта, индийското орехче и захарта.
В друга купа смесете маргарина/олиото, млякото, яйцето прибавете ванилията.Прибавете внимателно брашнената смес на два пъти като разбърквате с телена бъркалка. Оставете настрана.
Извадете съда за печене от фурната и подредете по дъното сливите.
Излейте отгоре тестото заравнете с шпатула.
Печете до готовността на сладкиша като проверявате с дървена клечка или шиш ако изкарате сух от тестото значи сладкиша е готов.
Извадете и охладете за 10 мин. Извадете от формата обърнете, отлепете пекарската хартия.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #25 -: 23 Септември 2011, 22:39:24 »
Кексчета с вкус на German Spice Cookies   



1-  3/4 чаени чаши брашно
1 -  1/4 чаена лъжица  бакпулвер
1 / 4 чаена лъжичка сол
2 -  1/2 чаени лъжички смлян джинджифил
1 чаена лъжичка канела
1 / 2 чаена лъжица  смлян карамфил
1 / 4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1 / 8 чаена лъжичка прясно смлян бял пипер
1 / 8 чаена лъжица  смлян лют червен пипер
1 / 2 ч.аена лъжица  смлян кардамон
2  яйца
1 / 2 чаена чаша  кафява захар
1 / 4 чаена чаша захар
1 / 3 чаена чаша масло
1 / 2 чаена чаша мед
2 / 3 чаена чаша силно  горещо кафе

Загрейте фурната до 180 градуса . Намаслте си  12-чашки на тавата или поставете хартиени кошнички.
В средно голяма купа, смесете заедно брашното, бакпулвера, солта, джинджифила, канелата, карамфила, черният  и белият пипер , лютият  червен пипер и кардамон.
В друга купата поставете  яйцата, кафявата захар, захарта и с миксер на средна скорост обединяваме съставките (около 4 минути). Намалете скоростта на миксера и добавете меда  и масло.
На средна скорост на миксера добавете брашнената смес на  три партиди, редуващи се с горещо кафе,  смесете  добре след всяко добавяне.
Изсипете сместа в подготвените чаши на тавата . Печете за 30 до 35 минути, или докато не забодете клечка и не я изкарате суха. Извадете и охладете върху решетка.

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #26 -: 25 Септември 2011, 17:31:16 »
Мъфини с малини и бял шоколад  



1-1/2 чаена чаша брашно
1/3 чаена лъжица сода
100гр. бял шоколад, нарпошете на сирно
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
2 супени лъжици олио
1 чаена чаша малини
1/2 чаена чаша захар




Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си 8 формички за мъфини.

Смесете брашното, содата и захарта.

Отделно смесете киселото мляко, яйцето, олиото и шоколада. Прибавете към течните съставки и брашнената смес, смесете добре. Прибавете най-накрая и малините, разбъркайте.

Сипете в купичките за мъфини като не препълвате, печете до готовност, като проверявате с клечка / 20-25мин./



Отгоре може да полеете със заливка от 1/2 чаена чаша  сладкарска сметана и 140гр. бял шоколад ( разтопете на бавен огън в малко касерола или в микровълновата за 1 мин. на HIGHT става още по бързо, оставете да се охлади за да стегне и придобие плътност течноста), така стават още по сочни и се усеща вкуса на шоколада….
« Последна редакция: 25 Септември 2011, 20:35:04 от petrina »

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #27 -: 08 Октомври 2011, 19:23:51 »
Шоколадови мъфини с круши



    2 яйца
    120гр. масло
    1 чaена чаша прясно мляко
    220гр. захар
    1/2 чаена лъжица канела
    480гр. брашно
    2 чаени лъжици бакпулвер
    3 – 4 чаени лъжици  какао
    8 блокчета шоколад
    2 круши, нарежете на парченца.



Смесете брашното, бакпулвера, канелата, какаото и захарта.

Отделно смесете яйцата, прясното мляко.

Разтопете маслото с шоколада и го прибавете към яйчената смес.

Прибавете сухите съставки към течните.

Прибавете крушите, разбъркайте.

Запълнете 15 формички и печете за 20-22 мин. в загряла фурна на 180гр.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #28 -: 08 Октомври 2011, 20:18:29 »
Лати, супер предложения :thumbup:
Ще си търся круши ::)

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно
Re: Да се разходим из кухнята с Petrina - IV
« Отговор #29 -: 17 Октомври 2011, 07:41:02 »
 :flowers: Весе благодаря !!!!


Тиквени кексчета





    1 -1/2 чаена чаша брашно
    1 чаена лъжица сода
    1 чаена лъжица канела
    1/4 чаена лъжица джинджифил
    1/4 чаена лъжица карамфил
    1/2 чаена лъжица сол
    1 чаена чаша захар
    1/2  чаена чаша масло,(113гр.)
    3/4 чаена чаша тиквено пюре
    2 яйца
    1 чаена лъжица ванилиев екстракт



Загрейте фурната на 177гр. Подгответе си 12 формички за мъфини,  намаслете чашките или сложете хартиени чашки.

В голяма купа обединяваме брашното, подправките, содата и солта.

В друга купа с електрически миксер разбиваме маслото и захарта до пухкавост. Прибавяме яйцата едно след едно като между прибавянията бием с миксер. Прибавяме и ванилията.

Намаляваме скоростта на миксера и прибавяме брашнената смес и пюрето от тиква като редуваме , започваме с брашнената и завършваме с нея на три пъти.

Запълваме всяка чашка с 2 супени лъжици от сместа и печем за 18-20 мин. или докато не забодем клечка и не я изкараме суха. Охладете върху решетка.

източник: joyofbaking

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Видеокамери от tomislava
[Днес в 15:51:28]


Re: Уреди на марката Miele от tomislava
[17 Декември 2017, 11:57:01 ]


Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]