Автор Тема: 112 онлайн  (Прочетена 156749 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: 112 онлайн
« Отговор #30 -: 20 Юли 2011, 21:04:22 »
Пепи, боя се чисти най-ефективно с пепел от цигари

 :girl_haha: :girl_haha: сега ще хвана Жул да си признае за цигарите с добър мотив.
Мерси, Мими  :-*
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: 112 онлайн
« Отговор #31 -: 20 Юли 2011, 23:07:36 »
пак аз. Благодаря, Мими  :-* изтрита съм. 
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: 112 онлайн
« Отговор #32 -: 21 Юли 2011, 08:46:54 »
 :-*
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: 112 онлайн
« Отговор #33 -: 21 Юли 2011, 11:58:49 »
а босилека не се ли яде след като цъфне?
И виждам сега едни бели семенца -трябва ли да ги събера сега или да изчакам да почернеят?

При боядисване съм чувала, че помага ако се намаже кожата с крем предварително, после по-лесно се чистело.


mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Re: 112 онлайн
« Отговор #34 -: 21 Юли 2011, 12:08:07 »
Относно това,което е писала pep_4o да разбирам ли,че на босилека листата не се ползват целогодишно.Т.е. въпроса ми е: купих си босилек наскоро,който още не съм ползвала и си има доста листа,трябва ли сега да ги скъсам всички и да ги съхраня под някаква форма?
Ако е удобно искам да попитам и още нещо.Вчера си купих сини сливи,като бях решила да направя Пай с конячни сливи по Yoli,но като се прибрах  и ги опитах бяха доста кисели,та въпроса ми е дали според вас да ги ползвам за този десерт или с повечко захар да ги консервирам.
« Последна редакция: 21 Юли 2011, 12:52:21 от pep-4o »

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 769
Re: 112 онлайн
« Отговор #35 -: 21 Юли 2011, 14:04:45 »
За пая със сини сливи не е толкова от значение вкуса им, след изпичането можеш да поръсиш пудра захар.
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: 112 онлайн
« Отговор #36 -: 19 Август 2011, 08:15:18 »
Въпросче към квасещите мляко:

С каква марка кисело мляко си квасите домашното?

Тъй като страдах от колит, квасех млякото само с Активия и се чувствах прекрасно. Това продължи години наред и вече почти нямам кризи, каквото и да ям. По тая причина  вече ми се иска киселото ми мляко да е лактобацилус булгарикус - нека си е наистина българско  :smile1:
Та, бихте ли споделили, ако знаете,  към днешна дата кое мляко в магазинната мрежа съдържа въпросната закваска! Преди няколко години беше ЕлБи, но не съм наясно какво е положението днес.

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: 112 онлайн
« Отговор #37 -: 19 Август 2011, 09:20:17 »
Това което е по БДС стандарт трябва да е с жива закваска - лактобацилус булгарикус .
За заквасване на млякото използвам "Боженци" 4% и съм много доволен. Не съм имал проблеми с него досега.
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

wasia

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 674
  • Една усмивка - и всичко се променя :-}
Re: 112 онлайн
« Отговор #38 -: 19 Август 2011, 09:20:33 »
Аз съм много доволна от  марката "Бор Чвор". Подквасвам с киселото млеко с 3.6% масленост и досега не съм имала проблеми. Иначе съм пробвала и с "Роса", "Данон", "Ралица", но киселото млеко се получава едно неприятно проточено, а с това си става добре.

Ivaniza

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1181
  • обичам да обичам:)
Re: 112 онлайн
« Отговор #39 -: 23 Август 2011, 18:52:12 »
"Конуш" - за мен това е най-истинското мляко на пазара.
луда работа

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: 112 онлайн
« Отговор #40 -: 23 Август 2011, 21:15:40 »
Въпроса е доста сложен. Различните производители имат различни технологии и модифицирани закваски. Аз получавам добри резултати с доста видове кисело мляко, като ползвам за подкваса само мляко от производител, никога не повтарям закваската с моя произведен продукт. Подквасеното мляко в 95 % от случаите прилича на оригинала, но ползвам млека с висока масленост. Колкото до бактериите, Уикипедия казва така:  "Два са основните микроорганизми, който участват в процеса на ферментацията на кисело мляко-Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.Те се намират в симбиотична връзка и този съюз между двете бактерии е ползотворен за тяхното оцеляване и ефикасност само когато са заедно. Не е възможна ферментация при наличие на само една от бактериите."

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: 112 онлайн
« Отговор #41 -: 04 Септември 2011, 12:48:42 »

Ирма, не написа, дали си заквасила и с какъв вид киселото мляко. Ако, все още размисляш какво да използваш за закваска ти предлагам следният вариант. Вземаш микроскоп и изследваш бактериите. Дали ходят самички, по двойки или тройки. С последния вариант е голяма игра :smile1:. Това в кръга на шегата. :yahoo: Ето това е моята закваска    /дано снимката не се възприеме като реклама/, а това папка малкият сладур      .
В седмицата заквасвам веднъж или два пъти. Зависи от количеството. Това е от тази сутрин.
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: 112 онлайн
« Отговор #42 -: 22 Септември 2011, 22:34:49 »
Как работите с тесто, което е било замразявано?
След размразяване е малко по-лепкаво, и после като че ли не втасва добре, и хляба не бухва. Т.е. не ми се получава както с прясно тесто. Моля, споделете хитринките си.

marabu

  • Гост
Re: 112 онлайн
« Отговор #43 -: 22 Септември 2011, 22:38:52 »
най-добре тестото да се размрази в хладилник на студено, което отнема една нощ.. След което да се остави да втасва на ст.температура, ако ти изглежда доста лепкаво добави тогава малко брашно или го премеси върху набрашнена повърхност. Ако е пица пък замразен блат аз го слагам директно замразен на висока Т да се пече.. това което се сещам сега на момента 

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: 112 онлайн
« Отговор #44 -: 22 Септември 2011, 23:01:06 »
А за хляб? Трябва ли да се остави да втаса, да се премеси и т.н. и колко време отнема?
А как замразяваш цял блат за пица? Разточваш между фолио,или?

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]