Автор Тема: Рибни изкушения и специалитети от vladofidera  (Прочетена 67157 пъти)

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
 :exclaim:- Рецепта с коментар
 :icon_idea: - Рецепта с фотография



Ястия с месо и риба


Печен в сол пълнен шаран
Морски кефал печен в морска сол
Рибена торта  :exclaim:
Пикантни ролета от шаран
Филе от скумрия с горчица и кашкавал
Рибни филета-плетеници
Платика с майонеза на фурна
Панирани коремчета от акула
Сафрид на фурна с горчица и масло
Рибни кърначета - vladofidera
Пъстърва на пара със зеленчуци
Мезе от виме
Черен дроб с було на скара
Рибици от толстолоб
Пилешко с ориз и зелен лук на фурна  :exclaim:
Ориз с пилешко месо на фурна
Котлети на фурна
Рибна капама
Пикантна риба в глинено гърне /гювеч/
Риба с кисело зеле на фурна
Речна риба печена на камък
РИБЕНИ ОХЛЮВИ :icon_idea:
ПЪСТЪРМА ОТ СВИНСКИ СЪРЦА


Супи

Рибена чорбичка


Предястия

Пълнени яйца предястие
РИБНИ ПАЛАЧИНКИ ПРЕДЯСТИЕ
:icon_idea:




Мариновани

Как се приготвя маринована риба тип "Перла"
Маринована риба, печена на керемида
Маринована херинга
маринована скумрия


Сосове и майонези

Майонеза ала Вики :exclaim:




Тестени изделия

Баница с готови кори







Рибена торта


Необходими продукти: 10 бр палачинки,две три рибени консерви ,сметана,кисели краставички.
Подправки:сол и черен пипер на вкус,малко соев сос от по светлия,зърно черен пипер
Начин на приготвяне:
               - Готовите палачинки намазваме всяка една по отделно със смес от разбитите рибени консерви към които сме добавили ситно нарязани кисели краставички и сме овкусили със черен пипер и съвсем малко сол.По желание се добавя и малка бучка масло.Подреждаме една върху друга като последната палачинка намазваме плътно със сместа от консервите.Най отгоре със шприц правим една розичка от сметана в която поставяме едно зърно черен пипер.Всичко това оставяме в хладилиника да се стегне за около 2 ч след което се нарязва на парчета и се консумира с охладено бяло вино или бира по избор.Да Ви е сладко!
« Последна редакция: 01 Март 2008, 07:11:51 от tanita »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

natalyna

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1099
Ммм, звучи много вкусно!

Каква риба препоръчваш? Аз като гледам, май бих сложила риба тон, ама ти ще кажеш как е най добре!

Поздрав!

Владимир

  • Гост
Пикантни ролета от шаран
« Отговор #2 -: 16 Май 2006, 13:29:11 »
Пикантни ролета от шаран

Продукти: 1 кг филе от шаран,майонеза размесена с ч.л-ка горчица,ситно нарязан копър,черен пипер и сол,средно дебели моркови,олио,ролца от раци,бяло вино,соев сос
Подправки:рибена подправка.
Начин на приготвяне:
-Филето се натрива с рибената подправка и се оставя настрани да ароматизира 1 ч.Начукваме го като пържолка и увиваме около средно дебели моркови.Стягаме с конец.Редим в намазена с олио тава и прибавяме по малко сухо бяло вино,соев сос.Печем на умерена фурна около 20 мин.След охлаждане снемаме конеца и полученото роле напълваме със майонезата предварително размесена с продуктите и ситно нарязаните ролца от раци.Отгоре затапваме с по една маслинка или пък маринована гъба.Така приготвено ролето гарнираме със салата по избор и студена бира.Уверявам Ви че е страхотно вкусно. :P :P :P
« Последна редакция: 16 Май 2006, 17:29:36 от pep-4o »

Фидера

  • Гост
баница с готови кори
« Отговор #3 -: 16 Май 2006, 14:04:45 »
Баница с готови кори


Продукти:пакет готови кори за баница,ситно натрошено сирене,3 яйца,олио,1/2 пакет масло,ч.ч.вода
Начин на приготвяне:Намазваме тавата с олио.Слагаме първите две кори след което сипваме върху тях мазнина и плънка от сирене.Следват пак кори пак плънка и мазнинка итака до изчерпването на продуктите.Нарязваме корите на парчета като баклава и заливаме със смес от разбитите яйца,лъжичка сол,ч.ч.вода.Печем до готовност при температура 170-180 гродуса.Баницата покриваме с влажна кърпа и  друга  кърпа  а отгоре с домакинско фолио.Оставяме така 15 мин след което консумираме с кисело мляко
« Последна редакция: 16 Май 2006, 17:30:15 от pep-4o »

Фидера

  • Гост
Рибни изкушения и специалитети
« Отговор #4 -: 16 Май 2006, 14:16:40 »
Майонеза ала Вики

Продукти:3 жълтъка,олио до свивката на буркан от компот,л-ка лимонтузу,л-ка сол препълнена.

Прготвянето и става по следния начин: С ножа на миксера отдолу нагоре разбиваме жълтъците,олиото,солта и лимонтузуто докато получим хомогенна смес .Така приготвената майонеза подправяме с подправки по желание /копър,черен пипер,ситно счукан или пасиран чесън/Към нея може да прибавим и ситно нарязани кисели краставички,маслини без костилките ,ч.л-ка горчица.
« Последна редакция: 16 Май 2006, 17:07:03 от pep-4o »

Фидера

  • Гост
Да риба тон не е лоша за такава рецепта.Но можете да пробвате и с други риби ообено тези които са от по скъпите рибени консерви.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 18845
Re: майонеза ала Вики
« Отговор #6 -: 16 Май 2006, 14:33:44 »
и моята майонеза е такава, винаги става, не знам защо някои се оплакват.
но от зимата  правя и лека: вместо яйца - прясно мляко - ето дозата:
в бурканче от 400гр. - 2 олио, 1 част прясно мляко, 1к.л. сол и 1 к.л. лимонтозу.
С пасатора по същия начин - за около минута. Две скилидки чесън в сместа от самото начало добавят аромата..
« Последна редакция: 16 Май 2006, 14:41:01 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: майонеза ала Вики
« Отговор #7 -: 16 Май 2006, 16:06:33 »
Съпругата я прави по този начин и винаги е ставала много добра.
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Рибни филета -плетеници
« Отговор #8 -: 16 Май 2006, 16:20:01 »
Рибни филета-плетеници

Продукти: 1 кг филе от риба,брашно за овалване,олио,ситно нарязани кисели краставички,супена лъжица нишесте,чаша сухо бяло вино,малко соев сос,риба перла маринована,настърган кашкавал около 150 гр,палачинки
Подправки:черен пипер,рибена подправка,копър,магданоз.
Начин на приготвяне:

- Филетата ги измиваме и подсушаваме.Натриваме ги с рибената подправка и черния пипер и оставяме на хладно да ароматизират.Нарязваме ги внимателно на тънки и дълги ивици като от едната страна оставяме ненарязани около 2 см за да не се отделят лентите филе.Овалваме в брашното и пържим на не много силен огън.Отцеждаме от мазнината и поставяме върху книжни салфетки.През това време правим тесто за палачинки.Готовите напълваме със счукана в хаванче с малко оцет маринована цаца"перла"В мазнината от пърженето добавяме ситно нарязан чесън,малко от соевия сос,виното,копър,нарязаните на ситно кисели краставички.Готовите рибени филета потавяме върху палачинките като ги поръсваме с настъргания кашкавал и ги заливаме със соса приготвен от мазнината от пърженето и добавените в нея продукти които бъркаме непрекъснато до сгъстяване на соса.
« Последна редакция: 18 Май 2006, 12:53:41 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Маринована риба печена на керемида
« Отговор #9 -: 16 Май 2006, 16:32:40 »
Маринована риба печена на керемида


Продукти:рибено филе по избор,нарязани на тънко парчета пушено сирене,настърган кашкавал,парчета домат,тънки парченца лимон,олио.
Марината:олио,чаша бяло сухо вино,соев сос,щипка две чили,пасиран чесън,лук,даф.лист,зърна черен пипер.
Подправки:рибена подправка,смлян черен пипер на вкус,сол щипка две не повече.
Начин на приготвяне: Филето се маринова и се оставя така да престои 30 мин.Вземаме една керемида за печене и поставяме върху нея филетата но не пвече от две.Покриваме с парчета лимон,парчета пушено сирене,парчета домат,настъргваме кашкавала и поставяме керемидата в предварително загрята фурна и печем до готовност.След като стане готова рибата изключваме фурната и керемидата покриваме с домакинско фолио.Оставяме така 10 -на мин.Изваждаме филетата и внимателно ги поставяме върху лист маруля или зелена салатка.Сервираме с подходяща бира и мек хляб.
« Последна редакция: 16 Май 2006, 17:31:23 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Филе от скумрия с горчица и кашкавал
« Отговор #10 -: 16 Май 2006, 16:41:31 »
Филе от скумрия с горчица и кашкавал


Продукти: филе от скумрия,супена лъжица горчица,настърган кашкавал около 150 г,олио,бяло вино, соев сос
Подправки:черен пипер,копър
Начин на приготвяне:Филетата се натриват с черен пипер,сол и копър и се оставят да престоят така не по малко от два часа на студено.Горчицата я размесваме с малко олио и с нея намазваме престоялите филета.Настъргваме отгоре кашкавала и печем на умерена фурна около 20 мин при температура 170-180 градуса.На дъното на тавата предварително сме сипали  ч.ч.вода,соев сос на вкус,малко олио,виното. :P :P :P
« Последна редакция: 16 Май 2006, 17:31:58 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

blue_bouble

  • Гост
Re: Рибни изкушения и специалитети от vladofidera
« Отговор #11 -: 16 Май 2006, 18:38:37 »
Обожавам скумрията във всякакви варианти!Благодаря за лесните рецепти!

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Пилешко с ориз и зелен лук на фурна
« Отговор #12 -: 18 Май 2006, 12:24:16 »
Пилешко с ориз и зелен лук на фурна

Продукти: 3ч.ч.ориз от бланширания,9 ч.ч.вода или бульон,масло,ситно нарязан зелен лук с перата,пилешки обрезки от филе.Подправки:сол и черен пипер на вкус,малко куркума или пък червен пипер.
Начина на приготвяне е следния:

-Изчистваме ориза и го измиваме с няколко води.Оставяме го да се кисне във вода 15 мин а след това още толкова го оставяме да се отцежда.На котлона в съд стопяваме масло в което обръщаме ппредварително свареното с малко вода пилешко месце.След като се позапържи го слагаме настрани и в мазнината обръщаме ориза докато стане стъклен.Прибавяме и ситно нарязания зелен лук с перата.Кавардисваме и него .Месото прибавяаме към лука и ориза и заливаме с бульона от варенето или с топла вода.Осоляваме на вкус и поръсваме с подправките.Оставяме ястието на котлона да заври след което го изсипваме в тавата за печене.Печем 20 мин като фурната я включваме на 220 градуса.Върху ястието нарязваме на тънки парчета масло което разпределяме  равномерно в тавата.Щом водата или бульона започне да намалява количеството си изключваме фурната и покриваме тавата с домакинско фолио като оставяме така ястието поне 15 мин след което го консумираме бавно и с много апетит, с подходяща студена бира и мек хляб колкото и да не е полезен той.Да Ви е сладко!
« Последна редакция: 18 Май 2006, 12:58:25 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

zoia

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 157
Re: Пилешко с ориз и зелен лук на фурна
« Отговор #13 -: 18 Май 2006, 12:33:53 »
ООО,щом е ориз,има и масълце и без пилешко го хапваме веднага.
У дома щом питам какво да сготвя,винаги се отговаря- ориз.
Готвя го по 100 начина.  ::) За днес съм планувала пилешки дробчета.

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Как се приготвя маринована риба тип "Перла"
« Отговор #14 -: 18 Май 2006, 12:37:20 »
Как се приготвя маринована риба тип "Перла"

Продукти:1-2 кг цаца леко осолена,олио,оцет.
Подправки:черен пипер,ситно нарязан чесън,копър.
Начин на приготвяне:
         -Готовата леко осолена цаца се измива с вода и се отцежда.Реди се плътно в буркани от лютеница и към нея прибавяме ситно нарязан чесън,черен пипер на зърна,копър нарязан на ситно.Всеки един буркан заливаме с олио до гърлото на буркана и добавяме по една суп.л-ца оцет.Затваряме бурканите с капачките и всеки буркан обръщаме с капачката нодолу.Оставяме така да престои в хладилника поне 3 дни след което го обръщаме обратно за още 3 дни.На 7-я ден рибата можем да консумираме всякак-за мезе, поставена върху филии хляб намазани с масло и леко запечени във фурничката и др.Всеки сам за себеси да избере начина по който му допада да консумира този вид риба.Бързо,лесно,вкусно!
« Последна редакция: 18 Май 2006, 12:46:49 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pep-4o: Роси, каквото направиш. И аз съм свободен електрон, ще идвам, когато кажеш
    21 Март 2015, 11:26:19
  • KrokozabYl: аз съм навита и на френската нуга :) да дегустирам де
    21 Март 2015, 11:21:02
  • ROSPOP: писах писах.............. къде ми отиде съобщението не знам?
    21 Март 2015, 09:27:06
  • ROSPOP: хахха , бива, понеже ПАК съм свободен електрон ме напъва да правя необичайни неща  - още узрявам за френския макарон - продуктите са налице ама ме дразни това престояване на белтъците - 3 дена
    21 Март 2015, 09:25:57
  • pep-4o: Пък се кандидатирам за редовен дегустатор
    19 Март 2015, 20:48:37
  • pep-4o: Роси, можеш да започнеш да правиш по всичките рецепти, които си намерила.
    19 Март 2015, 20:48:31
  • pep-4o: :girl_haha:
    19 Март 2015, 17:37:29
  • ROSPOP: Благодаря, провеврих но не намирам десерта, ще търся още.
    14 Март 2015, 13:00:44
  • ceckavd: виж тук дали нещо ще ти свърщи работа
    12 Март 2015, 16:42:53
  • ceckavd: http://gotvach.bg/izbrano/%D0%94%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%80%D1%82-%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%9D%D1%83%D0%B3%D0%B0
    12 Март 2015, 16:42:38
  • ROSPOP: френска нуга
    10 Март 2015, 19:58:10
  • ROSPOP: Здравейте, преди месец опитах (само лъжичка) десерт НУГА в мр. Пица, и все ми е в ума. Но не намирам рецепта, излизат му сладоледи нуга, а десерта не беше сладоледен. Ако някой знае рецепта моля да я спдели.
    10 Март 2015, 19:57:25
  • pep-4o: ;D пак ли съм ги вършила такива
    10 Март 2015, 15:45:20
  • GolemDZVER: или да не ти бъркат отчета? :yahoo:
    09 Март 2015, 13:53:23
  • GolemDZVER: Пепиии, пак си "заключила" отчетната?Да не можем да си вземем от тортичката, а?
    09 Март 2015, 13:52:06
  • Aura: :)))))))))))))))
    24 Февруари 2015, 06:38:10
  • Aura: Извинявам се..сгреших графата..
    24 Февруари 2015, 06:38:06
  • Aura: азербайджанската кухня
    24 Февруари 2015, 06:37:47
  • marabu: честит на всички празнуващи
    14 Февруари 2015, 19:48:18
  • GolemDZVER: Даже още не сме се напили
    14 Февруари 2015, 19:32:55
  • blqsak: честит празник,на всички!
    14 Февруари 2015, 11:40:57
  • blqsak: да не започвам :)
    13 Февруари 2015, 19:14:22
  • pep-4o: :smile1:
    13 Февруари 2015, 17:30:39
  • pep-4o: някой да се похвали?
    13 Февруари 2015, 17:18:02
  • pep-4o: ;D Хайде петък, 13-ти
    13 Февруари 2015, 17:17:58
  • GolemDZVER: Надявам се ВалеТата да ни извинят
    11 Февруари 2015, 17:38:48
  • GolemDZVER: Вчера, Кро, някои забравиха и да ядат - че нямаха времЕ
    11 Февруари 2015, 17:32:44
  • Mariana G: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/board,15.0.html
    11 Февруари 2015, 13:18:06
  • Mariana G: cvetozara, погледни тукhttp://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/board,15.0.html, ще намериш нужната тема  :smile1:
    11 Февруари 2015, 13:17:33
  • cvetozara: ястия с месо
    11 Февруари 2015, 12:39:29

* Последното от форума

Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от Poni 69
[27 Март 2015, 23:03:16 ]


Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от radost.1955
[27 Март 2015, 20:12:12 ]


Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от KrokozabYl
[27 Март 2015, 16:29:33 ]


Re: Картофите - обичани и недолюбвани от pep-4o
[27 Март 2015, 15:56:24 ]


Пълнен батат със сирене от pep-4o
[27 Март 2015, 15:51:08 ]


Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от ceckavd
[27 Март 2015, 15:48:53 ]


Re: прИмоции ........ от pep-4o
[27 Март 2015, 15:39:38 ]


Re: прИмоции ........ от ROSPOP
[27 Март 2015, 15:14:12 ]


Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от Poni 69
[27 Март 2015, 15:08:32 ]


Re: Пеят птички пъстрокрили, тръпне свежият листак.......... от Laura1
[27 Март 2015, 13:31:16 ]


Re: Mинаваме на лятно часово време този уикенд от Dyke
[27 Март 2015, 13:21:07 ]


Re: прИмоции ........ от Dyke
[27 Март 2015, 13:17:53 ]


Mинаваме на лятно часово време този уикенд от marabu
[27 Март 2015, 13:12:21 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от KremenaG
[27 Март 2015, 11:08:50 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от pep-4o
[27 Март 2015, 10:47:49 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от pep-4o
[27 Март 2015, 10:47:17 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от pep-4o
[27 Март 2015, 10:46:48 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от pep-4o
[27 Март 2015, 10:46:06 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от KremenaG
[27 Март 2015, 10:37:01 ]


Re: Кой какви ги сготви през МАРТ! от KremenaG
[27 Март 2015, 10:34:09 ]