Автор Тема: Риба, рак, щука и прочие - 2  (Прочетена 61572 пъти)

marabu

  • Гост
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #90 -: 09 Юни 2015, 14:05:02 »
благодаря Ви :-) Лавракът си е хубав и сам по себе си, ама да си призная беше ми писнало от обикновен на фурна, а тук съчетанието е за 6  :smile1:

GolemDZVER аз имах пресен босилек в саксия и затова  :smile1:

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: Лаврак със сушени домати
« Отговор #91 -: 10 Юни 2015, 20:14:27 »
Лаврак със сушени домати

Юлка, благодаря за рецептата! :air_kiss: Извинявай, че без снимка, но днес е лошо времето и голяма тъмница.
Много хубава рецепта, беше ми много вкусно!
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите

ninfil

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 140
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #93 -: 14 Юли 2015, 17:57:37 »
Панирана цаца



Необходими продукти:

    около половин кг прясна цаца
    2 яйца
    2 равни супени лъжици брашно
    около 100 мл вода( аз слагам на око)
    сол на вкус

    брашно за овалване
    олио за пържене

Начин на приготвяне:

    Махнете главите на цацата.  Измийте я на течаща вода.  Осолете на вкус рибата.
    В не много дълбока купа разбийте двете яйца с около 100 мл вода. Прибавете към тях брашното до получаване на рядка кашичка. Ако ви се получи по-гъста каша, капнете още малко вода. Посолете на вкус.
    В друг съд си пригответе брашно за овалване на рибките.
    Загрейте тигана с олиото за пържене.
    Отцедете посолената риба от водата, която си е пуснала.
    Вземете голяма част от рибата, сложете я в брашното и набрашнете хубаво.
    Щом мазнината е загряла, взимате в ръка около 7-8 рибки леко изтупани от брашното. Всички заедно ги потапяте в яйчената смес и колкото ви е възможно пак ги взимате заедно и ги пускате в горещото олио на една купчинка. Гледам да не ги слагам едно върху друго, а да се разпределят на ширина. Идеята е да станат като малки питчици.
    Пържете до зачервяване от двете страни.
    Готовата риба отцедете върху домакинска хартия преди сервиране.




ninfil

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 140
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #94 -: 21 Юли 2015, 10:20:13 »
Рибник с цаца



Необходими продукти:

    * около 300 грама цаца или друг вид дребна рибка
    * 1 гл. лук
    * 1 ч.ч. ориз
    * 5-6 домата или домати от консерва(1/2 буркан от компот),доматен сок
    * 1 ч.л. червен пипер
    * сол на вкус
    * магданоз или джоджен - и в двата варианта обичаме


Начин на приготвяне:

  Рибата се измива без да се махат главите. Но ако желаете можете и това да направите.
  В тенджера се слага малко мазнина (около 2-3 с.л.) и в нея се задушава ситно нарязания лук. Оризът се измива и се добавя към лука, също да се запържи малко. Добавете червения пипер, разбъркайте и след това изсипете предварително обелените, нарязани на ситно или настъргани домати, а за по-лесно аз използвам домати от консерва. Слагам на око и ми е трудно да преценя какво е количеството- може би по-малко от 1/2 компотен буркан с домати.
Оставете яденето да покъкри с доматите 5 минути и долейте вода. Обикновено на 1 чаша ориз, слагам 4 чаши вода. Оставям да се вари на по-бавен огън почти до готовност. Не го правете много гъсто яденето.Посолете и подправете с магданоз или джоджен.

Махнете тенджерата от котлона, добавете към доматите с ориз рибата.Разбъркайте леко и прехвърлете ястието в подходяща тава. Запечете в предварително загрята на 220-230 градуса фурна. На рибата й е необходимо много малко готвене, за да е готова за консумация.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #95 -: 21 Юли 2015, 10:40:40 »
Рибника звучи апетитно и май ще стане и с други рибоци - ще се пробва  :thumbup:

ninfil

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 140
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #96 -: 21 Юли 2015, 15:19:11 »
Вкусен е рибника и се готви както готвите домати с ориз, но с добавка рибка.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #97 -: 21 Юли 2015, 17:32:31 »
Благодаря - наистина ще се пробва - имам под ръка една скумрийка  ::)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #98 -: 10 Август 2015, 23:28:47 »
ninfil, много хубави и двете рецепти, ама аз съм от онези лудите, дето махат на пържената цаца главите, червата, костта и опашката ;D, бая играчка ще падне да очистя всичко това предварително за да си сготвя по твоите рецепти :'(

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #99 -: 20 Август 2015, 13:09:57 »

pecotat

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #100 -: 26 Август 2015, 11:13:54 »
Задушена маринована риба на фурна

Рибата се нарязва на порции.Прави се марината от лимонов сок, лук нарязан на филии, чесън, даф.лист,мащерка,сол, смлян черен пипер, 2 карамфилчета. Нкисваме рибата за 12 ч в тази марината.Отцежда се и заедно с лука се пържи.Доливаме топла вода и задушаваме до готовност.Изливаме останалата марината и варим 5 мин.Сервираме със сварен ориз

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]