Автор Тема: Риба, рак, щука и прочие - 2  (Прочетена 59772 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #30 -: 26 Април 2012, 20:16:06 »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #31 -: 20 Май 2012, 16:35:07 »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #33 -: 13 Юли 2012, 10:09:42 »
Задушена маринована риба на фурна

Рибата се нарязва на порции.Прави се марината от лимонов сок, лук нарязан на филии, чесън, даф.лист,мащерка,сол, смлян черен пипер, 2 карамфилчета. Нкисваме рибата за 12 ч в тази марината.Отцежда се и заедно с лука се пържи.Доливаме топла вода и задушаваме до готовност.Изливаме останалата марината и варим 5 мин.Сервираме със сварен ориз
« Последна редакция: 15 Юли 2012, 06:46:08 от Mariana G »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415

leoncho

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #36 -: 18 Август 2012, 13:36:18 »
Сом на фурна  от

Необходими продукти
риба -  1, 5 кг
вино -  300 мл бяло
чесън -  4 скилидки
магданоз  -  1/2 връзка, пресен
олио -  50 мл
черен пипер -  млян, на вкус
лимони -  сокът от 2 лимона

Почистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.

Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино. Сложете рибата покрита в хладилника за престои за 1-2 часа.
След това прехвърлете рибата в тава и обилно се намазва с олио и се поръсва с парченца нарязан чесън. Пече се в предварително загряна на 180 градуса до готовност.
Поднесете с лимон, накълцан пресен магданоз и гарнитура от картофено пюре. По желание добавете при печенето подправки по ваш вкус. 
« Последна редакция: 18 Август 2012, 16:25:24 от marabu »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #37 -: 21 Август 2012, 15:08:14 »
интересно, сом освен пържен не съм опитвала   :thumbup:

Риба Салтимбока

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #38 -: 19 Октомври 2012, 11:41:44 »
Вземаме 1 килограм филе от шаран..
рибена подправка
смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
трапезна майонеза
чаена лъжичка горчица
нарязани на ситно ролца от раци
копър
лимонов сок на вкус
средно дебел морков
мазнина за пържене
маринована гъба печурка
Филето натриваме със смлян черен пипер и рибена подправка.Оставяме да ароматизира поне 30 минути на студено.Начукваме филето с дървено чук че като пържола и го увиваме около средно дебел морков.Пържим в преварител но загря то олио до готовност.Отцеждаме от мазнината в която е пържено и като се охлади снемаме конеца.Махаме моркова и така полученото роле напълваме с предварително овкусената майонеза.Затапваме с маринована печурка и сервираме с подходящо бяло вино
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #39 -: 19 Октомври 2012, 11:54:34 »
Звучи много вкусно!

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #41 -: 25 Октомври 2012, 15:21:40 »
Необходими продукти:
-3 килограма филе от херинга
-морска сол
-2 л вода
-чаена чаша вода
-чаена чаша оцет
-1 супена лъжица горчица без хрян
-зърна бахар
-дафинов лист
-олио до гърлото на буркана

Начин на приготвяне:
-Филето се почиства от видими костици и се измива под течаща вода.Отцежда се и се накисва в морска сол и вода в съотношение 2 :1 в полза на солта.Престоява в тази саламура не повече от 48 часа след което се отцежда и се обелва кожата на филето / по възможност/.Залива се с 1 чаена чаша вода, 1 чаена чаша оцет и 1 супена лъжица горчица.Нарязва се на порции се нарежда плътно в буркани.Всеки ред риба се отделя с подправки  по-желание черен пипер, зърна бахар дафинов лист.Скилидки чесън също  се слагат по желание.Копър също.Всеки буркан се напълва до гърлото с олио.Така приготвеното мезе престоява на студено 1 седмица след което е готово за бърза консумация
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #42 -: 25 Октомври 2012, 15:53:53 »
2 кг маслен боб предварително сварен
1 кг  нарязани на кръгчета  сурови чушки
6 кг домати обелени и нарязани, на порции
2-3 кг печена скумрия/обезкостена/
2 кг моркови
1 буркан грах
2 буркана краставички нарязани
зърна черен пипер
дафинов лист по желание
Варим марината от :
-700 мл олио
-500 мл оцет
-200 гр захар
-150 гр сол
В приготвената марината първо се пускат морковите, след тях доматите.Варят се 15 минути.Следват чушките и последователно се добавят останалите продукти.
Стерилизират се бурканите за 15 мин.Така приготвената консерва не мога да кажо точно колко трайност има, но изкарва доста време на студено
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #43 -: 26 Октомври 2012, 15:00:06 »
Паниран пангасиус

Пангасиуса се размразява и се отцежда. Оставя се да е малко мокър. Овалва се в пшеничено брашно към което сме прибавили чашка светло пиво Ариана.Разбъркваме го добре докато получим смес с гъстота като за палачинки.Овалваме нарязаното на порционни парчета месо и оставяме да престои 10-15 мин докато попие добре сместа в рибата.След това я овалваме в чисто царевично брашно и пържим в загрято олио като пъроначално оставяме рибата на по висока температура , а след това по честичко обръщаме парчетата , за да се изпържи равномерно от всички страни.
Готовите рибни парчета отцеждаме като поставяме в съд на чието дъно сме сложили домакинска хартия.Поръсваме рибата с малко бира и похлупваме съда за 7-8 минути.Сервираме върху канапе от картофено пюре или подходяща според сезона салата.
Наздраве , и да Ви е сладко!
« Последна редакция: 26 Октомври 2012, 15:18:33 от pep-4o »
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #44 -: 20 Ноември 2012, 10:39:41 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]