Автор Тема: Риба, рак, щука и прочие - 2  (Прочетена 59770 пъти)

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Риба, рак, щука и прочие - 2
« -: 29 Април 2011, 19:43:40 »


Риба, рак, щука и прочие - 1

Рецепти в темата:

стр. 1

Пържена риба - Silwi25 :icon_idea:

Рибни рулца с доматен сок и маслини - Тина-Рина :icon_idea:

Задушена риба във вино със сметана и див чесън - Tina-Rina :icon_idea:

Панирана риба на фурна-rainbow :icon_idea:

Маринирани морски дарове  - DRAGO :icon_idea:

Пастърва на тиган с хрян - petrina :icon_idea:

Сьомга с Маскарпоне и сушени домати - marabu :icon_idea:

Скумрия с английска картофена салата - Hristinaaaaa :icon_idea:

Рибени филета в кори за баница -Tina -Rina :icon_idea:

стр. 2

Гратинирана пастърва с хрянов сос - Drago :icon_idea:

Пикантен тост с рулца от раци - рер-4о  :icon_idea:

Пъстърва по воденичарски - Drago :icon_idea:

Филе на фурна -lucilight :icon_idea:

Риба с праз -Tina-Rina :icon_idea:

Риба със зеленчуци - Tina-Rina :icon_idea:

ПЪСТЪРВА В ТЕСТО НА ФУРНА - vladofidera

стр. 3

Маринована риба - рер-4о :icon_idea:

Риба с къри по Бордовски - рер-4о :icon_idea:

Филе от риба в картофена коричка и рьощи с мечи лук - рер-4о :icon_idea:

Задушена маринована риба на фурна - vladofidera

Рибно филе с маслено лимонов сос - рер-4о :icon_idea:

Сом на фурна - leoncho

Риба Салтимбока - рер-4о :icon_idea:

Роле от шаран - vladofidera

Котлети от акула в сос от горчица и мед - rainbow :icon_idea:

Мезе от филе на херинга - vladofidera

Риба консерва - vladofidera

Паниран пангасиус - vladofidera

стр. 4

Червена салата с херинга  - Lety :icon_idea:

Запечено филе от сьомга - rainbow :icon_idea:

Салата с риба - rainbow :icon_idea:

Филе от риба със сос Терияки - рер-4о :icon_idea:

Скариди със зелен сос - marabu  :icon_idea:

Скариди със сирене и домати  :icon_idea:

Пирог със спанак и сьомга -Aura :icon_idea:

Миди със зеленчуци по китайски - petrina :icon_idea:

Кавърма-кебап с риба - marabu  :icon_idea:

Печена люта пъстърва - рер-4о :icon_idea:

Ципура с лимонови картофи - marabu  :icon_idea:

стр. 5

МАРИНОВАН ПАЛАМУД -GolemDZVER :icon_idea:

Пържен ориз със скариди и зелен грах - marabu  :icon_idea:

БЕЙБИ ОКТОПОДЧЕТА С ПАСТА -GolemDZVER :icon_idea:

Печено филе от сьомга - marabu :icon_idea:

Панирани калмари - рер-4о :icon_idea:

Пълнен шаран - ceckavd  :icon_idea:

стр. 6

Скумрия по созополски - elidrag  :icon_idea:

Пълнени калмари с пушена извара - rainbow  :icon_idea:

Пушена скумрия - Aura  :icon_idea:

Ципура на фурна - Aura  :icon_idea:

Скумрия печена във фолио - Aura  :icon_idea:

Салата с риба тон -ceckavd

Рибени кюфтаци - Aura :icon_idea:

ПЪЛНЕНА ПЪСТЪРВА - GolemDZVER  :icon_idea:

Сьомга филе на тиган - GolemDZVER :icon_idea:

Рибка в мъжки стил - Aura :icon_idea:

Лаврак със сушени домати - marabu  :icon_idea:

Октопод-мозък на тиган в маслен сос - GolemDZVER  :icon_idea:

стр. 7

Панирана цаца - ninfil :icon_idea:

Рибник с цаца- ninfil :icon_idea:

Пържен хрупкав колиос -  GolemDZVER  :icon_idea:
« Последна редакция: 21 Август 2015, 01:44:56 от Захарно петле »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #1 -: 30 Април 2011, 09:19:15 »
Ми извинявам се за спама, ама .... Марианке, откъде я намери тази морска лястовица? И как я сготви?  :(  Люта завист ме обзе ....



Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #2 -: 01 Май 2011, 09:32:28 »
Олеле...Йоли, въобще не помня как я приготвих :slap: то беше толкова отдавна (снимката е от 2007-ма), но със сигурност е било по-най-добрият начин за тази рибка, 'щото винаги се интересувам и разпитвам местните рибари...а иначе ми беше подарък от вашият край :blush2:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Silwi25

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #3 -: 06 Май 2011, 09:49:05 »
Продукти:

Количеството риба и останалите съставки определяте вие. За моята рецепта аз ползвам две средни пъстърви, 1 лимон и 1 супена лъжица ленено семе.

Приготвяне:

Рибата се пържи за около 20 мин в нагорещено олио, докато придобие медено-златист цвят. След като я извадите и отцедите мазнината, нареждате парчетата на дъното на дълбока, широка чиния. Нарежете на шайби 1 лимон и наредете парчетата лимон върху рибата. Поръсвате с ленено семе върху лимоновите резени.
В случай, че ви остане лимон може да изцедите сока и да залеете рибата с него. За украса може да ползвате и някаква зеленина, а като добавка към рибата хубава бира и една салата от домати са страхотно допълнение.

Добър апетит!

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #4 -: 25 Май 2011, 18:36:16 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #5 -: 06 Юни 2011, 11:52:14 »

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #6 -: 26 Юни 2011, 21:05:15 »
Панирана риба на фурна
½ кг. Филе от бяла риба /аз съм правила с хек и пангасиус/

За маринатата
сока от 1 лимон
девисил
вегета
бял пипер
сол

За панировката
брашно
2 яйца
галета

Рибата се измива добре. Посоляваме я леко. В дълбока купа се слага сока от лимона, девисила, белия пипер и вегетата.Добавя се рибата и добре се разбърква. Покрива се с найлоново фолио и се прибира в хладилника. Така престоява около 10-12 часа. Когато е готова панираме, като я овалваме първо в брашно, после в яйца и накрая в галета. Подреждаме панираните филенца в тава покрита предварително с хартия за печене, заливаме с малко зехтин и печем.

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #7 -: 30 Юни 2011, 15:42:04 »
МАРИНИРАНИ МОРСКИ ДАРОВЕ







Продукти:

за около 300 г варени морски дарове
200 мл зехтин
1 лимон
1-2 лъжички оцет
морска сол
черен пипер
зелени подправки като риган, мащерка и  магданоз
парченце джинджифил
една глава китайски чесън
2 червени много люти чушлета





Начин на приготвяне:

   Нарязваме чесъна на тънки почти прозрачни филийки, подправките на ситно, а чушленцата на малки кръгли парченца. Настъргваме джинджифила, ръсим със сол и черен пипер и удавяме всичко в достатъчно олио. Количеството му е право пропорционално на това на морските дарове, защото последните трябва да могат да плуват почти спокойно в него.

Сега идва ред на най-важното за всеки дресинг и марината, а именно овкусяването балансирайки върху киселото, солта и с мазнината. Едното винаги неутрализира до някъде другото така, че ключа за златното средно се намира само във вас и никой не може толкова точно да ви го каже.

Толкова за маринатата.

Разбъркваме сега месцето с нея и, ако питате мен преди да го сложите в хладилника, сипете всичо в една найлонова торбичка като така я притиснете, че да може да се облее с течното всичко.

След един час хвърляме маринираните морските обитатели в предварително загрят тиган на котлона и за няколко къси секунди бланшираме всичко на най-силния огън.
 Тук наистина внимавайте много да не прекалите, защото вкуса на чесън трябва да си остане свеж и приятен.

Това е. Да ви е сладко!

Обичам го това огнено удоволствие.

Само не забравяйте на другия ден да си вземете отпуска, защото е твърде възможно с аромата и да отровите някого.






PS.

Тази рецепта е незаменима с гигантски скариди.
 Опитайте обезателно!
 По-добро мезе рядко ще срещнете.

Ами наздраве!


petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

elby

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 29
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #9 -: 11 Юли 2011, 17:22:56 »
Здравейте!Много се впечатлих от рецептата на Рейнбоу за панираната риба на фурна.Искам да попитам дали пането става хрупкаво като е на фурна?

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #10 -: 20 Юли 2011, 13:03:35 »

marabu

  • Гост
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #11 -: 19 Август 2011, 21:23:46 »
Сьомга с Маскарпоне и сушени домати



4 х 200 г филе сьомга
2 с. л. каперси
20 г сушени домати
шепа пресен магданоз
175 г сирене Маскарпоне
40 г брашно
20 г краве масло

настъргана кора от 1/2 лимон
сок от 1/2 лимон
сол
смлян черен пипер
зехтин
резени лимон


• Фурната се загрява на 220 С.
• Каперсите, доматите и магданозът се накълцват на дребно.
• След което се смесват в малка купа заедно със сиренето.
• В друга малка купа се стриват с пръсти маслото и брашното, докато сместа заприлича на малки трохи.
• Подправя се на вкус и се прибавя настърганата лимонова кора.
• Купата се покрива и се съхранява в хладилник преди употреба.
• Филетата сьомга се нареждат в намаслена със зехтин огнеупорна тава.
• Овкусяват се със сол и черен пипер на вкус, след което се поръсват с лимонов сок.
• Всяко филе се намазва с предварително приготвената смес от сирене и се поръсва с маслените трохи.
• Пече се на фурна 10 минути или докато трохите станат златисти и хрупкави.
• Рибата се поднася с резени лимон и зелен фасул по желание.


 

Hristinaaaaa

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 119
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #12 -: 24 Август 2011, 13:48:57 »
   СКУМРИЯ С АНГЛИЙСКА КАРТОФЕНА САЛАТА

    за 3 порции

    3 бр. средни скумрии
    3 стръка копър
    1/2 лимон (другата половинка можете да използвате за декорация)
    сол
    пипер
    2-3 скилидки чесън
    малко зехтин за намазване

   за картофената салата

   6 бр. средни картофа (по около 250 гр. за порция)
   2 ч.л. горчица
   1/2 ч.л. сол
   4 с.л. зехтин
   2 скилидки чесън (нарязани наситно или смачкани в хаванче)
   2 с.л. ябълков оцет
   2 стръка наситнен копър

       Изчиствате добре рибата, ако не сте я взели вече почистена, като отстраните главата, но я оставите цяла. Посолявате я отвътре и отвън, овкусявате я с черен питер. Напълвате кухината и с по едно стръгче копър, няколко фини резена чесън и 3 тънки полукръга от лимона. Намазвате скумрията леко с зехтин. Завивате всяка рибка в парче фолио и поставяте във фурна на 190 С за около 20-на минути (зависи от големината на рибата, но лесно можете да познаете по аромата). Когато скумрията е готова, извадете плънката от копър, лимон и чесън, тя вече си е свършила работата. На нейно място сложете свежи резенчета лимон или зеленчук по избор.
      За салатата сваряват обелените, нарязани на  2-3 сантиметрови кубчета в подсолена вода за около 20-на минути. Отцеждате и изплакнете за кратко с хладна вода.  За дресинга на салатата разбъркайте в купа останалите съставки и прибавяте отцедените картофи. Разбъркайте добре, за да се овкусят картофите напълно.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #13 -: 25 Август 2011, 14:13:15 »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Риба, рак, щука и прочие - 2
« Отговор #14 -: 28 Август 2011, 14:17:38 »
Мариновани скариди


 Ето ги любимите!

Рецептата и с морски дарове не е за пренебрегване, но с гарнели е оригинала и ще я откриете тук.

Опитайте я обезателно! Заслужава!















 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]