Автор Тема: Руска кухня  (Прочетена 16462 пъти)

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #15 -: 18 Май 2011, 17:44:01 »
Пирожки с яйца,колбас и зелен лук

1 пакет готово тесто,4-5 твърдо сварени яйца,150гр.колбас,1 връзка зелен лук,сол,чер пипер,1 яйце за намазване.

   Яйцата,лука и колбаса се нарязват на ситно и се разбъркват.Посоляват се и се поръсват с пипер.От тестото се късат топчета с големина на яйце,разплескват се,слагат се по 2 лъжици плънка и се залепят пирожките.Поставят се в намаслена тава със защипката надолу.Оставят се за кратко да втасат.Намазват се с разбито яйце и се пекат на 180С до зачервяване.

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #16 -: 18 Май 2011, 17:55:45 »
    Домашен квас

  При думичката "квас" в съзнанието ми изплуват спомени от детството,спомени за количките с голям надпис "КВАС" по улиците на Москва,за халбите със студена пенлива напитка,за емайлираното човенче в ръцете ми,пълно догоре,което се старая да не разлея,докато го донеса до дома.
  Сега си приготвям квас у дома.Напитката която се получава е много близка по вкус до тази,която помня:

в 3л.буркан слагам препечени ръжени сухари - две шепи,5-6с.л.захар(колкото повече захар,толкова по-висок ще е алкохолния градус на кваса,затова не прекалявайте,половин кубче мая и ако имам прясна мента- клонче.Заливам с преварена и охладена до около 35С (да е топличка)вода.Завързвам гърлото с марля и оставям на плота в кухнята.На другия ден изваждам размекнатите сухари и оставям пак.Може да отнеме ден,а може и до 2-3 дни - като се запени много прецеждам,пробвам на вкус,ако иска още захар добавям,бъркам да се разтопи и разливам в пластмасови бутилки - 1л,1,5л. или 2л.Слагам на всяка бутилка по 3-5-7 стафидки и запечатвам.Слагам в хладилника легнали.След 3 дни е готов за пиене,газиран,леко резлив. И сега:утайката която остава на дъното на буркана не се изхвърля.Размивам 2-3с.л. ръжено брашно,пак 3-4с.л.захар и заливам пак с преварена вода - това е следващата порция квас.По същата технология само без да се добавя мая. След 2-3 порции изхвърлям малко от утайката,за да има място за новата,но задължително трябва да има и от старата.


marabu

  • Гост
Re: Руска кухня
« Отговор #17 -: 18 Май 2011, 20:59:38 »
На мен ми изплу спомена за найлонови пликове с които се пазаруваше квас или бира  ::)  Много добра рецепта  за идващите жеги :thumbup:

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #18 -: 26 Май 2011, 09:32:49 »
    Торта "Птиче мляко"

   Това е вариант на прочутата руска торта,който може да се приготви в домашни условия.Много нежна и вкусна торта!

Продукти за блата:
2 яйца
100гр.захар
80гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
сок от компот за сиропиране
Продукти за крема:
 5 яйца
1ч.ч.захар
125гр.краве масло
1/2ч.ч.прясно мляко
1с.л.брашно
20гр.желатин
Продукти за глазурата:
150гр.шоколад
50гр.краве масло
1-2с.л.прясно мляко

   Яйцата и захарта се разбиват с миксер,добавя се внимателно брашното с бакпулвера,излива се в кръгла форма 26см и се изпича блата.Охлажда се,поставя се в разкопчаваща се форма за торта и се сиропира.
    крема: Желатина се накисва в малко вода да набъбне,след което се разтопява на водна баня. Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем.Когато крема изстине до стайна температура към него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера. Белтъците се бият с останалата захар на сняг.Смесват се жълтъчния крем,белтъците и разтопения желатин.Сместа се излива веднага върху приготвения блат и се заравнява.Охлажда се за 1 час в хладилник.
   глазурата: Стопяват се на водна баня продуктите,охлажда се и се залива тортата.

Motarnikova

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Борш по Новочеркаски
« Отговор #19 -: 27 Януари 2012, 23:31:36 »
Живях 5 години в град Новочеркаск и искам  да споделя местна рецепта за борш-много вкусен и хранителен.Продукти:
 1 пиле,нарязано на порции
 няколко картофа - 3-4 бр
 1 малка зелка,нарязана на тънки ивици
 2 моркова,нарязани на тънки ивички
 5-6 зърна чер пипер
 3 бр дафинов лист
 шепа грах,може и консерва
 1 зелена чушка,нарязана на ивици
 копър,магданоз и целина
 една средно голяма глава червено цвекло,нарязано на малки кубчета,2 обелени домата,нарязани на ситно или настъргани, 1 глава лук.
 олио да покрие тигана.
Приготовление: Сваряваме нарязаното на порции пиле с черния пипер,дафиновия лист ,лука,цепнат на 4. Към полуготовото пиле се прибавят картофите,нарязани на кубчета,граха и чушката.Малко преди ястието да е готово се прибавя,зелето и морковите/трябва да хрупат/,
запържените домати и цвекло.Накрая подправките.Сервира се  с прибавяне на твърдо сварено яйце и заквасена сметана за всяка порция.

 .

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]