Автор Тема: Риба, рак, щука и прочие  (Прочетена 325691 пъти)

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #150 -: 06 Декември 2008, 18:03:15 »
Mallury, днес приготвих сьомгата по твоя начин- със сусам / при мен на брашно/ и копър, стана много вкусна- благодаря ти! Малко се заплеснах на телефона и сам я препекла повечко....

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #151 -: 07 Декември 2008, 01:23:18 »

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #152 -: 22 Декември 2008, 10:42:24 »
Рибена чорба
Необходими продукти
400гр. риба -шаран,бяла риба
1глава червен лук
100гр. моркови
1/2 глава целина
корени магданоз
150гр.червени домати 3-4 броя
150 гр. картофи 2-3 броя
2 с.л. добре напълнени с ориз / с връх /
девисил,дафинов лист, няколко зърна чер пипер,лимон,магданоз и сол на вкус.

Начин на приготовление:
В тенджера за около десетина минути в 1,5л. вода варим рибата,която предварително е нарязани на шайби. Отнемане от огъня.Прецеждаме рибата през цедка. Бульонът се кипва. Прибавят се задушените в маслото и малко вода ситно нарязани лук, моркови,магданозови корени,целината нарязана на малки кубчета и ориза. Вари се около 10-15мин. Добавят се ситно нарязаните картофи / аз понякога ги настъргвам с ренде/, рибата, изчистена от кости и надробена на дребно , обелените и настъргани домати,черният пипер, дафиновият лист и девесилът.Когато картофите омекнат, чорбата се отстранява от огъна и поръсва със ситно нарязания магданоз и посоляваме на вкус.
Понякога застройвам чорбата с едно яйце, използвам само жълтъка, като го разбивам с 1сл. оцет.Поднасям чорбата с резенчета лимон.
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
« Последна редакция: 04 Януари 2009, 19:19:24 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #154 -: 06 Януари 2009, 14:06:58 »
ФИЛЕ ОТ СЬОМГА СЪС СУШЕНИ ДОМАТИ



необходими продукти за 4 порции:
 1 кг.филе от сьомга / може и друго филе/
25 гр.сушени домати
сока от 2 лимона
зехтин
няколко капки бяло вино
дивесил, черен и червен пипер / може и естрагон, ако обичате-придава много изискан аромат /
1 гл.чесън
лук или др.зеленчуци по желание/броколи, гъби,карфиол/

Филето разпределям на 4 парчета, подреждам в тавичката, и заливам със марината,приготвена от лимоновия сок,  виното, капки зехтин, подправките, дивесила,скилидките чесън - нарязани или пасирани. Ако разполагате с време, може да постои така, преди печенето.
По желание , може да се сложат около рибата разл.зеленчуци- така ще е готова и гарнитурата.Аз слагам лук на половинки, броколи, карфиол, гъби-каквото имам.... Изпича се за около 30 минути. Сервира се с охладено бяло винце.

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #155 -: 08 Януари 2009, 23:02:41 »
Задушена риба

Продукти:
1/2 кг. рибно филе
4 червени домата
4 глави лук
3 скилидки чесън
1ч.л. смлян чер пипер
3с.л. лимонов сок
1 и 1/2 к.ч. олио, сол на вкус.
В тенджера сгорещяваме олиото и запържваме до златисто нарязания на филийки лук. Прибавяме нарязаните на ситно скилидки чесън, обелените и настъргани на едро ренде домати, черния пипер и сол на вкус.Рибното филе нарязваме на парчета / 15 мин. преди употребата трябва да сме поръсили с лимонов сок и натъркали със сол/ и слагаме в тенджерата. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. На умерен огън под похлупак задушаваме около 30 мин.
« Последна редакция: 08 Януари 2009, 23:30:19 от pep-4o »
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.

Mallury

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 78
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #157 -: 14 Януари 2009, 23:40:13 »
Халибут в сос от червени чушки,бадеми и шери


2 с.л зехтин
1 лук
2 червени чушки,нарязани на ситно
1 1/2 ч. л сол
3 скилидки чесън
1/3 ч. шери
1 ч. сок от миди
1/4 чаша бланширани бадеми
1/2 с .л. смелен пипер
около 1 кг филе от халибут/ може да баде заменено с филе от калкан,пастърва,бяла риба.../
2 ч.л. накълцан магданоз

- В голям ,дълбок тиган за пържене загрявате зехтина
- Добавяте нарязаниият лук,чушките,солта, Разбърквате периобично, докъто лука омекне
- Добавяте чесъна и шерито, оставяте да покъкри още минута
- Добавяте сока от миди. Намаляте огъня ,похлупвате тигана и ври още 10 мин.
- Съдържанието на тигана го изсипвате в блендер и го пюрирате, като добавите бадемите и пипера.
- Готовият сос връщате в тигана,нареждате порциите риба , похлупвате тигана и задушате ястието на слаб огън за около 10-15 мин.
- Сервирате рибата и соса поръсени с нарязаниият на ситно магданоз и купичка сварен ориз

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #158 -: 16 Януари 2009, 11:12:19 »

Abra

  • Мама на Рене
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1760
  • Dimitrana S.

marabu

  • Гост
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #160 -: 24 Януари 2009, 00:55:13 »
Печени картофи и риба на фурна със сос Тартар




1 кг картофи
мазнина за печене
960 г (8 броя) филета бяла риба
35 г брашно
3 белтъка
1 1/2 с л прясно мляко
155 г хлебни трохи
120 царевичeн корнфлейкс


СОС ТАРТАР

2 жълтъка
1 1/2 с л лимонов сок
1/2 ч л суха горчица
240 мл олио
3 с л прясно мляко
3 с л ситно нарязани кисели краставички
3 с л ситно нарязани каперси
3 с л ситно нарязан див чесън


• Фурната се загрява на 200 С.
• Картофите се измиват, обелват се и се нарязан на филии с дебелина 1 см, след което на пръчици, дебели 1 см. <br>
• Нареждат в намаслена огнеупорна тава и отгоре се напръскват с олио.
• Картофите се пекат непокрити 35 минути или до златист цвят.
• Белтъците се разбиват леко и се разбъркват с млякото.
• Царевичният корнфлейкс се натрошава в блендер и се смесва с хлебните трохи.
• Междувременно рибата се овалва в брашното и се изтръсква от излишното брашно.
• След което се потапя в белтъчната смес и накрая в панировката.
• Панираните рибни филета се нареждат на един ред в намаслена, огнеупорна тава.
• Пекат се непокрити 20 минути (използват се последните 20 минути от печенето на картофите).
• Междувременно се приготвя сосът Тартар.
• В блендер се поставят жълтъците, лимоновият сок и сухата горчица.
• Разбиват се до сгъстяване.
• Без да се изключва уредът на тънка струйка се налива олиото, като се изчаква сосът да се посгъсти, преди д се налее следващата порция.
• Прехвърля се в купа, и се разбърква с прясното мляко до желаната консистенция.
• Добавят се краставиците, каперсите и див чесън и всичко се разбърква.


източник : 4 kids to cook AWW

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

pepelia6ka

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1493
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #162 -: 02 Февруари 2009, 20:26:25 »
 Филе от костур с терияки сос  и сушени домати



1 кг.филе от костур/ или всяко друго рибно филе/
50.гр.сушени домати
терияки сос на Кикоман
черен пипер
1 глава лук
дивесил

за соса Тартар

кисело мляко
кисели краставички
копър
чесън

Рибата шпиковам с предварително накиснатите домати и заливам с малко терияки сос. Сол не слагам, защото той е солен, достатъчно за нашия вкус. Отгоре върху рибата нареждам кръгчета лук, черен пипер и дивесил. Пека във фурна.
Соса Тартар правя като смесвам млякото, нарязаните кисели краставички и подправките.
Сервирам рибата със зеленчуци на пара и соса Тартар. Бялото вино или бирата са препоръчителни.
« Последна редакция: 02 Февруари 2009, 20:45:11 от Mariana G »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #163 -: 04 Февруари 2009, 12:57:53 »

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2069
  • Еми
Re: Риба, рак, щука и прочие
« Отговор #164 -: 27 Февруари 2009, 22:00:34 »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[Днес в 14:09:04]


Re: Сръбски ресторант от cvetozara123
[23 Октомври 2017, 22:09:49 ]


Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]