Автор Тема: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"  (Прочетена 139910 пъти)

valiast

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #75 -: 30 Април 2011, 12:19:19 »
Телешко руло с подправки, розмарин картофи и сос от червено вино


За 4 порции:

За телешкото:
600 гр телешко филе, чисто
Сол, черен пипер
4 сл нарязани билки
Кухненска връв
1 сл олио
2 глави лук
2 клончета мащерка
2 клончета розмарин
5 сл соев сос


За розмарин картофите
1 кг картофи
3 сл масло
2 клончета от розмарин
Сол, черен пипер

За соса:
2 глави червен лук
20 гр захар
¼ л вино
2 клончета мащерка
¼ л червено порто
4 с.л. Марсала

Начин на приготвяне:
1. телешко филе се реже по дължината и се начуква. Подправя се със сол и черен пипер и се поръсва с билките. Навива се на руло и се завързва с кухненската връв. Загрейте олиото в голям тиган и запържете филето добре от всички страни.
2. Загрейте фурната на 110 ° C. Обелете лука и нарежете главите  на четвъртинки. Измийте мащерката и розмарина и ги прибавете заедно с лука в тигана, запържете леко. Прибавете соевия сос и варете, докато лука прибие блясък. Преместете месото и останалите съставки в тава и печете около 1 час.
3. За розмарин картофите“ Сварете и обелете картофите. Загрейте маслото в тиган, прибавете рпзмарина и картофите и запържете добре. Подправя се със сол и черен пипер.
4. За соса обелете лука и го нарежете на ленти. Карамелизирайте захарта в тиган и запържете леко лука  в карамела. Прибавете червеното вино и мащерката. Варете докато се редуцира до половината. Дoбавете портото и марсалата и оставете да ври докато остане 100 мл сос. Прецедете през цетка и сервирайте с месото и картофите.

източник : vale-cooking-and-fun.blogspot.com
« Последна редакция: 30 Април 2011, 13:58:40 от marabu »

sstani_slava

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 100
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #76 -: 30 Април 2011, 16:24:26 »
Зелен фасул с млечен сос

Признавам си, че не обичам да приготвям и да ям зелен фасул. У дома дори с месец не се „преглъща” този зеленчук. Но тъй като съм решила да направя всички (или почти всички) рецепти от старите книги, които имам, днес сготвих зелен фасул с млечен сос.
Тази рецепта привлече вниманието ми заради соса. Обожавам мляко и млечни и всички рецепти с тези продукти. Препоръчвам ястията с млечен сос за изготвяне на детски менюта. Малките деца традиционно харесват всичко с мляко. Успех!



Необходими продукти:
¾ кг млад зелен фасул 3 с.л. брашно
5-6 с.л. мазнина
300 мл прясна мляко
300 мл отвара от фасула
пресен магданоз или пресен копър

Начин на приготвяне:
Фасула се почиства, нарязва и сварява в подсолена вода.
Може да се използва готов консервиран фасул.
Брашното се запържва в мазнината за много кратко, колкото да е не съвсем сурово.
Налива се прясното мляко и отварата.
Бърка се до получаване на сос.
Когато заври се добавя сварения/консервиран фасул.
Ястието къкри 4-5 минути на тих огън.
Поднася се поръсено с пресен магданоз или копър.

Източник: Съвременна готварска книга, 1966 г., с. 185, р. 457.
Дай шанс на всеки твой ден да бъде най-добрия в живота ти.
Ароматно в кулата на вещицата

dr.dobreva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #77 -: 30 Април 2011, 17:21:55 »
TORTA PASQUALINA


TARTA PASQUALINA

Наричат я още "традиционен великденски кейк" и идва от област Лигурия, Италия.
Тестото за основата е от 33 листа, символизиращи Христовата възраст,  а яйцата са
12, като 12-те апостола.
 
Аз ви предлагам един малко изменен вариант, по отношение на плънката, който се
получи много вкусен!
 
А тестото е  многолистно, готово, но не е българско.
За това имитира малко домашно направено.
След като поомекне /извадено от фризер/ се разточва и се отрязват два кръга с различен диаметър - единия по-голям от диаметъра на тавичката, в която ще го приготвите
/моята е 28 см/, другият е по-малък.
 


 

 
За плънката използвах:
 
400 г спанак /моят беше замразен/
3-4 стръка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
300 г гъби
4о г масло
40 г брашно
250- 300 мл прясно мляко
настърган кашкавал, или синьо сирене
4 яйца
1 жълтък с малко прясно мляко за намазване
40-50 г масло за задушаване на зеленчуците
 
 
 
Спанакът, размразен и отцеден /ако е пресен, леко бланширан и нарязан,
се задушава заедно с нарязаните лук и чесън.
Добавят се гъбите и се задушават до омекване.
Сместа трябва да е без остатъчна течност.
Приготвя се много гъст бешамел от продуктите /количеството на млякото
е ориентировачно/ към който се добавя настърганият кашкавал, или сирене.
Разбърква се много добре със зеленчуковата смес.
овкусява се със сол и черен/бял пипер.

Тестото се разделя по описания начин на две части.
Първият кръг се поставя на дъното на тавичката, с краища излизащи навън.
Отгоре се изсипва плънката.
Върху нея /с леко оформяне на гнезда / се чукват яйцата.
Ако искате можете леко да ги поширате предварително.
Отгоре се поставя втората кора от тестото, като краищата на долната се поставят и притискат върху горната кора.
Намазва се с жълтъка, разреден с малко прясно мляко.
Правят се разрези отгоре, за да излиза влагата при печене.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса до готовност!

Получи се превъзходно ястие, с хрупкаво тесто и много вкусна, кремообразна
плънка.
Dani :-)

dr.dobreva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #78 -: 30 Април 2011, 17:30:43 »
КИШ С ТИКВИЧКИ И СИРЕНЕ ФЕТА ВЪРХУ КОРА ОТ КАФЯВ ОРИЗ






Продукти
за оризовата кора

2ч.ч. кафяв ориз, сготвен
1 яйце
1/4 ч.ч. настърган грюер/или друг кашкавал/

Плънка

4 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. тиквички, настъргани и отцедени
1/4 ч.ч. пресни подправки като копър, мента магданоз, гьозум
2 стръка зелен лук/ аз сложих малко нарязан стар
2-3 скилидки чесън, нарязани
1 ч.ч. сирене фета или друго по избор
сол и пипер  на вкус

Оризът се сварява според указанията.
Аз го накисвам за няколко часа/може и цяла нощ/
Добавям  във водата и 1 зеленчуков булоьн.

В купа се разбива яйцето, добавят  се настъргания кашкавал
и ориза и се разбъркват добре.
Изсипват се в тавичка и се притиска добре отгоре.
Изпича се в загрята до 220 градуса фурна за 5-7 минути, да започне да покафенява.
Не го дръжте много да не се изсуши.

В тиган с дебело дъно, в малко зехтин се задушават нарязаните лук и чесън, добавят се настърганите тиквички и леко се завъртат  в мазнината.
В купа се разбиват яйцата, прясното мляко, добавят се подправките, нарязани, сиренето
и се овкусяват.
Изсипват се върху ориза.
Пече се във загрята до 180 градуса фурна 35-40 минути.


Става много вкусно.
Оризът не е слепнат заради яйцето и кашкавала, който се разтапя.
А зеленчуковата смес с подправките/ аз сложих доста джоджен/ е много ароматна.
Dani :-)

dr.dobreva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #79 -: 30 Април 2011, 17:34:09 »
ДИП ОТ МАГДАНОЗ


Предлагам ви  един дип, с основно действащо лице - магданоз!
Е, като добавим към него и крем сиренце, подправки, ядки и....
нещата си идват на място.



И така
взимаме :

2-3 връзки магданоз
3 -4 скилидки чесън
100 г ядки - орехови / по рецепта - кедрови/
75 г заквасена сметана
200 г крем сирене
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. сол
60-1оо г пармезан /при мен козе кашкавал, настърган/

Всички продукти се пасират с изключение на кашкавала, който се добавя накрая.
Посочените количества търпят промяна, за да се получи кремообразна консистенция
Dani :-)

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #80 -: 30 Април 2011, 18:50:15 »
  Включвам се и аз с едно леко и вкусно предложение,подходящо за предястие,салата или даже за лека вечеря:

Салата със спанак в кашкавалени кошнички

200гр.кашкавал,
2 шепи свеж спанак,
100гр.прошуто,
2-3с.л.царевица,
100гр.пушен кашкавал,
маслини,
лим.сок,з
ехтин,сол,
1ч.л.горчица.

   В нагорещен незалепващ тиган се настъргва на купчинка кашкавал.Оставя се да се поразтопи и леко да се запече, изважда се с лопатка и се поставя върху обърната наопъки чашка да се охлади.След като изстине се получава кошничката.Спанака се нарязва или накъсва,добавят се царевицата,нарязания пушен кашкавал и прошутото.За дресинга - лимоновия сок,горчицата,зехтина и солта се разбиват с вилица и се подправя салатата.Във всяка кашкавалена кошничка се сипват по 2-3 лъжици салата,украсява се с маслини и се поднася.


dr.dobreva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #81 -: 01 Май 2011, 15:44:58 »
Изпращам ви още една много вкусна рецепта :)

НАЙ-ВКУСНИЯТ ЗЕЛЕН БОБ...

Обичам зелен боб, от тънкия, както и жълтия.



Ако и вие сте любители на този зеленчук, трябва да имате:
/грамажът е ориентировачен/

800 г зелен боб
4-5 слайс- а бекон, нарязани
1 глава, нарязан лук
4-5 скилидки чесън, нарязани
4 с.л. масло
4 с.л. брашно
400 мл прясно мляко
100 мл сметана
сол
бял, черен пипер прясно смлени
1 ч.ч. настърган кашкавал / пушен, чедар/
1 ч.ч хлебни трохи

Измитият зелен боб се поставя във вряща вода, с малко сол.
Веднага след сваляне от огъня, трябва да се постави в ледена вода, за да спре процесът на готвене и да остане с този прекрасен, зелен цвят.
В тиган се поставя нарязаният бекон и след като започне да се стапя мазнината му се добавят нарязания лук и чесън.
Оставят се да покафенеят.

Бешамелът се приготвя отделно от маслото, брашното, прясното мляко и сметаната,
добавена за още по-голяма плътност.
след което добавих
сметаната и настъргания кашкавал.

Разбърква се  до хомогенност.
Бобът се изсипва в тавичка, намаслена леко, отгоре се изсипва бешамелът с добавените
бекон, лук и чесън.
Върху тях се поръсват хлебните  трохи.

Слага се във фурната /180 градуса/ за 30-40 минути, или докато се запекат трохите.
След изтиване / ако имате достатъчно търпение, защото бекона ухае невероятно/
се сервира :)

Сигурно вече ви се иска да го опитате.

Ами заповядайте :)
Dani :-)

dr.dobreva

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 6
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #82 -: 01 Май 2011, 15:50:12 »
Понеже темата ви за конкурса е с любимите ми "зелении" се изкушавам да ви изпратя още една рецепта :)

ЕДНО ТОЛКОВА ЦВЕТНО ПОСТНО ЯСТИЕ

Все повече започвам да искам да гледам ярки, слънчеви цветове :)
Така  реших да приготвя това цветно удоволствие!





Количествата на продуктите бихте могли да ги променяте, според предпочитанията си

400 г нахут от консерва / може и да си го сварите/
400 г нарязани домати от консерва
2-3 картофа
1 морков
200 г спанак,
1 глава лук
няколко скилидки чесън
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
1 ч.л. зелена къри Thai паста
зехтин за задушаване
сол
черен/бял пипер
бульон кубче, или пилешки, ако имате

В зехтина задушаваме нарязания лук, добавяме настъргания джинджифил, къри пастата, нарязаните картофи и морков и ги завъртаме в мазнината.
Добавяме бульона и готвим почти до готовност.

Пресният спанак след почистването го бланширам, или приготвям на пара.
Добавя се  нахута и доматите.
Овкусява се със солта и пипера.

Сервира се естествено с хубав хляб.
Dani :-)

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #83 -: 02 Май 2011, 11:20:39 »
СТУДЕНА МЛЕЧНА ТЕРИНА

Продукти:
1 кг изцедено овче кисело мляко
150 гр. настъргано овче сирене
1 връзка репички
5 кисели краставички
5 стръка пресен лук
10 маслини
сол
бял пипер
олио
1 пакетче желатин

Приготвяне:
Към млякото се добавят сиренето и нарязаните на кубчета репички, кисели краставички, пресен лук, маслини. Овкусява се с пипера, олио и сол. Добавя се предварително разтворения на водна баня желатин. Насипва се в желана форма и се прибира в хладилника, докато стегне. После се нарязва на резени.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #84 -: 02 Май 2011, 11:21:42 »
СУПА С АГНЕШКИ ЧРЕВЦА И ЛЕВУРДА 


Продукти:
500 г агнешки чревца
няколко стръка магданоз
1-2 стръка зелен лук
десетина листа левурда
черен пипер
сол, чесън и оцет на вкус
50г краве масло
1 с. л. червен пипер
1-2 с. л. брашно
100 мл прясно мляко

Приготвяне:
Почистените чревца се заливат със студена вода и се сварява. Бульонът се прецежда, а сварените чревца се нарязват на малки парченца. Левурдата, магданозът и стръкът зелен лук се нарязват надребно и се запържват в масло. Поръсват се със сол, брашно и червен пипер и се заливат с прясното мляко. Долива се бульона. Нарязаните чревца се връщат в тенджерата с прецедения бульон. Сипва се сместа с левурдата и се вари няколко минути. Чорбата се поднася със смес от счукан чесън, сол.
Чудесна супичка.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #85 -: 02 Май 2011, 11:22:40 »

ТАРАТОР С РЕПИЧКИ

Продукти:
1 връзка репички
2 кисели млека
сол на вкус
1/2 връзка копър
2-3 ск.чесън
2-3 ореха
1-2 с.л. олио

Приготвяне:
Репичките се нарязват ситно, разбъркват се с млякото, солта, олиото, счукания чесън и смлените орехи.
По желание може да се разреди с вода.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #86 -: 02 Май 2011, 11:23:56 »
Хайде и една много вкусна

АГНЕШКА СУПА С МАГДАНОЗ
/дори двамата неядящи магданоз я харесаха  /

Продукти:
300-400гр. агнешко месо
сол
2-3 с.л. масло
1 връзка ситно нарязан зелен лук
1с.л. брашно
1 връзка нарязан магданоз
1 яйце
3-4 с.л. кисело мляко

Приготвяне:
 Месото се нарязва на малки късчета и се вари в студена вода. Посолява се. Когато е наполовина сварено леко се запържват в маслото зеленият лук, брашното и магзанозът, сместта се разрежда с част от бульона и се изсипва в супата. Вари се до готовност на месото и супата се застройва с яйцето и киселото мляко.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #87 -: 02 Май 2011, 11:25:20 »
Супа от гъби, булгур и левурда
Продукти:
250-300гр. Гъби
1 к.ч. булгур
10 –тина стръка левурда /мечи лук, див чесън/
1 ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
Черен пипер
Сол
Олио
Масло

Приготвяне:
В 2-3 с.л. олио+бучка масло се задушават гъбите, добавя се левурдата да се задуши и тя, после брашното и червения пипер. Налива се вода до желана гъстота и прясното мляко. Като заври се добавя булгура, сол, черен пипер. Вари се докато се свари булгура. Може да се застрои и с яйце. Аз не сложих.
Моя измислица, бърза и лесна, но вкусна се получи.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #88 -: 02 Май 2011, 11:26:45 »
Да ви предложа още една много вкусна супа

Агнешка супа "Магирица"

Продукти:
1кг. агнешки дреболии /агнешки комплект/
2-3 връзки пресен лук
1 връзка копър
1 чаена чаша ориз
Сока от 1 лимон
2-3 яйца
1 червена чушка за украса
2-3 с.л. масло
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Вътрешностите се измиват, заливат се със студена вода и се кипват, след което водата се сменя. Слагат се отново да се сварят за 15-20 минути. Изваждат се, нарязват се на дребни парчета и се връщат в прецедения бульон. Като заври се добавят  ситно нарязаните лук и копър,  маслото и ориза. Разбиват се яйцата и към тях на тънка струйка се добавя лимоновия сок, като се разбива. Проверява се дали дреболиите и ориза са готови и се дръпва от огъня. Постепенно се добавя яйчената смес, като се бърка, да не се пресече. Поднася се с дребно нарязана чушка за украса.


vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: КОНКУРС "Моeтo любимо пролетно ястие"
« Отговор #89 -: 02 Май 2011, 11:27:44 »
Хайде и една

Чорба от агнешко месо по кюстендилски

Продукти:
400гр. агнешко месо
1 морков
1/2 глава целина
2-3 картофа
1 с.л. брашно
1 глава лук
2-3 домата или смлени от консерва
3-4 скилидки чесън
олио
магданоз
кимион
черен пипер
сол

Приготвяне:
Месото се измива, нарязва се на късчета , залива се с 7 чаши студена вода и се слага да се вари. Посолява се.Добавят се нарязаните на дребно моркови и целина. В мазнината се задушава лука и брашното. Добавят се към чорбата. След малко се прибавят нарязаните на кубчета картофи и на ситно домати. Вари се до готовност на продуктите. Малко преди сваляне от огъня се добавя смачканите скилидки чесън. Супата се поръсва с нарязан магданоз, черен пипер и кимион. Поднася се гореща.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от mariqna44
[Днес в 08:34:36]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]