Автор Тема: Руска кухня  (Прочетена 20033 пъти)

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #15 -: 18 Май 2011, 17:44:01 »
Пирожки с яйца,колбас и зелен лук

1 пакет готово тесто,4-5 твърдо сварени яйца,150гр.колбас,1 връзка зелен лук,сол,чер пипер,1 яйце за намазване.

   Яйцата,лука и колбаса се нарязват на ситно и се разбъркват.Посоляват се и се поръсват с пипер.От тестото се късат топчета с големина на яйце,разплескват се,слагат се по 2 лъжици плънка и се залепят пирожките.Поставят се в намаслена тава със защипката надолу.Оставят се за кратко да втасат.Намазват се с разбито яйце и се пекат на 180С до зачервяване.

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #16 -: 18 Май 2011, 17:55:45 »
    Домашен квас

  При думичката "квас" в съзнанието ми изплуват спомени от детството,спомени за количките с голям надпис "КВАС" по улиците на Москва,за халбите със студена пенлива напитка,за емайлираното човенче в ръцете ми,пълно догоре,което се старая да не разлея,докато го донеса до дома.
  Сега си приготвям квас у дома.Напитката която се получава е много близка по вкус до тази,която помня:

в 3л.буркан слагам препечени ръжени сухари - две шепи,5-6с.л.захар(колкото повече захар,толкова по-висок ще е алкохолния градус на кваса,затова не прекалявайте,половин кубче мая и ако имам прясна мента- клонче.Заливам с преварена и охладена до около 35С (да е топличка)вода.Завързвам гърлото с марля и оставям на плота в кухнята.На другия ден изваждам размекнатите сухари и оставям пак.Може да отнеме ден,а може и до 2-3 дни - като се запени много прецеждам,пробвам на вкус,ако иска още захар добавям,бъркам да се разтопи и разливам в пластмасови бутилки - 1л,1,5л. или 2л.Слагам на всяка бутилка по 3-5-7 стафидки и запечатвам.Слагам в хладилника легнали.След 3 дни е готов за пиене,газиран,леко резлив. И сега:утайката която остава на дъното на буркана не се изхвърля.Размивам 2-3с.л. ръжено брашно,пак 3-4с.л.захар и заливам пак с преварена вода - това е следващата порция квас.По същата технология само без да се добавя мая. След 2-3 порции изхвърлям малко от утайката,за да има място за новата,но задължително трябва да има и от старата.


marabu

  • Гост
Re: Руска кухня
« Отговор #17 -: 18 Май 2011, 20:59:38 »
На мен ми изплу спомена за найлонови пликове с които се пазаруваше квас или бира  ::)  Много добра рецепта  за идващите жеги :thumbup:

neveja

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 247
  • С усмивка животът е песен!
Re: Руска кухня
« Отговор #18 -: 26 Май 2011, 09:32:49 »
    Торта "Птиче мляко"

   Това е вариант на прочутата руска торта,който може да се приготви в домашни условия.Много нежна и вкусна торта!

Продукти за блата:
2 яйца
100гр.захар
80гр.брашно
1ч.л.бакпулвер
сок от компот за сиропиране
Продукти за крема:
 5 яйца
1ч.ч.захар
125гр.краве масло
1/2ч.ч.прясно мляко
1с.л.брашно
20гр.желатин
Продукти за глазурата:
150гр.шоколад
50гр.краве масло
1-2с.л.прясно мляко

   Яйцата и захарта се разбиват с миксер,добавя се внимателно брашното с бакпулвера,излива се в кръгла форма 26см и се изпича блата.Охлажда се,поставя се в разкопчаваща се форма за торта и се сиропира.
    крема: Желатина се накисва в малко вода да набъбне,след което се разтопява на водна баня. Жълтъците,половината захар и брашното се разбъркват с млякото и се сваряват на водна баня до гладък гъст крем.Когато крема изстине до стайна температура към него се добавя разбитото на пяна масло и се доразбива с миксера. Белтъците се бият с останалата захар на сняг.Смесват се жълтъчния крем,белтъците и разтопения желатин.Сместа се излива веднага върху приготвения блат и се заравнява.Охлажда се за 1 час в хладилник.
   глазурата: Стопяват се на водна баня продуктите,охлажда се и се залива тортата.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • Kitana6: Жалко за форума.
    21 Октомври 2020, 07:34:18
  • petty: Жалко за форума. Само глупости има вече. Добре, че старите теми стоят. Има много ценни рецепти
    10 Октомври 2020, 21:29:40
  • Снежка: гледам, че и последната коментирана тема е от 2017 година
    10 Септември 2020, 11:01:13
  • Снежка: Леле, тук никой не пише вече
    10 Септември 2020, 11:00:53
  • martinino: Салам
    06 Април 2020, 21:41:41
  • marchela: свински уши
    24 Март 2020, 17:45:08
  • flea: Кюфтета
    17 Март 2020, 20:03:10
  • kalasita: кюфтета
    02 Март 2020, 13:53:10
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59

* Последното от форума

Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 20:00:35 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:59:56 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:59:16 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:58:46 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:58:15 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:57:43 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:57:05 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:56:31 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:55:57 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:55:19 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:54:23 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:53:30 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:52:32 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:51:50 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:50:55 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:50:07 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:49:09 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:48:18 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:47:24 ]


Типография Вестфалика Казань от Thomaszog
[27 Октомври 2020, 19:46:22 ]