Много ми бе полезен форума с оформянето на питки и нови рецепти.Показали сте чудесни неща. Ще ви предложа рецепта за сиропирани розички,дано ви хареса!Ако вече е предлагана -извинявам се. Опитах ги на кръщенето на племенника ми преди години и стана любима рецепта на децата ми.
Сиропирани розиПродукти:
3 яйца, 250мл. прясно мляко, половин кубче мая, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л.захар, 2 ванилии, брашно около 1 кг, масло или олио за намазване на корите и за намазняване на тавата, захарен сироп- 1,300л вода, 1.300 захар, 2 ванилии.
В кладенче от брашно се сипват 3 яйца , разтворената в част от топлото мляко мая +солта+захарта, и останалото мляко+ванилиите.замесва се тесто докато спре да лепне- не твърдо.

Разделя се на 3 топки.

Всяка топка се разточва на кора с диаметър около 60 см.-посипва се с брашно за да не лепне при точенето.

Намазва се с масло или олио цялата повърхност.

Навива се на руло

и се реже напреко на парченца около 1см широки.

Поставят се в намаслената тава с разреза нагоре.на разстояние едно от друго.

Така и с другите две кори.Оставят се да втасат.

Пекат се на 200гр. до изпичане/порозовяване/ .

Сварява се захарния сироп .Поливат се изстиналите розички с топлия сироп.

Оставят се няколко часа да поемат.Да ви е сладко.

Пекат се в тава поне 35см в диаметър. Надуват се , затова имайте предвид ,че ще се сиропират-добре е тавата да е дълбока иначе горната част ще остане суха.Излизат около 50 броя.По принцип рецептата е двойна, но излизат много затова ви показах с половин доза.
http://morskaah.snimka.bg/cooking/kulinariya.575139.22611606