Автор Тема: сиропирани рози  (Прочетена 15049 пъти)

more

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 20
сиропирани рози
« -: 04 Март 2011, 17:15:40 »
Много ми бе полезен форума с оформянето  на питки и нови рецепти.Показали сте чудесни неща. Ще ви предложа рецепта за сиропирани розички,дано ви хареса!Ако вече е предлагана -извинявам се. Опитах ги на кръщенето на племенника ми преди години и стана любима рецепта на децата ми.
Сиропирани рози
Продукти:
3 яйца, 250мл. прясно мляко, половин кубче мая, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л.захар, 2 ванилии, брашно около 1 кг, масло или олио за намазване на корите и за намазняване на тавата, захарен сироп- 1,300л вода, 1.300 захар, 2 ванилии.
В кладенче от брашно се сипват 3 яйца , разтворената в част от топлото мляко мая +солта+захарта, и останалото мляко+ванилиите.замесва се тесто докато спре да лепне- не твърдо.

Разделя се на 3 топки.

Всяка топка се разточва на кора с диаметър около 60 см.-посипва се с брашно за да не лепне при точенето.

Намазва се с масло или олио цялата повърхност.

Навива се на руло

 и се реже напреко на парченца около 1см широки.

Поставят се в намаслената тава с разреза нагоре.на разстояние едно от друго.

Така и с другите две кори.Оставят се да втасат.

Пекат се на 200гр. до изпичане/порозовяване/ .

Сварява се захарния сироп .Поливат се изстиналите розички с топлия сироп.

Оставят се няколко часа да поемат.Да ви е сладко.

Пекат се в тава поне 35см в диаметър. Надуват се , затова имайте предвид ,че ще се сиропират-добре е тавата да е дълбока иначе горната част ще остане суха.Излизат около 50 броя.По принцип рецептата е двойна, но излизат много затова ви показах с половин доза.
http://morskaah.snimka.bg/cooking/kulinariya.575139.22611606
« Последна редакция: 06 Март 2011, 11:56:50 от Mariana G »

Yoli

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3451
Re: сиропирани рози
« Отговор #1 -: 06 Март 2011, 19:22:20 »
Чудесни са! Просто прекрасни!  :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mariana G

  • Глобален Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2833
  • калпазанка
Re: сиропирани рози
« Отговор #2 -: 06 Март 2011, 23:21:31 »
Да, страхотни са! :thumbup:
more, благодаря за рецептата! :smile1:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: сиропирани рози
« Отговор #3 -: 06 Март 2011, 23:46:02 »
Супер са, малки и симпатични!  :thumbup:

У нас се приготвят с плънка от млени орехи и са познати под имато мелчета

marabu

  • Гост
Re: сиропирани рози
« Отговор #4 -: 07 Март 2011, 12:28:56 »
 :thumbup: Отлична стъпка по стъпка  :smile1:

more

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 20
Re: сиропирани рози
« Отговор #5 -: 08 Март 2011, 12:39:10 »
Благодаря ви! Да, може и с орехи.Надявам се да ви харесат!

canu6ka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 10
Re: сиропирани рози
« Отговор #6 -: 07 Март 2012, 15:32:37 »
Харесах рецептата и снощи ги направих. При замесването тестото ми стана клисаво и едва го направих на три топки. За да го разточа го оставих да втаса малко и след това оформих рулцата. След изпичането розичките станаха твърди като курабийки. Сиропирах ги снощи и тази сутрин имаше още непопил сироп. Така ли трябва да бъде? Може би брашното ми е било лошо, не съм го ползвала досега. Ще си взема на Софиямел и пак ще пробвам.

marabu

  • Гост
Re: сиропирани рози
« Отговор #7 -: 07 Март 2012, 15:43:32 »
1-во трябвало да се добави брашно (да може причината да е в качеството на брашно) за да се омеси добре, докато престане да лепне.
 Най-вероятно си пекла повече време от необходимото затова са станали корави подобни питки трябва да се меки отвътре (особено когато има яйце в тестото).
Пи този тип питки не остава сироп, но при теб явно е останал, заради много твърдата кора. Следващият път печи по малко време за да останат меки и да попият целия сироп.

canu6ka

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 10
Re: сиропирани рози
« Отговор #8 -: 08 Март 2012, 12:42:33 »
Слава богу поеха сиропа до вечерта и днес ще почерпя колегите за празника!

marabu

  • Гост
Re: сиропирани рози
« Отговор #9 -: 08 Март 2012, 12:54:10 »
 :clapping: Браво ! Сигурна съм, че колегите ще бъдат много доволни  :smile1:

danchevi

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 1
Re: сиропирани рози
« Отговор #10 -: 08 Януари 2017, 00:22:16 »
Не трябва ли да се остави тестото да втаса щом е с мая?

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 63
Re: сиропирани рози
« Отговор #11 -: 17 Февруари 2017, 18:07:06 »
И аз това се чудех дали не трябва да втаса.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31
  • FATE: Е как така...аз от толкова години в този форум живея! Нищо, че не пиша много, но всичко чета :(
    13 Ноември 2015, 11:13:34
  • eleniv: Опустя хубавият сайт, заради умните "нови собственици"!
    12 Ноември 2015, 17:38:10
  • dove: Ами защото я няма ха ха ха :)
    11 Ноември 2015, 16:02:58

* Последното от форума

Някой да ползва такива ножове? от mariqna44
[17 Юни 2017, 21:33:10 ]


Re: ГРИЛ ТИГАН от hristiana:)
[03 Юни 2017, 19:00:11 ]


Re: Плочки за кухня - откъде? от mariqna44
[28 Май 2017, 16:46:13 ]


Re: Сушилня за прибори от tomislava
[28 Май 2017, 15:28:35 ]


Re: Видеонаблюдение от mariqna44
[26 Май 2017, 17:42:32 ]


Re: Сушилня за прибори от cvetozara123
[24 Май 2017, 18:27:40 ]


Re: Какво да правя? от tomislava
[23 Май 2017, 20:56:00 ]


Re: БЕБЕШКО И ДЕТСКО МЕНЮ от tomislava
[23 Май 2017, 14:39:55 ]


Re: Машина за смилане на месо от tomislava
[23 Май 2017, 14:01:10 ]


Re: Търся рецепта за едновремешните пасти от pepimili
[19 Май 2017, 14:39:40 ]


Re: Кокосови кремки от pepimili
[19 Май 2017, 14:34:23 ]


Re: Украси и декорации за торти от pepimili
[18 Май 2017, 11:25:02 ]


Re: Защо винаги кекса ми става спласкен? от pepimili
[18 Май 2017, 11:16:21 ]


Re: Видеонаблюдение от tomislava
[10 Май 2017, 12:49:30 ]


Re: Огромен мъфин , вътре с 400 , 500 грама течен шоколад. от kristofa
[10 Май 2017, 12:24:30 ]


Re: За съдържанието на сладките - домашни или от магазина от kristofa
[10 Май 2017, 12:22:08 ]


Re: Италиански ресторант във Варна от mariqna44
[10 Май 2017, 09:38:58 ]


Re: Какво да правя? от mariqna44
[10 Май 2017, 09:36:11 ]


Видеонаблюдение от mariqna44
[09 Май 2017, 23:51:24 ]


Какво да правя? от tomislava
[09 Май 2017, 22:45:03 ]