Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2  (Прочетена 124970 пъти)

ivanp

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2236
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #60 -: 07 Март 2012, 14:53:45 »
Пиле по съчуански

Продукти:
2 бр. пилешки гърди 3с.л. царевично нишесте, 1 с.л. натриев глуминат /по желание/, 1и 1/2с.л. сусамено масло /олио/, 3 скилидки чесън, 5 к.л. бял соев сос, 1 и 1/2с.л. бял винен оцет, 1 стрък пресен лук, нарязан на по 2см., 1/4ч.ч. вода, 1с.л. захар, 1/2ч.л. лют червен пипер.

Почистените и измити пилешки гърди се нарязват на парчета по 4см. В хартиена торба смесваме царевичното нишесте и натриевия глуминат. Слагаме нарязаните подсушени парчета месо и разтръскваме да се овалят добре. Загрейте мазнината в дълбок тиган и запържете пилешките парчета с чесъна до лек кафяв цвят. Прибавете соевия сос, оцета, водата и захарта. Захлупете и оставете на огъня 3 минути. Добавете пресния лук и много лютивия червен пипер. Пържете още 2 минути.
Поднесете заедно с ориз приготвен на пара.

Към продуктите от оригиналната рецепта понякога прибавям и 2-3 с.л. микс от китайски зеленчуци, както сега е на снимката.
ДА СТАНЕШ ЧОВЕК Е ИЗКУСТВО !
http://ipeychev9.blogspot.com/

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #61 -: 12 Март 2012, 19:46:55 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #62 -: 11 Април 2012, 18:22:07 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #63 -: 30 Април 2012, 14:04:48 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Aura

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2390
  • Обичам живота...:)
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #65 -: 12 Юни 2012, 14:13:39 »
Пилешки пържолки на тиган със сметана...

Продукти:
пилешко филе
сол
черен пипер
заквасена сметана
краве масло

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се начуква на пържолки. Осолява се и се поръсва с прясно смлян черен пипер.
Маслото се разтапя в тигана. Всяка пържолка намазваме със заквасена сметана и пържим до златисто от двете страни.Може да се сервира с картофено пюре или прясна салата по желание.
Рецептата от любимия... ::)

Добър Апетит!
Кулинарни Пътешествия и още нещо...
Всеки заслужава това, което получава..

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #66 -: 09 Юли 2012, 18:34:46 »
много вкусно звучи.Но имам питане .Няма ли по време на печенето да се спукат бурканите при тази температура?
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #67 -: 09 Юли 2012, 18:46:56 »
Пилешки филета
доматено пюре
сол на вкус
смлян черен пипер
чаша сухо бяло вино
скилидки чесън
розмарин на връхчета
брашно за овалване
олио
кромид лук
праз лук

 НАЧИН НА  ПРИГОТВЯНЕ:
-филетата натриваме със сол и смлян черен пипер.Овалваме в брашното и пържим в загрято олио, но на не много силен огън.Угасяваме с доматено пюре.Сипваме и чаша вино и забравяме на котлона за около 20-25 минути.Равномерно обръщаме от всички страни. Леко охлаждаме и сервираме с остатъка от виното
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

marabu

  • Гост
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #68 -: 13 Юли 2012, 16:18:34 »
Пилешки дробчета на фурна


500 г пилешки дробчета
600 г кромид лук
100 мл олио
сол
смлян черен пипер


• Фурната се загрява на 200 С.
• Кромидът се обелва и се нарязва на полумесеци.
• Изсипва се в голяма огнеупорна тава.
• Пилешките дробчета се измиват, подсушават и разрязват на половинки.
• Поставят се върху лука, след което се овкусяват със сол и пипер на вкус.
• Ястието се залива с олиото.
• Пилешките дробчета на фурна се пекат 50-60 минути, като по средата на печенето може да се обърнат по желание.
• Готовите пилешки дробчета на фурна се разпределят по чинии и се поднасят с хляб и сезонна салата.

източник : towerwitch.blogspot.com или както знаете (или не знаете) това е наш редовен (макар в момента по изпити - стискам палци) потребителка sstani_slava

Рецептата е много лесна и вкусна.

vladofidera

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 87
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #69 -: 14 Юли 2012, 21:08:18 »
рецептата за печено пилешко месо в буркан ми хареса много и при възможност ще я изпробвам
http://fishingbg.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
http  sportenribolov-forumi.bg.com

Raposinha

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2612
  • Логопед-капоейрист-батукадист, русофил и кулинар
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #70 -: 28 Юли 2012, 02:13:33 »
"Buffalo wings" (адаптирана рецепта по Laura Vitale)

Продукти:
порция охладени пилешки крилца  (при мен бяха 6 в опаковка)
2:1 бяло към царевично брашно (за 6-те крилца бяха нужни около 2:1 ч.л. от брашното)
1 по-голяма "щипка" бакпулвер
2-3 с.л. мазнина (олио, зехтин, рапично олио - по избор)

допълнително - сол за поръсване след изпичане - на вкус

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в отделен съд. Предварително приготвените крилца се овалват добре в брашняната смес и се поставят в съд, който се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставят в хладилника за около час.
След това се поставят върху решетка, която е поставена в друг съд (аз поставих решетката в тавичка) и крилцата се поливат с малко от приготвената мазнина. Изпичат се от двете страни в предварително загрята на 250градуса фурна (на горен и долен реотан), докато коричката стане златиста. Когато се изпекат от едната страна се вадят от фурната, обръщат се от другата страна, отново се намасляват и се доизпичат. Накрая се вадят от фурната и се посоляват на вкус!

Много добре "вървят" със Домашен барбекю сос  и Дресинг със синьо сирене


Да Ви е сладко!
« Последна редакция: 04 Август 2012, 10:48:33 от pep-4o »
"Превърни препятствието в опора и трамплин"/ "Sacode a poeira"

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #71 -: 03 Август 2012, 13:49:18 »

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #73 -: 22 Август 2012, 18:33:50 »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]


GPS устройство диверсант? от cvetozara123
[15 Септември 2017, 10:27:10 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от cvetozara123
[14 Септември 2017, 11:12:03 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[13 Септември 2017, 18:56:35 ]


Re: Идея за подарък от tomislava
[27 Август 2017, 19:39:04 ]