Автор Тема: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2  (Прочетена 125211 пъти)

aneto_171

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 72
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #15 -: 24 Юни 2011, 19:06:40 »
Страхотна рецепта, веднага си я записвам!

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #16 -: 26 Юни 2011, 17:37:52 »
ПИЛЕ СЪС САЛВИЯ АЛА ДРАГО





Продукти:

2 пилешки бутчета
1 глава лук
1 глава чесън
1 връзка салвия
9-10 парти-доматчета
1 чушка
5-6 с.л. соев сос
1 винена чаша бяло вино
краве масло
2 с.л.м зехтин
5-6 маслини
сол и черен пипер







Начин на приготвяне:

Ами общо взето като на снимката, но ето все пак и малко подробности:

Първо намазваме формичката за печене с маслото, нарязваме лука на тънки филийки и застиламе после цялото дъно с него.

Покриваме всичко със зелено килимче от салвия, поставяме бутчетата отгоре и запълваме пространството между тях с парти-домати, наразана чушка, а накрая пускаме някъде и една цяла глава чесън. Тук мислих да сложа и няколко черни маслини, но тъй като по навик все забравям по нещо, този път явно бе техен ред да изчезнат.
Убеден съм обаче, че ще паснат чудесно и следващия път като започна да готвя обезателно ще си окача за по-сигурно една щипка за пране на носа или на ухото.

Сега обаче поливаме всичко със соев сос, зехтина и виното, солим, поръсваме с черен пипер и хвърляме това чудо във фурната за около 30 минути.

Като се позапече малко при 200°С нарязваме бутчетата на ивици и за да изглеждат още по-вкусно запълваме разрезите с листенца от салвия.

Връщаме после отново в печката и изчакваме на чаша винце още 15 минутки.

Ами ето:






Вкусно препечена примамливо хрупкава златиста коричка.

Чудно е пиленцето! Добре го измислих. Да ви е сладко на всички!  :chef:







bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415

petrina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2638
  • обичащ ли - и невъзможното става възможно

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #19 -: 06 Юли 2011, 18:46:53 »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #20 -: 12 Юли 2011, 13:10:56 »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #21 -: 12 Юли 2011, 14:31:18 »

Eni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 17
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #22 -: 23 Юли 2011, 21:29:03 »

ПАСТРАМА ОТ ПИЛЕШКО МЕСО



   

Пилешките гърди се обезкостяват, но не се разделят на парчета, и се слагат в солена вода за два часа. На чаша вода 1 с.л. сол. Водата трябва да покрива месото.
След 2 часа месото се изважда, подсушава се и се намазва хубаво от двете страни със смес от подправки.

За пилешки гърди – 2 бр.
Вода - 1 литър
Сол – 3-4 с.л.(но внимавайте да не загорчи от сол)

За намазването:

Червен пипер – 1-2 с.л.
Мед - 1 с.л.(може и да намалите, ако не обичате сладко, но то почти не се усеща)
Черен пипер на вкус
Горчица - 1 с.л.
Чесън- 2-3 скилидки
Олио – 2-3 с.л.

Всичките съставки смесвате хубаво в купичка и с тях намазвате подсушените гърди. Фурната на печката трябва да е предварително загрята на 250 град. Намазаното месо може да навиете на рулца и да закрепите с клечки за зъби, конец или без нищо, може и просто да сложите едно върху друго двете им крила. В тавичката, в която ще печете, сложете фолио, иначе трудно се мие. Удобни са и еднократните тавички от фолио. Слагате във фурната и печете точно 15 мин, след това изключвате фурната, без да я отваряте, и забравяте пастрамата за 1-2 часа, до пълното изстиване на фурната. Аз обикновено изтрайвам час.

P.S. Ако гърдите (може и пуешки да са) са по-големи, печете 20 мин. Получава се страшно крехко, сочно и ароматно печено месо.
Рецептата ми е сборна, затова не слагам източник, но в рунета има доста подобни рецепти. С месо от домашни кокошки рецептата не е пробвана, но мисля, че няма да се получи.

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #23 -: 23 Юли 2011, 22:42:50 »
Нещо не мога да разбера??????Тази пастърма я показа днес rainbow.Помолих за рецепта и на лични получих линк към рецептата на Лабрекс от мамите.И сега виждам тук същата рецепта,но представена от Еni.
Питам съвсем добронамерено Еni и Лабрекс една и съща дама ли е ?Защото ако не е ,мисля,че е непочтенно да се представят чужди рецепти   и снимки като авторски.
Извинявам се ,ако греша.
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #24 -: 23 Юли 2011, 23:14:14 »

Питам съвсем добронамерено Еni и Лабрекс една и съща дама ли е ?

абсолютно  :wink1:

И тъй като същата дама пише и чете при нас, я помолих да си напише рецептата тук, за да и се радват и други   :drinks:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

radost.1955

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1483
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #25 -: 23 Юли 2011, 23:27:37 »
Ееееее,браво :hi: Лабрекс!Много уважавам твоята лична тема и често ползвам рецептите ти.Днес правих банички за закуска ,а сигурно скоро и тази пастърма ще пробвам. :thumbup: :flowers:
Живей днес,защото вчера няма да се върне,а утре може да не дойде!

rainbow

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1456
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #26 -: 24 Юли 2011, 09:55:50 »

ПАСТРАМА ОТ ПИЛЕШКО МЕСО
Точно това е рецептата по която правих пастрамата, много вкусна. Благодаря че я написа Eni или Лабрекс  ;D. И аз като Радост съм ти фен  :flower: и честичко гостувам в твоята тема.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #27 -: 25 Юли 2011, 11:46:02 »

Eni

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 17
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #28 -: 25 Юли 2011, 15:18:55 »

Момичета, съжалявам, че не изясних, че съм едно и също лице, просто бг.мама не ми хареса ника Ени и там съм Лабрекс (от лабрадор Рекс, чернушкото в подписа ми) ;D

пеп-4о, благодаря и на теб за навременната намеса!  :flower: А пастрамата вкъщи често замества колбасите от магазина в сандвичите, според мен е удачен вариант. :thumbup:

radost.1955, rainbow, радвам се, че откривате по нещо за себе си сред рецептите, които съм сложила в темата! И аз си открадвам по нещо от Гответе с мен! :thumbsup:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Re: Пиле, пуяк, патица, врабче - 2
« Отговор #29 -: 25 Юли 2011, 16:02:45 »
Eni, добре дошла си тук с чудесните рецепти!

Пилешки пържоли на грил със сос "Чимичури"

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]