Автор Тема: Ястия с месо  (Прочетена 529556 пъти)

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Ястия с месо
« -: 02 Юни 2006, 20:29:07 »
Рецептите в темата:

КАТАЛОГ

стр.1

Пикантни свински ребърца - Mariana G :icon_idea:

Свинско по корейски - Mariana G :icon_idea:

Телешки дроб с бекон и салвия - marabu :icon_idea:

Свински ребра със сос Барбекю - marabu :icon_idea:

Свинско по самоковски - vesela

Мус от птичи дробчета - pep-4o :icon_idea:

Манастирски гювеч с месо - marabu :icon_idea:

Език с доматен сос - marabu :icon_idea:

стр.2

Шницел по виенски - marabu :icon_idea:

Телешко по китайски - Petia :icon_idea:

Пилешко със сушени сливи - Petia :icon_idea:

Пържоли с черен пипер и карамелизиран лук - marabu :icon_idea:

Месо с карфиол - marabu :icon_idea:

Свинско с ароматни гъби - Yoli :icon_idea:

Свински пържоли с кисели краставички, моркови и домати - nialR

Запечени свински шницели с пикантна шапка - Yoli :icon_idea:

Телешко с портокали и канела - katkat :icon_idea:

Задушени пържоли - Emili

Джамурка - Emili

Яхния от кенгуру - пеполина

Пържоли в пръстен гювеч - пеполина

Специалитет "Книга" от свинско месо - Зори :icon_idea:

стр.3

Телешки дроб-задушен - пеполина

Свински ребърца с мед - Emili

Агнешко с орехи - Emili

Задушени свински пържоли с моркови и чесън - vesi_127 :icon_idea:

Рачешки кюфтенца - Petia :icon_idea:

Мечи кебап - eli_e

Петър Първи - Emili

Катино мезе - kulinar1

Свинско с мед и зеленчуци - ilrai

Телешко Строганов - marabu :icon_idea:

Прасенце по градинарски - yosif

Пълнена свинска плешка в  бриош - Yoli :icon_idea:

стр.4

Стек Антоанета а'ла Тина - Tina Rina

Свинско с портокали - pep-4o :icon_idea:

Пържоли с лук  лимон - рер-4о :icon_idea:

Мързелив кебап - yosif

Мързелив кебап - yosif

Заек с прясно зеле - yosif

Капама със заек - yosif

Пълнен заек - yosif

Руло от заек по ловджийски - DanKa

Див заек - winter

Колбас с прясно зеле (Kielbasa Cabbage Skillet) - vesi 127 :icon_idea:

Свинско месо в гювеч - ceckavd

Тиквички с кайма под капак - rainbow

Силкме - Emili

Заешка яхния - ilrai :icon_idea:

Задушени телешки рулади - Yoli :icon_idea:

Задушени свински пържоли и наденички във вино - gaby_s :icon_idea:

Печени свински ребра с лимон и подправки - рер-4о :icon_idea:

Корн - догс - yosif (снимка - pep-4o) :icon_idea:

стр.5

Агнешко по родопски - zlatinka

Телешко по шотландски - janice_bs :icon_idea:

Рулца с месо - esmeralda :icon_idea:

Агнешко месо със сос - Emili

Пържоли със сос и гъби - petty

Сарфалади на фурна - пеполина

Заек с хлебен сос - marabu :icon_idea:

Печено зеле със свинско - ilrai :icon_idea:

Пъстри сърмички - ilrai :icon_idea:

Патладжан със свинско по китайски - k_ines :icon_idea:

Телешко "тип книга " - k_ines :icon_idea:

Ароматни свински късчета - k_ines :icon_idea:

Свински пържолки с карамелена коричка и сотирани картофки с индийски подправки - k_ines :icon_idea:

Черен дроб с праз и бейби морковчета - k_ines :icon_idea:

стр.6

Рулца от свинско месо със спагети - Emili :icon_idea:

Мариновани свински гърди с ароматни картофки и доматен сос с горчица - k_ines :icon_idea:

Свински котлети по френски - toni_ton4o

Котлети по ловджийски - k_ines :icon_idea:

Шопска кавърма - toni_ton4o

Свински джолан върху кисело зеле - Svetlana P :icon_idea:

Свински гърди в плик - k_ines :icon_idea:

Черен дроб със сос от сметана и горчица - k_ines :icon_idea:

Микс от месца с картофки в плик - k_ines :icon_idea:

Гаспачо Манчего - gaby_s

Глазирано свинско печено в хартия - k_ines :icon_idea:

стр.7

Пържено свинско с ориз и зеленчуци - k_ines :icon_idea:

Свински джолан под фолио - ilrai :icon_idea:

Свинско с чесън и домати - Emili :icon_idea:

Свински пържоли с ябълки - petrina :icon_idea:

Наденички в сос от вино - gaby_s :icon_idea:

Задушено агнешко - emilia

Свински каренца с пармезанова коричка - k_ines :icon_idea:

Свинско бон филе с портокалова марина - k_ines :icon_idea:

Свински каренца в бекон - k_ines :icon_idea:

Джолани в тенджера под налягане - Леля Ог

Пикантно свинско месо - k_ines :icon_idea:

Телешки шницел пане - bordovsky :icon_idea:

Ветрило от филе - рер-4о :icon_idea:

Пържоли в сос от смокини - рер-4о :icon_idea:

Дроб с чесън и лимон - рер-4о :icon_idea:

Печени свински ребра с лимон и подправки - рер-4о :icon_idea:

Пържоли с лимон и лук - рер-4о :icon_idea:

Пържоли "Зингара" - рер-4о :icon_idea:

Дроб кавърма - di_ani :icon_idea:

стр.8

Маринован бекон и картофи със сметана - k_ines :icon_idea:

Свинско филе с лучен сос - k_ines :icon_idea:

Печен заек в сос - рер-4о :icon_idea:

Печено агнешко с бира - рер-4о :icon_idea:

Китайски микс – месо, ориз и зеленчуци - di_ani :icon_idea:

Кебап върху ориз - marabu :icon_idea:

Ред хот порк омлет - рер-4о :icon_idea:

Свинско с печени ябълки и винен сос - k_ines :icon_idea:

Телешко задушено с тъмен сос - Yoli :icon_idea:

Рамстек с лук - bordovsky :icon_idea:

Свинско печено с черен дроб на фурна - vladofidera

Свинско месо с екзотичен сос - k_ines :icon_idea:

Пилешки сърца по селски - bobito2 :icon_idea:

стр.9

Пълнен патладжан със свинско - k_ines :icon_idea:

Телешки руладини "Капрезе" - nadja_sp :icon_idea:

Великденско дробено с вкусна заливка - kylinarka

Руло от свинско бонфиле със спанак - emilia_

Кебап от агнешко месо - рер-4о :icon_idea:

Заек по ловджийски - k_ines :icon_idea:

Свински ребра - k_ines :icon_idea:

Рагу с маслини - k_ines

Ароматно свинско филе в сладко кисел сос - рер-4о :icon_idea:

Свинско печено - k_ines :icon_idea:

Македонски чомлек - vladofidera

Касапски кебап - bobito2 :icon_idea:

Азиатски шишчета с индонезийски сос - k_ines :icon_idea:

стр.10

Задушено агнешко - emilia_

Свинско с ориз и коприва - ilrai :icon_idea:

Агнешко печено със спанак (лапад) - pep-4o :icon_idea:

Кебап по силистренски - gaby_s :icon_idea:

Пикантна пилешка запеканка - Capricce :icon_idea:

Свински ребра с мед - toni_ton4o

Стомна кебап - toni_ton4o :icon_idea:

Ориз с пиле - Capricce :icon_idea:

Свински рулца в гъбен сос - di_ani :icon_idea:

Агнешко магданозлия - рер-4о :icon_idea:

Предложения с агнешко месо

Свинско по странджански-  maksimalistkata :icon_idea:

стр.11

Агнешко с манатарки - рер-4о :icon_idea:

Агнешко печено - gaby_s :icon_idea:

Заек с червено вино и сметана - ilrai :icon_idea:

Задушени сладки ребърца - Emili :icon_idea:

Свинско къри сос - Emili :icon_idea:

Пълнени наденици върху лук - Emili :icon_idea:

Каварма по воденичарски - gaby_s :icon_idea:

Бърза, лесна, лятна гозба - aniyon :icon_idea:

Тиквички с ориз и кренвирши - aniyon :icon_idea:

"Фаршировани медальони" - emilia_ :icon_idea:

Пилешка тортичка - gucci

Айфел шницел - greyeve :icon_idea:

Пържоли със зеленчуци, задушени в съд с капак - elidrag :icon_idea:

Варен свински джолан - Айсбайн - gaby_s :icon_idea:

стр.12

Свински мариновани вратни пържолки - t_ilieva :icon_idea:

Свински пържоли с прясно мляко - marabu :icon_idea:

Свински пържоли на тиган - marabu :icon_idea:

Пълнена тиква с друсан кебап - pepelia6ka :icon_idea:

Гювечета с кренвирши и топено сирене - marabu :icon_idea:

стр.13

Глиган по ловджийски - рер-4о :icon_idea:

Горнооряховско гърне - mima.atanasova2007

"Чушка - гювече" - greyeve :icon_idea:

Телешка яхния с дюли - aimi

Свинско с интересен сос  - Petka :-) :icon_idea:

Наденички на канапе - bordovsky :icon_idea:

Mиш-маш - Svetlana-777 :icon_idea:

Кебап - emilia_ :icon_idea:

Котлети по Тулски - bordovsky :icon_idea:

стр.14

Телешки дроб с лук и картофено пюре - marabu :icon_idea:

Леща с ориз и агнешко - Svetlana-777 :icon_idea:

Задушен свински джолан - studi :icon_idea:

Пилешки гърди върху тиква с балсамов сос - pepelia6ka :icon_idea:

Тепси-кебап с праз - Lety :icon_idea:

Задушен агнешки дроб - ivanp :icon_idea:

Гювечета от тесто - verabel и снимка :icon_idea:

Агнешко печено в дижонска марината - Emili :icon_idea:

Задушен джолан в гювеч - emilia :icon_idea:

Бонфиле с ароматни подправки - emilia :icon_idea:

стр.15

Сарми с кисело зеле и месо - pepelia6ka :icon_idea:

Телешки рулади с тиквени семки и доматен сос - maksimalistkata :icon_idea:

Свинско с пресен лук, манатарки и шампанско - emilia :icon_idea:

Телешко по Бургундски - zlatinka

Бонфиле със сос "Дижон" - zlatinka

Свинско задушено с гъби - ivanp :icon_idea:

"Пепър стекчета" - emilia_ :icon_idea:

Свински ребърца с кисело зеле - pepelia6ka :icon_idea:

Чорбаджийски сарми - Svetlana P :icon_idea:

Пастрами /пастърма от говеждо месо/ - Mallury :icon_idea:

Задушено свинско със сос от пасирани зеленчуци - emilia_ :icon_idea:

Свинско с гъби и кашкавал - irinka :icon_idea:

стр.16

Пуешки гърди със сос от боровинки - aimi :icon_idea:

Гръцки кюфтенца с маслини - Lety :icon_idea:

Гулаш - alexa_a :icon_idea:

Свинско филе с праскови - pep-4o :icon_idea:

Печен заек в прясно мляко -  pepelia6ka :icon_idea:

Свинско с мед и мащерка - marabu :icon_idea:

Телешко с гъби, маслини и сметана - gucci

Свински ребърца с кисело-сладък сос по китайски - gaby_s  :icon_idea:

Пилешко филе Териаки със зеленчуци на грил-тиган - pepelia6ka  :icon_idea:

Задушен заек в грънец  - bordovsky :icon_idea:

Кюфтета фрикасе - bordovsky :icon_idea:

Пържоли по кюстендилски - marabu  :icon_idea:

Жили в гърне - mivis_75 :icon_idea:

Пилешкo филе с мед и бадеми - studi :icon_idea:

стр.17

Котлети от свинско месо в млечно-горчичена марината - Бъни :icon_idea:

Ароматни мариновани пържолки с мащерка и "заскрежен" зелен фасул - Бъни :icon_idea:

Мариновано свинско с доматен сок и лук - petrina :icon_idea:

Зимна каварма с праз - Emili :icon_idea:

Свински руладини - Abra :icon_idea:

Пържено свинско с цукини - alexa_a :icon_idea:

Свинско в зелен сос - Abra :icon_idea:

Свинско руло с гъби и бекон - maksimalistkata :icon_idea:

Рула от глиган - dany2 :icon_idea:

Агнешки кебап по шопски - bordovsky :icon_idea:

Див заек в сос от вино - рер-4о  :icon_idea:

Шведско месо Щелкнел - neveja :icon_idea:

Пържоли Костиля - kylinarka

стр.18

Агнешко с бакла и зелени джанки - pepelia6ka :icon_idea:

Рагу с телешко (Ragout Fin) - Abra :icon_idea:

Кюфтета гювеч - bluemoon :icon_idea:

Бургенландски пикантни кюфтенца - bluemoon :icon_idea:

Мариновано свинско бонфине с медена глазура - stanislav :icon_idea:

стр. 19

Добруджански пържоли -Тонито :icon_idea:

Свински врат, печен на сол - Драго :icon_idea:

Печено мариновано свинско филе с подправки - рер-4о  :icon_idea:

Боб-гулаш - bluemoon :icon_idea:

Гулаш - bluemoon :icon_idea:

ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ - Drago :icon_idea:

Есенно месно - Abra :icon_idea:

стр. 20

Агнешко с пресен лук - mivis_75  :icon_idea:

Пържени късчета свинско със сурова туршия - peps :icon_idea:





Пикантни свински ребърца

Пиша примерните пропорции, тъй като ги правя на око 8)
1 кг. свински ребърца
за маринатата: 1 с.л. олио, 2 с.л. соев сос, 1 ч.л. мед, 2 ч.л. горчица, 1 скилидка пресован чесън, щипка черен пипер.
Мариновам ги за няколко часа или една нощ, след което ги слагам във фолио заедно с маринатата и завивам (не плътно). Пека при 200 - 220 градуса около половин час, развивам фолиото и допичам, като поливам с маринатата.  

Запечен чесън

източник: supa - kuking.net

глави чесън, зехтин, сол и подправки на вкус
Отрязва се 1/3 от горната част на чесъна (откъм дръжката), намазва се със зехтин, посолява се и се поръсва с любимите ни миришки ;D Главите чесън се завиват плътно във фолио и се пекат около 1 час на 190 градуса.

Приятен апетит! :smile1:
« Последна редакция: 23 Ноември 2009, 14:47:40 от sladka hapka »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Ястия с месо
« Отговор #1 -: 17 Октомври 2006, 02:21:27 »
Свинско по корейски

1 кг. свинско месо се нарязва на големи парчета, добавя се една ситно нарязана глава кромид лук, 3 скилидки чесън (ситно нарязан), 1 с.л. захар, 2 с.л. зехтин, 2 дафинови листа, соев сос, черен пипер на вкус и лимонов сок. Разбърква се и се пече около час и половина на 220 градуса.

Приятен апетит! :)

източник: Milisenta (kuking.net)
« Последна редакция: 13 Октомври 2009, 03:35:51 от Mariana G »
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Ястия с месо
« Отговор #2 -: 17 Октомври 2006, 13:03:24 »
ммм....много вкусно изглежда Мариански  :clapping: , още малко и прасчо ще скочи във фризера и ще се пробва  :w00t: :w00t:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Ястия с месо
« Отговор #3 -: 17 Октомври 2006, 13:53:26 »
Охх цяла сутрин ги съзерцавам и се възхищавам и се облизвам на тия ребърца, довечера задължително ще си купя 1кг. просто няма начин!  :-[
Браво Марианче, превъзходни са!  :clapping: :flower: :4u:

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Ястия с месо
« Отговор #4 -: 18 Октомври 2006, 11:45:53 »
Гери, пробвай! ;) Месото се получава вкусно и сочно, въпреки, че изглежда малко сухичко на снимката! :P
Ох, Миме, а аз как обичам ребърца :sigh:...Всеки ден бих яла :P...
Благодаря! :4u:
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Re: Ястия с месо
« Отговор #5 -: 25 Октомври 2006, 21:32:02 »
Пикантни свински ребърца
.............................

Запечен чесън
............................
Приятен апетит! :)


МММММММММММммммммммммм наистина вкусно  ;) мерсаж за рецептичката

« Последна редакция: 25 Октомври 2006, 23:38:28 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Ястия с месо
« Отговор #6 -: 25 Октомври 2006, 23:33:52 »
Пепи, приятен апетит!!! :)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

Мими

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1966
  • Вечна романтичка!
Re: Ястия с месо
« Отговор #7 -: 28 Октомври 2006, 12:48:38 »
Ето ги и моите ребърца, Марианче мерси още един път  :4u: :flower:, вече потретваме вкъщи с твоята рецепта.

Mariana G

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2807
  • калпазанка
Re: Ястия с месо
« Отговор #8 -: 28 Октомври 2006, 20:17:26 »
Ах, какви сочни ребърца :sigh: Мими, много се радвам, че са ви харесали! :)
"Один не разберет, чем пахнут розы, 
другой из горьких трав добудет мед. Дай хлеба одному - навек запомнит, другому жизнь пожертвуй - не поймет..." Омар Хайям

marabu

  • Гост
Телешки дроб с бекон и салвия
« Отговор #9 -: 16 Ноември 2006, 23:05:23 »
Телешки дроб с бекон и салвия



12 ивички бекон
зехтин

шепа салвия
600 г телешки дроб, нарязан на ивици
брашно
2 глави кромид лук
морска сол
смлян черен пипер
4 с л винен или ябълков оцет
4 с л с връх масло


. Беконът се изпържва и се оставя встрани.
. В към образувалата се мазнина от бекона се добавя малко зехтин и се запържват за 30 секунди листата на салвията.
. Листата се отцеждат и се прибавя при бекона.
. Ивички дроб се обвалват в брашно.
. Лукът се посолява добре и се изпържвa докато омекне.
. Изважда се.
. Ивички дроб се разделят на две и се изпържват на силен огън по 1 минути на страна.
. Прибавят се  първата запържена част от дроба, беконът, салвията, лукът, маслото, оцетът.
. Задушава се няколко минути.
. Подправя се със сол и смлян черен пипер.
. Сервира се с картофено пюре с хрян (пресен или консервиран).



** Нямах салвия.. но и без нея стана вкусно

източник : ИРКУ - Jamie Oliver - Jamie's Dinners
« Последна редакция: 02 Юни 2007, 23:51:41 от marabu »

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо
« Отговор #10 -: 26 Ноември 2006, 16:59:18 »
Свински ребра със сос Барбекю



1300 г свински ребра
1 с л кафява захар
1 1/2 ч л сол
1 ч л смлян черен пипер


2 с л олио
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
180 мл вода
160 мл кетчуп
125 г кафява захар
6 с л оцет

1 с л Сос Уорчестър
1 с л петмез или меласа
(мед)
1 чл млян кимион
сол
смлян черен пипер



. Захарта се смесва със солта и смления черен пипер.
. Разбъркат се добре с вилица.
. Ребрата се нарязват на парчета от по 1-2 ребра.
. Подреждат се в тава за печене в един ред и натриват със захарната смес.
. Покрива се и се поставят в хладилника за 30 минути.
. Фурната се загрява до 150 С.
. Пекат се около 1 1/2 часа, като на 45 минута от печенето се обръщат.


. В това време се приготвя барбекю соса.
. Олиото се загрява в тиган и се прибавя нарязан на ситно лук.
. запържва се, докато започне да омеква.
. Прибавя се чесънът, който е накълцан на дребно.
. И се пържи още 1 минута, като често се разбърква.
. Прибавя се водата, кетчупа, кафявата захар, оцета, уорчестърския сос, петмеза, кимиона и пипера.
. Разбърква се добре.
. Огънят се увеличава и се кипва соса.
. Намалява се огънят и се оставя да къкри  25-30 минути или докато се сгъсти.
. Отвреме на време се разбърква.


. Ребърцата се изваждат и фурната се увеличава до 180С.
. Намазват се с барбекю соса от всички страни и се запичат още 25 минути.



inspired by Cooking for Dummies

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8878
  • Ах, морето...
Re: Ястия с месо
« Отговор #11 -: 03 Декември 2006, 21:35:17 »
Свинско по самоковски

Месце от бута, заедно със малко сланинка/по-вкусно е, но може и олио/  се запържва в голям тиган до зачервявяне.
Прибавя се една голяма купа нарязани на парченца зелени домати и пиперки от сурова туршия и готвенето продължава още 10 минути, до изпаряване на течността от туршията и да се позапържи и тя. Прибавя се една голяма купа , нарязан на лунички кромид лук. Разбърква се от време на време, до готовност и на лука. По-хубаво става в повечко мазнина и с повече туршия и лук. Ако е мазно, после се отцежда мазнината.
Ако не сте опитвали - опитайте и няма да съжалявате.Прекрасно е с червено винце.
 
Този път преместих рецептата където и е мястото.Извинете ме. 
 

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17125
Мус от птичи дробчета
« Отговор #12 -: 22 Декември 2006, 22:41:34 »
Мус от птичи дробчета


Продукти за 4 порции:

300гр птичи дроб (моя беше пуешки)
200гр бекон
2 яйца
100мл прясно мляко
сока на 1 лимон
1 к л черен пипер
1 к л сол
3-4 скилидки чесън


Приготвяне:

Дробчетата се почистват, измиват  и нарязват на едри парчета
Заливат се със вряла вода и се оставят така 5-6 мин.
Изцеждат се.
Поставят се в блендер (купа за пасиране) заедно с едро нарязания бекон и всички други продукти.
Пасира се всичко.
Сипва се в купички за крем-карамел - пълнят се на 2/3.
Пекат се на водна баня за около 40-50 мин. на 180*
Сервират се след като изстинат - обръщат се и се вадят от формичката - много лесно се отлепват от стените.
Особено приятно на вкус с препечена филия  :)

Това е - бързо  става; наподобява пастет, но е доста по-пухкаво


« Последна редакция: 08 Февруари 2009, 23:28:43 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо
« Отговор #13 -: 23 Декември 2006, 00:46:14 »

marabu

  • Гост
Re: Ястия с месо
« Отговор #14 -: 28 Декември 2006, 16:39:16 »
Език с доматен сос

1 кг телешки (говежди, свински или овнешки) езици
1/2 глава целина
1-2 моркова
2 глави кромид лук
100 мл олио
2 с л доматено пюре
1 ч л брашно
100 мл вода
1 ч л захар
1/2 ч л черен пипер
1 дафинов лист
сол



. Езиците се сваряват в подсолена вода, в която се прибавят 1/2 глава целина.
. Добавят се нарязани 1-2 моркова, нарязани на едро и една глава лук, нарязан напречно.
. След като езиците се сварят, се обелват.
. Приготвя се доматен сос, като се задушава една глава ситно нарязан лук в 100 мл олио.
. След като лукът омекне, прибавят се 2 с л доматено пюре.
. Когато пюрето се запържи, слага се 1 ч л брашно, запържва се леко и се залива с гореща вода.
. Посолява се и се прибавят 1 ч л захар, 1/2 ч л смлян черен пипер и 1 дафинов лист.
. Оставя се да кипне и се сваля от огъня.
. По желание се пасира.
. Предварително нарязаният на тънки продълговати филийки език се залива със сос.

« Последна редакция: 28 Декември 2006, 19:50:54 от marabu »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Къде да продам колата от mariqna44
[Днес в 08:34:36]


Къде да продам колата от jeneta
[05 Декември 2019, 07:42:23 ]


Re: ново лаптопче от jeneta
[04 Декември 2019, 15:06:52 ]


ново лаптопче от mariqna44
[04 Декември 2019, 08:32:43 ]


Re: Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 19:00:26 ]


Re: Кола втора употреба от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:48:53 ]


Re: Квартира в Пловдив от jeneta
[27 Ноември 2019, 18:31:45 ]


Квартира в Пловдив от mariqna44
[27 Ноември 2019, 15:39:39 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:16:57 ]


Re: Нова кола от roseto
[27 Ноември 2019, 00:12:37 ]


Re: Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:12:01 ]


Re: Нова кола от cvetozara123
[27 Ноември 2019, 00:10:16 ]


Нова кола от radkaa
[27 Ноември 2019, 00:08:23 ]


Re: Кола втора употреба от mariqna44
[25 Ноември 2019, 19:45:43 ]


Кола втора употреба от jeneta
[25 Ноември 2019, 16:25:18 ]


Re: Монитор? от mariqna44
[24 Ноември 2019, 16:43:12 ]


Re: За банята от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 15:23:24 ]


Монитор? от cvetozara123
[24 Ноември 2019, 14:20:39 ]


За банята от mariqna44
[24 Ноември 2019, 13:09:14 ]


Re: Фризер от jeneta
[19 Ноември 2019, 19:25:54 ]