Автор Тема: Готвене на сач?  (Прочетена 78159 пъти)

niki zhelyazkova

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Готвене на сач?
« Отговор #30 -: 06 Януари 2014, 16:14:42 »
Здравейте!Снощи имахме едно семейство на гости в къщи и те донесоха една тава със сач.Беше много вкусно всичко.Направих си труда да попитам как се приготвя и сега ще го споделя с аудиторията тук,преди още да съм го пробвала да го наготвя.Нашата позната го е направила във тиган УОК.Първо е сложила в уок тигана без никаква мазнина пилешки флейки,това е бяло месо ,непосредствено до пилешките гърди.Добре ги е запържила без мазнина ,малко соев сос и от смесените чубрици,балканска и там ,каквито има на българския пазар смесени такива.Когато са добре запечени почти ги изважда от тигана,след тях пуска и свинско ломо,или филе от малката рибица,на малки жулиени беше нарязано,около 3/5 см ,вече в готов вид.По същия начин запържва и свинското месо,вади го от съда и добавя бекон,нарязан на малки парчета,както и свинското.От бекон се отделя все пак малко мазнина и в нея пуска малки лукчета нарязани на по-едри парчета,няколко пиперки две зелени и две червени,нарязани на кръгчета.Добавя и няколко гъби,пак нарязани на едро,върти тигана да се запържат в тази мазнина от бекона до леко омекване.Тиквички имаше на скара,картофите и морковите са предварително сварени.Когато зеленчуците са почти готови се добавят към тях сварените картофи и моркови.Картофите бяха на големи парчета,а морковите на диагонал нарязани като за туршия.Така се овкусяват всички зеленчуци  в отделилата се мазнина  от месата и соевият сос.Добавя се съвсем малко сол ,защото соевият сос е доста солен.Всички продукти се смесват.По желание имаше и кутийка царевица.Най -отгоре беше подредила пилешките флейки върху цялото ястие в иенската тава.Вкусът беше превъзходен.Надявам се да се справя и аз .Преди да си купи такъв тиган УОК,тя го е приготвяла в тефлонов тиган.Така,че ,надявам се да съм била полезна на тези,които сметнат тази рецепта за изпълнима и добра.Скоро ще имам повод да го направя това ястие,непременно ще го споделя и със снимка.

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Готвене на сач?
« Отговор #31 -: 06 Януари 2014, 16:53:48 »
Niki zhelyazkova, рецептата на приятелката ти е интересна и с малко риганче, чубричка и др.п. като подправки, навярно ще е страхотно апетитно.
Само че в интерес на истината, това не е сач: сачът е глинена тава (ако мога така да го обясня), на която обикновено се пече. Затова и техниката на приготвяне е по-различна  :yahoo: Затова сготвеното се казва "на сач", но като самостоятелно ястие "сач" няма... Мисля, че това беше необходимо уточнение. И не го приемай като заяждане :air_kiss: С една дума - не съм от тия, како Сийке  :yahoo:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Готвене на сач?
« Отговор #32 -: 06 Януари 2014, 17:56:25 »
сакън, ние също не сме от тях, нооо

тук никъде не се готви нищо в/на домакинскияя уред сач, за да се нарича сач  ама и няма значение кой под кое име ще си го яде, щом му е вкусно  :smile1:
« Последна редакция: 06 Януари 2014, 18:07:25 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5415
Re: Готвене на сач?
« Отговор #33 -: 06 Януари 2014, 18:01:51 »
Ястията, приготвени на сач нямат аналог, те могат да се приготвят САМО на сач. Горното ястие може да е вкусно, може да е интересно, но няма нищо общо със сача.


elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Re: Готвене на сач?
« Отговор #34 -: 06 Януари 2014, 18:38:19 »
Здравей, Niki.
Това ястие без съмнение е много, много вкусно.
Според мен е в "китайски стил", но това едва ли е от значение.
Важното е да е вкусно и фамилията да го харесва.
Че нали те са тези, които обикновено определят вида на храната и използваните продукти.
Като усъвършенстваш рецептата, ще си определиш сама любимата комбинация.
Ще очакваме твоя отчет, придружен със снимка.
Желая ти хубава вечер. 

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Re: Готвене на сач?
« Отговор #35 -: 06 Януари 2014, 19:06:07 »
С две ръце се присъединявам към кака Елидраг!
Само се намесих заради терминологията ....

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 77
Re: Готвене на сач?
« Отговор #36 -: 26 Август 2015, 16:26:14 »
Аз слагам сача на скарата да загрее. В сача добавям мръвки, тиквички, лук и моркови и става много вкусно.

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 101
Re: Готвене на сач?
« Отговор #37 -: 11 Септември 2016, 16:19:20 »
И аз го правя така. Добавям съвсем малко мазнина, много е важно първият път да се напои обилно с мазнина.

mariqna44

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 77
Re: Готвене на сач?
« Отговор #38 -: 01 Декември 2016, 14:16:48 »
Вчера изпробвах една нова рецепта, която не бях правиха досега. Направих вегетариански сач по рецепта на http://nahrani.me/ . Стана страхотен. :)

cvetozara123

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 101
Re: Готвене на сач?
« Отговор #39 -: 31 Декември 2016, 00:03:53 »
Досега не съм се сещам да направя вегетариански сач. Ще бъде перфектна гарнитура или основно ястие за обяд.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Уреди на марката Miele от tomislava
[Днес в 11:57:01]


Re: Коледни подаръци от tomislava
[16 Декември 2017, 11:10:12 ]


Коледни подаръци от cvetozara123
[15 Декември 2017, 19:05:11 ]


Re: Магазин за обувки от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:51:04 ]


Re: Уреди на марката Miele от cvetozara123
[15 Декември 2017, 15:32:12 ]


Re: Какво да правя? от cvetozara123
[15 Декември 2017, 14:11:20 ]


Уреди на марката Miele от tomislava
[14 Декември 2017, 23:38:23 ]


Какво да правя? от tomislava
[14 Декември 2017, 21:57:14 ]


Магазин за обувки от tomislava
[14 Декември 2017, 19:26:39 ]


Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]