Автор Тема: Храна за мой*те канибали  (Прочетена 327595 пъти)

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #360 -: 11 Май 2012, 20:11:05 »
ее, ама много се радвам! А че ще стане по-добра от купешката е ясно - тази има повече подправки, прясно приготвена е.
Ако правиш пак, имай предвид, че на по-едрите риби им трябва повече време за осоляване. Аз избирам едри  скрУмии (пр. ок. 5-600 гр. едната), на които 36ч. е идеално време, но ако  купиш по-дребни, можеш да намалиш времето за престой в солта. За да не се налага изкисване.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

petty

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1259
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #361 -: 11 Май 2012, 20:55:55 »
Мерси, ще имам предвид.  :smile1:

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #362 -: 22 Май 2012, 16:49:47 »
аз намалих още часовете в рецептата, че май сме малко хората, които купуваме такива големи риби.

Ето една вкусна Риба с къри по индийски (по Бордовски)

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Крем супа с мечи лук
« Отговор #363 -: 22 Май 2012, 16:52:54 »
Крем супа с мечи лук



Продукти за 4-5 поции:

~400 гр. листа от мечи лук + още 10-на
зелената част на 5-6 стръка зелен лук
2 картофа, 2 моркова
~ 60 мл олио/зехтин
сол на вкус
200 гр. заквасена сметана (или кисело мляко)

Приготвяне:

* В около 1л. вода се поставят обелените и нарязани на едри кубчета моркови и картофи.  След кипване се варят около 15 мин. - до омекване на картофите.
* Прибавят се ситно нарязаните листа (без отделените десетина) мечи лук (измити предварително :)) и вари още 5 мин. Посолява се.
* Супата се отмества от котлона и пасира в тенджерата (за целта за готвене се подбира по-дълбока).
* Отделя се около 100 мл от нея в друга дълбока купа, която се пасира заедно със сметаната/киселото мляко.
* Тенджерата  се връща на котлона, прибавя се олиото, ситно нарязаните отделени десетина листа мечи лук и  отново възвира за 2-3 мин.
* Отмества се от котлона  и се прибавя отделената, пасирана със сметаната част от супата.
* Разбърква се и сервира (по желание с крутони или препечен хляб)

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Пилешки хапки с мечи лук и гъби
« Отговор #364 -: 22 Май 2012, 16:55:16 »
Пилешки хапки с мечи лук и гъби



Продукти:

~500гр. мечи лук
зелената част на ~10 стръка  зелен лук
~600 гр. пилешко филе
~250 гр. гъби (печурка)
60-80 мл. олио
сол
черен пипер, 2-3 с.л. кисело мляко, 2-3 с.л. олио, 2-3 сл. соев сос


Приготвяне:
* Пилешкото месо се нарязва на ивици (:ok:  жулиени де)
* В купа се смесват киселото мляко, соевия сос, олиото и  черния пипер и прибавя нарязаното месо. Разбърква се и оставя за 30-40 мин. в хладилник (време, през което си готвим супата :)) .
* Отцежда се хубаво месото (с ръце)  и запържва, докато се изпари водата и остане на мазнина.
* Прибавят се почистените (не измити, а само почистени) и нарязани гъби, посолява се и задушава под капак за 5-6 мин.
*  Прибавя се почистените и нарязани мечи лук и  зелен лук и всичко задушава под капак докато остане на мазнина- около 6-7 мин.

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Фетучини с бекон и магданозено песто
« Отговор #365 -: 30 Май 2012, 18:12:32 »
Да си поговорим за прясната паста.  Сега ще напиша  рецептата, по която я правих (на почти всички места срещах пропорцията 1 яйцеXXL   със 100гр. брашно и мъъничко зехтин), но ето тук Нат е показала постъпково приготвянето и, което се оказва не толкова трудна работа. Е, малко повече разпиляно брашно, но пълно щастие няма.  Рязането се извършва или като се навие на руло с точилката, или на различни формички по желание.  Или с машина за паста, която освен, че точи равномерно пастата, има приставки за рязането и.



Продукти за пастата (3 порции):
3 големи яйца
300гр. брашно (200 гр. типово и 100гр. пълнозърнесто)
1 супена лъжица зехтин.

Приготвяне:
* Брашното се пресява, поставя се в купа и прави кладенче в средата му.
* Чукват се яйцата,  с вилица се разбъркват до хомогенност и прибавя зехтина; малко по малко се взема и от брашното, докато се получи гъста каша.
* Зарязва се вилицата на работния плот и с пръсти се започва  да се меси тестото, като към кашата малко по малко се придърпва от останалото брашно, докато го поеме. Трябва да се получи гладко, еластично тесто, което се формя на топка, завива в свежо фолио (полиетиленов плик) и прибира за  най-малко 30 мин. в хладилник.
 :icon_idea:   при мен се получи от първия опит с големината на яйцата, но  на много места пише, че може  да се прибавят 1-2 лъж. студена вода, ако яйцата не могат да поемат брашното.
* След хладилника тестото се разделя на 3 еднакви топки; двете отново се завиват с фолиото, да не съхнат, докато се работи третата.
* Ако ще се реже на ръка - разточва се на набрашнена повърхност до желана дебелина и се реже на желаните форми - така правих канелоните преди време.
* За машината -  сплесква се топката  с ръка, за да може  да се прекара тестото през машината. Разточването  започва  от  най- широката позиция и с всяко следващо преминаване се намалява и степента, така че да се получи тънка и дълга кора.  Всичко това обаче по въртенето, сгъването и точенето в машината го има подробно написано и в самото и упътване. Ако тестото лепне - пак според упътването - поръсва се с брашно преди всяко преминаване през валяците. При мен обаче нищо не лепнеше, затова и се отнесох във времето с въртенето на първата кора през различните приставки. Така спрях на степен 3, която ми се видя подходяща за фетучини.  Оставих ги да подсъхнат за   5 мин. (но следващия път мисля да пропусна  - не ми беше готова водата за варенето им. ) Ако се приготвя повече паста, могат да се покрият с влажна памучна кърпа без власинки.
* Поставят се в кипяща подсолена вода и варят  2 мин. (според мен, добре сварени, но не разварени) за ал денте - времето  трябва да е по-малко.  На 100 гр. паста трябва да има литър вода.

След това пастата се гарнира със сос по желание, а аз избрах да  хапнем  ;D

Фетучини с бекон и магданозено песто

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Картофено пюре с чесън
« Отговор #366 -: 02 Юни 2012, 10:38:49 »
Картофено пюре с чесън



Продукти:
~ 1 кг. картофи
~ 120-150  мл олио
щипка чубрица
чесън
сол

Приготвяне:
* Картофите се сваряват  цели, обелени до готовност (в подсолена вода)
* Почистените скилидки чесън се счукват или фино пасират.
* Отцеждат се; прибавя  се счукания чесън.
* Докато са още горещи  картофите се намачкват с  преса или чукало ( за чесън; от доброто старо дървено хаванче - за това  пюре  предпочитам  чукалото). Докато се мачкат се прибавя и олиото - на 3-4 пъти и продължава мачкането на картофите, докато стане пухкава сместа и поеме олиото.
* Прибавя се щипка чубрица, обърква се добре и оставя да се охлади.

Това е. Едно по-различно картофено пюре, което и да остане  е също толкова пухкаво, колкото и когато се приготви.
Олиото е ориентировъчно. Мачкайки картофите си личи, до кога поема мазнината.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Филе от риба в картофена коричка и рьощи с мечи лук



Продукти:
3 филета риба (~ 500-600 гр. чисто тегло.може с кожа; може без.)
3 големи картофа
листа босилек (лимонов, разбира се :)), но в оригинал рецептата е с листа мента. Следващия път бих я направила  със салвия  :smile1:
сол, черен/шарен пипер, малко мазнина за пържене

За 3 бр. рьощи (хрупкава картофена палачинка по швейцарски) :
3 картофа
300 гр. мечи лук (в оригинал в предаването Полуостровът на съкровищата беше със спанак)
200 гр. крема сирене
черен/шарен пипер, сол, 1-2 скилидки чесън, мазнина

Приготвяне:
* Филетата риба се подсушават и нарязват на парчета.  Колкото по-малки, толкова по-лесно ще се завиват с картофените ленти. Моите бяха около 5/6 см.
* Поръсват се с черен пипер, сол.
* С белачката за картофи, като се върти по обиколката на зеленчука, се правят картофените ленти. Както вече писах, цяло щастие е, ако се получат от първи път. Но пък след приключване приготвянето на рибата има достатъчно материал за картофена супа  ;D
* На всяко парче се поставя листо/две от подправката и се завива внимателно  :smile1: в картофената лента. Последните парчета -  вече не толкова внимателно. Ако се налага - завиват се в две ленти; ако някъде се отчупи парче от лентата - замаскира се положението, като се закрепя там някъде .



* Подготвят се всички парчета, защото пърженето е много за кратко.
* Готовите парчета  се запържват от двете страни за по 30-40 сек. в загрята мазнина.
* И тук, ако тигана е с огнеупорна дръжка се премества  заедно с рибата в загрята на 200* фурна и пече около 15 мин. (до зачервяване на картофите). Но тъй като моите тигани са все с не-огнеупорни дръжки, прехвърлих рибата в тава, върху хартия за печене. Която от своя страна може да бъде заменена от малко мазнина в тавата.
Приготвяне на рьощите:
* Картофите се варят до полуготовност. Т.е. трябва да остане достатъчно твърд, но не и суров.
* Левурдата/мечи лук или спанак, се бланшира във вряща  вода ( с лъжичка сол и лъжичка захар в нея) за 1 мин. и веднага изважда в купа с ледено студена вода (за да си запази ярко-зеления цвят ) Отцежда се; изстисква от водата и нарязва на ситно, заедно със скилидката чесън. (тъй като тук е левурда, скилидката чесън е пропусната. Ако е замразен зеленчука - бланширането също се пропуска)
* Охладените картофи се настъргват на средно ренде, посоляват се.
* Загрява се тиган с незалепващо покритие, поставят се 3 ринга*** и се пълнят последователно с: картофи,  спанак, крема сирене и най-отгоре се завършва отново с пласт картофи. Всеки пласт се притиска добре. Когато се зачерви от едната страна, се обръща да се запържи и от другата.
* Следва аранжиране - няколко парчета сочно рибно филе във фина, хрупкава коричка, рьощи, зелено листенце за цвят и няколко парчета лимон за вкус :)

*** За ринга. Съвсем нормално е във всеки дом да няма набор от различни рингове. Някъде назад съм писала, че за оформяне на разни предястия ползвам  срязани  PVC бутилки от минерална вода или сок, които са с гладка повърхност, за да може да се извадят лесно след приготвянето на изделието. Тук обаче тази имитация не върви да се нагрява, заради материала, а аз (и сигурно не само аз) имам само 1 ринг с диаметър 6-7 см. Така и не можах да убедя Мише, че ми трябват поне по 4 бройки от вид.
Освен, че рьощите със спанака могат да се направят едно след друго (което ще бъде упражнение бавно),  може да се използват и еднократни форми за малки кексчета от алуминиево фолио - те са достатъчно здрави, за да издържат на топлинната обработка и притискането на продуктите, при оформянето им, докато са в тигана. За целта с тънък, остър нож или връх на ножица се изрязва дъното на алуминиевите формички. :smile1:
« Последна редакция: 21 Юни 2012, 17:34:54 от pep-4o »
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #368 -: 21 Юни 2012, 20:26:47 »
Пепи, чудно изглежда!  :thumbup:
Ама, хайде втори тур на рьощите, в оригинал!  :P :air_kiss:

И понеже не мога да се стърпя, винаги искам да съм полезна, да дам идея: вместо рингове да купуваш, кажи на Мише да ти оформи консервни кутии за тая работа. Трябва само да им махне дъната и да им поизчука малко ръбчетата, да се не порежеш. Всякакви размери ще имаш  :thumbup: Какво си играеш с тая пластмаса  :smile1: От халвата на "Златея" са супер, а и нея ще хапнете с апетит!

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #369 -: 21 Юни 2012, 21:14:43 »
Трябва само да им махне дъната и да им поизчука малко ръбчетата, да се не порежеш.
Ба, ще очука Мише  :laugh: :laugh: уфф, аз си си изрязах  консерви пастет, дъната махнах, ама ме притеснява този метал за много кратна употреба. Сигурна ли си за халвата? А Мише има  перфектната за целта неръждаема  дебела тръба, ама няма кой да отреже  :'( поне 4 години ми обещава вече.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

bluemoon

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1757
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #370 -: 21 Юни 2012, 22:59:14 »
Ее, Пепи и аз ревах за тръба, ама като все си прави оглушки, сервирах на мойто мило консервните кутийки на масата и наредих да ми ги нагласи със закана, че иначе ще ида да дам много парички. И нали си ме знае, че като нищо ще го направя, та не отказа. Абе, за други неща ми угажда - дъски за рязане ми направи, мини точилки да навивам тесто на тях, скарички разни за охлаждане на сладкиши, ама рингове от тръба така и не ми изряза. Сега съм намислила да го дрънкам за една вълнообразна алпакова подложка, на дупки, за да си пека франзелите на нея, ама да видим ще ме огрее ли  :smile1:
Иначе, кутиите на Златея стават, защото са широчки (да не ги меря, но имат 10 см. диаметър) и дълбочки (около 6-7 см.) - можеш и малко и много в тях да слагаш. И какво като е ламарина, няма да я ползваш като чиния, я! Слагаш там каквото трябва, оформяш и сервираш. Или печеш и после изваждаш веднага. Тя е неръждаема, а и нали халвата стои в нея сума ти време, докато я купим. Имам и рибни кутии - широки, тясни, дълбоките ползвам за рула. В опаковките от малките шоколадови яйца (тези прозрачните) пък правя бонбонки

 
« Последна редакция: 21 Юни 2012, 23:00:52 от bluemoon »

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #371 -: 22 Юни 2012, 12:18:29 »
Сега съм намислила да го дрънкам за една вълнообразна алпакова подложка, на дупки, за да си пека франзелите на нея, ама да видим ще ме огрее ли  :smile1:


силно стискам палци да ти се получи  :thumbup:
знам ги кутиите.  Щом гарантираш за тях, ще се снабдя. Само дето си мисля, че дори на масата да ги струпам, пак ще ги побутне, но пък не пречи да се пробвам, защото са по-широки от алуминиевите за кексчета.
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Трушия от слънчеви краставици
« Отговор #372 -: 04 Юли 2012, 18:37:26 »
Трушия от слънчеви краставици 



Продуктите са:
краставици - големи, или по-скоро дебели.  Бройки - колкото-толкова.  Кервиз/Целина, сол и малко ракия.

Приготвяне:
Краставиците се нарязват на кръгчета - дебели, поне 5-6 мм.; 
посоляват се - долу горе - на килограм краставици 1 и 1/2 супени лъжици сол - в  голяма тава или широка купа, за да могат да се объркват лесно.
Разбъркват се със солта и оставят  така да омекнат - около 3-4 часа, през което време те си пускат сока. 
Вече са омекнали  и буркана се пълни добре, вместо да остава много въздух.
Пълнят се в приготвените буркани, на два-три пъти се прибавя и по щипка едро нарязан кервиз. Отцедената вода се разпределя в бурканите; сипва се на буркан  и по 1 с.л. ракия (буркан от около 0.8-1л. )   и се допълва до горе с  вода.
Затварят се бурканите и оставят на слънчево допълваш вода - вече малко трябва и запечатваш.
Оставят се на слънчево място за 3-4 дни.  Цвета им леко се променя.  Стават прозрачно зелени, а най-отгоре, ако са си "изпили" саламурата - по-бели. Оставих такава в чинията, за да се вижда разликата.  Тях обикновено ги изхвърлям.

Когато са готови, прибирам в хладилник или в шкаф на тъмно място. Но тъй като студени са по-вкусни, предпочитам хладилника.
Не знам дали стават за зимнина. Оставила съм буркан и ще пробвам; догодина ще допълня. Предполагам, че да, защото когато направя такива те изкарват по месец (докато ги свърши) на топло място. Естествено не на пряка слънчева светлина, но не и в хладилник.  Ако са цели корнишони, със сигурност - ще станат, но различното при тези е, че са нарязани на кръгчета  и не са корнишони, които са по-твърди, а са от от салатените сортове Сандра и Гергана



“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
Сироп от вишни
« Отговор #373 -: 05 Юли 2012, 15:21:34 »
Сироп  от вишни



      Това е онзи вишнев сок, от недалечното соц-минало,  чиято рецепта се разпространяваше на листчета :) и тъй като нямаше изобилие от сокове, безалкохолни напитки и плодове и през зимата се правеше в поне половината домакинства (които познавам).  И преди пийване се разрежда с вода на вкус.
       От тази доза продукти излиза около 5л. готов сок. Тъй като е малко трудно запечатването в бутилки и обръщането им на капачка, същите могат да се напълнят и затворят и в буркани.


Необходими са:

80 бр. вишни
100 листа
3л. вода
2 кг захар
10 гр. (1 малко пакетче) лимонена киселина

Приготвяне:
* Водата се кипва с измитите листа и оставя да ври 10 мин.
* Изваждат се листата и слагат почистените от костилките  вишни.
* Варят се  15 мин. и се изваждат, но се оставят в гевгир или цедка, да се отцедят, а сока, който пуснат се връща обратно в тенджерата.
* Сипва се захарта, разбърква се, докато се разтопи. Отпенва се през цялото време и се оставя да ври, докато спре да се образува пяна.  Прибавя се лимонената киселина, разбърква се и прецежда.
* Още горещ,  сокът се налива в бутилки. Запечатват се и се обръщат веднага на капачка, докато изстинат.



“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Re: Храна за мой*те канибали
« Отговор #374 -: 05 Юли 2012, 15:29:55 »
Пеп, обожавам такъв сироп :thumbup:

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]