Автор Тема: Готварските рецепти за работещи жени на Валя (Тина-Рина)  (Прочетена 581441 пъти)

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Порция.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
 
                   Свинско със сос от топено сирене и орехи


700-800 г свинско месо
100 г топено сирене
125 мл сметана
1 глава лук
50 г орехи
сол и черен пипер на вкус
3 с.л. олио


   Месото се нарязва на пържоли, които се  начукват и се подправят със сол и черен пипер.  Запържват двустранно в загрятото олио на силен огън и се изваждат. Орехите се запържват в сух тиган. Нарязаният на ситно лук се запържва в малко олио до златисто, прибавя се сметаната и се разбърква. Прибавят се настърганото сирене и орехите. Добавя се месото, покрива се с капак и се оставя да се задушава 10-15 минути, като се разбърква от време на време.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

                                                                             Френска пилешка супа


2 пилешки бутчета или половин пиле
1 глава кромид лук
1 морков
50 г масло
3 с.л. фиде
1 к.ч. бяло вино
1 к.ч. сметана
сол
черен пипер

  Месото се сварява с нарязаните моркови и лук в подсолена вода. Изважда се и се обезкостява. В тиган се запържва в маслото до златисто, прибавят се виното и сметаната и като заври, се връща в тенджерата. Сипва се фидето, посолява се с черен пипер и се вари до готовността му.

pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
много нежна супа, Вале! Следващия път като правя с фиде - такава ще да е  :thumbup:
“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Различна е, Пепи, запърженото в масло месо, сметаната и виното  й придават различен вкус.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Тази супа много ми харесва. И аз ще я опитам обезателно.
Вале,  :air_kiss: .

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
Няма да съжаляваш, Елианка!

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Тази супа много ми харесва. И аз ще я опитам обезателно.
Вале,  :air_kiss: .
+1

Вале, влиза в списъка ми за следващата седмица!  :air_kiss:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

                        Салата от чушки с орехов сос


1 кг чушки
1 глава чесън
1 ч.ч. кисело мляко
1 к.ч. орехови ядки
2-3 с.л. олио
магданоз
сол

  Чушките се изпичат, обелват и нарязват на парчета. Орехите се счукват заедно с обеления и нарязан чесън, постепенно се прибавят олиото и киселото мляко. Посолява се на вкус, разбърква се и с този сос се заливат пиперките. Поръсва се с нарязан магданоз.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
М, м, м! Вкусно!  :thumbup:

GolemDZVER

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 4418
  • Ако си орел, не се напъвай да си пръв сред гаргите
Направо да се окапеш  :yahoo: и с малко лимоново сокче и малко лютичко и ако знаете колко "жадни" тези чушчици за ракийка  :innocent:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                            Бързи кашкавалки с готово тесто


1 кг готово тесто
80 г разтопено масло
сол
200 г настърган кашкавал

   Тестото се оставя половин час на стайна температура. Разточва се на голям правоъгълник, намазва се с разтопеното масло, поръсва се с малко сол и с настъргания кашкавал. Навива се на руло  откъм дългата страна. Полученото руло се нарязва на резени с дебелина 2,5-3,5 см. Поставят се в намазнена или покрита с пекарска хартия тавичка. Пекат се на 180 градуса до готовност.
« Последна редакция: 07 Февруари 2014, 15:22:01 от Захарно петле »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

                                                          Шкембе по флорентински

500 г сварено телешко шкембе  (най-бързо става с шкембе сварено полуфабрикат)
250 г печурки
200 г кашкавал
1 к.ч. доматено пюре
70 г краве масло
1 ч.л. сол
1 глава чесън
1 ч.л. босилек
1 ч.л. риган
зехтин

   Шкембето и гъбите  са нарязват на парчета, а чесънът се наситнява. Дъното на тава се намазва със зехтин и се редят пластове шкембе и гъби. Поръсват се подправките, чесънът, полива се с доматеното пюре. Поставят се парченца масло и се пече на 180 градуса, докато изври течността на пюрето. Наръсва се с настъргания кашкавал и се доизпича.
 

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Видях това шкембе в отчета ти и потърсих рецепта.
Колко хубаво, че си намерила време да я напишеш.
Благодаря, Вале. Страхотна рецепта.  :flowers:

FINDUS

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 527
Почнаах да го правя това шкембе,да видим довечара дали ще сме на тостери или ще ядем това шкембе ;D

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Почивка сред природата от cvetozara123
[22 Април 2018, 23:21:08 ]


Re: Ремонт на Леново? от beauty
[22 Април 2018, 21:05:19 ]


Малък лаптоп? от jeneta
[22 Април 2018, 14:16:37 ]


Re: Кафемашина? от jeneta
[21 Април 2018, 23:35:11 ]


Ремонт на Леново? от jeneta
[21 Април 2018, 15:15:34 ]


Re: Спешна нужда от пари от cvetozara123
[21 Април 2018, 14:40:16 ]


Re: Имот около София от jeneta
[21 Април 2018, 13:21:46 ]


Изработка и реклама на уеб сайтове от emcheto
[20 Април 2018, 13:40:45 ]


Re: Евтини дамски и мъжки дрехи от emcheto
[20 Април 2018, 13:26:38 ]


Re: Мебели за баня? от cvetozara123
[19 Април 2018, 10:48:38 ]


Re: Мебели за баня? от jeneta
[18 Април 2018, 21:21:08 ]


Re: Поръчка на дамски чанти от cvetozara123
[18 Април 2018, 20:40:59 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от jeneta
[18 Април 2018, 20:12:17 ]


Детска кошарка втора ръка от cvetozara123
[17 Април 2018, 22:54:50 ]


Поръчка на дамски чанти от jeneta
[17 Април 2018, 22:21:04 ]


Re: Езикови курсове от jeneta
[17 Април 2018, 17:50:57 ]


Езикови курсове от tomislava
[16 Април 2018, 21:27:28 ]


Re: Почивка сред природата от tomislava
[16 Април 2018, 19:54:56 ]


Имот около София от mariqna44
[15 Април 2018, 12:46:02 ]


Почивка сред природата от cvetozara123
[15 Април 2018, 10:48:56 ]