Автор Тема: Готварските рецепти за работещи жени на Валя (Тина-Рина)  (Прочетена 552151 пъти)

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318


     Уоу, Пепи, как изглежда само на чудесната снимка! Аз ти благодаря, че ме подсети, защото все още е млечен чесънът и джанките са точно за консервиране - нито много кисели, нито много сладки.

dove

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2717
А който няма джанки?!  :no:  ::)... Какво да прави?!  :'(   :( :'( >:(

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

   Само чесън, Галка!  :P

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                                   Крем с ягоди и сметана


300 г ягоди
300 г сладкарска сметана
1-2 с.л. мед
1/4 ч.л. канела
пресни листа от мента за украса


      Сметаната се разбива с миксер да удвои обема си. Добавят се 1 с.л. мед и канелата, разбърква се, ако е необходимо според вашия вкус, защото сметаната е сладка, се добавя втора лъжица мед.
   Ягодите се нарязват на парченца, а няколко - на филийки (за украса) и една част от тях се поставят на дъното на чашки. Другата част се разбърква с половината сметана и се поставя върху плодовете. Отгоре се поставя останалата част от сметаната. Кремовете се украсяват с филийките ягоди и с листенца босилек. Поставят се в хладилник за половин час.
« Последна редакция: 13 Юни 2011, 17:06:55 от Tina-Rina »

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601


Вале, ето го и моят буркан с чесън. Сега го гледам и чакам да поотлежи.
Да не мислиш, че някой ще ти чака зимата. Като опитам туршийката, ще ти докладвам.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

  Елианка, само 1 буркан?! Нищо, де, има време да поправиш грешката, а че за зимата няма да остане нищо - факт!

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

                                       
                                                          Студена крем супа от тиквички


2 тиквички
200 г кисело мляко
1 кубче зеленчуков бульон
70 г сирене
2 с.л. олио
1/3 връзка копър
сол


   Тиквичките се нарязват на кубчета и с малко вода се задушават в олиото за 10-ина минути. Леко се посоляват (бульонът е солен). Долива се разтвореният в гореща вода бульон и ври още няколко минути до пълното омекване на тиквичките. Като изстинат, към тях се добавят киселото мляко и нарязаният копър. Супата се пасира и се поднася с настърганото сирене.

mis_val

  • Помощник-готвач
  • ***
  • Публикации: 392
Тина-Рина,благодаря за споделените рецепти!
Благодарение на тях направих първите си буркани.За някои хора не е нищо,но аз съм много горда.

elidrag

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2601
Опитахме, да не кажа ликвидирахме  ::) чудната туршия от чесън.



Благодаря от сърце за рецептата.  :air_kiss:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
mis_val ,чудесен старт на приготвяне на зимнината! Сега ще се ентусиазираш от лесното приготвяне и ще направиш още много.  :smile1:
elidrag,  :thumbup:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318

                                                                Наденица с доматен сос и сирене

                                                                     Време за приготвяне: 25 минути
                   

500 г наденица
2 глави кромид лук
4-5 скилидки чесън
400 г доматен сок
1 ч.л. чубрица
сол
черен пипер
200 г сирене
100 г кашкавал (може и без него)
4 с.л. олио


   Наденицата се нарязва на колелца и нарежда в намазнена с 2 с.л. олио тавичка, която се поставя в загрята на 220 градуса фурна. В тиган с 2 с.л. олио се задушават нарязаните лук и чесън за 5-6 минути, прибавят се доматеният сок, чубрицата, сол (не много, защото сиренето е солено) и черен пипер. Сместа ври 10-ина минути и се изсипва върху позапечената наденица, отгоре се поръсва с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Пече се още 5 минути.
 

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
 
                                                                          Щрудел с череши

                                                                       Време за приготвяне: 30 минути


500 г череши
50 г галета
50 г бадеми (орехи)
100 г кристална захар
2 с.л. пудра захар
3 кори за баница
70 г масло


   Върху кърпа се поставя първата кора за баница и се намазва с 1/3 от разтопеното масло, отгоре се поставя втората, намазва се с масло, накрая - третата кора и тя се намазва с масло. Черешите се разполовяват и почистват от костилките, бадемите (орехите) се счукват в хаванче. В купа се поставят черешите, бадемите, галетата и захарта. Разбъркват се. Тази смес се разпределя върху корите, като не се слага на 2,5 см от двата края на късата страна, които след това се прегъват навътре.  С помощта на кърпата се навива на руло и се поставя в намазнена тавичка с ръба отдолу. Щруделът се пече 20 минути на 200 градуса. Поръсва се с пудра захар. Може да се поднесе с кисело мляко.

tita81

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 220
Стахотен щрудел както писах и в другата тема,обаче се замислих дали ще се получи ако вместо череши се ползва друг плод??Например - ягода(ако се намерят такива) или праскови :scratch_one-s_head:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
tita81, благодаря! Относно използването на други плодове - може би ще стане и с тях. Трябва да се пробва. :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                  Ароматни пълнозърнести бисквитки с овесени ядки
                
                                              Време за приготвяне: 15 минути




1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. нарязани листа от салвия
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. чесън на прах (може и без него)
1/2 ч.л. сол
100 мл олио
5 с.л. студена вода


   Сухите съставки се смесват в купа, прибавят се олиото и водата. Всичко добре се размесва. Оформят се топчета, които леко се сплескват с длани. Поставят се в намаслена или покрита с пекарска хартия тава и се пекат 10 минути на 190 градуса.
« Последна редакция: 27 Юни 2011, 11:58:47 от Tina-Rina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37

* Последното от форума

Re: Онлайн пазаруване от tomislava
[10 Декември 2017, 12:58:31 ]


Онлайн пазаруване от cvetozara123
[09 Декември 2017, 23:42:24 ]


Re: С какво пържите храната? от cvetozara123
[08 Декември 2017, 16:21:25 ]


С какво пържите храната? от tomislava
[06 Декември 2017, 01:07:15 ]


Re: Магазин за обувки от jeneta
[30 Ноември 2017, 10:21:55 ]


Re: Предколедна почивка от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:18:11 ]


Кредит от кеш кредит? от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:07:15 ]


Коледни формички от tomislava
[30 Ноември 2017, 10:05:44 ]


Re: Магазин за обувки от tomislava
[29 Ноември 2017, 21:59:28 ]


Re: Предколедна почивка от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 21:32:36 ]


Re: Заместител на вредни храни от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:17:00 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[29 Ноември 2017, 18:10:06 ]


Търся рецепта от vladofidera
[29 Ноември 2017, 14:25:30 ]


Предколедна почивка от tomislava
[28 Ноември 2017, 23:47:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[28 Ноември 2017, 22:24:17 ]


Re: Заместител на вредни храни от tomislava
[27 Ноември 2017, 23:49:58 ]


Re: Бърз кредит за ремонт на кухнята от cvetozara123
[26 Ноември 2017, 17:21:03 ]


Бърз кредит за ремонт на кухнята от tomislava
[26 Ноември 2017, 00:16:24 ]


Re: Сервиз за таблети? от tomislava
[23 Ноември 2017, 21:53:35 ]


Re: Сервиз за таблети? от cvetozara123
[23 Ноември 2017, 15:12:19 ]