Автор Тема: Готварските рецепти за работещи жени на Валя (Тина-Рина)  (Прочетена 539469 пъти)

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                           Яйца върху лучени полумесеци


За 1 порция:
1 глава лук
2 яйца
2-3 щипки босилек
сол
олио
масло


    Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в тиган със загретите олио и масло (поравно), поръсва се със сол на вкус и с босилека. Като поомекне лукът, отгоре се чукват 2 яйца и се намалява котлонът. Готово е, като яйцата стегнат. Поръсват се с червен пипер.
 Ястието може да се приготви и във фурна.

vesela

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 8912
  • Ах, морето...
Това са ми любимите яйчица от дете :yahoo:, макар отдавна да не съм праавила.
Разликата е, че аз сипвам и малко водичка, да се задуши хубаво лука и чуквам яйцата вътре - докато се изпържат - водата се е изпарила, не съм слагала и босилек :innocent:
Вечеря имам, но ще си ги направя да си нося утре за обяд :yahoo:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
   Весе, и на мен са ми любими - баба ми ги правеше, и аз не бях ги правила отдавна, та сега ги правих три дни поред освен други неща. :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                 Бърз гулаш с наденички


3 наденички
1 морков
1 консерва белени домати
1 глава кромид лук
4-5 кисели краставички
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
500 мл телешки бульон
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
3-4 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер

   Нарязаните лук и морков се запържват в олиото за 2-3 минути. Поръсват се с брашното, червения пипер, захарта и солта. Разбъркват се и се поливат с горещия бульон и 200 мл гореща вода. Когато ястието кипне, се прибавят доматите и се вари 10 мин. на тих огън. Прибавят се нарязаните наденички и кисели краставички, черният пипер и всичко се вари още 10 минути.


Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                      Печени панирани пилешки дробчета


1 кг пилешки дробчета
1 к.ч. брашно
1 равна ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2-3 яйца (зависи от големината им)
по 1/2 к.ч. брашно, галета и картофено пюре на люспи (може и обикновено)
олио


    Дробчетата се почистват, измиват, посоляват, опиперяват и се овалват в брашното. Престояват 5-10 минути така, а после се потапят в разбитите яйца, овалват в смесените брашно, галета и картофено пюре и се поставят в намазнена тавичка (най-голямата, с която разполагате). С вилица се набожда всяко едно и се пекат 10-12 минути на 200 градуса.
   Поднасят се или с майонезено-млечно-чеснов сос, или с чесновия дип, предложен от Йоли (на втората снимка). 

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                         Пилешки дробчета с лук и вино на тиган


500 г пилешки дробчета
3 глави кромид лук
1 к.ч. червено вино
3-4 с.л. брашно
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
3-4 с.л. олио


    Дробчетата се почистват, посоляват и овалват в брашното, смесено с черния пипер. Обеленият и нарязан лук се задушава в олиото и 1-2 с.л. вода за 3-4 минути, прибавят се дробчетата, бъркат се от време на време още 5 минути, изсипва се виното, бърка се още 1-2 минути.
  Така за 15-ина минути вечерята ви е готова! :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                        Филе от бяла риба с бяла коричка


700 г филе от бяла риба
1 глава кромид лук
4 с.л. майонеза
4 с.л. кисело мляко
4 с.л. настърган кашкавал
сол
черен пипер
олио

   Филетата риба се посоляват и наръсват с черен пипер. Лукът се обелва, настъргва и задушава в тиган с мазнина за 2-3 минути. В купа се смесват млякото, майонезата и настърганият кашкавал, добавя се и задушеният лук. Рибата се поставя в намазнена тава и всяко парче се покрива с горната смес. Пече се 25 минути на 200 градуса.


   

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                   Мъфини изненада
               
                                                        първи вариант
                                                          12 мъфини


500 г кайма
1 глава кромид лук
2 филийки изсъхнал хляб
1 яйце
150 г кашкавал
1/2 ч.л. чубрица
2-3 по-големи моркова
сол
олио


   Каймата се обърква с настъргания лук, яйцето, хляба - накиснат във вода или прясно мляко и изстискан, чубрицата, сол и нарязания на кубчета кашкавал и се оставя да престои в хладилник половин час.
   Морковите се нарязват на ленти с помощта на картофобелачка. Всяка от формите за мъфини се намазнява, отгоре се поставят морковените лентички - или една до друга, или кръстосано, така че краищата им да излизат навън. Вътре се поставя сместа с каймата, краищата на лентите от моркови се завиват отгоре към средата на всяка формичка. Мъфините се пекат 30 минути на 200 градуса.

t_ilieva

  • Безнадеждна оптимистка
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2259
  • Ако искаш да бъдеш богат цял живот-отглеждай деца!
Вале, харесах си бисквитените топчета и яйчицата върху лук:innocent:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
   Благодаря, Танче! И двете рецепти са много бързи за изпълнение, дано и на вкус ви допаднат.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318



                                      Мъфини изненада - 2

Показвам само снимка като идея, защото рецептата е на популярните яйца по шотландски.

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                     Пай с качамак, риба тон и сирене

1/2 опаковка качамачен грис
1/2 ч.ч. доматен сок
1 малка консерва риба тон
200 г сирене (извара)
100 г маслини


    Качамакът се приготвя според указанията на опаковката, когато стане готов, се изсипва в тавичка. Отгоре се намазва с доматения сок, и поръсва с изцедената и намачкана риба, с натрошеното сирене и нарязаните маслини. Запича се 8-10 минути на 200 градуса.

ilona21

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 66
Благодаря за Картофените мъфини. Супер са! Не обичам пържените неща и тази рецепта е само за мен! :yahoo:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
  ilona21, прекрасни са мъфините ти!!! Благодаря!

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                                    Яхния от зелен фасул и картофи


1 буркан зелен фасул (консервиран) или 500 г пресен
5 картофа (средни)
1 глава кромид лук
1 морков
5 скилидки чесън
150 г доматен сок
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
1 с.л. магданоз
сол
обио
 
     Нарязаните на ситно лук и моркови се задушават в тенжера с олио и малко вода до омекването им. Изсипва се зеленият фасул (ако е пресен, се оставя да ври, докато поомекне), когато заври, се прибавят обелените и нарязани картофи, долива се гореща вода, колкото да покрие сместа, и се оставя да ври на слаб огън 20 минути. Прибавят се доматите, подправките, посолява се на вкус и ври още 5 минути. В тиган с олио се запържва брашното, прибавя се червеният пипер, разбърква се и запръжката се прибавя към яхнията. Разбърква се добре и котлонът се изключва. Прибавя се чесънът, който е пресован или настърган.

  Яхнията може да се поднесе с лъжица кисело мляко. Може да се приготви и с пилешко, и със свинско месо.
 

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[Днес в 19:27:28]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]