Автор Тема: Готварските рецепти за работещи жени на Валя (Тина-Рина)  (Прочетена 539648 пъти)

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                Броколи със сметана и кашкавал

                                            Време за приготвяне: 20 мин.

500 г броколи
1 малка заквасена сметана
100 г кашкавал
3 с.л. кисело мляко
50 г масло
черен пипер
сол

            Броколите се накъсват на розички и задушават с маслото, малко сол и 1/2 к.ч. вода 10 минути под капак. Слагат в тавичка. Сметаната се разбърква и затопля на котлон, без да завира. Към нея се прибавят киселото мляко, малко сол, черен пипер и се изсипва върху броколите. Отгоре се наръсва настърганият кашкавал. Пече се 10-ина минути на 200 градуса до зачервяването на кашкавала.

   Аз много харесвам това ястие в този вариант, но моите хора го предпочитат с бекон или шунка.:-)
« Последна редакция: 14 Ноември 2010, 14:19:03 от pep-4o »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                             Салата от карфиол с кисело мляко

                                                 Време за приготвяне: 15 мин.

300 г карфиол
1 кофичка кисело мляко
1 с.л. олио
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. магданоз
1/4 ч.л. червен пипер

   Карфиолът се накъсва на розички и се задушава в подсолена вода с олиото за 15 минути. Изважда се и се изцежда. Млякото се разбива, в него се слага счуканият чесън и се полива още топлият карфиол. Отгоре се поръсва с черния, червения пипер и ситно нарязания магданоз. Добре е да постои половин час в хладилник.
« Последна редакция: 18 Ноември 2010, 16:08:23 от Tina-Rina »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                Бързи соленки с бутер тесто
                                         
                                                  Време за приготвяне: 15 мин.

400 г бутер тесто
1 жълтък
ким
сол

   Кората бутер тесто се намазва с разбития жълтък, поръсва се със сол и ким и се нарязва на пръчици. Пекат се 10 минути на 180 градуса.
« Последна редакция: 18 Ноември 2010, 16:07:09 от Tina-Rina »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                          Крем супа от карфиол и кашкавал

                                            Време за приготвяне: 20 мин.

600 г карфиол
200 мл прясно мляко
50 г масло
1 с.л. брашно
50 г кашкавал
1 с.л. магданоз
1/4 ч.л. черен пипер
лимонов сок


   Карфиолът се накъсва на розички и сварява в подсолена вода за 15 минути. В тиган се разтопява маслото и се запържва брашното. Запръжката се прибавя към супата, налива се и млякото и се оставя да поври още 2-3 минути. Тенджерата се маха от котлона, супата се поръсва с настъргания кашкавал, нарязания магданоз и черния пипер. При поднасяне се подправя на вкус с лимонов сок.
« Последна редакция: 18 Ноември 2010, 16:09:18 от Tina-Rina »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                              Пай с гъби с бутер тесто

400 г бутер тесто
3 с.л. олио
400 г гъби
1 глава кромид лук
250 г сирене "Дунавия" ("Крема")
1/3 вр. магданоз
100 мл прясно мляко
4 яйца
сол и черен пипер на вкус

   В намазнена тавичка или върху пекарска хартия се поставя бутер тестото, така че да прилепне и по стените, дъното се надупчва с вилица и се пече 15 минути на 180 градуса. В олиото се запържва нарязаният лук, добавят се и нарязаните гъби за 5 минути. Накрая се прибавят магданозът и малко сол и черен пипер. Яйцата се разбиват, добавя се млякото и се прибавят към изстиналата гъбена смес. Всичко се изсипва върху запечената кора от бутер тесто. Пече се 25 минути на 200 градуса, докато леко покафенее.  Паят изстива в тавата и се сервира нарязан на триъгълници.
« Последна редакция: 14 Ноември 2010, 14:15:05 от pep-4o »

kokochka

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 156
 :yahoo: Мммм,тези соленки ще са супер.. Утре ще ги направя.

marabu

  • Гост
                                            Салата от карфиол с кисело мляко


нося едно голямо благодаря за тази салата  :thumbup:


pep-4o

  • Перде
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 17245
а аз нося голямо Благодаря  :flower: за идеята да направя милинки от готово тесто  :thumbup:
Получиха се страхотни, малко не предвидих, че моето тесто не е 1кг, а 700 гр., поради което плънката ми дойде повече  :smile1: но недоволни от това нямаше.   :-*

“Защото цацата плува в морето и се храни с патки...."
 ХРАНА ЗА МОЙТЕ КАНИБАЛИ

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
 kokochka, соленките се правят много бързо и се изяждат още по-бързо. 

Юле, страхотна снимка!!!

Пепи, много изкусителни са милинките!

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                     Печено сирене "Дунавия" с праз във фолио

                                                      Време за приготвяне: 10 мин.
                                                            За 3 порции

350-400 г сирене "Дунавия"
1 стрък праз лук
1/2 ч.л. червен пипер
чубрица
50 г масло

    Сиренето се нарязва на плочки, а празът - на дребно. Всяка плочка се поставя във фолио, поръсва се с нарязан праз, отгоре - с червен пипер и чубрица, а най-отгоре - с парченца масло. Фолиото се завива като пакетче и пакетчетата се пекат в загрята фурна 8 минути.

  Това е чудесно мезе за вино, а и лека вечеря.  



« Последна редакция: 17 Ноември 2010, 22:58:43 от pep-4o »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                         Салата от ряпа, маслини и сирене

                                              Време за приготвяне: 10 мин.

1 ряпа (250-300 г)
100 г маслини без костилки
150 г сирене
50 г орехи
2 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
сол

    Ряпата се настъргва, сиренето се нарязва на кубчета, орехите - на парченца, маслините - на шайби и се смесват в купа. Овкусява се с оцета, зехтина и сол на вкус. Разбърква се. Може да се украси с цели маслини.
« Последна редакция: 17 Ноември 2010, 23:03:22 от pep-4o »

maria.p

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 15
                                            Салата от карфиол с кисело мляко


нося едно голямо благодаря за тази салата  :thumbup:



И от мен! :smile1:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
maria.p, радвам се, че ви е харесала!

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                                              Скалички
                                                                
                                                            Време за приготвяне: 10 мин.

1 пакет бисквити
1 ябълка
1 к.ч. пудра захар
100 г смлени или нарязани на дребно орехи
1 пакетче масло (125 г)
1/2 ч.л. какао
3 с.л. коняк
1 с.л. стафиди
100 г шоколад

   Стафидите се накисват в коняка. Шоколадът се разтопява на водна баня с 1 ч.л. масло и се оставя да поизстине. Ябълката се настъргва на дребно и се изстисква. Към нея се прибавят смлените бисквити (или в блендер, или в найлоново пликче, като отгоре се минава няколко пъти с точилка и става на прах), захарта, какаото, мекото масло и стафидите с коняка. Всичко се разбърква добре и омесва, оформят се скаличките, отгоре с лъжица се посипва по малко шоколадът. Поставят се в хладилник за 20-ина минути.

Има много рецепти за скалички, това е моят вариант.

« Последна редакция: 18 Ноември 2010, 19:20:47 от Tina-Rina »

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3318
                                          Печени кюфтета с праз на фурна

1/2 кг кайма
4 яйца
1 глава кромид лук
2 филии хляб
5-6 стръка праз
олио
сол, черен пипер

   От каймата, 1 яйце, настъргания лук, накиснатия във вода или мляко хляб, черен пипер и чубрица се омесват кюфтета и се изпържват. Празът се нарязва на ситно и се задушава  в олио с 1-2 с.л. вода. Омекналият праз се изсипва в тавичка и върху него се нареждат кюфтетата. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се пече на 200 градуса 10 минути. Залива се трите разбити яйца и се запича до зачервяване.  

« Последна редакция: 25 Ноември 2010, 23:17:22 от Tina-Rina »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]