Автор Тема: Немска кухня  (Прочетена 31295 пъти)

greyeve

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 1237
Re: Немска кухня
« Отговор #15 -: 15 Август 2010, 22:11:58 »
Ау, колко хубаво стана тук с вас двамата  :air_kiss:  :air_kiss:

kitkat

  • Чирак
  • *
  • Публикации: 14
Re: Немска кухня
« Отговор #16 -: 19 Август 2010, 23:23:08 »
Аз съм нова почитателка в този сайт.Следях коментарите ви и се наслаждавах на ефектните и сполучливи рецепти,които са наслада за небцето.А какво да кажа за невероятните снимки-само възбуждат апетита ми.Та Драго, аз съм послушна,така че ,чакам още рецепти придружени с остроумните ти коментари ! Приятна вечер на всички и лек петъчен ден.

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #17 -: 23 Август 2010, 14:15:52 »
O, благодаря ти Кати! Съвсем скоро е пак петък, така че май съвсем спокойно мога да го направя.  :smile1:

Знаех си аз, че има послушни деца тук и съжалявам, че ги накарах толкова много да чакат.  :hi:

Всъщност, ми се искаше да изчакаме Йолито да завърши сладката част с нейните пухкави тортички, но случайно дочух, че е много заета, така че ще продължа и ще я оставя да ни подслади тогава с тях най-накрая.  ::)

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #18 -: 23 Август 2010, 14:19:57 »
BRATEN или ПЪРЖЕНО с пуешка кълка

Една типично немска трапеза.



линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:44:10 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #19 -: 23 Август 2010, 14:22:11 »
HACKBRATEN
или
Пържено с кайма




линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:44:33 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #20 -: 23 Август 2010, 14:24:51 »
ПЪЛНЕНА ГЪСКА С ЦЕЛИ ЯБЪЛКИ



линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:44:51 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #21 -: 23 Август 2010, 14:27:26 »

СВИНСКИ ВРАТ ПЕЧЕН НА СОЛ



линк

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Тиквена супа
« Отговор #22 -: 23 Август 2010, 14:35:57 »

ТИКВЕНА СУПА



Продукти:

2 стръка зелен лук
60г краве масло
500г тиква
300г картофи
250мл мляко
250мл вода
1чл сол
чер пипер
200г шманд(Schmand) или крем фреш (creme fraiche) или кисела сметана


Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в маслото.

Нарязваме тиквата и картофите на парченца с големина на бучки захар. Прибавяме ги към лука и ги заливаме с млякото и водата.

Посоляваме с 1чл сол и варим при средна температура около 30мин. като разбъркваме често за да не се изхитри и загори на дъното.

След това пюрираме всичко до гладка маса с миксера или пасатор. Поръсваме със свеж черен пипер от мелничката, прибавяме още една-две щипки сол, а на края изсипваме сметаната като я разбъркваме добре, но внимателно.

Ами това е.

Да ви е сладко! :chef:



Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #23 -: 23 Август 2010, 14:39:06 »
ЯЙЧЕНА САЛАТА С АНАНАС И АСПЕРЖИ



линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:45:44 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #24 -: 23 Август 2010, 14:42:33 »
КАРФИОЛ СЪС СОС БЕШАМЕЛ



линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:46:57 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #25 -: 23 Август 2010, 14:44:46 »

СИРОП ОТ БЪЗОВ ЦВЯТ



линк

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #26 -: 23 Август 2010, 14:46:34 »
СЛАДКО-КИСЕЛА ТИКВА



линк
« Последна редакция: 01 Януари 2011, 23:47:15 от pep-4o »

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #27 -: 23 Август 2010, 14:48:32 »
Готово! Следващият моля да заповяда!  :smile1:

Dyke

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 769
Re: Немска кухня
« Отговор #28 -: 23 Август 2010, 15:49:05 »
Драго,
благодаря за рецептата за Райската торта - ще се пробвам тези дни с нея! Стана ми и много "вкусно" с карфиола със сос Бешамел - едно от любимите неща у дома през есента! Би ли споделил една типично немска рецепта - кюфтета от тиквички с пюре от ябълки? Очаквам следващите ти постове!
Конституционните Ви права са като мускулите - упражнявайте ги ежедневно!

Drago

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 870
Re: Немска кухня
« Отговор #29 -: 23 Август 2010, 22:22:54 »
Здравей Dyke!  :hi:

Наистина ли ти харесват? А аз си мислих, че на горкичката немска кухня след толкова много горди балкански готвачи няма никак да и е лесно.

За кюфтенцата от тиквички обаче ме свари мъничко неподготвен.
Да е типично германско ядене не мога да кажа, но виж райбеплецхен или райбекухен е тук нещо съвсем друго. (Reiben= търкане, а в случая стъргане, рендосване, а пък Kuchen знае май вече всеки какво е)

Просто няма панаир или градски празник без да се рамеришат гладно навсякъде.

Правят се обаче не с тиквички, а с картофи, но също се сервират с мус от ябълки. Нещо с което все още не съм свикнал и за това си ги ръся тънко със солчица като всеки един надеждно предубеден и твърдоглав българин.

Не зная кога точно ще се наканя да си ги направя пак в къщи, но ако някой все пак реши преди мен да опита, то ето ви превода на осноната рецепта:

РАЙБЕПЛЕТЦХЕН

Reibeplätzchen или Reibekuchen


Продукти за 6 порции:

500г картофи от сорт който остава по-твърд при варене
1 глава лук
2 яйца
30г брашно
сол и пипер
2 с.л. олио



Приготвяне:

Настъргваме фино вече обелените, измити и подсушени картофи с кухненският робот, а тези които си нямат нека побързат да се омъжат или оженят.

Обработваме и лука по същият начин и заедно с това, което е било преди малко картофи изцеждаме до последната капка сок в една що годе по-чиста кърпа.

Сега прибавяме яйцата, брашното, солта и пипера и разбъркваме всичко много усърдно.

Загряваме в едно тефлоново тиганче 1 с.л. олио, слагаме и 1 с.л. от сместа вътре и я разтиламе с лъжицата на по-тънко. Пържим докато се зачервят краищата след което обръщаме и пак до едно хрускавото апетитно червено.

Изваждаме и оставяме в една чинийка постлана със салфетка в предварително загрятата до 50° фурна.

Сега намаляме котлона, добавяме и останалото олио и пържем така до края по същият начин.

Официално се сервират както вече знаем с мус от ябълки, но някои изневерят с петмез от захарно цвекло както и с намазани с масло тънки филийки черен хляб.

Ами това е. Хайде на старта и да видим кой пръв ще се престраши и почерпи.  :wink1:

Линк за обща представа.
« Последна редакция: 02 Януари 2011, 13:03:49 от pep-4o »

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00
  • Bubi4ka: Fate, определено не бих била чак такава оптимистка...
    14 Ноември 2015, 14:43:37
  • FATE: Имах предвид готварската част от форума. Другата съм я прескачала, уви, за това и не съм в крак с новостите. За съжаление откривам, че новите шефове не се справят добре и всичко се забатачва май, май...Оптимистично очаквам нещата да се подобрят !!!
    14 Ноември 2015, 00:32:28
  • pep-4o: Явно не всичко четеш, Фейт :)
    13 Ноември 2015, 11:45:31

* Последното от форума

Re: Сервиз за телефони от tomislava
[20 Октомври 2017, 19:27:28 ]


Сервиз за телефони от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 12:49:54 ]


Re: Витамини за подсилване на имунната система от cvetozara123
[19 Октомври 2017, 10:55:59 ]


Витамини за подсилване на имунната система от tomislava
[18 Октомври 2017, 22:29:01 ]


Re: Сръбски ресторант от tomislava
[17 Октомври 2017, 14:19:16 ]


Сръбски ресторант от cvetozara123
[16 Октомври 2017, 22:06:47 ]


Бонбони Лакта от ohoboho
[07 Октомври 2017, 04:25:33 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[28 Септември 2017, 22:20:03 ]


Re: Ремонт от cvetozara123
[28 Септември 2017, 11:21:50 ]


Re: GPS устройство диверсант? от tomislava
[27 Септември 2017, 22:17:57 ]


Re: Дрехи втора употреба от tomislava
[24 Септември 2017, 17:26:02 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от tomislava
[23 Септември 2017, 09:17:08 ]


Re: От величието на Рила до спокойствието на Родопите.... от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:38:40 ]


Re: Дрехи втора употреба от cvetozara123
[22 Септември 2017, 09:36:01 ]


Дрехи втора употреба от tomislava
[21 Септември 2017, 10:45:59 ]


Re: Мнението Ви за чушкопека от tomislava
[19 Септември 2017, 08:37:01 ]


Re: Бебешка количка за близначета? от cvetozara123
[19 Септември 2017, 08:12:01 ]


Бебешка количка за близначета? от tomislava
[18 Септември 2017, 17:34:34 ]


Re: Ремонт от tomislava
[16 Септември 2017, 18:54:01 ]


Ремонт от cvetozara123
[15 Септември 2017, 19:17:01 ]